Sirija vol. 2

Locked
nosara

#2701 Re: Sirija vol. 2

Post by nosara »

kamen spoticanja wrote:
nosara wrote:
japin_mutapi wrote:rusi su upali u kolo a ne znaju da igraju još i muziku drugi naručuju
Jes' dobro si... Evo svi kazu 'ta ce Rusi, vidi nato pakta... :D
Tako nekako...dzaba onaj pokazivao bicep,triceps,kvadriceps...brko zbomba havion
rusi kamenovali ambasadu i crvena zvezda nece u antaliju
isil na istim pozicijama...bashar napreduje ko papirni zmaj...malo naprijed malo nazad
a sad nit poslati pjesadiju nit klepit ushima pa se vratit u donjeck...
Jes, jes... :D

Havion... :lol:
Drvosjeca iz Dejcica

#2702 Re: Sirija vol. 2

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

nosara wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Šef ruske diplomatije, Sergey Lavrov pokušao je smiriti tenzije nastale između Turske i Rusije nakon obaranja ruskog aviona. Izjavio je kako Moskva ne namjerava ući u oružani sukob s Ankarom.
Rasplinuše se snovi Nosare i sličnih Rusofila i štovaoca Putina i nasljeđa Ratka Mladića.
Rusiju vode pametni ljudi koji karaju kad im se hoce, a ne kad fukara ocekuje... :D
Ahahahaahhaah najbolja provala koju sam čuo u zadnje vrijeme. :thumbup:
Ironmen

#2703 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

salik79 wrote:Nego, savoxxxxxxxxxxxxee, sta kazu na kraju za Kasima, jesu l' ga ubili, il' nisu?!! :-? :mrgreen:

Sinoce rece savo da je teze ranjen ja ga pitam kako mrtvac moze biti ranjer nije mi odgovorio i mene zanima sta je sad sa Kasimom.
nosara

#2704 Re: Sirija vol. 2

Post by nosara »

"Nije bilo upozorenja, pa nismo ni menjali kurs. Morate da razumete razliku u brzinama taktičkog bombardera kao što je SU-24 i aviona kao što je F16. Da su hteli da nas upozore, mogli su da nam 'sednu na krilo'. Međutim, raketa nas je odjednom pogodila sa leđa, nismo imali vremena ni za kakav manevar"
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#2705 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

nosara wrote:
japin_mutapi wrote:rusi su upali u kolo a ne znaju da igraju još i muziku drugi naručuju
Jes' dobro si... Evo svi kazu 'ta ce Rusi, vidi nato pakta... :D
rusi su zajebani nema sumnje ... jer da nisu zajebani ne bi bili rusi, mislim logično
ali su i drugi akteri isto namazani i sposobni zabiberiti čorbu rusima kao i ovi njima

šta bi od najavljenog ruskog blickriga i uništenja isila
ništa a kako vidimo rusi i ne tuku isil

prodaće rusi asada i to vrlo skupo
sada povećavaju ulog i dižu cijenu a turci su im je upravo snizili
kamen spoticanja

#2706 Re: Sirija vol. 2

Post by kamen spoticanja »

japin_mutapi wrote:rusi zapravo pomažu isil u siriji
rokaju fsa i turkmene koji se bore protiv terorista isila i prasadovih falangista

2+2=4 ... vazda bilo
Naravno
dok turci naoruzavanjem fsa i turkmena daju najveci doprinos borbi protiv terorizma i isila 8-)
nosara

#2707 Re: Sirija vol. 2

Post by nosara »

Pojedini analitičari su naveli da je to bio redak slučaj u međunarodnoj diplomatiji i momenat kada se učinilo da bi Rusija mogla da promeni stranu po pitanju podrške Bašaru al-Asadu.

“Međutim, Erdogan je prokockao tu šansu. Erdoganovi partneri sada na njega gledaju kao na nestabilan element. On je ceo sto sa kartama digao u vazduh“, navodi CNN.
sarajevoxxxx

#2708 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Kikibombona wrote:
sarajevoxxxx wrote:Muhamed Zahid Gul.

Rusija može da nastavi da prati Iran u sirijskom ratu i time plati fakturu u velikom broju poginulih, i vojnih gubitaka ruske vojske koje ne može ni zamisliti, ili da se priklone stavu kojeg zastupa međunarodna zajednica i Turska, a koji se ogleda u tome da je Bešar Al Asad izgubio legitimitet kao predsjednik republike.Taj turski politički stav podržava međunarodna zajednica, koja traži od Rusije da ga ima u vidu u borbi protiv terorizma.

Dok je Putin ušao u savezništvo sa jednom zemljom na svijetu a to je Iran, zemlja koju vode vjerski sveštenici koji su izgubili osjećaj za savremenu političku realnost, i koji žive u okovima prošlosti.Rusiju nije briga za sektaške i mezhebske podjele, niti avanture Iranske revolucionarne garde u arapskim zemljama.U protivnom ruski gubici će biti još veći, a to Turska ne želi ni Rusiji ni sebi.

http://www.orient-news.net/ar/news_show ... 8%AD%D9%83
Ne mogu da vjerujem da je napisao komentar a da Kurde nije pomenuo :lol:
Nije ovaj put govorio o njima.Ali izgleda da se pravo zakuhava.
Drvosjeca iz Dejcica

#2709 Re: Sirija vol. 2

nosara wrote:"Nije bilo upozorenja, pa nismo ni menjali kurs. Morate da razumete razliku u brzinama taktičkog bombardera kao što je SU-24 i aviona kao što je F16. Da su hteli da nas upozore, mogli su da nam 'sednu na krilo'. Međutim, raketa nas je odjednom pogodila sa leđa, nismo imali vremena ni za kakav manevar"
Ja mislim da neko ovdje malo laže. Su-25M kakav je oboren od strane Turske, proizvode se od 81 do 93 pa su relativno novi, imaju vrlo sofisticirane sisteme ranog upozorenja na radarske snopove i raketne projektile te solidne sisteme kontra mjera.
Surviving Su-24M models have gone through a life-extension and updating program, with GLONASS, upgraded cockpit with multi-function displays (MFDs), HUD, digital moving-map generator, Shchel helmet-mounted sights, and provision for the latest guided weapons, including R-73 (AA-11 'Archer') air-to-air missiles. It is unclear if the Su-24MR and Su-24MP will receive the cockpit and navigation upgrades. The upgraded aircraft are designated Su-24M2. Later-production Su-24s had more comprehensive radar warning, missile-launch warning, and active ECM equipment, with triangular antennas on the sides of the intakes and the tip of the vertical fin. This earned the NATO designation "Fencer-C", although again it did not have a separate Soviet designation. Some "Fencer-C" and later Su-24M ("Fencer-D" by NATO) have large wing fence/pylons on the wing glove portion with integral chaff/flare dispensers; others have such launchers scabbed onto either side of the tail fin.
General War

#2710 Re: Sirija vol. 2

Post by General War »

nosara wrote: Kurceva proanglosaksonska medjunarodna zajednica, inace gomila kriminalaca i ratnih zlocinaca te njihovih lizaca supaka, je pokusala zakuhat Libiju u Siriji pa je ispusila... Dakle agenda demokratizacije (potpunog unistenja) jos jedne drzave nije ispunjena, a sta ce bit na kraju, vidjet cemo...

Asad nema nikakvu ulogu izvan one ustavom i zakonom odredjene, da stiti svoju vlast, svoju drzavu i svoje ljude... Svim sredstvima... Uz pomoc prijatelja koji nema problem da roka lijevo i desno, za razliku od nato picica koji ne znaju da li su posli ili su dosli... Nemaju muda ni da otvoreno podrze "opoziciju"... Nes' ti saveznika... Zakuhaju pa vire iz rupe...
De gucni malo votke, bez nje nisi svoj :D

Image
KUZNETSOV

#2711 Re: Sirija vol. 2

Post by KUZNETSOV »

japin_mutapi wrote:rusi zapravo pomažu isil u siriji
rokaju fsa i turkmene koji se bore protiv terorista isila i prasadovih falangista

2+2=4 ... vazda bilo
pa ne šutaju se svi na prostoru od 2 metra kvadratna da rusi mogu da pomognu isilu... Rusi udaraju po oblastima gdje SAA treba da oslobadja nakon visegodisnje okupacije od strane bradatih kozojeba...
KUZNETSOV

#2712 Re: Sirija vol. 2

Post by KUZNETSOV »

Prvo su lizali iz iste šerpe sa nacistima pa kasnije kada je đavo doš'o po svoje onda je bio otađbinski rat jelde? A kada su dijelili Poljsku sa Hitlerom i to je bio otađbinski rat? :oops: Nemaš ti blage veze, rekao sam ti da si neznalica, obrazuj se, pročitaj šta se dešavalo u svijetu u kojem živiš. Tu mantru koju ti vrtiš je obična propaganda. Žali samo bože onoliko običnih ljudi koji su ginuli zbog spodoba tipa Staljin i slični. A što se tiče turske parade pročitaj i o tome, red je, ne mogu ti ja sve servirati. Bitku na Marici sam pomenuo sarkastično ali daleko da ti možeš dokučiti to.

na ovo prvo ne mogu da ti odgovorim od smijeha, vidi se odma da si dijete sa posebnim potrebama :lol: nego nisi mi rekao kako turci slave dan pobjede? koje pobjede? ne zelim da citam zelim da mi ti sveznalico sve kazes :lol: znaci nije bitka na Marici, pa šta je onda? nemoj mi samo reci da turci slave dan pobjede jedne bitke a ne cijeloga rata, pa oni rat nisu dobili još zauzimanja Budimpešte, al' nije ni to njihova historija... Jel' se moze naci ijedan pobjeda moderne Turske, kada mislim na pobjedu mislim na rat...
madner

#2713 Re: Sirija vol. 2

Post by madner »

Naravno, zapadno od Sirije imas zivi dokaz kako Turci tuku.

Mada je i sama Turska dokaz. :D
kamen spoticanja

#2714 Re: Sirija vol. 2

Post by kamen spoticanja »

madner wrote:Naravno, zapadno od Sirije imas zivi dokaz kako Turci tuku.

Mada je i sama Turska dokaz. :D
Gone in 17sec :mrgreen:
asurbanipal

#2715 Re: Sirija vol. 2

Post by asurbanipal »

Challenger__ wrote:
MMM1977 wrote:Sorry, ali ti čitaš samo ono što ti odgovara. Dakle, ponavljam, podvlačim, kako god hoćeš, da u slučaju globalnog sukoba koji nam kuca na vrata, BiH mora biti na strani Natoa (članice Turska i vrlo važno Hrvatska). I sam znaš da bi ovdje zapucalo u roku sedmice.
Hrvatska po nalogu EU i NATO nadzire ekstremiste u BiH jer EU i NATO nemaju trunku povjerenja u naše službe, odnosno ne vjeruju tebi i meni a ti buncaš o nekoj blokovskoj pripadnosti. Bez uvrede, nemaš ti pojma šta se dešava oko nas.

:mrgreen:

arzuhal

#2716 Re: Sirija vol. 2

Post by arzuhal »

salik79 wrote:
Onda znas i koji tabor , u ovom slucaju, ne igra na strani tih?!
Znam, naravno. Što me ne svrstava, po automatizmu, na navijačku stranu drugog tabora, ako već moramo pričati o dva tabora. Jer, kao što rekoh, ne vjerujem u vojno-političko-ekonomsku bipolarnost Dobra i Zla u ovome. Ali, dabome, vazda citiram onu Gandijevu:''Ako vidiš da se dvije ribice svađaju na dnu mora, znaj da je u blizini neki Englez!" :lol:
arzuhal

#2717 Re: Sirija vol. 2

Post by arzuhal »

E čuj, EU i NATO nemaju povjerenja u naše sigurnosne službe. Ajde. Pa u njih ni ja nemam povjerenja...Al' je Hrvatska za to stručna, malo je kazat :lol:
celava_dlaka

#2718 Re: Sirija vol. 2

Post by celava_dlaka »

Jesul prosle suze rusofila za avionom ili ? :skoljka:
Sehro

#2719 Re: Sirija vol. 2

Post by Sehro »

Erdoganu bi bilo bolje da nije rušio avion, sada Rusi tuku puno jače:
Co0l

#2720 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Kikibombona wrote:
sarajevoxxxx wrote:Današnje rusko bombardovanje Azaza. Čovjek na video snimku tvrdi da je veliki broj ljudi poginuo ili ranjen te kako se radi o zoni u kojoj nema niti jednog vojnika:

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 0717975883
Jesu rekli sta je u kamionima koji su gadjani? :D
A po cemu si ti zakljucio da se radi o oruzju?
Mlohavi

#2721 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

Sehro wrote:Erdoganu bi bilo bolje da nije rušio avion, sada Rusi tuku puno jače:
Ne mogu ovako nesto gledati a ne pomisliti na one koji su pod vatrom :cry: Bit ce sigurno mrtvih i ranjenih, njima tu prestaje uglavnom, oni idu van ako ima neke mogucnosti. Najvise ipak onih koji produ nepovrijedeni a moraju zadrzati linuju na tom mjestu i ocekivati novu seriju raketa...Strasno majke mi.
Co0l

#2722 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Mlohavi wrote:

Ima ovaj TOW potencijala i u ovakvoj primjeni, jbt izvali citav zid :lol: Ili pak ovi tako lose zidaju objekte???
Naravno neopravdano s obzirom na cijenu al' kad imas masla...
Nakon jucerasnjeg unistavanja ruskog helikoptera TOW-om,mogu narednu godinu dana rusit samo zidove i unistavat bagere i opet ce bit u plusu :D
Drvosjeca iz Dejcica

#2723 Re: Sirija vol. 2

KUZNETSOV wrote:
Prvo su lizali iz iste šerpe sa nacistima pa kasnije kada je đavo doš'o po svoje onda je bio otađbinski rat jelde? A kada su dijelili Poljsku sa Hitlerom i to je bio otađbinski rat? :oops: Nemaš ti blage veze, rekao sam ti da si neznalica, obrazuj se, pročitaj šta se dešavalo u svijetu u kojem živiš. Tu mantru koju ti vrtiš je obična propaganda. Žali samo bože onoliko običnih ljudi koji su ginuli zbog spodoba tipa Staljin i slični. A što se tiče turske parade pročitaj i o tome, red je, ne mogu ti ja sve servirati. Bitku na Marici sam pomenuo sarkastično ali daleko da ti možeš dokučiti to.

na ovo prvo ne mogu da ti odgovorim od smijeha, vidi se odma da si dijete sa posebnim potrebama :lol: nego nisi mi rekao kako turci slave dan pobjede? koje pobjede? ne zelim da citam zelim da mi ti sveznalico sve kazes :lol: znaci nije bitka na Marici, pa šta je onda? nemoj mi samo reci da turci slave dan pobjede jedne bitke a ne cijeloga rata, pa oni rat nisu dobili još zauzimanja Budimpešte, al' nije ni to njihova historija... Jel' se moze naci ijedan pobjeda moderne Turske, kada mislim na pobjedu mislim na rat...
Stvarno ne želim dalje s tobom ići u off topic na ovoj temi.
malimrav1978

#2724 Re: Sirija vol. 2

Post by malimrav1978 »

Sehro wrote:Erdoganu bi bilo bolje da nije rušio avion, sada Rusi tuku puno jače:
Ljudi dragi šta ovo bi?
klavirdžija

#2725 Re: Sirija vol. 2

Post by klavirdžija »

Ako nisu upozoreni, zašto je ovaj drugi zbrisao na vrijeme? Dojavila mu vidovita Azira?
Locked