PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

AndreyBlanc

#2701 Re: PROTESTI!!!

Post by AndreyBlanc »

Da li će se donijeti neka odluka o prekidu nastave ili slično tome ? Neupućen sam totalno da li se trenutno vodi polemika o tome
biske

#2702 Re: PROTESTI!!!

Post by biske »

sanjin_1 wrote:
biske wrote:
sanjin_1 wrote: Hvala na savjetu ali ipak ..možeš li ukratko opisati cilj svoga djelovanja?
reći glavonjama BU!
http://sarajevski.ba/svetlana-cenic-vla ... dini/24193
“Kao što rekoh više puta zadjih dana, osnovi strah vlasti u BiH je da se nacionaono ne izrodi u socijalno, odnosno da se narodi ne ujedini u zajedničkoj muci. Zato se mora izaći sa konkretnim zahtevima, jasnim i glasnim, a ovo je bila pokazna vežba da se jednom shvati da vlast nije večna i da bude nauk za one što tek pretenduju da zasednu. Najopasnije po bilo koji organizam, pa i društveni je kad se problem odlaže, bolest potiskuje. Životariš, a gledaš kako neki primitivci žive i uživaju, a pri tome se još bahato ponašaju. Bahatost , ipak, dođe glave, pre ili kasnije.”, rekla je u razgovoru za Dosije, Svetlana Cenić.
Upravo to i pitam ali "revolucionari" nikako da se dogovore...

Dakle, o kojim se zahtjevima, jasnim i glasnim radi ?

Do sada sam pročitao tisuće parola od "točenog piva" do "ostavke kompletne vlade"...

Možeš li ti ukratko to poredati ?
mogu. ali kome? tebi, staranačkom debilu. odje*aus!!!
Last edited by biske on 22/02/2014 01:33, edited 1 time in total.
weredsf

#2703 Re: PROTESTI!!!

Post by weredsf »

NoDrotLand wrote:Pa idi lemaj svoju djecu niko ti ne brani,tudju ostavi na miru.
A najmanje policija smije da udara i to jos pritvorene u celijama
http://www.youtube.com/watch?v=eYZcamy5qBk
Janjicar

#2704 Re: PROTESTI!!!

Post by Janjicar »

Alfons Kauders wrote: :D

da da

tako je spontano da murija u tuzli trazi jednog "vidjenijeg" aktivistu sbb... (ima ga i na snimcima, masala)... a spontano su u cijeloj prici mirnes, aldin, front, dosje i udar... a cujem da i bps ( :shock: ) konja za trku imade...

:D

spontano je krenulo, ali sad vise nije spontano... sad ide rat izmedju par opcija, da pokusaju prebaciti odgovornost na druge - stoga cemo uskoro slusati zlaju, fahru i neonka kako optuzuju jedan drugog da su upravo oni organizovali sve...
BPS je ispušio u TK

Prije par mjeseci BPS je napustio veci dio ljudi koji su im donijeli glasove medju njima i Dzemal Jukan, ratni komandant i predsjednik BPS Gracanica a jos su napustili i BPS Zivinice, Srebrenik, Gradacac itd....
elma89_

#2705 Re: PROTESTI!!!

Post by elma89_ »

Ako zaista zele promjene,zasto ne traze vanredne izbore`?
JohnnyS

#2706 Re: PROTESTI!!!

Post by JohnnyS »

AndreyBlanc wrote:Da li će se donijeti neka odluka o prekidu nastave ili slično tome ? Neupućen sam totalno da li se trenutno vodi polemika o tome

Što bi se nastava prekidala?
Swedbank

#2707 Re: PROTESTI!!!

Post by Swedbank »

Valerie Hopkins ‏@VALERIEin140 1m
And another police cannon. #sarajevo #protesti
Paranoid

#2708 Re: PROTESTI!!!

Post by Paranoid »

AndreyBlanc wrote:Da li će se donijeti neka odluka o prekidu nastave ili slično tome ? Neupućen sam totalno da li se trenutno vodi polemika o tome
U TZ nastave nema do daljnjeg..
NoDrotLand

#2709 Re: PROTESTI!!!

Post by NoDrotLand »

weredsf wrote:
NoDrotLand wrote:Pa idi lemaj svoju djecu niko ti ne brani,tudju ostavi na miru.
A najmanje policija smije da udara i to jos pritvorene u celijama
http://www.youtube.com/watch?v=eYZcamy5qBk
jedini ovdje si to ti,dobro ima vas jos 2 do 3.
johntra

#2710 Re: PROTESTI!!!

Post by johntra »

guber90 wrote:
Woole Triwunovich wrote:Selimović je tako na konferenciji za medije kazao da je Direkcija uradila sve što je mogla u saradnji sa MUP-om Kantona Sarajevo kako bi neredi u Sarajevu bili spriječeni, te da podnosi ostavku jer u sadašnjim uslovima stalnih tenzija ne može garantovati sigurnost članovima Predsjedništva BiH i zaposlenima u toj instituciji.

Ovo je smiješna izjava i meni ovo sve smrdi. :zoka:
Isto sam rekao.
A na šta smrdi?
guber90

#2711 Re: PROTESTI!!!

Post by guber90 »

weredsf wrote:Nisam dobro vidio iz daljine ali ispred tuziteljstva je bio onaj Solakovic iz kantonalne skupstine i nesto govori raji....mozda i grijesim
Moguce da si upravu, reko je ovaj na twiteru da je neki politicar dosao i pokusao skupiti predizborne poene, ali da ga narod izvizdao i sklonio se.
costacurta

#2712 Re: PROTESTI!!!

Post by costacurta »

guber90 wrote:"Svi ste vi za mene teroristi" #sarajevo policajac rekao djedu kad je dosao da trazi unuka https://vine.co/v/MWeOKlqBj9r

https://mtc.cdn.vine.co/r/videos/76AEE6 ... .6Vv_FgjuM

:roll:
Neki od ovih policajaca normalni, a drugi naopaki, kazu da su ovi iz FUP-a strahota, teska mraka, prebise narod iz cista mira u Tuzli, koga god da su se docepali.
:roll: :sad:

Image
zeljeznicar1921

#2713 Re: PROTESTI!!!

Post by zeljeznicar1921 »

...
Last edited by zeljeznicar1921 on 12/02/2023 13:12, edited 1 time in total.
sanjin_1

#2714 Re: PROTESTI!!!

Post by sanjin_1 »

japin_mutapi wrote:
sanjin_1 wrote:
Paranoid wrote:
Sad bi ti rek'o isto ko Zeljković novinarki hayata..ali reći ćeš da njega kopiram.. nego reći ću ti jedino: Image
Dobro ali možeš li mi usput reći i krajnji cilj "revolucije"?
dosadan si i vidim prepadnut
ovo nije revolucija već bunt NARODA protiv parazita i krvopija
političari vampiri
Dobro što sam dosadan ali šta je onda cilj NARODNOG bunta? Možeš li to nekako posložiti, ukratko. Zar je zaista toliko teško ili nemate pojma?
Picajzla
Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png

#2715 Re: PROTESTI!!!

Post by Picajzla »

Genije wrote:
Janjicar wrote: Valja stisnut petlju pa pucat u nekog.
Da su se ljudi tako bojali 92 cim neko zapuca ne bi imao gdje zivjet.
Pokazujes samo koliko si bahat seljacino jedna, u jednoj recenice govoris da gazis demonstrante a u drugoj podrzajes.
Sta hoces smeta ti kada mirno protestuju i kada nemirno? Sta hoces da neko od na neko brdo pa da protestuje.
napuco sam sam se ja sasvim dovoljno da mi to nije nikakav problem
i to tamo gdje i kad je trebalo

neka demonstrira kolko hoće
a da mi izlijeće pred kola i da me zaustavlja
neće moći

s kojim pravom
koji je on faktor da se ja zbog njega ne mogu kretati svojim poslom i svojim obavezama
PTSP-ovac na lijecenje. Popij tabletice pa se vrati i normalno pisi.
weredsf

#2716 Re: PROTESTI!!!

Post by weredsf »

guber90 wrote:
weredsf wrote:Nisam dobro vidio iz daljine ali ispred tuziteljstva je bio onaj Solakovic iz kantonalne skupstine i nesto govori raji....mozda i grijesim
Moguce da si upravu, reko je ovaj na twiteru da je neki politicar dosao i pokusao skupiti predizborne poene, ali da ga narod izvizdao i sklonio se.
To je bio ovaj tip ali nisam cuo sta prica

Image
Šveđanin

#2717 Re: Odg: PROTESTI!!!

Post by Šveđanin »

costacurta wrote:
guber90 wrote:"Svi ste vi za mene teroristi" #sarajevo policajac rekao djedu kad je dosao da trazi unuka https://vine.co/v/MWeOKlqBj9r

https://mtc.cdn.vine.co/r/videos/76AEE6 ... .6Vv_FgjuM

:roll:
Neki od ovih policajaca normalni, a drugi naopaki, kazu da su ovi iz FUP-a strahota, teska mraka, prebise narod iz cista mira u Tuzli, koga god da su se docepali.
:roll: :sad:

Image
Ko je ova?

Skickat från min iPhone 5 med Tapatalk
velikonja

#2718 Re: PROTESTI!!!

Post by velikonja »

guber90 wrote: Moguce da si upravu, reko je ovaj na twiteru da je neki politicar dosao i pokusao skupiti predizborne poene, ali da ga narod izvizdao i sklonio e.
Ma jsta "pukovnik" Solakovic, imaju slike na avaz.ba. Sad jos da dodje i zlatni ljiljan Dzevad Radjo i da ujebu cijelu stvar.
guber90

#2719 Re: PROTESTI!!!

Post by guber90 »

Image
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#2720 Re: PROTESTI!!!

Post by japin_mutapi »

sanjin_1 wrote: Dobro što sam dosadan ali šta je onda cilj NARODNOG bunta? Možeš li to nekako posložiti, ukratko. Zar je zaista toliko teško ili nemate pojma?
dole vlada
Last edited by japin_mutapi on 09/02/2014 17:16, edited 1 time in total.
prezimenko

#2721 Re: PROTESTI!!!

Post by prezimenko »

nemojte biti ljubomori i smirite se malo i uzivajte u lijepom pogledu

https://www.google.ba/search?q=poljine& ... s&tbm=isch

uz to preporucujem vam i finu knjigu
Image
Janjicar

#2722 Re: PROTESTI!!!

Post by Janjicar »

Genije wrote:
Janjicar wrote: Valja stisnut petlju pa pucat u nekog.
Da su se ljudi tako bojali 92 cim neko zapuca ne bi imao gdje zivjet.
Pokazujes samo koliko si bahat seljacino jedna, u jednoj recenice govoris da gazis demonstrante a u drugoj podrzajes.
Sta hoces smeta ti kada mirno protestuju i kada nemirno? Sta hoces da neko od na neko brdo pa da protestuje.
napuco sam sam se ja sasvim dovoljno da mi to nije nikakav problem
i to tamo gdje i kad je trebalo

neka demonstrira kolko hoće
a da mi izlijeće pred kola i da me zaustavlja
neće moći

s kojim pravom
koji je on faktor da se ja zbog njega ne mogu kretati svojim poslom i svojim obavezama
Koji si ti faktor da njemu nedas da on mirno protestuje ?

Mirni protest je osnovno pravo svakog građana. A tebi ako se ne svidja sto ti je blokirao cestu iz auta i nastavi pjese.

Takvi kao ti su juce izasli iz papuča u cipele.
Toffee karamela

#2723 Re: PROTESTI!!!

Post by Toffee karamela »

johntra wrote:
guber90 wrote:
Woole Triwunovich wrote:Selimović je tako na konferenciji za medije kazao da je Direkcija uradila sve što je mogla u saradnji sa MUP-om Kantona Sarajevo kako bi neredi u Sarajevu bili spriječeni, te da podnosi ostavku jer u sadašnjim uslovima stalnih tenzija ne može garantovati sigurnost članovima Predsjedništva BiH i zaposlenima u toj instituciji.

Ovo je smiješna izjava i meni ovo sve smrdi. :zoka:
Isto sam rekao.
A na šta smrdi?
Ma smrdi na to da su Himzu huškali da opali po raji a on se nećkao. Eto, samo me strah da na njegovo mjesto ne postave onu Ljiljanu Sakić iz SDA koja je htjela tući GRAS-ovce prije par godina. E druga će se pjesma onda zapjevat :run:
Picajzla
Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png

#2724 Re: PROTESTI!!!

Post by Picajzla »

Genije wrote:
Picajzla wrote: PTSP-ovac na lijecenje. Popij tabletice pa se vrati i normalno pisi.
ma ljubi čika genije, ko je diro :kiss:
Ovo ja za tvoje dobro, a ti kako hoces.
Nisrin

#2725 Re: PROTESTI!!!

Post by Nisrin »

ZAHTJEV: Političari da vrate svu ilegalno/bespravno stečenu imovinu, auta, kuće, vikendice...
Post Reply