Nokia Lumia & Windows Phone

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
SA 071

#2701 Re: Nokia Lumia

Post by SA 071 »

Bodkin wrote: p.s. zna li neko kad pocinje update za 920-ku?
Svaki dan bi trebao početi... :)
Bodkin

#2702 Re: Nokia Lumia

Post by Bodkin »

SA 071 wrote:
Bodkin wrote:
SA 071 wrote:

I konacno, za "posle" ti je vec neko skrenuo paznju da je ekavica. Sporo ucis, a jos sporije primjenjujes nauceno.

P.S. Moja Nokia 6230 radi uredno nakon ne znam ni ja koliko godina, tako da spominjanje HTC ili nekih drugih uredjaja kako jos uvijek rade nije ni bila tema nase polemike, nego tvoja nedosljednost i nevjerodostojnost. Zivio...
off topic: ovo nije ekavica
Veze ti nemaš sa jezikom.

Ali eto nije mi mrsko prijateljski ponoviti onima koji hoće da nauče nešto novo-"posle" je ekavica, a ijekavička varijanta te riječi je "poslije". Mislim, ovo se uči već od prve godine života, ali eto... :-) :)
jel i prijevoz ijekavica a prevoz ekavica :D
belami1111

#2703 Re: Odg: Nokia Lumia

Post by belami1111 »

Quaresma wrote:
belami1111 wrote:
Quaresma wrote:da dok ne uzmes u ruke, onda vidis koliko ti je telefon uprkos sto je lijep, odbojan zbog velicine
6 inhca, mislim :roll:

ako Windows Phone se ne popravi sa iducom verzijom tj Wp9, onda nema se tu sta ocekivati da ce uzdrmati iOS ili Android
pa ljudi iz microsofta nisu u stanju da implementiraju u os one osnovne stvari, pa rjesenje nalaze kroz aplikacije
Koje su to osnovns stvari ?
Mozes li telefonirati mozes
Iduli sms poruke idu
Ide li mail ide
Jel fotoaparat klasa jestr
Radi li multimedija radi...
Najgoti su oni sto nikad nisu ni vidjeli wp...
Ja namjerno pisem sa sgs3 da nebi ko srao neznas ti sts je dok neuzmes sndroid a rvo zivota mi 4 puta zape samsung dok napisa ovo

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
a nemoj da psujem vise ovda bezveze :-x pa ja moram bilion puta spomenuti da vec posjedujem Lumiu 920 i ne pricam nista napamet jebemu ameriku i dolare

sta je sa app folderima? aplikacija
postaviti si muziku kao ringtone? kroz aplikaciju naravno
gdje je file manager? nema ga zasad, a i kad dodje trebace aplikacija

onda jos ima nekakvih gluposti, i ako ovo gore osnovne stvari nisu onda ne znam sta je
za multitasking necu nista govoriti, to je Qler vec spomnjao x puta, ne znam da li se ono uopste moze nazvati multitaskingom al et
Znaci zato sto nemozes staviti Mitra Mirica da ti trlefon zapjeva kad te neko zove zbog tog je za tebe WP sranje.
I puno je bolje kroz aplikacije zato sto mozda mrni ne treba pjevac da mi telefon zvoni i samim tim mi nece opterecivati os .ili bilo koja druga aplikacija nekome trebe a nekom ne..
Isti tako WP nudi ono sto android a i os nece nika brsplatnu navigaciju , a za brzinu i stsbilnost u odnosu na android netrrba ni diskutovati...

Bodkin

#2704 Re: Nokia Lumia

Post by Bodkin »

SA 071 wrote:
Bodkin wrote: p.s. zna li neko kad pocinje update za 920-ku?
Svaki dan bi trebao početi... :)
ajde konacno. bas me zanima sta su novo ubacili i jesu li rjesili neke krupnije probleme
Quaresma wrote:
belami1111 wrote:
Quaresma wrote:da dok ne uzmes u ruke, onda vidis koliko ti je telefon uprkos sto je lijep, odbojan zbog velicine
6 inhca, mislim :roll:

ako Windows Phone se ne popravi sa iducom verzijom tj Wp9, onda nema se tu sta ocekivati da ce uzdrmati iOS ili Android
pa ljudi iz microsofta nisu u stanju da implementiraju u os one osnovne stvari, pa rjesenje nalaze kroz aplikacije
Koje su to osnovns stvari ?
Mozes li telefonirati mozes
Iduli sms poruke idu
Ide li mail ide
Jel fotoaparat klasa jestr
Radi li multimedija radi...
Najgoti su oni sto nikad nisu ni vidjeli wp...
Ja namjerno pisem sa sgs3 da nebi ko srao neznas ti sts je dok neuzmes sndroid a rvo zivota mi 4 puta zape samsung dok napisa ovo

a nemoj da psujem vise ovda bezveze :-x pa ja moram bilion puta spomenuti da vec posjedujem Lumiu 920 i ne pricam nista napamet jebemu ameriku i dolare

sta je sa app folderima? aplikacija
postaviti si muziku kao ringtone? kroz aplikaciju naravno
gdje je file manager? nema ga zasad, a i kad dodje trebace aplikacija

onda jos ima nekakvih gluposti, i ako ovo gore osnovne stvari nisu onda ne znam sta je
za multitasking necu nista govoriti, to je Qler vec spomnjao x puta, ne znam da li se ono uopste moze nazvati multitaskingom al et
dopisi jos da ne mozes razdvojiti zvuk slusanja muzike i zvuk zvona :) dopisi da na kalendaru reminder moze biti samo 1 sat ranije pa 18 sati :-) i da ne mozes postaviti dva remindera. da nema weekly view i ostalo...
Qler

#2705 Re: Nokia Lumia

Post by Qler »

Dobro quaresma, ovo da trebaju aplikacije za neke stvari, to je glavna i na androidu i iosu, znas ono, there is an app for that. Ja kad sam govorio da symbian ima profile, screensaver sa notifikacijama, bolji multitasking tj app managment, svi su govorili na androidu ima app za to... I rada je to bilo,super, sad kad na wp ima app za nesto, onda ne valja...

Sent from my Lumia 920 using Tapatalk
SA 071

#2706 Re: Nokia Lumia

Post by SA 071 »

Bodkin wrote:
SA 071 wrote: Veze ti nemaš sa jezikom.

Ali eto nije mi mrsko prijateljski ponoviti onima koji hoće da nauče nešto novo-"posle" je ekavica, a ijekavička varijanta te riječi je "poslije". Mislim, ovo se uči već od prve godine života, ali eto... :-) :)
Znam da ništa ne znam. To bi trebala biti prva spoznaja. Ti očito nisi još ni do nje došao.

Dakle još jednom, veze ti sa jezikom nemaš. U slučaju prevoza i prijevoza, obje su varijante prihvatljive. U slučaju riječi poslije samo je ta varijanta prihvatljiva. U bosanskom jeziku. Ne znam kojim ti govoriš. U srpskom je posle i prevoz (nećeš vjerovati čak i prijevoz može u srpskom, ali je manje uobičajeno-maloprije sam provjerio i ja sam se iznenadio).

Prijateljski savjet. Nemoj o jeziku raspravljati, pogotovo ne sa mnom.
Bodkin

#2707 Re: Nokia Lumia

Post by Bodkin »

SA 071 wrote:
Bodkin wrote:
SA 071 wrote: Veze ti nemaš sa jezikom.

Znam da ništa ne znam. To bi trebala biti prva spoznaja. Ti očito nisi još ni do nje došao.

Dakle još jednom, veze ti sa jezikom nemaš. U slučaju prevoza i prijevoza, obje su varijante prihvatljive. U slučaju riječi poslije samo je ta varijanta prihvatljiva. U bosanskom jeziku. Ne znam kojim ti govoriš. U srpskom je posle i prevoz (nećeš vjerovati čak i prijevoz može u srpskom, ali je manje uobičajeno-maloprije sam provjerio i ja sam se iznenadio).

jel isto tako i prenos i prijenos? :D ili prelaz i prijelaz :D bjezi bolan, tema je lumia. ja napisao jedan OT post, a ti bi sad raspravu razbacio :D
Last edited by Bodkin on 12/01/2014 17:07, edited 1 time in total.
mrsamras

#2708 Re: Nokia Lumia

Post by mrsamras »

Ja ne znam ovi sto kukaju na mob da kada ga koriste kao laptop da ima baterija malo traje.Koliko sati moze potrajati baterija na laptopu?
Je li vam na laptopu baterija traje dva tri dana?
Dajte ljudi malo ohanite.
Kome se ne svida WP neka je obide na siroko.
Dok nisam probao nisam ni ja bio optimista ali kada sam probao, sad je vec deruga prica.
I vjerovatno ima velike razlike izmedu low cost mob i onih skupljih mob.

treba razumjeti i jedne i druge, jer ima poslovna izreka:
1.SA strane prozivodaca:
Npr Nokia je uspjela proizvesti 99 % svojih prozivoda bez da je bilo rekalmacije.

2.SA strane kupca:
Onaj ko je bio kupac onih 1% neispravnih uredaja, za njega je nokia 100% neuspjesna firma sa losim kvalitetom.
Amazingness

#2709 Re: Nokia Lumia

Post by Amazingness »

:thumbup:
AdoCka

#2710 Re: Nokia Lumia

Post by AdoCka »

SundanceKid

#2711 Re: Nokia Lumia

Post by SundanceKid »

http://www.wpcentral.com/review-brando- ... -lumia-920

Ovaj je mozda jos malo elegantniji, ali nekako su mi svi preveliki..u konacnici, lumia koja je ionako solidno teska i dovoljno velika postane jos veca... Da je neko manje rjesenje, bas bi bilo zgodno pojacat bateriju...
Quaresma

#2712 Re: Odg: Nokia Lumia

Post by Quaresma »

belami1111 wrote: Znaci zato sto nemozes staviti Mitra Mirica da ti trlefon zapjeva kad te neko zove zbog tog je za tebe WP sranje.
I puno je bolje kroz aplikacije zato sto mozda mrni ne treba pjevac da mi telefon zvoni i samim tim mi nece opterecivati os .ili bilo koja druga aplikacija nekome trebe a nekom ne..
Isti tako WP nudi ono sto android a i os nece nika brsplatnu navigaciju , a za brzinu i stsbilnost u odnosu na android netrrba ni diskutovati...

to je necija stvar sta ce ko postaviti da mu svira kad ga neko zove, ovde pricamo o nekim stvarima sto jednostavno treba da bude, pa oni dumb telefoni, ili feature phone kako ih vec sad zovu imaju to, a jos tek koliko je Qler i ostala raja dodala sta fali ovom os.u
dakle vibracija i zvuk ne idu zajedno

zao mi je sto ovakav os pati od ovih nedostataka, ja za brzinu i stabilnost nisam nista rekao vec za gore navedene funkcije
malo mi je krivo sto kod lumia telefona najvise reklamiraju kameru, kao da se radi o nekom iskljucivo fotoaparatu a ne telefonu

i android i ios su imali dosta svojih nedostataka na pocetku, ali WP (MS) sebi nije trebao ovo dozvoliti, nije ovo 2007. pa da sebi mogu priustiti to, sad su u startu trebali imati sve te funkcije, pa sam WP7 kad je izasao nije imao copy/paste funkciju

no dobro necemo vise o ovome, valja sad cekati WP 8.1 update
otsam

#2713 Re: Nokia Lumia

Post by otsam »

Kad ce blekacha ??

Sent from my 920 using Tapatalk
AdoCka

#2714 Re: Nokia Lumia

Post by AdoCka »

otsam wrote:Kad ce blekacha ??

Eno je iza ugla,bila u granapu,samo sto nije :D
AdoCka

#2715 Re: Nokia Lumia

Post by AdoCka »

SundanceKid wrote:

http://www.wpcentral.com/review-brando- ... -lumia-920

Ovaj je mozda jos malo elegantniji, ali nekako su mi svi preveliki..u konacnici, lumia koja je ionako solidno teska i dovoljno velika postane jos veca... Da je neko manje rjesenje, bas bi bilo zgodno pojacat bateriju...
Eh,mozes misliti kako je iPhone korisnicima lakse,imaju elegantije case-ove,sto jest,jest :zoka:
Last edited by AdoCka on 12/01/2014 20:44, edited 1 time in total.
SA 071

#2716 Re: Nokia Lumia

Post by SA 071 »

Bodkin wrote:
SA 071 wrote: Znam da ništa ne znam. To bi trebala biti prva spoznaja. Ti očito nisi još ni do nje došao.

jel isto tako i prenos i prijenos? :D ili prelaz i prijelaz :D bjezi bolan, tema je lumia. ja napisao jedan OT post, a ti bi sad raspravu razbacio :D
Najgore je kad je čovjek glup a nije svjestan te svoje osobine...

Ja to onako, off topic...

Nego sjeća li se neko koliko je prošli put (kod Ambera) trebalo dana da od ovog statusa "coming soon" dođe do "available" statusa?
Qler

#2717 Re: Nokia Lumia

Post by Qler »

Oko sedmice meni se cini...

Spacer

#2718 Re: Nokia Lumia

Post by Spacer »

Mislim da je bilo kaće, za 920 očekujem (sutra) ponedjeljak, ili utorak.
Ali, nikad se ne zna..
SA 071

#2719 Re: Nokia Lumia

Post by SA 071 »

Qler wrote:Oko sedmice meni se cini...

Ma i meni se čini da je bilo negdje 7-10 dana. Ili sam bio nestrpljiv pa mi se učinilo tako dugo :)
Quaresma

#2720 Re: Nokia Lumia

Post by Quaresma »

javite kad bude preko NSU dostupan update, volim ja to odraditi sve nacisto pa onda rahat
Seherovac

#2721 Re: Nokia Lumia

Post by Seherovac »

Bas nesto kontam oko multitaskinga, kada bi napravili to kako valja, da li bi to trazilo hardwerski jace uredjaje..?

Sent from my RM-892_eu_hungary_411 using Tapatalk
Bodkin

#2722 Re: Nokia Lumia

Post by Bodkin »

.
Last edited by Bodkin on 13/01/2014 01:49, edited 1 time in total.
Bodkin

#2723 Re: Nokia Lumia

Post by Bodkin »

SA 071 wrote:
Bodkin wrote:
SA 071 wrote: Znam da ništa ne znam. To bi trebala biti prva spoznaja. Ti očito nisi još ni do nje došao.

Najgore je kad je čovjek glup a nije svjestan te svoje osobine...

Ja to onako, off topic...

Nego sjeća li se neko koliko je prošli put (kod Ambera) trebalo dana da od ovog statusa "coming soon" dođe do "available" statusa?
u ovom slucaju mogu samo biti nepismen ( mogu ali nisam naravno) ali garantujem da mi je iq veci od tvog :wink:
otsam

#2724 Re: Nokia Lumia

Post by otsam »

Seherovac wrote:Bas nesto kontam oko multitaskinga, kada bi napravili to kako valja, da li bi to trazilo hardwerski jace uredjaje..?

Sent from my RM-892_eu_hungary_411 using Tapatalk

ovi uredjaji to mogu izgurati ;)

AmADin_gospo

#2725 Re: Nokia Lumia

Post by AmADin_gospo »

pipl pipl. stop se svađati oko pravopisa.

za to imaju posebne teme.
Post Reply