hrvatska-more

Post Reply
doktor78

#2701 Re: hrvatska-more

Post by doktor78 »

plain vanilla wrote:
ali na Panonici je odlicno naspram novca koji treba potrositi
:thumbup:
Ulaznice za mene, zenu i dvoje djece + parking za 4 sata me danas izaslo cenera. Bruka... :mrgreen:
spreca

#2702 Re: hrvatska-more

Post by spreca »

doktor78 wrote:
plain vanilla wrote:
ali na Panonici je odlicno naspram novca koji treba potrositi
:thumbup:
Ulaznice za mene, zenu i dvoje djece + parking za 4 sata me danas izaslo cenera. Bruka... :mrgreen:
da si doso sa ljubavnicom ,bilo bi ti jeftinije :mrgreen: ..........ko ti je kriv sto si poveo cijelu vameliju :lol: :lol:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#2703 Re: hrvatska-more

Post by plain vanilla »

ne moze s ljubavnicom, svaki dan objave bruku slika s Panonike :mrgreen:
spreca

#2704 Re: hrvatska-more

Post by spreca »

plain vanilla wrote:ne moze s ljubavnicom, svaki dan objave bruku slika s Panonike :mrgreen:
:shock: :shock: onda nece moja noga tamo :lol: :lol:
seksan

#2705 Re: hrvatska-more

Post by seksan »

Vidim da se dosta servira nacionalne i vjerske mrznje pa sam zbog toga i napisala sta ce musliman za vrijeme ramazana na moru?! :) :-)

Isto za hljeb. znaci u svojoj drzavi gdje je ucio tri svoja maternja jezika nije govorio niti trazio kruh, gibanicu, pilecu sunku i slicno a trazi je kada ode izvan BiH! zasto je tesko traziti hljeb pogotovo medju "svojim" balkancima. :) Hrvatska nije Amerika. :)

Zasto ako neko spada medju generacijom gdje se se medju maternjim jezikom u knjizici stoji bosanski/srpski/hrvatski zasto ne koristi u BiH nj.rijeci? Zasto se ne "Ispricava"? zasto ne kaze europa vec evropa?

Imalo bi logike da dodje i da istim "jezikom" i upotrebom rijeci govori u obe "susjedne" zemlje, a ono cim predje granicu glumi hrvata a da ne spominjem srbina a vidi se na faci da je bosnjo!
seksan

#2706 Re: hrvatska-more

Post by seksan »

Hocu da kazem da sam jednostavno bila svjedok gdje su se pokrivene bosnjakinje skidale u toplese i skidale mahrame cim bi presle granicu. I onda dodju s takvom pricom ah mi nismo prihvaceni ovo ono..kako ces biti prihvacena kada samu sebe nisi prihatila!
seksan

#2707 Re: hrvatska-more

Post by seksan »

Bilo je klipova ali valjda je raja prijavljivala pa skinuli, zabranili.. na youtube je bilo par klipova. Cak jedne godine su snimili jednog hodzu i njegovu zenu..znam da se dosta o tome pricalo..i na kraju nedostupan clip. :)
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#2708 Re: hrvatska-more

Post by Bobi »

mrAdil wrote:
JohnnyS wrote:Samo za Avatara i mrAdila :D

http://www.slobodnadalmacija.hr/Split-% ... fault.aspx

Na Makarskom primorju više od 50 tisuća turista

U turističkim uredima se doznaje kako je, prema registriranim podacima o dolasku, turista više nego lani.

Nego đe nam je Avatar, da nije otišao u Brela preko vikenda :D
A sada fino kada se uparkiraju i smjeste ceka ih ovo:

http://www.vecernji.hr/vijesti/pizza-je ... nak-593808

http://www.vecernji.hr/vijesti/novi-slu ... nak-593404
Cek pajdo, dodjesh u kafanu, pogledash cjenovnik, naruchish, popijesh,platish i onda se zhalish da je skupo :D.Pa jel neko njih zavezao, prisilio, zaprijetio da moraju ostati na tom mjestu :D? Ma purgerska posla, trebaju cijene u Dubrovniku biti kao u nekom zagrebackom kvartovskom kaficu :D sa pogledom na kontejner za smece :D.
talić

#2709 Re: hrvatska-more

Post by talić »

Bio sam od Dubrovnika do Zadra ( nekad davno i u Poreču i Umagu) i ne sjećam se da me nekad račun zaprepastio i da sam se osjećao prevarenim. Koliko se sjećam na Stradunu sam platio tri kafe i dva soka oko 100 kuna. U Tučepima, Makarskoj i Brelima možeš popiti kafu već od 6 ili 7 kuna pa do 14 kuna u hotelima i restoranima. Sokovi su do 20 kuna.
Najskuplji račun sam platio u jednoj konobi na Čiovu, dva bifteka, jedna orada sa prilogom i salatom i par sokova oko 800 kuna ali je kvalitet bio vrhunski i nisam žalio ni lipe.
koliko god se pričalo o visokim cijenama na moru ipak je kontinentalni turizam skuplji kad se uzmu u obzir svi troškovi.
ultima_palabra

#2710 Re: hrvatska-more

Post by ultima_palabra »

Jedino kad sam se sjebo je bilo nekad 2001. u Dubrovniku, 30 kn za pola litre točene... za tadašnji standard to je bilo ogromno :D Bila je noć i neki klub pa nisam baš stigao da gledam u cjenovnik.
avantgarde

#2711 Re: hrvatska-more

Post by avantgarde »

Zviz wrote:
Materijalizam druze! Danas je tim istim Cesima, Madzarima ili ako hoce i nasima ispoznizenje kampovat ili bilo sta drugo raditi ako nije nesto za pet zvjezdica, jer se zeli dokazati. Dok jedan Danac (kako koji) vidi kampovanje kao nesto drugacije u zivotu. Ja odem na odmor bez da uslikam i jednu sliku ili ako slikam imam foto apart na film iz 1990 god. i iman onaj Polaroid - hobi. Dosta nasih sto poznam to se slika mila majko svako jelo sto jedu slikaju.

Pa ljudi znatel vi koji je luksuz uzeti kam-auto voziti se autobahn-om i sjediti na canifi, srat i citati novine dok prijatelj vozi. Pa to zadovoljnstvo mi nemoze zadovoljiti 2 mjeseca odmora u 5 zvjezdica hotelu.
da,otprilike je to tako,jednostavno imamo(ne svi) drugu "prugu" razmisljanja u odnosu na neke zapadnije ljude...

a glede odmora u Kampovima,ama nema nista bolje na svijetu...licno nemam mobilni-kampauto pa idem autom na jug Europe u Kampove a tu sebi iznajmim super lijep kamp-karavan u kojem se moze u sustini stanovat i na duze vrijeme,vrlo su dobro opremljeni,imaju skoro sve unutra,wi fi,kvalitetni,terasa,dovoljno mjesta unutra,prilicno ili skroz novi i sto je jako bitno,nemam ni s kim velikog dodira..more pjeske za 4-5 minuta,sve je tu,plus tisina i hladovina iznad..:)...nista jace od 3 zvijezdice mi nije potrebno..
insomnia99

#2712 Re: hrvatska-more

Post by insomnia99 »

avantgarde wrote:
da li je ipak u pitanju balkanluk ili nesto drugo?!
ma dosta nam naše bijede, pa ne želimo gledati i tuđu....
iako mnogi pretjeruju, istina je da su dalmatinci malo čudne biljke...smatraju da su bolji i od svih u hrvatskoj....ludilo brale

ali ne budi tako siguran da u drugim zemljama nema raznih sranja i incidenata sa turistima....naravno druge zemlje ne pratiš toliko kao susjednu hrvatsku...ovo se ne odnosi samo na tebe
Bodkin

#2713 Re: hrvatska-more

Post by Bodkin »

JohnnyS wrote:Samo za Avatara i mrAdila :D

http://www.slobodnadalmacija.hr/Split-% ... fault.aspx

Na Makarskom primorju više od 50 tisuća turista

U turističkim uredima se doznaje kako je, prema registriranim podacima o dolasku, turista više nego lani.

Nego đe nam je Avatar, da nije otišao u Brela preko vikenda :D
Ljetuje u banovicima :)
uglavnomja

#2714 Re: hrvatska-more

Post by uglavnomja »

zavist nije samo balkanski specijalitet :D

fb stranica europskog parlamenta, i nasli se spanac i talijan (?) da kazu eto croatia je fina, ali ima ljepsih mjesta, ... kaze spanac ne zaboravite doci u spaniju :lol: :lol: :lol:

http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/euro ... 97268.html
doktor78

#2715 Re: hrvatska-more

Post by doktor78 »

Kakav je put do GP Aržano? Je li bolje ići na njega nego na Kamensko ako je destinacija Makarska rivijera?
mobsterc

#2716 Re: hrvatska-more

Post by mobsterc »

Je li neko bio na Bolu (brac) notkako su usli u EU? Prije nije bila drastcina razlika u cijenema u odnosu na recimo Makarsku...?
:D
talić

#2717 Re: hrvatska-more

Post by talić »

doktor78 wrote:Kakav je put do GP Aržano? Je li bolje ići na njega nego na Kamensko ako je destinacija Makarska rivijera?
Ja Kamesko uvjek zaobilazim i idem na Aržano.
Put od Aržana do Brela je sad odličan, bilo je prethodnih godina uvjek nekih radova ali je sad sve završeno, istina ima krivina ali nema rupa ni radova.
doktor78

#2718 Re: hrvatska-more

Post by doktor78 »

Hvala za info! A kako se dolazi do Aržana, karta pokazuje da se negdje kod Šuice skreće lijevo?
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#2719 Re: hrvatska-more

Post by Entropio »

doktor78 wrote:Hvala za info! A kako se dolazi do Aržana, karta pokazuje da se negdje kod Šuice skreće lijevo?
Ima putokaz... Nisam odavno išao dole, ali sjećam se da se skrene lijevo za Aržano, a za Kamensko nastaviš pravo.
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#2720 Re: hrvatska-more

Post by Zviz »

Hrvatska je preskupa u ondosu ma mnoge druge drzave!

7 dana najam kuce/vile sa bazenom za 4-5 osoba oko 1.600€ plus/minus 10%

U Grckoj 7 dana kuca/vila sa bazenom za 4-5 osoba 800-900€
P308

#2721 Re: hrvatska-more

Post by P308 »

mobsterc wrote:Je li neko bio na Bolu (brac) notkako su usli u EU? Prije nije bila drastcina razlika u cijenema u odnosu na recimo Makarsku...?
:D
Malo skuplje od Makarske, ali je to normalno za otok, nije velika razlika, samo je trajekt poskup.
rajvoSa0

#2722 Re: hrvatska-more

Post by rajvoSa0 »

Moglo bi se veceras nesto pojesti. :D

Image
talić

#2723 Re: hrvatska-more

Post by talić »

doktor78 wrote:Hvala za info! A kako se dolazi do Aržana, karta pokazuje da se negdje kod Šuice skreće lijevo?
Možeš ići i preko Livna i preko Tomislavgrada, ako ideš preko Tomislavgrada onda se odvajaš kod Šujice.
Preko Livna je 10 km duži put ali nema prevoja a preko Tomislavgrada je ljepši pogled na Buško Blato. Putevi se spajaju poslije jezera a 50 m prije spajanja (kad se ide preko Tomislavgrada) je skretanje za Aržano. Ako ideš preko Livna opet se pojavi tabla na kojoj vidiš da je Kamensko pravo a lijevo Makarska. Ne možeš fulat samo polako u krivinama. Sretno !
Od Zenice do Brela preko Rostova i Tomislavgrada 202 km i 3 i po do 4 sata vožnje.
van Basten

#2724 Re: hrvatska-more

Post by van Basten »

evo jedan primjer iz prakse,pokušaću bez komentara dati ga:
Prošle godine bili u nekom apartmanu u Drveniku, sve ok, mi zadovoljni, te gazde isto (napravili nam gratis večeru noć pred polazak), i hajde da ove godine na pametujemo previše -hajmo na isto mjesto.
JAvili se mailom, pitali za isti apartman i isti termin kao i prošle godine, dobijemo odgovor "hvala na interesu, javim kad provjerim termine sa mamom".
Ok...čekali odgovor 10ak dana, ništa... ponovo se javimo -ima li šta, ako nema da tražimo dalje. Stiže odgovor " mama čeka neke poljake da se jave, pokazali su interes za taj termin ali još ništa nisu odgovorili. Javim vam se kad vidimo šta oni kažu".
Ja odgovorim " ne javljajte se, tražićemo mi dalje".
Komentar :D za kraj: Znači, nismo tražili nikakav popust ili sl, ali oni opet radije čekaju poljake pod možda nego nas sigurne, koji bi došli drugu godinu zaredom i time pokazali interes da budemo stalniji gosti, da ih reklamiramo među familijom, prijateljima...
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#2725 Re: hrvatska-more

Post by Zviz »

van Basten wrote:evo jedan primjer iz prakse,pokušaću bez komentara dati ga:
Prošle godine bili u nekom apartmanu u Drveniku, sve ok, mi zadovoljni, te gazde isto (napravili nam gratis večeru noć pred polazak), i hajde da ove godine na pametujemo previše -hajmo na isto mjesto.
JAvili se mailom, pitali za isti apartman i isti termin kao i prošle godine, dobijemo odgovor "hvala na interesu, javim kad provjerim termine sa mamom".
Ok...čekali odgovor 10ak dana, ništa... ponovo se javimo -ima li šta, ako nema da tražimo dalje. Stiže odgovor " mama čeka neke poljake da se jave, pokazali su interes za taj termin ali još ništa nisu odgovorili. Javim vam se kad vidimo šta oni kažu".
Ja odgovorim " ne javljajte se, tražićemo mi dalje".
Komentar :D za kraj: Znači, nismo tražili nikakav popust ili sl, ali oni opet radije čekaju poljake pod možda nego nas sigurne, koji bi došli drugu godinu zaredom i time pokazali interes da budemo stalniji gosti, da ih reklamiramo među familijom, prijateljima...

Zato sto tebi nece moci da poveca cijenu sa 40%. Ili drugacije receno u vasem slucaju bi cijena bila ista ili minimlno skuplja dok to Poljake komotno mogu da oderu. Ja sam testirao jednog za isto sam dobio dvije cijene - nazvao sam i ono skroz na skroz po domace zatrazio, cijena bila 70€ za apartman sa balkonom tri sobe (2 spavace + 1 dnevni), poslje nazovem [cisto iz radoznalosti] i skroz ko stranac tamo vamo, 120€ isti smjestaj! Mada meni su obe cijene bezobrazluk, jer sta se nudi? Osim nocenja air-condition i TV nista vise. TV ako ga upalim 5h u toku 10 dana trcim go kad dojem u SA tj. od Ilidze do Ciglana. U Francuskoj u rangu od 70 do 100€mozes naci smjestaj sa bazenom, kljuceve od teniskog igralista, svoj parking - dobro svak ima svoje, ali meni ipak takve stvari nesto znace. U grckoj za 50€ dobijes apartman da zines. Ako cemo gledati cijene hrane - u HR morska hrana skuplja nego u Danskoj kad kupujem na molu kod ribara! Eto ispade da uvoze ribu sa Pacifika dok je tako skupo prodaju. Cijene na nivou znatno skupljih restorana na Francuskoj rivijeri. Pa kafici u Dubrovnuku su skuplji nego u Kopenhagenu, jedan od najskuplih gradova na svijetu! Cijene su napuhane iz jednog jedinog razloga - trazi se masna zarada i pretezno na racun iseljenika sto iz HR sto iz BiH. Stranih turista je svega 1/4 ostalo su made in YU.
Post Reply