Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2701 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Ne znam, ja sam to cuo vizavi ove price sto se udruzenje boraca buni.
Hoce da im izmjesti kruzni tako da oni budu odsjeceni, da im se zid uradi, a ispod podvoznjak za pjesake.
Hoce da im izmjesti kruzni tako da oni budu odsjeceni, da im se zid uradi, a ispod podvoznjak za pjesake.
-
neki
#2702 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Ja imam informaciju, iz druge ruke i neprovjerenu, da pekar i ostali stanovnici iznad traže direktan ulaz/izlaz na kružni, umjesto planiranog priključka na tranzit stotinjak metara dalje prema željinom stadionu..Tomahawk11 wrote:Poenta je da ovaj iz pekare AS nece da mu odmah tu bude kruzni.neki wrote:ako dozvole i pekarima direktan prilaz na kruzni to ce znaciti da ce taj "kruzni" opsluzivati 16 traka![]()
![]()
Bolje da ustede novac i ne rade nista...
Cije ce biti jace, vidjecemo.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2703 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Vidjecemo kad naprave ko je sta htio i ko je (ne)zadovoljan izvedbom.
- johntra
#2704 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Halabuka je samo oko toga što je dio prema Hrasnom brdu samo konektovan na početak tranzita, odnosno, vjerovatno što nije kao sada ulaz, odmah ispred pekare pa gore prema naselju...
-
neki
#2705 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
trebalo je zadrzati rjesenje sa denivelisanom rakrsnicom, kako je i predvidjeno regulacionim planom, ali jok..bolje pametovati i preseravati s debilnim kruznim tokom...
- Haris.ba
#2706 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Nek struka svoje odradi. Ali i jedno i drugo rješenje ima i minuse i pluseve. Mada, šta god da naprave - bolje će biti nego kako je sada. Tako da ne mogu puno pogriješiti.neki wrote:trebalo je zadrzati rjesenje sa denivelisanom rakrsnicom, kako je i predvidjeno regulacionim planom, ali jok..bolje pametovati i preseravati s debilnim kruznim tokom...
-
kakaljin
#2707 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Kako ce se kod nivelacije sa tranzita skrenuti na grbavicu, i obrnuto. Kada se sada po planu prodje kroz kruzni i moze se to uraditi.Haris.ba wrote:Nek struka svoje odradi. Ali i jedno i drugo rješenje ima i minuse i pluseve. Mada, šta god da naprave - bolje će biti nego kako je sada. Tako da ne mogu puno pogriješiti.neki wrote:trebalo je zadrzati rjesenje sa denivelisanom rakrsnicom, kako je i predvidjeno regulacionim planom, ali jok..bolje pametovati i preseravati s debilnim kruznim tokom...
I mene interesuje radi cega se tacno bune stanovnici hrasnog brda, sto je izlaz 50 metara dalje nego sto je sada.
- kafanski_covjek
- Thorgerson
#2709 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
kafanski_covjek wrote:lijepi Tile
Prije se davalo ljudima iz struke da urade projekat i to se zavrsi. Nije bilo price.
Danas ljudi iz struke urade projekat, daju ga analfabetama, koji ga onda prekroje kako oni misle da treba.
- Sarcom
#2710 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Vjerovatno zbog toga sto bi za ukljucivanje u kruzni tok morali preci preko jedne trake tranzita, koja je cesto puna, a i ukljucivanje na tranzit bi bilo na prilicno uskom mjestu za broj automobila koja bi zeljela da se ukljuce-iskljuce.kakaljin wrote:Kako ce se kod nivelacije sa tranzita skrenuti na grbavicu, i obrnuto. Kada se sada po planu prodje kroz kruzni i moze se to uraditi.Haris.ba wrote:Nek struka svoje odradi. Ali i jedno i drugo rješenje ima i minuse i pluseve. Mada, šta god da naprave - bolje će biti nego kako je sada. Tako da ne mogu puno pogriješiti.neki wrote:trebalo je zadrzati rjesenje sa denivelisanom rakrsnicom, kako je i predvidjeno regulacionim planom, ali jok..bolje pametovati i preseravati s debilnim kruznim tokom...
I mene interesuje radi cega se tacno bune stanovnici hrasnog brda, sto je izlaz 50 metara dalje nego sto je sada.
- So What!
#2711 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Radi se, čeka se da se ŽGP iseli iz svojih objekata kako bi izgradila silazna rampa za planirani budući kružni tok u ulici Safeta Zajke.johntra wrote:Opet valjda koči neko sa kućom ili zemljištem završetak ovog LOT-a...jutros pročitah na TVSA...ne zna se kad će se nastaviti radovi...
Demokratija nosi sa sobom i probleme ove vrste. Sreća pa je kružni već započet, a ovi mogu pjevat borbene, pekara AS i Motorex nisu subjekti od neke pretjerane važnosti prema kojima će se štimati.kafanski_covjek wrote:lijepi Tile
- Haris.ba
#2712 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Ima li kakvih novosti kada će početi praviti cestu u Otesu desnom obalom Željeznice?
Kada su pravili spoj sa Otesa prema gradu na Zapadni prilaz rekonstruisali su malo i raskrsnicu sa koje bi se ta cesta trebala pružati. Vidio sam plan, i za sada će ta cesta vjerovatno služiti samo novom stambenom naselju. Nije u planu općine slijedećih 5 godina da išta tu kopa dalje, ali ta cesta je bitna barem da se započne - jer ona je u biti cesta koja bi trebala da bude spoj sa budućom petljom na brzoj cesti prema autoputu.
Kada su pravili spoj sa Otesa prema gradu na Zapadni prilaz rekonstruisali su malo i raskrsnicu sa koje bi se ta cesta trebala pružati. Vidio sam plan, i za sada će ta cesta vjerovatno služiti samo novom stambenom naselju. Nije u planu općine slijedećih 5 godina da išta tu kopa dalje, ali ta cesta je bitna barem da se započne - jer ona je u biti cesta koja bi trebala da bude spoj sa budućom petljom na brzoj cesti prema autoputu.
-
neki
#2713 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Prije mjesec dana su posjekli sva stabla uz obalu željeznice kuda ta cesta treba da prođe..Haris.ba wrote:Ima li kakvih novosti kada će početi praviti cestu u Otesu desnom obalom Željeznice?
- Haris.ba
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2715 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
a kakav je ono most što se vidi s pješačkog mosta iz male aleje kad izađeš
tamo prema sokolović koloniji
ili sam sanjao
ili sam sanjao
- Haris.ba
#2716 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Pisao je I postavljao slike @So What o tome. Most preko Tilave.Black swan wrote:a kakav je ono most što se vidi s pješačkog mosta iz male aleje kad izađeštamo prema sokolović koloniji
ili sam sanjao
- Truba
#2717 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
pa zar je to tilava ccc ja mislio negdje u butmiru se ulijeva

- So What!
#2718 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
To je lud potok/rijeka, na drugom forumu je neko pisao o tome. Ono što se na Ilidži naziva Tilava, to se u Istočnom Sarajevu naziva Kasindolski potok ili Kasindolska rijeka.Black swan wrote:pa zar je to tilava ccc ja mislio negdje u butmiru se ulijeva
A u Istočnom Sarajevu, Tilava skupa sa Lukavičkom rijekom tvori rijeku Dobrinju.
- So What!
#2719 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Južna Longitudinala - 22. 02. 2017. @ xal3n (SSC)

- darius_maximus
#2720 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Bez ikakvih loših namjera, gdje je kao planiran izlaz za Hrasno brdo?kakaljin wrote:Kako ce se kod nivelacije sa tranzita skrenuti na grbavicu, i obrnuto. Kada se sada po planu prodje kroz kruzni i moze se to uraditi.Haris.ba wrote:Nek struka svoje odradi. Ali i jedno i drugo rješenje ima i minuse i pluseve. Mada, šta god da naprave - bolje će biti nego kako je sada. Tako da ne mogu puno pogriješiti.neki wrote:trebalo je zadrzati rjesenje sa denivelisanom rakrsnicom, kako je i predvidjeno regulacionim planom, ali jok..bolje pametovati i preseravati s debilnim kruznim tokom...
Čuo sam i ja priču da se sada neko buni jer niko nije rekao da se više neće uključivati i isključivati kod pekare AS.
Mislim, nije mi jasno, pošto ne znam gdje je zamišljeno sve to...
Lijevo od pekare AS ide Olovska i to ide uzbrdo, je li misle to stesati, pa da se negdje na tranzit uključuje?
Možda je plan da se to odradi niže dole, desno od pekare AS, prema Bosmalu?
- kurty
#2721 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
mozel ovo pomoci

-
riko-ga
#2722 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Znaci zatvara se onaj ulaz/izlaz kod pekare AS a otvara se novi otprilike gdje su sada kontejneri.Tako da ce Hrasno Brdo prvo morati izaci na ulicu M.Muslimana pa onda na kruzni?Jedin problem tu sto vidim je kako se ukljuciti i izkljuciti zbog protoka saobracaja.Semafor na tom djelu bi bilo lose rjesenje zbog blizine kruznog i ovi sto izlaze sa kruznog preko M.M. mogli bi napraviti zastoj u samom kruznom dok je crveno.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2723 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Planirano je da se ta Olovska zatvori betonskim zidom.darius_maximus wrote:
Bez ikakvih loših namjera, gdje je kao planiran izlaz za Hrasno brdo?
Čuo sam i ja priču da se sada neko buni jer niko nije rekao da se više neće uključivati i isključivati kod pekare AS.
Mislim, nije mi jasno, pošto ne znam gdje je zamišljeno sve to...
Lijevo od pekare AS ide Olovska i to ide uzbrdo, je li misle to stesati, pa da se negdje na tranzit uključuje?
Možda je plan da se to odradi niže dole, desno od pekare AS, prema Bosmalu?
Za pjesake bi bio podvoznjak koji bi izlazio kod Robota dole.
Nisam siguran gdje su mislili povezati ukljucenje za saobracaj.
-
kakaljin
#2724 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Koliko vidim, vjerovatno je zato sto nema dovoljno mjesta da se tu napravi izlaz na kruzni tok. Neko iz struke moze vise reci po tom pitanju.riko-ga wrote:Znaci zatvara se onaj ulaz/izlaz kod pekare AS a otvara se novi otprilike gdje su sada kontejneri.Tako da ce Hrasno Brdo prvo morati izaci na ulicu M.Muslimana pa onda na kruzni?Jedin problem tu sto vidim je kako se ukljuciti i izkljuciti zbog protoka saobracaja.Semafor na tom djelu bi bilo lose rjesenje zbog blizine kruznog i ovi sto izlaze sa kruznog preko M.M. mogli bi napraviti zastoj u samom kruznom dok je crveno.
- Truba
#2725 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
nije to ništa trebižat ima 9 imena... doduše ponornica je ako se ne varamSo What! wrote:To je lud potok/rijeka, na drugom forumu je neko pisao o tome. Ono što se na Ilidži naziva Tilava, to se u Istočnom Sarajevu naziva Kasindolski potok ili Kasindolska rijeka.Black swan wrote:pa zar je to tilava ccc ja mislio negdje u butmiru se ulijeva
A u Istočnom Sarajevu, Tilava skupa sa Lukavičkom rijekom tvori rijeku Dobrinju.
mislim da je i u IS tilava
vidio sam natpise