da li je tebi klizište ugrozilo kuću i sigurnost?jasko_ba wrote:Samo da se javim da sam ziv!
Od jucer od 12 sati nismo imali ovdje struju, Zavidovici. Nisam spavao skoro 2 dana. Vidim da je dosta ljudi i poruke poslalo. Uglavnom, prezivih 3 klizista, pomoglo se koliko se moglo, ali je situacija haos. Postavim kasnije par slika da vidite kako to izgleda, uglavnom dosta sela je odsjeceno. Zasad u pripravnosti, cekamo nove zadatke,
Pozz
Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije
Moderator: anex
-
StupskaBitanga
#2701 Re: Poplave u cijeloj BiH
- BadCopy
#2702 Re: Poplave u cijeloj BiH
Jale zivio ti meni
Od zla oca od gore matere
Od zla oca od gore matere
- Alfons Kauders
#2703 Re: Poplave u cijeloj BiH
al ljudi moji, to ce se prodavati ispod ruke... kakvi ba racuni?Jara wrote:Skenirati i postaviti na forum!ladyblue18 wrote:Receno je iz inspekcije da se ostavi racuni tamo gdje je cijena vode povecana. CUvajte te racune.
samo kaze "pala nam konekcija, ne radi fiskalna kasa" i cao...
- azurna_obala
#2704 Re: Poplave u cijeloj BiH
jbt za šta mi plaćamo onu rtv pretplatu..
isto kao da je najobičnji dan u ovoj državi..svima po taman...

isto kao da je najobičnji dan u ovoj državi..svima po taman...
- Kiki_Musampa
#2705 Re: Poplave u cijeloj BiH
Možemo pričati šta hoćemo,ali da imamo još 500 televizija, ne bi sastavili program kao RTRS.
1200 (NE)zaposlenih-sivi dom
1200 (NE)zaposlenih-sivi dom
-
StupskaBitanga
#2706 Re: Poplave u cijeloj BiH
ovanuše neke vijesti na FTV a prolozi reciklirani 
-
XAN
#2707 Re: Poplave u cijeloj BiH
"mole se svi koji su u mogucnosti da jave
nekoj radio stanici sa se upravo u selu
Bradici kod Maglaja dogadja katastrofa..cijelo
selo je ponijelo kliziste..narod je primoran da
napusti svoje domove i krene da se
spasava..ako neko ima bilo kakav vid pomoci
neka kontaktira..hvala molim vas radite sta znate samo da svima pomogneta kako god"
Sada sam zvao svoje, koji su na lijevoj obali, cim se izadje iz Zavidovica.
kazu da je zemlja zatrpala prugu i lokalni put koji vodi prema Maglaju, tako da se sa te strane, na zalost, ne moze prici Bradicima....
neka kontaktira..hvala molim vas radite sta znate samo da svima pomogneta kako god"
kazu da je zemlja zatrpala prugu i lokalni put koji vodi prema Maglaju, tako da se sa te strane, na zalost, ne moze prici Bradicima....
- Alfons Kauders
#2708 Re: Poplave u cijeloj BiH
jasko_ba wrote:Samo da se javim da sam ziv!
Od jucer od 12 sati nismo imali ovdje struju, Zavidovici. Nisam spavao skoro 2 dana. Vidim da je dosta ljudi i poruke poslalo. Uglavnom, prezivih 3 klizista, pomoglo se koliko se moglo, ali je situacija haos. Postavim kasnije par slika da vidite kako to izgleda, uglavnom dosta sela je odsjeceno. Zasad u pripravnosti, cekamo nove zadatke,
Pozz
sretno drug, nedaj se
-
Mutivoda
#2709 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ma ovo je katastrofaStupskaBitanga wrote:ovanuše neke vijesti na FTV a prolozi reciklirani
-
Drinski
#2710 Re: Poplave u cijeloj BiH
sigurno misle da treba opet zvati inspekciju.Alfons Kauders wrote:al ljudi moji, to ce se prodavati ispod ruke... kakvi ba racuni?Jara wrote:Skenirati i postaviti na forum!ladyblue18 wrote:Receno je iz inspekcije da se ostavi racuni tamo gdje je cijena vode povecana. CUvajte te racune.
samo kaze "pala nam konekcija, ne radi fiskalna kasa" i cao...
-
m_l
#2711 Re: Poplave u cijeloj BiH
Milloni wrote:Ja sam sad zvala covjeka koji radi kod Halida (trenutno nije na poslu) kaze da su ljudi tamo, i da je sevap odnijeti dao mi je broj motela koji je konstantno zauzet.
Ja idem sad i nosim ovo sto smo skupili, nikom nece biti viska.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
MMM1977 wrote:Kod Halida NIŠTA, CK odozgo vozi pomoć na druga mjesta, gore ima i previše. Kasnije ću otići i do tog motela da vidim situaciju i napisat ću ovdje. Mislim da je najbolje nositi pomoć u CK
- Alfons Kauders
#2712 Re: Poplave u cijeloj BiH
mozda ce malo vise ljudi sada poceti pitati zasto uopste imamo FTV i BHRT, mozda ce malo obracati paznjuMutivoda wrote:Ma ovo je katastrofaStupskaBitanga wrote:ovanuše neke vijesti na FTV a prolozi reciklirani
jer iskreno... da su radili kod mene ko sto su radili juce i danas... sad bi kuci hodali s radnim knjizicama
- It_is_a_Leclerc
#2713 Re: Poplave u cijeloj BiH
Iz Civilne zaštite upozoravaju građane da ne idu samoinicijativno u popljavljena područja i da se ne izlažu opasnostima, jer time dodatno opterećavaju ionako preopterećene kapacitete spasilačkih ekipa i ekipa Civilne zaštite. Sad je težište na prikupljanju pomoći, jer za mnoge je najveći problem šta jesti.
Prema tome, ako želite biti od koristi, toplo preporučujem da svratite u neki market, kupite konzervi i vode i donesete u Crveni križ. Ja sam maloprije bio u CK TK (kod Muzičke škole, iznad Džindić mahale), i dirljivo je vidjeti veliki broj malih vrećica, sa dvije-tri konzerve i dekom. Vidi se da su ljudi koji su ih kupovali odvajali od sebe...
Prema tome, ako želite biti od koristi, toplo preporučujem da svratite u neki market, kupite konzervi i vode i donesete u Crveni križ. Ja sam maloprije bio u CK TK (kod Muzičke škole, iznad Džindić mahale), i dirljivo je vidjeti veliki broj malih vrećica, sa dvije-tri konzerve i dekom. Vidi se da su ljudi koji su ih kupovali odvajali od sebe...
- kandelabar
#2714 Re: Poplave u cijeloj BiH
Za njih je pisalo da su u šumi i da idu šumom izvlače se ??XAN wrote:"mole se svi koji su u mogucnosti da jave
-
StupskaBitanga
#2715 Re: Poplave u cijeloj BiH
Mujesira draga kao da te je voz pregazio
- azurna_obala
#2717 Re: Poplave u cijeloj BiH
Da li neko zna da li je odblokiran put u Čevljanovićima?
Srednje-OLovo?
Srednje-OLovo?
- jasko_ba
#2718 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ma jedno 20 kuca gdje sam ja bio, sreca meni nije toliki problem, al je strasno dok gledas kako se zemlja zabija u kucu i ne mozes nista ciniti. barem ne pada viseStupskaBitanga wrote:da li je tebi klizište ugrozilo kuću i sigurnost?jasko_ba wrote:Samo da se javim da sam ziv!
Pozz
- kandelabar
#2719 Re: Poplave u cijeloj BiH
NA RTRS-u uzivo javljanja i ukljucenja iz skoro svih vecih gradova RS-a ,u nas u situaciji kad je nezapamcena katastrofa pustaju serije kako ih nije sramota..Alfons Kauders wrote:mozda ce malo vise ljudi sada poceti pitati zasto uopste imamo FTV i BHRT, mozda ce malo obracati paznjuMutivoda wrote:Ma ovo je katastrofaStupskaBitanga wrote:ovanuše neke vijesti na FTV a prolozi reciklirani
jer iskreno... da su radili kod mene ko sto su radili juce i danas... sad bi kuci hodali s radnim knjizicama
-
m_l
#2720 Re: Poplave u cijeloj BiH
Up!Građani Bosne i Hercegovine, vladine institucije, privredni subjekti u mogućnosti su da daju svoj doprinos za pomoć ugroženom stanovništvu putem uplata na donatorski račun sa naznakom "ZA POMOĆ STANOVNIŠTVU POPLAVLJENIH PODRUČJA".
Za uplate u zemlji:
RAIFFEISEN BANK d.d. BH broj:
1610000000850119
Za uplate iz inozemstva:
RAIFFEISEN BANK d.d. BiH
SWIFT CODE : RZBABASS
IBAN CODE: BA391610000000850119
FULL BENEFICIARY NAME : CRVENI KRIZ FEDERACIJE BIH SARAJEVO
FULL BENEFICIARY ADDRESS: NEDIMA FILIPOVICA 9
Pozivom na humanitarne telefone:
BH Telekom 090 291 032 – donirate 2,00 KM
(cijena poziva iz fiksne i mobilne mreže iznosi 2,10 KM)
HT Mostar 092 890 830 – donirate 1,80 KM
(cijena poziva iz fiksne i mobilne mreže iznosi 2,00 KM)
-
Boskero
#2721 Re: Poplave u cijeloj BiH
.
Last edited by Boskero on 29/10/2017 01:01, edited 1 time in total.
- undefined007
#2722 Re: Poplave u cijeloj BiH
LJUDI NA HAJR I NA DOBRO DA SVE IZAĐE !
-
StupskaBitanga
#2723 Re: Poplave u cijeloj BiH
ovi sa FTV su totalno izgubili kompas

-
Mutivoda
#2724 Re: Poplave u cijeloj BiH
Bare-Doboj

Modrac

Modrac

Od 15 sati pratite vijesti Al Jazeere Balkans. Javljanje reportera s poplavljenih područja u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Srbiji
- dog_killer
#2725 Re: Poplave u cijeloj BiH
oni repriziraju jucerasnje događaje..StupskaBitanga wrote:ovi sa FTV su totalno izgubili kompas![]()