Utakmice.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
mirza_15
#26976 Re: Utakmice.
Nego šta kažu ovu statističari, koji su nam najbolji početci "nekako s proljeća"? Vazda nam je taj proljetni start bio problematičan.
- Dr. Kuca
#26977 Re: Utakmice.
Solidna igra, na trenutke rastrzana i nepovezana a i teren los treba 2 3 dodira da se smiri lopta. Vidjelo se jos jednom da Handzic nedoprinosi igri ni 5% koliko Ahmetovic, Hare je previse statican, klasicna birvaktilna 9ka, idealan igrac kad ganjamo rezultat. Djoker
. Halilovic iznenadjenje. Cestitke Hebibovicu na ulasku u klub 100!
-
il dottore
#26978 Re: Utakmice.
Boldirano da je Baka uradio, Grean bi nasapunjao macoramirza_15 wrote:Sa kakvim timom smo mi igrali 2:2 u Mostaru (sudija spasio Zrinjski)?
Sa kojim timom smo razmontirali istu ovu Krupu na njihovom terenu?
Je li Handžić ušao sa klupe i donio pobjedu protiv Radnika?
Je li jučer poslao Halilovića na beka, a ovaj donio pobjedu prodorom i centaršutom Ahmetoviću koji je ušao sa klupe?
Mijenjao je Husref i prije u 45-toj minuti.
Ali ne zna Husref. Donosi loše odluke. Baka dobro posloži šest novih, pravi dobre izmjene i izgubi utakmicu bez datog gola. U dvije utakmice proljeća je uspio spasiti bod i izgubiti na Koševu. Bravo Baka majstore! Husrefe nemaš pojma!
- Grean
#26979 Re: Utakmice.
Pa i receno je da je protiv Krupe napravio dobre poteze s tim da je protiv Zrinjskog bila druga prica.
Eto da podsjetim da je i Husref sam bio iznenadjen igrom Zrinjskog i svjezinom kako sam rece. Ali hajmo sad praviti dramu sto se kaze da je protiv Zrinjskog moglo mozda drugacije kad smo izgubili inicijativu.
Eto da podsjetim da je i Husref sam bio iznenadjen igrom Zrinjskog i svjezinom kako sam rece. Ali hajmo sad praviti dramu sto se kaze da je protiv Zrinjskog moglo mozda drugacije kad smo izgubili inicijativu.
-
mirza_15
#26980 Re: Utakmice.
Ne znam drug, ali meni izgleda da je tebi draže govno u tuđoj avliji od zlata u našoj. Eto ti Baka mag izvuće još jedan bod. U tri utakmice mu klub zabio 1 gol. Ali Baku nahvališ kao da je Murinjo (za utakmicu koju je izgubio), a Husref ne zna. Imao Baka 6 novih u ekipi. A ništa što je Husref tog istog Baku preslušao u Mostaru bez 5-6 prvotimaca? Ništa ni što ga je na Koševu preslušao i u prvenstvu? Ništa što imamo ubjedljivo najviše mladih u ekipi, a i pored toga bježimo drugom 9 bodova? Ništa to. Husref ne zna! Tako si isto pričao i za "željinu djecu". To si toliko puta ponovio da je to postalo degutantno. Šta je sada sa našom djecom? Ima li sada hvalospjeva njima i Husrefu što ih je fino uklopio u najbolju ekipu prvenstva?
Bez ljutnje drug, ali meni fakat izgleda da ti tuđe izgleda uvijek bolje od našeg, a to je nekada prilično iritantno.
Bez ljutnje drug, ali meni fakat izgleda da ti tuđe izgleda uvijek bolje od našeg, a to je nekada prilično iritantno.
-
mirza_15
#26981 Re: Utakmice.
Pobjedom ili remijem protiv Širokog bi mogli dobiti puno toga. Osim 3 važna boda i psihološkog momenta mogli bi gurnuti Širokog na četvrto, a da Željo u slučaju pobjede u Tuzli dođe na treće. To bi značilo da prva 4 kola nastavka igramo u Sarajevu.
-
north
#26982 Re: Utakmice.
Oko Husrefa je ispricana prica...i stvar je vrlo jednostavna...dok god smo u situaciji da smo fokusirani samo na ligu bez vecih ambicija u Evropi on je sasvim ok i moze se s njim gurati...aktuelna sezona to dokazuje kao i ona kad je vec osvajao titulu...onog trenutka kad bi se izdigli iznad lige i finansijski i igracki bili mocni da u Evropi mozemo nesto napokon a to su grupe LE, onda mislim da cemo tada prerasti Husrefa i da bi tad trebao neko moderniji i takticki daleko jaci sa boljom vizijom...za sada u ovim okolnostima mi ne mozemo boljeg imati, nikakvi srbijansk ili hrvatski kvazistrucnjaci ne dolaze u obzir...valjda iskustvo s tim pokusajima govori...jednako kao i u komsiluku....da poentiram dok sto milja ne iskesiramo za vrhunskog strucnjaka boljeg od njega necemo imati jer njega u ligi i vani nema za ono sto mi dajemo...ima on svojih mana naravno ali zlatan je kakve smo imali i kakvi su mu konkurenti danas u ligi...
- rocco_siffredi
#26983 Re: Utakmice.
Ne tako davno smo Husrefu psovali sve, tjerali ga, govorili da vrati plate... Naravno sad je mag, genij, Guardiola.
Do sljedećeg puta.
Do sljedećeg puta.
-
north
#26984 Re: Utakmice.
Kako ko..ima nas svakakvih...nit je Guardiola nit sam ga ikad pljuvao...cestitao svaki put kad je trebalo i isto tako zamjerio kad nesto ne valja ..
-
svi u napad
#26985 Re: Utakmice.
Mislim da je North fino objasnio. Husref je super za nasu ligu i boljeg je tesko naci. Baka je malo takticki bolji od njega al Baka je kockar i ne bi nikad volio Saraj´vo ko Husref a to je vrlo bitno vjerujte. Meni je potrbnija malo olja uprava koja bi uspjela sacuvati ekipu 2-3 godine jer to je osnov za Evropu. Uprava dobro radi al mora se imati dugorocniji plan i raditi na tome a to je da si stalno u Evropi i nikad ispod 3 mjesta. Idemo dalje i samo molim vas bez kalkulacija. Svaka tekma je vazna i za svaku se spremati ko da je derbi. To za sada rade i ide dobro hvala bogu. Ja sam prezadovoljan i samo nek dodje titula ove godine. Bit ce sve ok vidjet ce te vjerujte mi. Naprijed Saraj´vo.
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#26986 Re: Utakmice.
Ako cemo realno ovo je Husrefu prva sezona, ili prvi angazman da mu se ne petljaju u struku i da mu ne dovode igrace radi svojih taldzijskih interesa. Prvi put da radi rahat. Do sada to nikad nije bio slucaj pa ni u sezoni kada je bio prvak.
S te strane tesko je sada pricati o njemu i njegovoj strucnosti za nesto vise.
Po meni je sasvim dovoljno ovo sto vidim, a to je da igramo brz, napadacki, moderan fudbal. Ako gledamo ljetosnje izdanje u EL, kao neko mjerilo onda to nema smisla iz milion razloga, kako nas samih tako i jacine protivnika a i momenta u kojem se igrala utakmica. Ja iskreno ne vidim sta nama to neki novi trener moze vise donijeti u igri. S ovakvim kadrom tesko da mozes igrati bolje od onog sto mi igramo.
Pa mi i danas unatoc svim ovim rezultatima polemisemo o Husrefu. Malo mi je to omalovazavajuce za sve sto je uradio do sada.
Po meni je sasvim dovoljno ovo sto vidim, a to je da igramo brz, napadacki, moderan fudbal. Ako gledamo ljetosnje izdanje u EL, kao neko mjerilo onda to nema smisla iz milion razloga, kako nas samih tako i jacine protivnika a i momenta u kojem se igrala utakmica. Ja iskreno ne vidim sta nama to neki novi trener moze vise donijeti u igri. S ovakvim kadrom tesko da mozes igrati bolje od onog sto mi igramo.
Pa mi i danas unatoc svim ovim rezultatima polemisemo o Husrefu. Malo mi je to omalovazavajuce za sve sto je uradio do sada.
-
gold'n'brown
#26987 Re: Utakmice.
Ja ne mogu da vjerujem da se ovdje Baka predstavlja kao neki veliki trener. Covjek je naslijedio ekipu od Marinovica koja je bila poslozena. Dok god je gurao takvu ekipu imao je rezultate. Sada cim se to poremetilo odlaskom Bilbije i Todorovica svi su mu drugi krivi i hoce da se izvuce iz svega.
-
sencobih
#26988 Re: Utakmice.
Daleko smo mi od europe, pa taman da dovedeš na klupu Fergusona, dva tri pretkola i to je to nažalost.Nekakav prolaz u grupu bi bio više splet okolnosti nego kvalitet. To važi za sve timove u regiji osim par njih da ih sad ne nabrajam ovdje.
- Dr. Kuca
#26989 Re: Utakmice.
Tako je. Raja po obicaju jede govna i zivi u oblacima. Nekad nije nesto ni do trenera, sto neko rece neki dan na istoku lazic jedini zapamtio sve sta mu je trener rekao i to je istina. Idemo dalje, idemo po trofeje.F&N wrote:Ako cemo realno ovo je Husrefu prva sezona, ili prvi angazman da mu se ne petljaju u struku i da mu ne dovode igrace radi svojih taldzijskih interesa. Prvi put da radi rahat. Do sada to nikad nije bio slucaj pa ni u sezoni kada je bio prvak.
-
tcz
#26990 Re: Utakmice.
Husrefa samo psovat mogu neznalice i talđije po forumima. On je podrsku na stadionu i tad dobijao.rocco_siffredi wrote:Ne tako davno smo Husrefu psovali sve, tjerali ga, govorili da vrati plate... Naravno sad je mag, genij, Guardiola.
Do sljedećeg puta.
-
al-em
#26991 Re: Utakmice.
8-0 kod kuce ne bi prezivio ni guardiola, pa nakon toga domaci kiks protiv raspalog goska.rocco_siffredi wrote:Ne tako davno smo Husrefu psovali sve, tjerali ga, govorili da vrati plate... Naravno sad je mag, genij, Guardiola.
Do sljedećeg puta.
Ali odlican potez uprave koji je vjerovatno vrijedan titule, pruzanje podrske treneru.
- rocco_siffredi
#26992 Re: Utakmice.
Bilo je ovoga i prije poraza 0:8al-em wrote:8-0 kod kuce ne bi prezivio ni guardiola, pa nakon toga domaci kiks protiv raspalog goska.rocco_siffredi wrote:Ne tako davno smo Husrefu psovali sve, tjerali ga, govorili da vrati plate... Naravno sad je mag, genij, Guardiola.
Do sljedećeg puta.
Ali odlican potez uprave koji je vjerovatno vrijedan titule, pruzanje podrske treneru.
Krajem prosle sezone, nekad u ova doba, vriske sa stadiona protiv Husrefa, igraca. Prosle godine mu je produzen ugovor i dalo se do znanja svima da Husref ne ide nigdje.
Srecom, nakon Atalante, uprava je razmisljala hladne glave, mahala i navijaci odavno nemaju nikakvu ulogu u odlucivanju bilo cega u klubu. To nam je donijelo 50% titule ove godine.
-
Nadzorna_ploca
#26993 Re: Utakmice.
Koliko se jos kola igra ukupno?
-
gold'n'brown
#26994 Re: Utakmice.
12Nadzorna_ploca wrote:Koliko se jos kola igra ukupno?
-
todd_smith
#26995 Re: Utakmice.
na ovim utakmicama se uzimaju titule. aferim.
-
sencobih
#26996 Re: Utakmice.
drugačije i igrači razmišljaju i prilaze i treningu i utakmici kad znaju da je teško otjerati trenera, do sada dva tri vezana loša rezultata i trener dobije nogurocco_siffredi wrote:Bilo je ovoga i prije poraza 0:8al-em wrote:8-0 kod kuce ne bi prezivio ni guardiola, pa nakon toga domaci kiks protiv raspalog goska.rocco_siffredi wrote:Ne tako davno smo Husrefu psovali sve, tjerali ga, govorili da vrati plate... Naravno sad je mag, genij, Guardiola.
Do sljedećeg puta.
Krajem prosle sezone, nekad u ova doba, vriske sa stadiona protiv Husrefa, igraca. Prosle godine mu je produzen ugovor i dalo se do znanja svima da Husref ne ide nigdje.
Srecom, nakon Atalante, uprava je razmisljala hladne glave, mahala i navijaci odavno nemaju nikakvu ulogu u odlucivanju bilo cega u klubu. To nam je donijelo 50% titule ove godine.
- van Basten
#26997 Re: Utakmice.
pa realno, poslije 0:8 niko nije smio ni pomisliti da ćemo u martu biti na plus 9, 18... sad, koliko je to odraz našeg odskoka od konkurencije ili možda njihove još veće dubioze od naše, vidjećemo za cca 4-5 mjeseci
- Blixen
#26998 Re: Utakmice.
jedino ispravnorocco_siffredi wrote: mahala i navijaci odavno nemaju nikakvu ulogu u odlucivanju bilo cega u klubu
navijaci se ne pitaju
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#26999 Re: Utakmice.
Evropa je druga dimenzija i sumnjam da se nećemo ponovo razočarati. Za to treba još puno rada.van Basten wrote:pa realno, poslije 0:8 niko nije smio ni pomisliti da ćemo u martu biti na plus 9, 18... sad, koliko je to odraz našeg odskoka od konkurencije ili možda njihove još veće dubioze od naše, vidjećemo za cca 4-5 mjeseci
Što se tiče lige i kupa, ovo je rezultat ove i prošle sezone gdje je Husref zadržao što valja od ekipe i doveo pojačanja koja su mu trebala.
Sad imamo ekipu koja ima širinu i koja može ispratiti i ligu i kup. Definitivno da smo bolji od konkurencije, da nas ne ureknem, naravno.
-
todd_smith
#27000 Re: Utakmice.
stagniramo dosta od zime, poraz dolazi u naredna 2-3 kola u to sam uvjeren sto ne znaci da je losa stvar
mislim da je prosto nemoguce ocekivati da do kraja sezone ocekujemo ili remi ili pobjede
ono sto ce biti zanimljivo je, kako ce ekipa reagovati
mozemo priustiti 2/3 losa rezultata, toliko smo sebi prednosti dali, sto je za pohvaliti. Mislim da je ovo prva ekipa u zadnjih 5-6 godina za koju se ne brinem uopce kada izgube ili krenu gubiti tokom utakmice. i to nije mala stvar.
mislim da je prosto nemoguce ocekivati da do kraja sezone ocekujemo ili remi ili pobjede
ono sto ce biti zanimljivo je, kako ce ekipa reagovati
mozemo priustiti 2/3 losa rezultata, toliko smo sebi prednosti dali, sto je za pohvaliti. Mislim da je ovo prva ekipa u zadnjih 5-6 godina za koju se ne brinem uopce kada izgube ili krenu gubiti tokom utakmice. i to nije mala stvar.