Ma mi smo eto sila od naroda.salik79 wrote:MMM1977 wrote:Kurdi su qrac od ovce, stavljaju ih u fokus zbog Sadamove hemije i posljednjih desavanja. Lično upoznao mnoge ljude iz njihove vlade i radio poslove sa njima, pravi cergasi
Kakvo li tek, po ovom osnovu, o nama misljenje imaju stranciKokosari, pilicari, sibicari...
Jebeni podanicki mentalitet duboko ukorijenjen. Suti, dobro je, suti.... Poslodavci/izrabljivaci nam po glavi skacu, a mi sutimo ko zadnje pizde.... Sta nam tek politika radi. i kome mi da se ismijavamo?
Za razliku od nas, Kurdi nemaju drzavu, ne mogu se razvijati kao nacija. Tlace ih komsije redovno, na marginama su drustva. Tom narodu su ruke vezane, onemogucen napredak u svakom pogledu.
Cool
Dobar su u odnosu na komsije koje ih ugrozavaju na razne nacine. I opet su ljudi, opet Kurdi u Iraku govore kako su im suniti braca, kako treba razlikovati sunite od ISIL ekstremista itd..... Mnogi suniti su nasli utociste u irackom Kurdistanu. Neki ISILovci su se ubacili i iskoristili gostoprimstvo kako bi im zabili noz u ledja. Nedavno su Kurdi otkrili 'spavace' u Kirkuku koji su 'izbjegli' u taj grad.
I jos jedan zanimljiv detalj. Manjine u Siriji su se oglasile i proucile da se najvise vole boriti u kurdskim jedinicama, da se sa njima osjecaju najsigurnije.