Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

Connaisseur Karlin

#2701 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Connaisseur Karlin »

mali_milojica wrote:Ne znam sta je lose u tome da Trump nogom nabije ilegalne imigrante. Pa to rade Svedska,Norveska,Danska,Njemacka sa nasim ljudima koji odu gore i traze azil na lijepe oci. Fino im objasne da ne dolaze iz ugrozenih podrucja,strpaju na avion i dovidjenja.
Oni koji su u SAD legalno,imaju green card,radnu dozvolu ili drzavljanstvo,ostat ce i dalje tamo,nece im faliti dlaka s glave.
u SAD je vise ileglanih izbjeglica iz Evrope ,a ne iz Meksika , zato,ocekujete novi emigracioni val :oops:
zenit dozic

#2702 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by zenit dozic »

Fudo387 wrote:
zenit dozic wrote:Evo ja cu ti reci. Glumis na forumu najveceg patriotu a usro si se ko grlica na samu pomisao na povratak u toliko voljenu bosnu. I samo zbog toga vas treba prcati jer niste zasluzili drugacije
Dobro.
Ne znam otkud ti, sem sto pravis budalu od sebe, pomisao da me uopste strah tog scenarija i da me ti kao nesta prcas?
Ovim traljavim i mutavim doskocicama samo ostavljas dojam upustanog derista.
Bezveze, odrasti.
Pa ti pravis ne budalu nego najveceg licemjera.
Na politici si glavni ovo bi ono bi a vamo sipak :-)
I onda ti vokri sto te prozivam.
Neka su traljave i mutave i nek sam deriste ali barem nisam licemjer.
A kad me pitas od kud mi pomisao da te strah pa od tvog cjelovecernjeg pisanja sinoc.
Mada nije bitno jel ti trta ili nije, ovo iznad sto sam napisao je poenta.
Lug

#2703 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Lug »

plain vanilla wrote:
Challenger__ wrote:
plain vanilla wrote:odrasla ja odavno, a razmisljam koliko mogu :mrgreen:
Ne poznajem tvoj forumski upis ali ako živiš u nadi da će strane sile riješiti tvoj problem, nisi politički odrasla.

Ne mislim na tebe lično, već u načelu.
pa ne znam sta si ti procitao da sam ja rekla :?
rekoh da na nas ovo bas i nece utjecati posebno, da smo nebitni u ovoj prici i da imamo i svojih problema
ma ne znas ti njega ..to je Klix Batman :D
Danguba

#2704 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Danguba »

Challenger__ wrote:
Danguba wrote:Ko? Glasac? Ma daj. Nasi politicari da su se moglo dogovoriti ne bi ratovali a danas imamo ''iz jedne tacke tri pravca'' koja se nigdje ne dodiruju. U prevodu, rat drugim sredstvima. Neko mora izdati narod da bi mogao ''otvoreno'' pregovarati a slijedeci izbori su mu kraj. Tacka.

Tri naroda tri tora tri vizije buducnosti...stranci ''natjerali'' na pregovore da narod vise ne gine. Ovi nasi se ponovo ''ukopavaju''...tako da bez stranaca(i opet im hvala sto su jos stotine hiljada zivota spasile) nema dalje ili losija solucija ''do nestanka jednih'' sto je losija opcija.
Pa ti čekaj Godoa. Meni ne pada na pamet. Dajem sve od sebe da sebi izgradim svoj socijalizam UPRKOS biračima. Za sada mi ide, hvala Bogu Jedinome.
:-)

Ja sam toga bio svjestan tacno prije 20 god i sada hladim *uda i zajebavam se ovdje na forumu ALI mi onako zao onih sto nisu uspjeli izgraditi svoj svijet.

Glede teme, slusam danas mnoge EU zemlje su iznenadjene izborima u Americi. Nisu to slabe zemlje da im treba americka pomoc ali vide tu neku nelogicnost. Mogu one funkcionisati i da na mjesto predsjednika Amerike dodje onaj narkos ispred granapa.

Sto se nas tice(cijelog Balkana), nista se bitno nece promijeniti.
Challenger__

#2705 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Challenger__ »

Danguba wrote: :-)

Ja sam toga bio svjestan tacno prije 20 god i sada hladim *uda i zajebavam se ovdje na forumu ALI mi onako zao onih sto nisu uspjeli izgraditi svoj svijet.

Glede teme, slusam danas mnoge EU zemlje su iznenadjene izborima u Americi. Nisu to slabe zemlje da im treba americka pomoc ali vide tu neku nelogicnost. Mogu one funkcionisati i da na mjesto predsjednika Amerike dodje onaj narkos ispred granapa.

Jah, najjače mi je to iščuđavanje, kao "kako to... :shock: ".

Presmješno.
jeza u ledja

#2706 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

mali_milojica wrote:Ne znam sta je lose u tome da Trump nogom nabije ilegalne imigrante. Pa to rade Svedska,Norveska,Danska,Njemacka sa nasim ljudima koji odu gore i traze azil na lijepe oci. Fino im objasne da ne dolaze iz ugrozenih podrucja,strpaju na avion i dovidjenja.
Oni koji su u SAD legalno,imaju green card,radnu dozvolu ili drzavljanstvo,ostat ce i dalje tamo,nece im faliti dlaka s glave.
To je siva materija.
Oni koji su vec tu dugo, nece i ne bi ih trebali nabijati. Oni koji su tek presli granicu ili slicno. Njih hoce i trebali bi, osim ako nisu kakve izbjeglice.

Mnogi imaju djecu ovdje koja su drzavljani. Sta ces onda njih razdvajati, ko ce se brinuti o toj djeci, i tako...

Sta rade po Evropi ne znam. Jasno ne mogu se svi primati. Ali svako zasluzuje sansu. Sve ostalo je igra macke i misa.

Ozbiljni ljudi se bave tim problemom decenijama. Ne moze se rijesiti jednostavnim i glupim rjesenjima, sve i da znaju ko su i gdje su svi ti silni ilegalni imigranti.

Pa jebote ne mogu Gitmo zatvoriti za 10 godina zbog pravnih zackoljica. :roll:
Zgoljo

#2707 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Zgoljo »

Je li Donald onaj Dedzal? Liči otac ga ebo šejtanski.
Doduse ima oba oka ali on bi meni okulisti koliko je sutra.
ljevoruki

#2708 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ljevoruki »

ze kalanga wrote: I nema potrebe da objašnjavam animozitet prema Klintonovima. Pošteno.
Nema potrebe ni meni da objasnjavam animozitet prema Srbiji. :oops:
jeza u ledja

#2709 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Zgoljo wrote:Je li Donald onaj Dedzal? Liči otac ga ebo šejtanski.
Doduse ima oba oka ali on bi meni okulisti koliko je sutra.
Oko mu je u ustima. :D
relativno84

#2710 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by relativno84 »

https://www.facebook.com/21266704579391 ... 691960942/
Malo treba da se probudi stara ljubav :roll:
Drvenija87

#2711 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Drvenija87 »

Potencijalni kandidat za DRZAVNOG SEKRETARA- Paula J. Dobriansky

Dr. Kuca

#2712 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Dr. Kuca »

Ja sam misljenja da ce Trump iznenaditi sve.
KB9

#2713 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by KB9 »

Dr. Kuca wrote:Ja sam misljenja da ce Trump iznenaditi sve.
pozitivno, zna se :izet:
Nadzorna_ploca

#2714 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Nadzorna_ploca »

Pa eto bilo bi dobro za nase zivote.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2715 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Truba »

https://www.bitno.net/vijesti/svijet/do ... -katolike/

ako vas zanima što misle američki katolici
može se pročitati i dijelom saznati iz zanimljivog članka
Dr. Kuca

#2716 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Dr. Kuca »

KB9 wrote:

Pozitivno da. Samo je dokaz koliko je ljudima rasizam i fasizam u srcima.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#2717 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by pici »

najgori su oni koji sjede i piju su tobom i kunu se u neku ljudskos, demokratiju, pravdu itd itd a onda odu i zaokruže progone, rasizam, nacizam itd unaske mnoooogooo primjera :bih: ljudi su dvoličnjaci par exelans... gledajte sad zaokret tVumpove politike kad sjedne u ovalni ured, ni zrnce onoga što je trabunjo u kampanji al je pokazao šta misle bjelČuge brez diploma :mrgreen:
GeeTnT

#2718 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GeeTnT »

KB9 wrote:
...ako je za pocetak pozitivno to sto je naredio da se sa njegove stranice obrise govor o tome kako treba muslimanima zabraniti ulazak u SAD, onda on nije nista drugo do smece... Mnogi su svoj glas dali upravo zbog tih izjava....

Da sam npr. srbin, i da sam zajedno sa seseljem i radikalima podrzao Trumpa, ja bi sad zbog ovih stvari nosio majicu sa natpisom: "Tvumpe, 'bem ti zenu", a vama koji ste ga podrzavali, zelim vas vidjeti u sto vecem broju u redovima ispred javnih kuhinja....
Last edited by GeeTnT on 10/11/2016 09:35, edited 1 time in total.
Logovan

#2719 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Logovan »

Hoće on iznenaditi, ali negativno. :D
KB9

#2720 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by KB9 »

GeeTnT wrote:
KB9 wrote:
...ako je za pocetak pozitivno to sto je naredio da se sa njegove stranice obrise govor o tome kako treba muslimanima zabraniti ulazak u SAD, onda on nije nista drugo do smece... Mnogi su svoj glas dali upravo zbog tih izjava....

Da sam npr. srbin, i da sam zajedno sa seseljem i radikalima podrzao Trumpa, ja bi sad zbog ovih stvari nosio majicu sa natpisom: "Tvumpe, 'bem ti zenu", a vama koji ste ga podrzavali, zelim vas vidjeti u sto vecem broju u redovima ispred javnih kuhinja....
svi ilegalci zdravo kucicama i svojim dragim domovinama, ma koje religije bili, nisu dzaba ilegalci

tako bi svaka drzava trebala
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#2721 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by pici »

CNN: Izbor Trumpa za predsjednika je prekretnica u odnosima s Rusijom

U ruskom parlamentu reakcije na pobjedu Trumpa su bile euforične, a poslanici su aplauzom pozdravili ishod predsjedničkih izbora u SAD, navodi CNN.
ovi rusi ko djeca :mrgreen: koji crni zaokret i zbližavanje, američka doktrina vojna prema rusiji ostaje ista znači okruženi NATOm, nema rusima vojnih baza prema toplim morima i vojna kao i ekonomska dominacija prema rusiji, kini, indiji, iranu itd... ništa tu tVump neče nit smije promjeniti, može pokušati al ga obaraju u senatu i kongrsu... mora igrat tako a može i pokušat svoju igru al teško
daddy-kool

#2722 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by daddy-kool »

Vidjećemo kakvim će ljudima popuniti svoju administraciju.

Onaj Newt je baš bezveze.
daddy-kool

#2723 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by daddy-kool »

sherbett wrote:Pa Trump ne kuži ni osnove MPO, ni onu minimum relaciju EU-NATO
GB je najviše davala u NATO, sad kad je izašla, Trump se usro kaže, EU ne daje dovoljno...a ne kuži relacije..
Tu je upravu, EU ne daje dovoljno za vojsku/NATO.
Drvosjeca iz Dejcica

#2724 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

pici wrote:
CNN: Izbor Trumpa za predsjednika je prekretnica u odnosima s Rusijom

U ruskom parlamentu reakcije na pobjedu Trumpa su bile euforične, a poslanici su aplauzom pozdravili ishod predsjedničkih izbora u SAD, navodi CNN.
ovi rusi ko djeca :mrgreen: koji crni zaokret i zbližavanje, američka doktrina vojna prema rusiji ostaje ista znači okruženi NATOm, nema rusima vojnih baza prema toplim morima i vojna kao i ekonomska dominacija prema rusiji, kini, indiji, iranu itd... ništa tu tVump neče nit smije promjeniti, može pokušati al ga obaraju u senatu i kongrsu... mora igrat tako a može i pokušat svoju igru al teško
Ma ne da neće već će mnoge stvari krenuti naopako za Ruse, živi bili pa vidjeli samo dok ovaj zajaše na konja. Ihaaaaa :oops:
daddy-kool

#2725 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by daddy-kool »

sherbett wrote:
Kako sam ja shvatila, u biti EU i NATO su saveznici..EU financira zajedničku sigurnosnu politiku EU članica, tj. članice ju financiraju, a članice NATO saveza valjda financiraju NATO.
NATO i EU sklapaju obrambeni vojno-politički savez tek kad su izbila sranja na Balkanau. Oni surađuju, nisu oni jedno. Druga je stvar što se poklapaju članice obje organizacije.

Ali Trump to ne kuži..ne možeš to ne kužiti i bit predsjednik SAD-a.
On treba da kaže, europske države članice NATO saveza ne daju dovoljno para...a ne EU
NATO je NATO, EU je EU.
Biti članica EU ne znači bit čanica NATO pakta i obratno.

EU nema svoju odbrambenu politiku van NATO pakta.Slažem se da je preciznije europske države članice NATO saveza, ko će ga znati pravi uzrok njegovih izvala i gafova? Možda tako stvarno misli, a možda je i predstava za njegovu publiku.
Post Reply