Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Tomahawk11
Globalni moderator

#2701 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Tomahawk11 »

Ne znam, ja sam to cuo vizavi ove price sto se udruzenje boraca buni.
Hoce da im izmjesti kruzni tako da oni budu odsjeceni, da im se zid uradi, a ispod podvoznjak za pjesake.
neki

#2702 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by neki »

Tomahawk11 wrote:
neki wrote:ako dozvole i pekarima direktan prilaz na kruzni to ce znaciti da ce taj "kruzni" opsluzivati 16 traka :lol: :lol:

Bolje da ustede novac i ne rade nista...
Poenta je da ovaj iz pekare AS nece da mu odmah tu bude kruzni.
Cije ce biti jace, vidjecemo.
Ja imam informaciju, iz druge ruke i neprovjerenu, da pekar i ostali stanovnici iznad traže direktan ulaz/izlaz na kružni, umjesto planiranog priključka na tranzit stotinjak metara dalje prema željinom stadionu..
Tomahawk11
Globalni moderator

#2703 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Tomahawk11 »

Vidjecemo kad naprave ko je sta htio i ko je (ne)zadovoljan izvedbom.
johntra

#2704 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by johntra »

Halabuka je samo oko toga što je dio prema Hrasnom brdu samo konektovan na početak tranzita, odnosno, vjerovatno što nije kao sada ulaz, odmah ispred pekare pa gore prema naselju...
neki

#2705 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by neki »

trebalo je zadrzati rjesenje sa denivelisanom rakrsnicom, kako je i predvidjeno regulacionim planom, ali jok..bolje pametovati i preseravati s debilnim kruznim tokom...
Haris.ba

#2706 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Haris.ba »

neki wrote:trebalo je zadrzati rjesenje sa denivelisanom rakrsnicom, kako je i predvidjeno regulacionim planom, ali jok..bolje pametovati i preseravati s debilnim kruznim tokom...
Nek struka svoje odradi. Ali i jedno i drugo rješenje ima i minuse i pluseve. Mada, šta god da naprave - bolje će biti nego kako je sada. Tako da ne mogu puno pogriješiti. :D
kakaljin

#2707 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by kakaljin »

Haris.ba wrote:
neki wrote:trebalo je zadrzati rjesenje sa denivelisanom rakrsnicom, kako je i predvidjeno regulacionim planom, ali jok..bolje pametovati i preseravati s debilnim kruznim tokom...
Nek struka svoje odradi. Ali i jedno i drugo rješenje ima i minuse i pluseve. Mada, šta god da naprave - bolje će biti nego kako je sada. Tako da ne mogu puno pogriješiti. :D
Kako ce se kod nivelacije sa tranzita skrenuti na grbavicu, i obrnuto. Kada se sada po planu prodje kroz kruzni i moze se to uraditi.

I mene interesuje radi cega se tacno bune stanovnici hrasnog brda, sto je izlaz 50 metara dalje nego sto je sada.
Thorgerson

#2709 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Thorgerson »

kafanski_covjek wrote:lijepi Tile :izet:
:thumbup:

Prije se davalo ljudima iz struke da urade projekat i to se zavrsi. Nije bilo price.

Danas ljudi iz struke urade projekat, daju ga analfabetama, koji ga onda prekroje kako oni misle da treba.

:skoljka:
Sarcom

#2710 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Sarcom »

kakaljin wrote:
Haris.ba wrote:
Kako ce se kod nivelacije sa tranzita skrenuti na grbavicu, i obrnuto. Kada se sada po planu prodje kroz kruzni i moze se to uraditi.

I mene interesuje radi cega se tacno bune stanovnici hrasnog brda, sto je izlaz 50 metara dalje nego sto je sada.
Vjerovatno zbog toga sto bi za ukljucivanje u kruzni tok morali preci preko jedne trake tranzita, koja je cesto puna, a i ukljucivanje na tranzit bi bilo na prilicno uskom mjestu za broj automobila koja bi zeljela da se ukljuce-iskljuce.
So What!

#2711 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by So What! »

johntra wrote:Opet valjda koči neko sa kućom ili zemljištem završetak ovog LOT-a...jutros pročitah na TVSA...ne zna se kad će se nastaviti radovi...
Radi se, čeka se da se ŽGP iseli iz svojih objekata kako bi izgradila silazna rampa za planirani budući kružni tok u ulici Safeta Zajke.
kafanski_covjek wrote:lijepi Tile :izet:
Demokratija nosi sa sobom i probleme ove vrste. Sreća pa je kružni već započet, a ovi mogu pjevat borbene, pekara AS i Motorex nisu subjekti od neke pretjerane važnosti prema kojima će se štimati.
Haris.ba

#2712 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Haris.ba »

Ima li kakvih novosti kada će početi praviti cestu u Otesu desnom obalom Željeznice?

Kada su pravili spoj sa Otesa prema gradu na Zapadni prilaz rekonstruisali su malo i raskrsnicu sa koje bi se ta cesta trebala pružati. Vidio sam plan, i za sada će ta cesta vjerovatno služiti samo novom stambenom naselju. Nije u planu općine slijedećih 5 godina da išta tu kopa dalje, ali ta cesta je bitna barem da se započne - jer ona je u biti cesta koja bi trebala da bude spoj sa budućom petljom na brzoj cesti prema autoputu.
neki

#2713 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by neki »

Haris.ba wrote:Ima li kakvih novosti kada će početi praviti cestu u Otesu desnom obalom Željeznice?

Kada su pravili spoj sa Otesa prema gradu na Zapadni prilaz rekonstruisali su malo i raskrsnicu sa koje bi se ta cesta trebala pružati. Vidio sam plan, i za sada će ta cesta vjerovatno služiti samo novom stambenom naselju. Nije u planu općine slijedećih 5 godina da išta tu kopa dalje, ali ta cesta je bitna barem da se započne - jer ona je u biti cesta koja bi trebala da bude spoj sa budućom petljom na brzoj cesti prema autoputu.
Prije mjesec dana su posjekli sva stabla uz obalu željeznice kuda ta cesta treba da prođe..
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2715 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Truba »

a kakav je ono most što se vidi s pješačkog mosta iz male aleje kad izađeš :D tamo prema sokolović koloniji
ili sam sanjao
Haris.ba

#2716 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Haris.ba »

Black swan wrote:a kakav je ono most što se vidi s pješačkog mosta iz male aleje kad izađeš :D tamo prema sokolović koloniji
ili sam sanjao
Pisao je I postavljao slike @So What o tome. Most preko Tilave.
Truba

#2717 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Truba »

pa zar je to tilava ccc ja mislio negdje u butmiru se ulijeva
:lol:
So What!

#2718 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by So What! »

Black swan wrote:pa zar je to tilava ccc ja mislio negdje u butmiru se ulijeva
To je lud potok/rijeka, na drugom forumu je neko pisao o tome. Ono što se na Ilidži naziva Tilava, to se u Istočnom Sarajevu naziva Kasindolski potok ili Kasindolska rijeka.

A u Istočnom Sarajevu, Tilava skupa sa Lukavičkom rijekom tvori rijeku Dobrinju.
So What!

#2719 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by So What! »

Južna Longitudinala - 22. 02. 2017. @ xal3n (SSC)

Image

Image

Image

Image

Image

Image
darius_maximus

#2720 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by darius_maximus »

kakaljin wrote:
Haris.ba wrote:

Bez ikakvih loših namjera, gdje je kao planiran izlaz za Hrasno brdo?
Čuo sam i ja priču da se sada neko buni jer niko nije rekao da se više neće uključivati i isključivati kod pekare AS.
Mislim, nije mi jasno, pošto ne znam gdje je zamišljeno sve to...

Lijevo od pekare AS ide Olovska i to ide uzbrdo, je li misle to stesati, pa da se negdje na tranzit uključuje?
Možda je plan da se to odradi niže dole, desno od pekare AS, prema Bosmalu?
kurty

#2721 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by kurty »

mozel ovo pomoci
Image
riko-ga

#2722 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by riko-ga »

Znaci zatvara se onaj ulaz/izlaz kod pekare AS a otvara se novi otprilike gdje su sada kontejneri.Tako da ce Hrasno Brdo prvo morati izaci na ulicu M.Muslimana pa onda na kruzni?Jedin problem tu sto vidim je kako se ukljuciti i izkljuciti zbog protoka saobracaja.Semafor na tom djelu bi bilo lose rjesenje zbog blizine kruznog i ovi sto izlaze sa kruznog preko M.M. mogli bi napraviti zastoj u samom kruznom dok je crveno.
Tomahawk11
Globalni moderator

#2723 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Tomahawk11 »

darius_maximus wrote:
Bez ikakvih loših namjera, gdje je kao planiran izlaz za Hrasno brdo?
Čuo sam i ja priču da se sada neko buni jer niko nije rekao da se više neće uključivati i isključivati kod pekare AS.
Mislim, nije mi jasno, pošto ne znam gdje je zamišljeno sve to...

Lijevo od pekare AS ide Olovska i to ide uzbrdo, je li misle to stesati, pa da se negdje na tranzit uključuje?
Možda je plan da se to odradi niže dole, desno od pekare AS, prema Bosmalu?
Planirano je da se ta Olovska zatvori betonskim zidom.
Za pjesake bi bio podvoznjak koji bi izlazio kod Robota dole.
Nisam siguran gdje su mislili povezati ukljucenje za saobracaj.
kakaljin

#2724 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by kakaljin »

riko-ga wrote:Znaci zatvara se onaj ulaz/izlaz kod pekare AS a otvara se novi otprilike gdje su sada kontejneri.Tako da ce Hrasno Brdo prvo morati izaci na ulicu M.Muslimana pa onda na kruzni?Jedin problem tu sto vidim je kako se ukljuciti i izkljuciti zbog protoka saobracaja.Semafor na tom djelu bi bilo lose rjesenje zbog blizine kruznog i ovi sto izlaze sa kruznog preko M.M. mogli bi napraviti zastoj u samom kruznom dok je crveno.
Koliko vidim, vjerovatno je zato sto nema dovoljno mjesta da se tu napravi izlaz na kruzni tok. Neko iz struke moze vise reci po tom pitanju.
Truba

#2725 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Truba »

So What! wrote:
Black swan wrote:pa zar je to tilava ccc ja mislio negdje u butmiru se ulijeva
To je lud potok/rijeka, na drugom forumu je neko pisao o tome. Ono što se na Ilidži naziva Tilava, to se u Istočnom Sarajevu naziva Kasindolski potok ili Kasindolska rijeka.

A u Istočnom Sarajevu, Tilava skupa sa Lukavičkom rijekom tvori rijeku Dobrinju.
nije to ništa trebižat ima 9 imena... doduše ponornica je ako se ne varam

mislim da je i u IS tilava
vidio sam natpise
Post Reply