Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
LSD

#2701 Re: Sarajevski derbi

Post by LSD »

F&N wrote:
JoeyTribbiani wrote:Mene je sramota naše posjete. Nisam ja kriv zbog nje, nije kriva redovna raja...ali s obzriom na sve, trebalo bi nas biti više. Bilo je tekmi sa solidnim posjetama i ove polusezone, ali nije to ono što hoću.

PS: pitari tišina. poslije bruke protiv slavije (prije toga ste se smijali cifri od 7000 ljudi protiv Travnika na Grbavici) bi se trebali poklopit. Pozivi, parole, p. materine, a dodje 56 :mrgreen: ljudi. Kop se povuko do porodilišta.
preporucio bih ti da se pozabavish svojom avlijom... kao sto sam kazes pobjedjujete, derete, i opet vas bude saka jada...
Sarajevo je u najturbulentnijem periodu od rata, sigurno.
Za Sarajevo realno najteze vrijeme kako ja pratim Sarajevo aktivno, a to je od 98.
Ne mislim samo ovo oko licence vec od kako je krenulo sa aferom virsla pa na ovamo non stop su tenzije i borba.
I sve se to odrazava i na posjetu na Kosevu.
Da nema nas 56 sve bi propalo.

Jedna druga stvar je ovdje gora, na koju se treba fokusirati, a ne voditi prepirke.
Kako to kada igraju Barselona i Real, u svakom kaficu se slavi, gleda tekme ko nekad Sarajevo- Zeljo.
Kako to kad Real da gol da svi skacu ko da ga je dalo Sarajevo/Zeljo.
Kad su ljudi kod nas izgubili naviku da idu na utakmice. Kako opet vratiti obicne ljude na itok i zapad.
Zasto se nasoj djeci u omladinskim skolama ne prica o Hasetu, Papetu, Smailovicu i...

Gdje smo mi tu, kako smo propali ko kauc ko ljudi i navijaci.
Sta ocekujemo mi, kako neko ima pravo reci necu da idem na utakmicu tamo se igra losh fudbal, a zadnji put bio na nekoj utakmici '96.
Kako ce Sarajevu i Zeljeznicaru biti bolje kada nema publike koja ce placati karte i pomagati/ finansirati na taj nacin klub direktno, a indirektno sto bi klubovi uzimali vise para od sponzora isl.
.. Pa bi imali para i za bolje igraci i bolje utakmice i bolje stolice na stadionu i sve redom.

Evo godinama se prepiremo svake godine sve jace i jace malte ne, a broj ljudi na stadionu se smanjuje.

Evo Zeljeznicar je prvi sad, u cemu je problem, kako to da bude 3000 ljudi isto ko i kada igra Sarajevo koje je 3.

Sto se tice rezultata, ne volim u naprijed davati prognoze.
Sve tacno...ali kako riješiti te probleme :? sve mi to znamo, ali kakve koristi što cemo pisati po forumima ako se to nikad nece pokrenuti sa mrtve tacke ;-)
Na kraju, treba uložiti marketing u našu ligu....furati propagandu oko Sarajevskog derbija, da bi se ljudi odazvali i vratio taj stari sjaj.....više propagande u našim medijima imaju Europa liga i Liga prvaka, nego naš fudbal ;-) jer je raja naviknuta uveliko da radije ostaje kuci/u kaficu i preko TV gleda strani fudbal....vrtili bi i OBN i BHT i Hayat i Pink i Kantonalna i svi redom tu reklamu i propagandu - ali treba platiti, a neko se mora trznuti za džep ;-) nije niko lud da reklamira besplatno.
Kad je bila Željo TV prije dvije godine, odmah se to odrazilo na posjetu....eto to je najbolji pokazatelj kako treba.
papedzaja

#2702 Re: Sarajevski derbi

Post by papedzaja »

@ tvrtko ja ti govorim o periodu od titule Sarajeva i Željinog Kupa UEFA pa prema ratu to nije ništa rapidno veliko i igralo se pred sličnim brojem gledalaca s tim da si imao utakmice sa velikom četvorkom plus derbi koje su dizale prosjek sve ostalo je bilo tu negdje oko 5000. Košarka se recimo gledala puno većim intenzitetom (što se tiče broja gledalaca nego fudbal). Derbi koji pominješ na kojem sam i sam bio je na otvaranju Koševa kada su Keli pokojni i fudbalski Bog Pape donijeli pobjedu Sarajevu ali ti kažem to su neka druga vremena 80-ih.

što se tiče utakmica Željezničara gledao sam 6,7 utakmica uživo i nekoliko na TV i ? Ne znam šta hoćeš da kažeš sa tim ?

@ F&N ja ne govorim uopšte da je neka uprava kriva itd... Ja samo govorim realno stanje kakvo jeste što je nažalost tuga
elSaik

#2703 Re: Sarajevski derbi

Post by elSaik »

pOZz wrote:
ganjeta wrote:Ja ti samo kažem da običnom čovjeku, koji ima porodicu i radi za 6. glava je puno dati 5. km svaki vikend a pri tome nema šta vidjeti :-) , radije će ostati kući uz dvoguzu i čips, još baci listic i lagano šalta arene, fb, i šta već ne. Ne boji se da će ga neko opaliti bakljom, da će ga izbosti nožem jer ima šal/majicu Želje.

Mali milion razloga što ljudi ne dolaze na utakmici, a ovo ti je jedan od najvećih.
Nema se šta vidjeti... :zzzz:

Gledam Arsenal - Chelsea 0:0... više sam se umorio gledajući tu utakmicu nego da sam ja igr'o tamo. Vratim se kući da pogledam Lištica - Saraj'vo (3:1). Glavu dajem da je bolja utakmica bila nego ona gore izvikana. Još da ovi moji znaju malo više...

Propaganda naše lige nije jaka kao propaganda ovih gore liga. BHT i Komitet za normalizaciju su jednim dijelom krivi (možda su ovi drugi više krivci, barem sam tako čuo da su oni odredili ove prenose). Ne možeš ba prenositi GOŠK - Zvijezda, Leotar - Kozara pored utakmica najboljih ekipa i onda očekivati da se to gleda. Nemam ništa protiv navedenih ekipa, neka naprave dobar tim pa ću ih gledati rado, a ne tavoriti na dnu i da se prenose te utakmice, niđe veze. Često znam ući u diskusiju sa starijima bez obzira što nisam bio svjestan tog prijašenjeg vremena i reći, da su tada postojale Arene, SportKlubovi itd. i ma koliko god jaka bila ex-yu liga, posjećenost i zainteresovanost za istu bi bila ako ne i do 40% manja. S toga, ovo moje razmišljanje implicira jak marketing i promociju ako se želi nešto ozbiljnije napraviti.
Treba prenositi i te manje utakmice, ali ne na način da se to radi nauštrb derbi utakmica. Neka BHT radi prenos derbi utakmice, a FTV/RTRS prenose kojima će se ispoštovati da svaki klub bude najmanje 2 puta na TVu i to je to.
JThomas

#2704 Re: Sarajevski derbi

Post by JThomas »

ganjeta wrote:Ja ti samo kažem da običnom čovjeku, koji ima porodicu i radi za 6. glava je puno dati 5. km svaki vikend a pri tome nema šta vidjeti :-) , radije će ostati kući uz dvoguzu i čips, još baci listic i lagano šalta arene, fb, i šta već ne. Ne boji se da će ga neko opaliti bakljom, da će ga izbosti nožem jer ima šal/majicu Želje.

Mali milion razloga što ljudi ne dolaze na utakmici, a ovo ti je jedan od najvećih.
pazi, u godini je 15 domaćih utakmica, a 52 sedmice. to je manje nego svaki treći vikend ako kupuješ pojedinačnu kartu, a još manje ako kupiš godišnju.
JoeyTribbiani

#2705 Re: Sarajevski derbi

Post by JoeyTribbiani »

- 350.000 - 400.000 stanovnika

- 2 kluba (olimpic?? koji olimpic?)

- odbij 90% penzionera i 75% žena (nije nikakvo isljučivanje, ali moja stara ili sestra bi otišle na tekmu jedino da ja igram) i dobar dio djece

Opet ostane dobra cifra. Nek raja ide na svaku drugu domaću i bila bi solidna posjeta (10/16KM mjesečno). Do para baš i nije, sigurno. Dok se odlazak na tekmu ne bude gledao kao neka navika i slično, prosjek od 5 milja će biti dobar.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#2706 Re: Sarajevski derbi

Post by -LIBERO- »

Hamo_copa_pitu

#2708 Re: Sarajevski derbi

Post by Hamo_copa_pitu »

dosadno mi wrote:http://www.fksinfo.com/galerija/details ... c262a590e4

Ale Amar Osime.......... :mrgreen:
Kolika mu je glava , odmah upade u oci :lol: :lol: :lol:
salle_eh1986

#2709 Re: Sarajevski derbi

Post by salle_eh1986 »

LSD wrote:Cuj onog Husejinovića Željo je moja stara mušterija :shock: :lol: :lol: zabio jedan gol i vec poceo prepadati nekoga i pricati o mušterijama :lol: :-) ....puuuu
kolektivno u zabludi, od uprave, igrača, navijača...allah selamet :D
Kemal Malovčić

#2710 Re: Sarajevski derbi

Post by Kemal Malovčić »

jel ono tamo lijevo e adilović?

a što se tiče saida...
nebitno go: al ona finta :run: :dance:
dosadno mi

#2711 Re: Sarajevski derbi

Post by dosadno mi »

salle_eh1986 wrote:
LSD wrote:Cuj onog Husejinovića Željo je moja stara mušterija :shock: :lol: :lol: zabio jedan gol i vec poceo prepadati nekoga i pricati o mušterijama :lol: :-) ....puuuu
Zabluda ili ne pitanje je sad ? :dance:

http://imageshack.us/photo/my-images/806/grbavica.jpg/
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#2712 Re: Sarajevski derbi

Post by bordo gandalf »

Sjever 6 istok 10 zapad 15
salle_eh1986

#2713 Re: Sarajevski derbi

Post by salle_eh1986 »

dosadno mi wrote:
salle_eh1986 wrote:
Zabluda ili ne pitanje je sad ? :dance:

http://imageshack.us/photo/my-images/806/grbavica.jpg/
kakve veze ima stadion???
ne dijeli se titula na kraju sezone ko ima i kakav stadion ima već ko je najbolji

koliko para toliko muzike...uostalom đeš ti kao pitar o stadionu pričati bgt
Kemal Malovčić

#2714 Re: Sarajevski derbi

Post by Kemal Malovčić »

nije ovo stadion, ovo je svemirski brod, ali đe se ovo nalazi, mislim da ovo nikad nisam vidio?
Baltazar_khan

#2715 Re: Sarajevski derbi

Post by Baltazar_khan »

jel ovo otvarač za sokove?
RusmirBurek

#2716 Re: Sarajevski derbi

Post by RusmirBurek »

rashtiman wrote:Sjever 6 istok 10 zapad 15
Jug?
dosadno mi

#2717 Re: Sarajevski derbi

Post by dosadno mi »

kakve veze ima stadion???
ne dijeli se titula na kraju sezone ko ima i kakav stadion ima već ko je najbolji

koliko para toliko muzike...uostalom đeš ti kao pitar o stadionu pričati bgt[/quote]

Pricao si o tome da smo mi u zabludi pa da te podsjetim,reko da nisi kojim slucajem zaboravio ;-)
P.S.Gdje ce o stadionu pricati navijaci Milana,Intera,Rome.Lacia itd.itd.itd
dosadno mi

#2718 Re: Sarajevski derbi

Post by dosadno mi »

RusmirBurek wrote:
Jug?
Sto ce vam kad ne smijete navijati :mrgreen:
ne gumo da ga otvore,zabranjena gostovanja
Baltazar_khan

#2719 Re: Sarajevski derbi

Post by Baltazar_khan »

sad kad krene masovni bojkot derbija od strane manijaka zbog cijene ulaznice od 15 KM
Last edited by Baltazar_khan on 08/05/2012 19:08, edited 1 time in total.
Hamo_copa_pitu

#2720 Re: Sarajevski derbi

Post by Hamo_copa_pitu »

RusmirBurek wrote:
Jug?
Nema vam juga na Hasetu za derbi.
Kemal Malovčić wrote:jel ono tamo lijevo e adilović?

a što se tiče saida...
nebitno go: al ona finta :run: :dance:
Cini mi se da jeste Adilovic, vidis kolika mu je glava :lol: :lol: :lol:
Last edited by Hamo_copa_pitu on 08/05/2012 19:07, edited 1 time in total.
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#2721 Re: Sarajevski derbi

Post by bordo gandalf »

RusmirBurek wrote:
Jug?
Jug nece biti otvoren!
RusmirBurek

#2722 Re: Sarajevski derbi

Post by RusmirBurek »

rashtiman wrote:
RusmirBurek wrote:
Jug?
Jug nece biti otvoren!
Kvarno
salle_eh1986

#2723 Re: Sarajevski derbi

Post by salle_eh1986 »

dosadno mi wrote:Gdje ce o stadionu pricati navijaci Milana,Intera,Rome.Lacia itd.itd.itd
pa bolan meni je draže ovo moje pa da je ko ćumez nego nešto tuđe što mi daje da koristim

što se tiče zablude...vi ste prvaci u tome
pobjedite prva 3 kola već maštate o tituli...šta maštate, već ste samoproglašeni prvaci
sad ste uvjereni u pobjedu na derbiju, pa bgm ko da igrate protiv goška...ups...eto recimo kozare
LSD

#2724 Re: Sarajevski derbi

Post by LSD »

Hocemo jug za 6 maraka :!: isto kao i sjever...yebo zapad, cuj 15 mambi :shock: puuuu ...šteta je da zjapi Jug prazan citavu godinu...pa kad ce se otvoriti ako nece za derbi :? kad :? a mi cemo doci onako usput, spontano i neorganizovano, bez kortea i policijske pratnje ,a i bez navijackih rekvizita.
Last edited by LSD on 08/05/2012 19:10, edited 1 time in total.
Baltazar_khan

#2725 Re: Sarajevski derbi

Post by Baltazar_khan »

RusmirBurek wrote: Kvarno
žali se komitetu.
Post Reply