Gdje na more? - 2018, 2019, 2020, 2021, 2022, ... 2057, 2058

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#2701 Re: Gdje na more? - 2018

Post by konektovan »

gentoo wrote:Vala bi ja radije autoputem do Lasve pa N. Travnik > Bugojno > Kupres.. > Arzano nego isao do Capljine pa nazad, zaglavio na GP-u (jer po pravilu citava 2 kantona idu na 2 GP-a :D ), i plus platio Autoputa ko zna koliko.

Uzmes kifli u Bugojnu i usput udahnes cistog zraka na Kupresu :wink:
Mislim da je najkraci put, Sarajevo-Konjic-Jablanica pa onda tu odvajanje prema Blidinju regionalnim putem i sve do Posušja, zatim Imotski i na Zagvozd. Nisam nikad išao tom rutom, pa sam zato preoorucio na gp Bijacu, preko Čapjine. Mislim da je najlakša i generalno najbolja ruta za vozaca.
agent_zero

#2702 Re: Gdje na more? - 2018

Post by agent_zero »

Zejnep wrote:Tema je gdje na more a ne kuda na more :skoljka:
Vala baš...
newklear

#2703 Re: Gdje na more? - 2018

Post by newklear »

Ima li neko kakvog finog iskustva sa Grčkom? Agencija, cijene, bilo šta? bračni par sa dječakom od 4 godine...
Gandra_1

#2704 Re: Gdje na more? - 2018

Post by Gandra_1 »

newklear wrote:Ima li neko kakvog finog iskustva sa Grčkom? Agencija, cijene, bilo šta? bračni par sa dječakom od 4 godine...
Iz Sarajeva ti niko nema organizovane aranžmane za Grčku, osim Sol Azura koji ima ljetovanja za mlade, al to nije za vas..

Ako odeš u neku agenciju, oni će ti uzeti proviziju na ono što možeš sam odraditi, naći smještaj na bookingu i kartu za avion... jedino iz Bg imaju organizovani aranžami sa avionom, pa pogledaj njihove ponude.

Moja preporuka ako Vam nije problem vožnja, autom preko Albanije, prenocite na Ohridu ili u Tirani i nastavite na sami jug Grčke, koji je najbliži Parga, Sivota, Krf, Lefkada i nađete smještaj na netu :)
agent_zero

#2705 Re: Gdje na more? - 2018

Post by agent_zero »

newklear wrote:Ima li neko kakvog finog iskustva sa Grčkom? Agencija, cijene, bilo šta? bračni par sa dječakom od 4 godine...
Nema ništa prijatelju, turkofilija je zavladala i agencijama.

Čak ni egipat ni tunis ne nude više, osim preko BG agencija.

Raspad sistema što se agencija u gradu tiče.
newklear

#2706 Re: Gdje na more? - 2018

Post by newklear »

Gandra_1 wrote:
agent_zero wrote:
Hvala, i meni oči ispale tražeći našu neku agenciju, nema ništa... ima li neko neku preporuku koji grad u Grčkoj gledati, da je neko bio i da preporučuje..
beni-bu-man

#2707 Re: Gdje na more? - 2018

Post by beni-bu-man »

agent_zero wrote:
Nema ništa prijatelju, turkofilija je zavladala i agencijama.

Čak ni egipat ni tunis ne nude više, osim preko BG agencija.

Raspad sistema što se agencija u gradu tiče.
Tsoukalades, bio par puta al s aVtom, ko sto rece kolega samo iz Beograda
bumboo

#2708 Re: Gdje na more? - 2018

Post by bumboo »

Šteta što nema ponuda za Grčku avionom iz Sarajeva. Nekad davno je bio čarter za Rodos... Kad gledam ponudu tih beogradskih agencija, ispadne mi opet preskupo. Govorim o avio prevozu i smještaju. Za 4-članu porodicu iziđe od 2.500,00 KM pa naviše sa svim troškovima za 10 dana, i to najčešče je uključen samo najam apartmana ili eventualno doručak. Kad uračunam put do Beograda, parking auta za taj period, obroke u Grčkoj i sve popratne troškove koji mogu nastati, ne mogu proći ispod 4000 KM u najjednostavnijem smještaju, a za te pare mogu u Tursku, Hrvatsku ili Crnu Goru na all inclusive u extra hotel.
bumboo

#2709 Re: Gdje na more? - 2018

Post by bumboo »

Šteta što nema ponuda za Grčku avionom iz Sarajeva. Nekad davno je bio čarter za Rodos... Kad gledam ponudu tih beogradskih agencija, ispadne mi opet preskupo. Govorim o avio prevozu i smještaju. Za 4-članu porodicu iziđe od 2.500,00 KM pa naviše sa svim troškovima za 10 dana, i to najčešče je uključen samo najam apartmana ili eventualno doručak. Kad uračunam put do Beograda, parking auta za taj period, obroke u Grčkoj i sve popratne troškove koji mogu nastati, ne mogu proći ispod 4000 KM u najjednostavnijem smještaju, a za te pare mogu u Tursku, Hrvatsku ili Crnu Goru na all inclusive u extra hotel.
The Patriot

#2710 Re: Gdje na more? - 2018

Post by The Patriot »

https://unistours.com/putovanja/ljetovanje/greece

Evo vidi ovo, ako vec nisi. Opet je iz Beograda, koliko mi se cini, ali mozda sta i nadjes. Inace oni su iz Banja Luke i skroz su OK. Preko njih bukiram Istru.
agent_zero

#2711 Re: Gdje na more? - 2018

Post by agent_zero »

The Patriot wrote:https://unistours.com/putovanja/ljetovanje/greece

Evo vidi ovo, ako vec nisi. Opet je iz Beograda, koliko mi se cini, ali mozda sta i nadjes. Inace oni su iz Banja Luke i skroz su OK. Preko njih bukiram Istru.
Ma ništa ovo, svaka destinacija - sopstveni prevoz! :D

Generalno, sramota da Sarajevo ima ovako jadnu i bijednu ponudu aranžmana za ljetovanje, a da nisu Turska.
azurna_obala

#2712 Re: Gdje na more? - 2018

Post by azurna_obala »

bumboo wrote:Šteta što nema ponuda za Grčku avionom iz Sarajeva. Nekad davno je bio čarter za Rodos... Kad gledam ponudu tih beogradskih agencija, ispadne mi opet preskupo. Govorim o avio prevozu i smještaju. Za 4-članu porodicu iziđe od 2.500,00 KM pa naviše sa svim troškovima za 10 dana, i to najčešče je uključen samo najam apartmana ili eventualno doručak. Kad uračunam put do Beograda, parking auta za taj period, obroke u Grčkoj i sve popratne troškove koji mogu nastati, ne mogu proći ispod 4000 KM u najjednostavnijem smještaju, a za te pare mogu u Tursku, Hrvatsku ili Crnu Goru na all inclusive u extra hotel.

Mi smo išli na Kipar preko beogradskog kon-tikija, uzeli povratnu kartu preko Gea-tours, dodju na kućnu adresu i vrate isto. Ne sjećam se koliko nas je sve tačno izašlo, otprilike oko 4000.

Da ne bude zabune, do Beograda sa gea tours, do Kipra avionom.
The Patriot

#2713 Re: Gdje na more? - 2018

Post by The Patriot »

agent_zero wrote:
The Patriot wrote:https://unistours.com/putovanja/ljetovanje/greece

Ma ništa ovo, svaka destinacija - sopstveni prevoz! :D

Generalno, sramota da Sarajevo ima ovako jadnu i bijednu ponudu aranžmana za ljetovanje, a da nisu Turska.
Slazem se u potpunosti!
probook

#2714 Re: Gdje na more? - 2018

Post by probook »

azurna_obala wrote:
bumboo wrote:Šteta što nema ponuda za Grčku avionom iz Sarajeva. Nekad davno je bio čarter za Rodos... Kad gledam ponudu tih beogradskih agencija, ispadne mi opet preskupo. Govorim o avio prevozu i smještaju. Za 4-članu porodicu iziđe od 2.500,00 KM pa naviše sa svim troškovima za 10 dana, i to najčešče je uključen samo najam apartmana ili eventualno doručak. Kad uračunam put do Beograda, parking auta za taj period, obroke u Grčkoj i sve popratne troškove koji mogu nastati, ne mogu proći ispod 4000 KM u najjednostavnijem smještaju, a za te pare mogu u Tursku, Hrvatsku ili Crnu Goru na all inclusive u extra hotel.

Mi smo išli na Kipar preko beogradskog kon-tikija, uzeli povratnu kartu preko Gea-tours, dodju na kućnu adresu i vrate isto. Ne sjećam se koliko nas je sve tačno izašlo, otprilike oko 4000.

Da ne bude zabune, do Beograda sa gea tours, do Kipra avionom.
4000 za kvarcanje na suncu 10 dana je cista pljacka.

Doduse ja i nisam relevantan posto bas mrzim more :lol:
zlo zlo

#2715 Re: Gdje na more? - 2018

Post by zlo zlo »

ma krađa je u svakom slučaju, može 10 dana Jadran u fin apartman kraj mora u hladovinu, i još mu pola ostane da si kupi nešto :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2716 Re: Gdje na more? - 2018

Post by _BataZiv_0809 »

gentoo wrote:Vala bi ja radije autoputem do Lasve pa N. Travnik > Bugojno > Kupres.. > Arzano nego isao do Capljine pa nazad, zaglavio na GP-u (jer po pravilu citava 2 kantona idu na 2 GP-a :D ), i plus platio Autoputa ko zna koliko.

Najjaca tura definitivno :thumbup: Ja obicno krecem prije svitanja, tako da sam na Kupresu obicno u pravo ranim jutarnjim satima i obavezno tu stanem 10tak minuta samo da uzivam u tisini i zraku :thumbup:

P.S. Sto na Arzano? Kamensko je uvijek solidno sto se tice prolaznog vremena. Nisam nikad cekao duze od 40 minuta.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2717 Re: Gdje na more? - 2018

Post by _BataZiv_0809 »

Ned071 wrote:
j..o te šator, nisam migrant
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

oj burazengija ukenjao sam se od smijeha :lol: :lol:
walk_M-A-N

#2718 Re: Gdje na more? - 2018

Post by walk_M-A-N »

zlo zlo wrote:ma krađa je u svakom slučaju, može 10 dana Jadran u fin apartman kraj mora u hladovinu, i još mu pola ostane da si kupi nešto :lol:
Ma nije krađa nego uzimanje na pre.e.a.anje.
Ja sam bio na Kipru i u Tunisu i ne bih više otišao. Samo pijesak i sunce. Da ima potražnje, pravile bi agencije.
Neuporedivo sa hladovinom, a ako još ima kakvih borova, ne može bolje.
PeppermintSA

#2719 Re: Gdje na more? - 2018

Post by PeppermintSA »

Ja se upravo vratio juče. Bio 10 dana na Rodosu i fenomenalno je bilo. Išao preko Mediterano agencije iz Beograda.

Hotel 4 zvjezdice, puni pansion u samom centru grada Rodosa, 659 eura.
zlo zlo

#2720 Re: Gdje na more? - 2018

Post by zlo zlo »

jedna morska od prije 2tj(parking) :lol:
Image
colt

#2721 Re: Gdje na more? - 2018

Post by colt »

PeppermintSA wrote:
Ja se upravo vratio juče. Bio 10 dana na Rodosu i fenomenalno je bilo. Išao preko Mediterano agencije iz Beograda.

Hotel 4 zvjezdice, puni pansion u samom centru grada Rodosa, 659 eura.
Ovo je cijena za jednu osobu ili . . .
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#2722 Re: Gdje na more? - 2018

Post by gentoo »

_BataZiv_0809 wrote:

Najjaca tura definitivno :thumbup: Ja obicno krecem prije svitanja, tako da sam na Kupresu obicno u pravo ranim jutarnjim satima i obavezno tu stanem 10tak minuta samo da uzivam u tisini i zraku :thumbup:

P.S. Sto na Arzano? Kamensko je uvijek solidno sto se tice prolaznog vremena. Nisam nikad cekao duze od 40 minuta.

Zato sto ide u B.V. Nema smisla ici skroz na drugu stranu.. ovako izadje u Brela a pravo je :mrgreen: . A ja na Arzanu u sred sezone nisam cekao duze od 15-20 min. Osim jednom kad su nas prije skretanja preusmjeravali na Kamensko jer je valjda bila guzva (ali opet ima neka precica poslije GP pa se vratis na istu cestu prije Cista Provo)
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2723 Re: Gdje na more? - 2018

Post by _BataZiv_0809 »

gentoo wrote:
Zato sto ide u B.V. Nema smisla ici skroz na drugu stranu.. ovako izadje u Brela a pravo je :mrgreen: . A ja na Arzanu u sred sezone nisam cekao duze od 15-20 min. Osim jednom kad su nas prije skretanja preusmjeravali na Kamensko jer je valjda bila guzva (ali opet ima neka precica poslije GP pa se vratis na istu cestu prije Cista Provo)
Aha, aha e dobro si, ja idem dalje i sjevernije, ali za potez od Podgore do Brela Arzano jeste najbolji. Doduse nisam prosao tuda od 2004 nekad, tad su bila dva kontejnera bukvalno ko na Gabeli :D
LikeLike

#2724 Re: Gdje na more? - 2018

Post by LikeLike »

Kakva je ova Podstrana? Na slikama je raj. Moze uporedba sa Trpnjem?
Zejnep

#2725 Re: Gdje na more? - 2018

Post by Zejnep »

Post Reply