Novi Golf 7 dolazi u septembru

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#2701 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by mk ultra »

Better Man wrote:
mk ultra wrote:
Better Man wrote:Prije par dana bio je objavljen podatak da je Focus najprodavanije auto u 2012. godini! Dakle nije sveti Golf! Nemam ništa protiv Golfa, ali smatram da je auto precijenjeno i da mu je cijena nerealna, jer za puno para nudi malo! Golf je klasični primjer kako uvaliti proizvod naivnom kupcu i opljačkati ga do gole kože!
http://www.pik.ba/artikal/5464102/ford- ... -tdci-140/

46 280KM
nema navi, nema kožu, nema nista osim xenona... ide i G7 2.0TDI za ove novce

zato ne kenjaj
I Focus i Golf 2.0 TDI su preskupi za te novce i realno i jedan i drugi bi trebali biti cijenom ispod 40 hiljada KM.
sad ti rece da je Focus prodavaniji i da je to dobra stvar :lol: :lol:

dajte nam hondu u BiH
Novi Civic sa 1.6 dizelom, ima 10^6 km garancije na motor i mjenjač. To je auto, ovo ostalo su bicikla sa nekim igračkama unutra... :thumbup:

jel ono 1.6TDI :lol: :lol:
Better Man

#2702 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Better Man »

mk ultra wrote:
Better Man wrote: I Focus i Golf 2.0 TDI su preskupi za te novce i realno i jedan i drugi bi trebali biti cijenom ispod 40 hiljada KM.
sad ti rece da je Focus prodavaniji i da je to dobra stvar :lol: :lol:

dajte nam hondu u BiH
Novi Civic sa 1.6 dizelom, ima 10^6 km garancije na motor i mjenjač. To je auto, ovo ostalo su bicikla sa nekim igračkama unutra... :thumbup:

jel ono 1.6TDI :lol: :lol:
Rekao sam da demantujem one koji tvrde da je Golf naprodavaniji! Novi Focus je meni odlično auto, kako dizajnom tako i voznim osobinama i tu mu Golf ne može parirati. Da sad ne spominjem druga auta u toj klasi koja su po meni daleko bolja opcija od bezličnog Golfa!
goran16v

#2703 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

Meni su najbolji ovi strucnjaci sto znaju moze li Golf parirati Focusu po voznim osobinama ili ne, osim sto bi bilo povuzi-potegni da objasne sta su vozne osobine, ni u jedno od oba auta sjeli nisu! :lol:
aServis

#2704 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by aServis »

Došao dan kad hoćete da kupite novo auto iz golf segmenta i krenete redom, kupujete najslabijeg dizela u početnoj opremi čista socijala bez metalik boje, felgi, navigacije,kože,xenona, senzora,itd itd

bmw 114d 42.334
merc ( cijena mi je nepoznata al je preko 42)
audi a3 1.6 40.500
golf 1.6 36 i kusur
buranija ispod neda mi se navoditi

Listu sam poredao po nekoj kvaliteti, ali problem je što kad kupujete auto ovog segmenta na kamari nije 50 i kusur već neki max je 40 i kusur, a često i ispod 40 i onda drži nedaj dođete na golfa, koji ode na prvo mjesto kad su pare glavna mjera...jel od 50 vi imate veću klasu auta koja jedu ove gore navedene onako za doručak :)

najviše na udaru je golf jel on nije najjači dečko iz gornje klase pa svako hoće da se bije :)

bilo šta da se uradi tipa buranija digne cijenu kao ovi gore, neka odma zatvore fabrike
da ovi gore spuste cijenu ovi opet neka zatvore fabrike :)

gore navedena lista je jasna ko dan :), problem je ova lista od 25 -36 kermi tu se naguralo svega, izrodilo svega, rijetki su realni pa kažu ok za navedena auta, i čak iz ove klase ima više auta na ulici nego iz one gore, a to je samo zbog cijene...i to su auta za klasu iz bih jel ako uzmete finansisku situaciju u bih za gore navedena auta vam treba godišnje između 10 i 15 hiljada na auto (rata kredita, kasko,servis,gorivo,registracija) i da vam je plata 3x veća od federanlog prosjeka tj 2400 vi za auto izdvajate više od pola plate na auto, a to za bih nije baš ok ali svako zna svoje...

Ali ova druga lista je najoptimalnija za naše uslove, ako se sagleda finasije, kvalitet koji se dobije za te pare itd što bi rekli bestbuy, a sad pljuvati po ovim gore zbog toga što nemamo keša je malo beze.
drugtito2011

#2705 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by drugtito2011 »

A na osnovu čega ti sudiš da ljudi koji ne kupuju jedan od 4 modela sa tvoje liste, nemaju keš ?
_Astra_

#2707 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by _Astra_ »

aServis wrote:Došao dan kad hoćete da kupite novo auto iz golf segmenta i krenete redom, kupujete najslabijeg dizela u početnoj opremi čista socijala bez metalik boje, felgi, navigacije,kože,xenona, senzora,itd itd

bmw 114d 42.334
merc ( cijena mi je nepoznata al je preko 42)
audi a3 1.6 40.500
golf 1.6 36 i kusur
buranija ispod neda mi se navoditi

Listu sam poredao po nekoj kvaliteti, ali problem je što kad kupujete auto ovog segmenta na kamari nije 50 i kusur već neki max je 40 i kusur, a često i ispod 40 i onda drži nedaj dođete na golfa, koji ode na prvo mjesto kad su pare glavna mjera...jel od 50 vi imate veću klasu auta koja jedu ove gore navedene onako za doručak :)

najviše na udaru je golf jel on nije najjači dečko iz gornje klase pa svako hoće da se bije :)

bilo šta da se uradi tipa buranija digne cijenu kao ovi gore, neka odma zatvore fabrike
da ovi gore spuste cijenu ovi opet neka zatvore fabrike :)

gore navedena lista je jasna ko dan :), problem je ova lista od 25 -36 kermi tu se naguralo svega, izrodilo svega, rijetki su realni pa kažu ok za navedena auta, i čak iz ove klase ima više auta na ulici nego iz one gore, a to je samo zbog cijene...i to su auta za klasu iz bih jel ako uzmete finansisku situaciju u bih za gore navedena auta vam treba godišnje između 10 i 15 hiljada na auto (rata kredita, kasko,servis,gorivo,registracija) i da vam je plata 3x veća od federanlog prosjeka tj 2400 vi za auto izdvajate više od pola plate na auto, a to za bih nije baš ok ali svako zna svoje...

Ali ova druga lista je najoptimalnija za naše uslove, ako se sagleda finasije, kvalitet koji se dobije za te pare itd što bi rekli bestbuy, a sad pljuvati po ovim gore zbog toga što nemamo keša je malo beze.
Brate kupil ti vise 7-icu, ili A3???
Jos od kad je izasla 6-ica se raspitujes... :D
em11r

#2708 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by em11r »

Za prva 3 auta iz liste necu nista reci ali ovdje se opet podvlaci VWplex (kompleks koji imaju VW vozaci da ustvari voze auto u rangu navedenog trojca samo zato sto su kupili bijelih bubrega na kilu)

G7 nije nista bolji od konkuretne evropske/azijske buranije koja je u segmentu 25-36 kermi kako ti rece.

Nisu jos konkureti izbacili "update" verzije svojih auta iz klase, ali odgovorno tvrdim da npr G6 nije nista bolji od 308, C4, Focusa, i30 itd
condy

#2709 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by condy »

em11r wrote:Za prva 3 auta iz liste necu nista reci ali ovdje se opet podvlaci VWplex (kompleks koji imaju VW vozaci da ustvari voze auto u rangu navedenog trojca samo zato sto su kupili bijelih bubrega na kilu)

G7 nije nista bolji od konkuretne evropske/azijske buranije koja je u segmentu 25-36 kermi kako ti rece.

Nisu jos konkureti izbacili "update" verzije svojih auta iz klase, ali odgovorno tvrdim da npr G6 nije nista bolji od 308, C4, Focusa, i30 itd
Odgovorno tvrdiš, jel :D

Peugeot, na tržištu model 308 drži od početka 2008. godine. VW je od 2009 godine ili kraja 2008 godine krenuo sa G6 modelom, koji je tehnološki mnogo napredniji od tog Peugeota. Sama činjenica da je polovan 308 jeftiniji od Golfa G5, govori za sebe.

Izbor motora kod Golfa je raznovrsniji i bolji, pogotova kad je rječ o TSI benzinaca, koji su daleko ispred svakog francuskog turbobenzinca po perfomansama. Zatim da ne spominjem izvedbe R32 ili GTI verziju. Raznovrsniji paketi opreme, pogotovo bolja unutrašnja izvedba, sa color displejem ili velikim navigacijama i sl., što Peugeot uopće nema u ponudi, odnoso Golf G6 je u svakom segmentu tehnološki daleko ispred tog Peugeota. Za to vrijeme je VW na tržište plasirao još i G7 a da iz Peugeota nema uopšte najava da bi mogao ubrzo doći nasljednik 308.

Po meni Peugeot 308 je u rangu Golfa G5, jer paketi opreme, materijal unutrašnjosti, i sl. je za poređenje sa Golfom 5, čak i tu Peugeot 308 zaostaje i gubi, jer izmeđuostalog 308 nema stražnji multilink ovjes, koji ima svaki G5. Ako si imao priliku voziti auto sa tim ovjesom, onda ti je jasno kakva je to razlika u vožnji. Zatim, razlika između FAP filtera i DPF filtera, i da dalje ne nabrajam....jednostavno najlakše je reće ma sve je to isto, taj precjenjeni Golf se samo malo ušminkao i to je to ali ja sam naveo neke konkretne stvari i ima ih još jer jako dobro znam i jendog i drugog, jer i sa jednim i sa drugim imam više kilometara neko što će neki napraviti za 10 godina.
citroen xm

#2710 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

Predstavljanje novog 308 se očekuje ubrzo, a samim tim i na tržištu. Imaš najava i rendera na netu koliko hoćeš.
Evo čak i slike zamaskiranog modela sa testiranja.
http://www.autoexpress.co.uk/peugeot/30 ... ntent-area
em11r

#2711 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by em11r »

condy wrote:
em11r wrote:Za prva 3 auta iz liste necu nista reci ali ovdje se opet podvlaci VWplex (kompleks koji imaju VW vozaci da ustvari voze auto u rangu navedenog trojca samo zato sto su kupili bijelih bubrega na kilu)

Vala tvrdim .... i ti si se vjesto ufatio najslabije karike u mom postu .... 308ce koja je godinu ispred G6 modela.
Mozda je DPF bolji od FAP ali je zato HDI

Image

za TDI
condy

#2712 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by condy »

citroen xm wrote:Predstavljanje novog 308 se očekuje ubrzo, a samim tim i na tržištu. Imaš najava i rendera na netu koliko hoćeš.
Evo čak i slike zamaskiranog modela sa testiranja.
http://www.autoexpress.co.uk/peugeot/30 ... ntent-area
Nadam se da će ubrzo doći u prodaju, vrijeme mu je :)

Novi Citroen C4 je tu već dvije godine, koji je daleko ispred ovog Peugeota 308. Iako mi je to teško reći, ali Citroen trenutno nudi više :-D
goran16v

#2713 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

condy wrote: Odgovorno tvrdiš, jel :D

Peugeot, na tržištu model 308 drži od početka 2008. godine. VW je od 2009 godine ili kraja 2008 godine krenuo sa G6 modelom, koji je tehnološki mnogo napredniji od tog Peugeota. Sama činjenica da je polovan 308 jeftiniji od Golfa G5, govori za sebe.

Izbor motora kod Golfa je raznovrsniji i bolji, pogotova kad je rječ o TSI benzinaca, koji su daleko ispred svakog francuskog turbobenzinca po perfomansama. Zatim da ne spominjem izvedbe R32 ili GTI verziju. Raznovrsniji paketi opreme, pogotovo bolja unutrašnja izvedba, sa color displejem ili velikim navigacijama i sl. što Peugeot uopće nema u ponudi, odnoso Golf G6 je u svakom segmentu tehnološki daleko ispred tog Peugeota. Za to vrijeme je VW na tržište plasirao još i G7 a da iz Peugeota nema uopšte najava da bi mogao ubrzo doći nasljednik 308.

Po meni Peugeot 308 je u rangu Golfa G5, jer paketi opreme, materijal unutrašnjosti, i sl. je za poređenje sa Golfom 5, čak i tu Peugeot 308 zaostaje i gubi, jer izmeđuostalog 308 nema stražnji multilink ovjes, koji ima svaki G5. Ako si imao priliku voziti auto sa tim ovjesom, onda ti je jasno kakva je to razlika u vožnji. Zatim, razlika između FAP filtera i DPF filtera, i da dalje ne nabrajam....jednostavno najlakše je reće ma sve je to isto, taj precjenjeni Golf se samo malo ušminkao i to je to ali ja sam naveo neke konkretne stvari i ima ih još jer jako dobro znam i jendog i drugog, jer i sa jednim i sa drugim imam više kilometara neko što će neki napraviti za 10 godina.
Ispravak netocnog navoda:

1. P-308 se prodaje od 2007. godine (vozio P-308 1,6 THP kupljen nov 2007. u Bloku)
2. P-308 je imao kolor cenralni displej od pocetka (upravo ovaj iz tc. 1) sto znaci prije Golfa jer ga u G-V nije bilo
3. P3-8 ne samo da je ima veliku navigaciju nego ima flip displej dok Golf ima fiksni pa ti racunaj sta je tehnoloski naprednije

Ides u detalje o kojima ocigledno ne znas dovoljno, a hvalis se da dobro znas i jednog i drugog i kilometrazom, sta bi tek bilo da je fakat tako... :-)
Last edited by goran16v on 20/04/2013 10:11, edited 2 times in total.
aServis

#2714 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by aServis »

@drugtito2011
to nije bio moj zaključak
da okinem neki razumljiv rezime
golfisti su obično mišljenja da su kupili premium kao ona prva 3 sa liste
a buranija tvrdi da su kupili auto kao golf, čak i bolje :) za manje pare

I to je ta priča...pa i ovdje na forumu, a obično su zaključci izvedeni vozim se i ja ko i ti, imam i ja klimu ko i ti, i onda 'dobijaju' priču na subjektivnim ne mjerljivim stvarima.

308,c4..itd da li imaju pogon na 4?
2AK-47

#2715 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by 2AK-47 »

Izbor motora kod Golfa je raznovrsniji i bolji, pogotova kad je rječ o TSI benzinaca, koji su daleko ispred svakog francuskog turbobenzinca po perfomansama. Zatim da ne spominjem izvedbe R32 ili GTI verziju. Raznovrsniji paketi opreme, pogotovo bolja unutrašnja izvedba, sa color displejem ili velikim navigacijama i sl., što Peugeot uopće nema u ponudi, odnoso Golf G6 je u svakom segmentu tehnološki daleko ispred tog Peugeota. Za to vrijeme je VW na tržište plasirao još i G7 a da iz Peugeota nema uopšte najava da bi mogao ubrzo doći nasljednik 308.

Po meni Peugeot 308 je u rangu Golfa G5, jer paketi opreme, materijal unutrašnjosti, i sl. je za poređenje sa Golfom 5, čak i tu Peugeot 308 zaostaje i gubi, jer izmeđuostalog 308 nema stražnji multilink ovjes, koji ima svaki G5. Ako si imao priliku voziti auto sa tim ovjesom, onda ti je jasno kakva je to razlika u vožnji. Zatim, razlika između FAP filtera i DPF filtera, i da dalje ne nabrajam....jednostavno najlakše je reće ma sve je to isto, taj precjenjeni Golf se samo malo ušminkao i to je to ali ja sam naveo neke konkretne stvari i ima ih još jer jako dobro znam i jendog i drugog, jer i sa jednim i sa drugim imam više kilometara neko što će neki napraviti za 10 godina.[/quote]

sa koje li si ti trešnje pao da mi je znati boge te j...
em11r

#2716 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by em11r »

sta ce to biti da goran nije opalio po kontra strani :)

danas nam je divan dan :) :bih: :bih: :bih: :bih: :sax: :sax: :sax: :sax:
Edisontije

#2717 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Edisontije »

Golf 6 i 7 generacija su taman toliko bolji koliko ostalim iza njega nedostaje da bi bili ispred. :roll: :run:
direstraits0078

#2718 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by direstraits0078 »

condy wrote: Zatim, razlika između FAP filtera i DPF filtera,
:lol: :lol: :lol: :lol: Grohotom se smijem. :lol: :lol: :lol: Koja je razlika, o veliki stovaoce njemackog inzinjeringa. :lol: :lol: :lol:

Hint: Diesel Particle Filter vs. Filtre à Particules vs. DieselrußPartikelFilter

:-) Koju poruku poslati, a da vec nije odaslana... :run:
530i

#2719 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by 530i »

Vidi se da pojedinci nisu vidjeli 308, osim na slikama. Svjetlosnu godinu ispred G5, a i bolji od G6.
gidra

#2720 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by gidra »

530i wrote:Vidi se da pojedinci nisu vidjeli 308, osim na slikama. Svjetlosnu godinu ispred G5, a i bolji od G6.
Zašto onda ne drži cijenu? 1.6 hdi registrovan se može naći za 13-14 milja, a o dobroj petici za te pare možeš sanjati.
308 na oko lijep autić, mada i ona 307 facelift također lijepo izgleda :thumbup:
goran16v

#2721 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

em11r wrote:sta ce to biti da goran nije opalio po kontra strani :)

danas nam je divan dan :) :bih: :bih: :bih: :bih: :sax: :sax: :sax: :sax:
Goran udara samo na gluposti i strucnjake koji pisu napamet...
530i

#2722 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by 530i »

gidra wrote:
530i wrote:Vidi se da pojedinci nisu vidjeli 308, osim na slikama. Svjetlosnu godinu ispred G5, a i bolji od G6.
Zašto onda ne drži cijenu? 1.6 hdi registrovan se može naći za 13-14 milja, a o dobroj petici za te pare možeš sanjati.
308 na oko lijep autić, mada i ona 307 facelift također lijepo izgleda :thumbup:
308 je posve druga priča i u odnosu na 307. A cijena nije mjerila kvaliteta...ne bih ni za kakvu peticu dao ni 13 ni 14 milja, osim za dobar GTI.
em11r

#2723 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by em11r »

direstraits0078 wrote:
condy wrote: Zatim, razlika između FAP filtera i DPF filtera,
:lol: :lol: :lol: :lol: Grohotom se smijem. :lol: :lol: :lol: Koja je razlika, o veliki stovaoce njemackog inzinjeringa. :lol: :lol: :lol:

Hint: Diesel Particle Filter vs. Filtre à Particules vs. DieselrußPartikelFilter

:-) Koju poruku poslati, a da vec nije odaslana... :run:
mozda je mislio na 2 tipa filtera ... onaj kao kod vw i ovaj kod francuza koji koristi aditive
drndalo

#2724 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by drndalo »

gidra wrote:
I dobru 308icu HDI mozes sanjati za malo para... Sustina je da se kod nas mahom uvozi smece TDI/HDI sa "original" 137.000 km na satu...
citroen xm

#2725 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

Suština je u tome što 308 za razliku od Golfa postoji u VAN verziji koja se mahom uvozi i prepravlja na putničku pa prodaje po smiješnoj cijeni. Zatim uzmeš činjenicu da ta VAN verzija obično ima osnovni motor i opremu što joj dodatno spušta cijenu. Uzmi Putničku verziju modela 308 sa identičnom opremom, motorom i kilometražom kao Golf, uporedi im cijene kada su bili novi i sada kada su polovni isto stari. Mislim da razlika u gubitku vrijednosti nije značajna.
Post Reply