SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
ranger

#2701 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by ranger »

mog starog lik opali na autoputu i pobjegne...
par km dalje kad je izaso s ap zaustavlja mog starog policija, i on im kaze sad me lik opalio te i te tablice toi to auto sad je proso ovuda... ok idite prijavite u stanicu (5km nazad?!?!?) "to serve and protect burekdzinica and kladionica" :run:
shbc

#2702 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by shbc »

kolegione wrote:
shbc wrote:
Pravo da ti kazem zaboli me i za Ameriku i Evropu. Neka roknu jos kojeg ovako, ubiju od batina svakog kojeg uhvate sa bilo kakvim oruzjem i kroz godinu dana nece niko smjeti ni pogledati u policajca, kamoli pucati na njega. Sila kod nas itekako ima efekta. Najbolji je primjer ta nikad prezaljena milicija, za koju ljudi imaju predstavu da je imala vece ovlasti od danasnje policije. Nije, samo nisu upadali u probleme kada preslusaju ovakve. Danas se svaka suga poziva na ljudska prava, pa i onaj policajac najebe sto je odvalio bubrege nekom magarcu kojem su zivotni idoli Pinki i Svabo.
Ako bi tako bilo ja bih volio, osim ovog dijela da ne smijem pogledati policajca (jer je i on ucinio niz teskih krivicnih dijela i koruptivnih radnji da bi dobio taj posao.) Ali ukoliko bi pala stopa a ne bi se povecali krvni delikti i obracuni izmedju kriminalaca i policajaca, ja bih sad potpisao.

Sto se tice, milicije i te price, jasno je da ljudi koji se nisu mogli resocijalizirati deportovani za vani, a da su politicki disidenti prebijani itd... epilog takve drzave iscitaj od 92-95.

Ne postoji policajac koji najebe, i to su price za malu djecu, koju vam plasiraju papci koji vole da pisu kazne... Nemaju interes bitno je da se radi da se vrati onih 20.000 KM sto je dao za posao toliko o tome.

I jedno najosnovnije pravilo iz psihologije ukoliko imas 500.000 nezaposlenih, nek samo 1% njih ne zeli da sabura.... imas ogroman pool za kriminalce sto u SFRY nije bilo u takvom omjeru.
Zasto se dogodila 92. je puno opsirnije i kompleksnije od politickih zarobljenika i protjerivanja kriminalaca. A mislim da ova tema i nije za toga.

Sto se tice policajaca i tog "price za malu djecu". Itekako istina. To sto ne odgovara bh. puku da postoje ljudi koji nisu platili zaposlenje u nekoj drzavnoj instituciji je druga prica. Da li ima olosa medju danasnjim policajcima? Ima. Kriterij selekcije je neprihvatljivo nizak. Medjutim, stvar je ovdje onih postenih koji nisu zasticeni od strane svojih sefova i komandira zato sto nisu mazili i pazili klosara koji je izbo nekoga zbog 10 maraka. Sve zbog ljudskih prava i Evrope koja za svoje kriminalce pravi hotele sa 5 zvjezdica, pa nama sole pamet da i mi trebamo.

Prevencija naravno treba da bude prioritet, ali pricati o prevenciji poslije izvrsenog djela je kasno. Tu onda treba snagu usmjeriti na kaznu, i to drasticnu. I ona je prevencija u neku ruku.

A socijalna prica o nezaposlenim koji jednostavno nemaju druge opcije osim kriminala je patetika. Prvi ovaj Delic mi se sa svojim tetovazama, slikama iz bazena, teretane aa reperima i plaza bas i ne cini kao socijalni slucaj. Vise kao magarac koji je uzivao u tom zivotu, bas kao i 99% njegovih kolega.

Pravi socijalni slucajevi koje sam ja imao priliku da upoznam ne pruzaju ruku i ne hvataju se za oruzje. Oni rade svaki moguci poslic koji je ispod casti vecini. Takve LJUDE stavljati u isti kos sa ovim olosem je degutantno i uvredljivo.
esmasaric

#2703 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by esmasaric »

Evo sada su jednog Samira, Admira tako nešto na DIP doveli iz operacije.
Pored njega zgodna sestra, i dva zatvorska čuvara... A on samo cvili i govori boli me, boli....

Sent from my LG-H818 using Tapatalk
kokuz_sa

#2704 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kokuz_sa »

Vidi nje sto zgodnu seku zagleda :D
esmasaric

#2705 Re: RE: Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by esmasaric »

kokuz_sa wrote:Vidi nje sto zgodnu seku zagleda :D
A ističe se za razliku od drugih koje izgledaju kao šalteruše namćoraste.

GaRGa

#2706 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by GaRGa »

esmasaric wrote:Evo sada su jednog Samira, Admira tako nešto na DIP doveli iz operacije.
Pored njega zgodna sestra, i dva zatvorska čuvara... A on samo cvili i govori boli me, boli....

da nije ovaj ? Samel se zove, murija ga prebila navodno bez razloga
Last edited by GaRGa on 30/06/2016 18:49, edited 1 time in total.
supercali

#2707 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by supercali »

Nesto mi ne idu 2 cuvara za ovoga al svasta je moguce
esmasaric

#2708 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by esmasaric »

Nije. Ovaj nije imao razbijeno lice. Liči na nekog izbodenog zatvorenika, ili upucanog, crna kosa osisana moderno sa strane. Okrugla glava. On ide i preko kreveta težinom.

GaRGa

#2709 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by GaRGa »

vidim zale se po FB na batine koje je dobio od policije a slicno mu ime
samo pozitiva

#2710 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by samo pozitiva »

GaRGa wrote: da nije ovaj ? Samel se zove, murija ga prebila navodno bez razloga
posto kupljeno potom prodano...

ovaj na slici (rodjak od Delic Nedima) i jos jedan uletili u stanicu policije u Vogosci, da premlate sefa smjene ili kako se vec zove taj u stanici a sve "izrevoltirani" onim desavanjem na Ilidzi a izasli su ovako kao na slici :thumbup:
uglavnomja

#2711 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by uglavnomja »

samo pozitiva wrote:
GaRGa wrote: da nije ovaj ? Samel se zove, murija ga prebila navodno bez razloga
posto kupljeno potom prodano...

ovaj na slici (rodjak od Delic Nedima) i jos jedan uletili u stanicu policije u Vogosci, da premlate sefa smjene ili kako se vec zove taj u stanici a sve "izrevoltirani" onim desavanjem na Ilidzi a izasli su ovako kao na slici :thumbup:
:thumbup:

ali ZASTO su izasli??????

u mrak, min 5 godina, napad na policiju, prijeki sud, nema olaktnih okolnosti ...

ali smece je napolju, da upuca iz zasjede kakvog prasinara koji slucajno naidje :roll:
FrozenCastle

#2712 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by FrozenCastle »

Šta je ovo u gradu nešto bilo? Okružila policija taksi vozilo? Zna li ko šta?
racionalista

#2713 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by racionalista »

Image

izgleda da su ovog dobro udesili :?
zavezata-vreca

#2714 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zavezata-vreca »

Nije izdo fiskalni ... Kazu ilegalac nema ta table
pirpa

#2715 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by pirpa »

racionalista wrote:Image

izgleda da su ovog dobro udesili :?
ja bi mu savjetovao da napad prijavi policiji :lol: :lol: :lol:
zavezata-vreca

#2716 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zavezata-vreca »

Jeko frajko
zigson

#2717 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zigson »

zavezata-vreca wrote:Jeko frajko
valjda onaj sto je uletio u stanicu i napao drotove
racionalista

#2718 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by racionalista »

Pjeni nekakva opštinarka iz vogošće na policiju što su ga prebili. Kao nije humano i bla bla bla
vješalica

#2719 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

nabavio je dobre šminkere i kvalitetnu kozmetiku tj. dekorativu hahah
supercali

#2720 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by supercali »

racionalista wrote:Pjeni nekakva opštinarka iz vogošće na policiju što su ga prebili. Kao nije humano i bla bla bla
Nek se i.opsinarka prijavi.na gratis make up u policiju
Treba joj reci decki vole plavu maskaru
Edin H.

#2721 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Edin H. »

racionalista wrote:Pjeni nekakva opštinarka iz vogošće na policiju što su ga prebili. Kao nije humano i bla bla bla
Nema sta da pjeni, ako su zaista ono ovako prebili momka nacelnik mora dati ostavku ili neka ih ganja do Strazbura.
zigson

#2722 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zigson »

Edin H. wrote:
Nema sta da pjeni, ako su zaista ono ovako prebili momka nacelnik mora dati ostavku ili neka ih ganja do Strazbura.
Jes da oni nisu prvi napali policiju
racionalista

#2723 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by racionalista »

Edin H. wrote:
Ako se ispostavi da je uletio u stanicu da se obračunava sa policijom onda mu je bolje da ide dijeliti sadaku zato što nije likvidiran.
insomnia78

#2724 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insomnia78 »

Trebali su ga upucati
U vremenu terorizma i pojacanih napada na policiju sirom svijeta imali su potpuno pravo na to

S moje sokoćalo
Edin H.

#2725 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Edin H. »

racionalista wrote:
Edin H. wrote:
Ako se ispostavi da je uletio u stanicu da se obračunava sa policijom onda mu je bolje da ide dijeliti sadaku zato što nije likvidiran.
Postoji zakon koji sankcionise i to djelo, kazne su vece neo da napadnes obicnog gradjaninca, ne bih rekao da to ukljucuje prebijanje momka :oops: Policija je orudje zakona, nije njihovo da presudjuju.
Post Reply