Sve tacno...ali kako riješiti te problemeF&N wrote:preporucio bih ti da se pozabavish svojom avlijom... kao sto sam kazes pobjedjujete, derete, i opet vas bude saka jada...JoeyTribbiani wrote:Mene je sramota naše posjete. Nisam ja kriv zbog nje, nije kriva redovna raja...ali s obzriom na sve, trebalo bi nas biti više. Bilo je tekmi sa solidnim posjetama i ove polusezone, ali nije to ono što hoću.
PS: pitari tišina. poslije bruke protiv slavije (prije toga ste se smijali cifri od 7000 ljudi protiv Travnika na Grbavici) bi se trebali poklopit. Pozivi, parole, p. materine, a dodje 56ljudi. Kop se povuko do porodilišta.
Sarajevo je u najturbulentnijem periodu od rata, sigurno.
Za Sarajevo realno najteze vrijeme kako ja pratim Sarajevo aktivno, a to je od 98.
Ne mislim samo ovo oko licence vec od kako je krenulo sa aferom virsla pa na ovamo non stop su tenzije i borba.
I sve se to odrazava i na posjetu na Kosevu.
Da nema nas 56 sve bi propalo.
Jedna druga stvar je ovdje gora, na koju se treba fokusirati, a ne voditi prepirke.
Kako to kada igraju Barselona i Real, u svakom kaficu se slavi, gleda tekme ko nekad Sarajevo- Zeljo.
Kako to kad Real da gol da svi skacu ko da ga je dalo Sarajevo/Zeljo.
Kad su ljudi kod nas izgubili naviku da idu na utakmice. Kako opet vratiti obicne ljude na itok i zapad.
Zasto se nasoj djeci u omladinskim skolama ne prica o Hasetu, Papetu, Smailovicu i...
Gdje smo mi tu, kako smo propali ko kauc ko ljudi i navijaci.
Sta ocekujemo mi, kako neko ima pravo reci necu da idem na utakmicu tamo se igra losh fudbal, a zadnji put bio na nekoj utakmici '96.
Kako ce Sarajevu i Zeljeznicaru biti bolje kada nema publike koja ce placati karte i pomagati/ finansirati na taj nacin klub direktno, a indirektno sto bi klubovi uzimali vise para od sponzora isl... Pa bi imali para i za bolje igraci i bolje utakmice i bolje stolice na stadionu i sve redom.
Evo godinama se prepiremo svake godine sve jace i jace malte ne, a broj ljudi na stadionu se smanjuje.
Evo Zeljeznicar je prvi sad, u cemu je problem, kako to da bude 3000 ljudi isto ko i kada igra Sarajevo koje je 3.
Sto se tice rezultata, ne volim u naprijed davati prognoze.
Na kraju, treba uložiti marketing u našu ligu....furati propagandu oko Sarajevskog derbija, da bi se ljudi odazvali i vratio taj stari sjaj.....više propagande u našim medijima imaju Europa liga i Liga prvaka, nego naš fudbal
Kad je bila Željo TV prije dvije godine, odmah se to odrazilo na posjetu....eto to je najbolji pokazatelj kako treba.