SDA-All about
-
mario001
#26951 Re: SDA-All about
http://www.zurnal.info/novost/16737/sem ... irane-zene
Gdje spominje sporet, ili javne poslove u ovim izjavama...covjek govorio o politickom udruzivanju na osnovu spola, to nema veze sa ovim sto ti umisljas???
Gdje spominje sporet, ili javne poslove u ovim izjavama...covjek govorio o politickom udruzivanju na osnovu spola, to nema veze sa ovim sto ti umisljas???
- Banksy
#26952 Re: SDA-All about
zenit dozic wrote:Sto volim ove budzetsko/uhljebljene love storiesmario001 wrote:Zenu je tamo upoznao, nije je zaposlio...Moze li citat te izjave za sporet, i javne poslove.??Styling wrote:
To je to licemjerje koje se meni kod njega ne sviđa. Ženu zaposlio u ministarstvo a javno lupa kako žene ne treba da se bave javnim poslovima, da njihov mozak nije za tako nešto i da je njihovo mjesto za šporetom. Što svoju ženu nije posadio za šporet.![]()
A kad je sestru upozno prije ili poslije elektrodistribucije?
- Banksy
#26953 Re: SDA-All about
Većina žena koje djeluju kroz različite ženske organizacije u javnoj komunikaciji pokazuju izuzetno visoku dozu frustracije. Mislim da se uglavnom radi o različitim ličnim frustracijama koje se dodatno povećavaju djelovanjem kroz ženske organizacije, a onda se pokušavaju liječiti djelovanjem u javnom prostoru, gdje se cijelo društvo proglašava krivcem za nečiju ličnu situaciju – novi je komentar Semira Efendića, načelnika Općine Novi Grad Sarajevo.
- Styling
#26954 Re: SDA-All about
Udruživanje žena je ispiranje mozga..i to tebi ništa ne govori. Je li trebao da nacrta? Da direktno kaže kako su žene nestabilne i nesposobne.mario001 wrote:http://www.zurnal.info/novost/16737/sem ... irane-zene
Znači, mogu žene u stranci dok slušaju i rade kako im se kaže (npr. Amra Babić) ali kada hoće da se udruže i zatraže bolji položaj, e to onda ne valja.... to znači da im se ispira mozak... i treba ih posaditi na mjesto.
Mene kao ženu ovo ozbiljno vrijeđa. Ali većini muškaraca u BiH je ovo OK, Hajde, bogati, nije nam mater opsovao, Zato i jesmo gdje jesmo.
- jao_situacije
#26955 Re: SDA-All about
to jeste tačno, mislio sam da govoriš oko poreza i raspodjele javnih sredstavacrazy_diamond wrote:jao_situacije wrote:koje su to krave van sarajeva a da je vime u sarajevu ?crazy_diamond wrote:
mislim da je efendic namirisao ono sto su namirisali mnogi clanovi i simpatizeri sda na svim nivoima, a bogami i mnogi koji stvari realno posmatraju do strane, a namirisano je to da sda ide putem sdp-a i da je bolna slicnost u vodjenjima stranke kod lagumdzije i bakira.
ima tu svega, ociti je da ljudi koji na terenu kupe najvise glasova i imaju neki ugled u narodu, dal zbog toga sto su dokazani,ili jednostavno simpaticni ljudima pa vuku glasove, bilo kako bilo, ti ljudi koji vuku ostaju zanemarani u samoj stranci kojoj pridonose, dok na glavne pozicije dolaze oni koji ne mogu u svojoj mahali skupiti glasova, a na funkcije dolaze lizuci guzicu bakiru i njegovim kadrovima
vidi se jasno kuda ide ovakva sda, ocigledno je stvaranje zelene burzoazije, koju ni mi iskreni i dugogodisnji clanovi ne zelimo, povraca nam se od toga, ispocetka je krenulo malo prikriveno, sad se jasno vode opasni procesi po kojem vrh stranke se formira po principima familijarnim, i sarajevsko-minderaskim principima, narodski receno, krave su sirom bih, mnogi ulazu velike napore da ima mlijeka, ali vime ili ti ga sisa je u sarajevu, i to samo u uskom famelijarno-jaranskom krugu koji to sisa, dok ovi koji najvise privredjuju uglavnom ga pushe
to je postalo ocigledno i sve je gore i gore, zato je vrlo bittno i korisno da i sarajevski kadrovi tipa efendic jasno kazu da to ne valja, mnogi nepravedno osudjuju sarajevo u kompletu, a nemaju ni sarajalije toliko hajra, nego samo uski krug, zato je bitno da efendic skine tu stigmu sa sarajeva i normalne raje i clanova sda, ti zbog koji se sarajevo optuzuje i nisu uglavnom sarajlije nego nekoliko grupica koji su tu dosli sa strane i uhljebili se i muzu kravu koju drugi hrane
efendic je nadam se pametan ko sto izgleda, i da ce prije stati uz sirok bh front, a ne uz malobrojnu zelenu burzoaziju koja ce brzo propasti na ovaj ili onaj nacin, jer uskoro kravu nece imati ko hraniti, propast ce oni koji su uhvatili sisu vrlo brzo
šta je to konkretno ?
Konkretno je to da kadrovi kao sepic ili semso mehmedovic stranci donesu desetine hiljada glasova, dok ljudi kao gumena glava isto tako budu na listi u sarajevskoj izbornoj jedinici koja je i veca od od krajine ili zdk, i osvoje cirka dvije hiljade glasova, realno dakle debakl dozive i pokaze se koliki je njihov ugled u narodu, ali opet takvi idu u sami vrh stranke, dok ovi koji deset puta vise osvoje budu otjerani na margine, politicki kapital sda koji je najvecim dijelom izboren izvan sarajeva, biva koristen najvise u korist sarajevskog uskog famelijarno-minderaskog kruga, to ti je to poredjenje s kravom i sisom.
Sad mnogi ce reci da ovaj sistem funkcionira u svim sferama, da sarajevo muze sve ostale, ima neke istine u tome al mislim licno da se u tome pretjeruje dosta,ide se daleko u tome da se cak i obicna raja u sarajevu proziva kao povlastena nesto,sto su budalastine, povlasten je uski minderasko-famelijarni krug, to je ta zelena burzoazija koja se bogati na parazitski nacin, osim dupeuvlakastva nikakvog kvaliteta nemaju, i ta pojava postaje ocigledna i hvala bogu pa i u sda se javljaju kadrovi i struje koje se bune protiv toga, a uskoro bi akobogda trebala poceti i otvorena borba
moja greška.
-
mario001
#26956 Re: SDA-All about
Ti mozes reci da si to tako shvatila, ali reci da je to izjavio je glupost...Ti iz deset recenica sastavis jednu koja tebi odgovara i to treba da bude tema neke price..Styling wrote:Udruživanje žena je ispiranje mozga..i to tebi ništa ne govori. Je li trebao da nacrta? Da direktno kaže kako su žene nestabilne i nesposobne.mario001 wrote:http://www.zurnal.info/novost/16737/sem ... irane-zene
Znači, mogu žene u stranci dok slušaju i rade kako im se kaže (npr. Amra Babić) ali kada hoće da se udruže i zatraže bolji položaj, e to onda ne valja.... to znači da im se ispira mozak... i treba ih posaditi na mjesto.
Mene kao ženu ovo ozbiljno vrijeđa. Ali većini muškaraca u BiH je ovo OK, Hajde, bogati, nije nam mater opsovao, Zato i jesmo gdje jesmo.
To sto ti pricas nema veze sa ovim sto je on napisao, a posebno zbog cega je to napisao...Amra Babic
-
crazy_diamond
#26957 Re: SDA-All about
jao_situacije wrote:[quote
koje su to krave van sarajeva a da je vime u sarajevu ?
šta je to konkretno ?
Konkretno je to da kadrovi kao sepic ili semso mehmedovic stranci donesu desetine hiljada glasova, dok ljudi kao gumena glava isto tako budu na listi u sarajevskoj izbornoj jedinici koja je i veca od od krajine ili zdk, i osvoje cirka dvije hiljade glasova, realno dakle debakl dozive i pokaze se koliki je njihov ugled u narodu, ali opet takvi idu u sami vrh stranke, dok ovi koji deset puta vise osvoje budu otjerani na margine, politicki kapital sda koji je najvecim dijelom izboren izvan sarajeva, biva koristen najvise u korist sarajevskog uskog famelijarno-minderaskog kruga, to ti je to poredjenje s kravom i sisom.
Sad mnogi ce reci da ovaj sistem funkcionira u svim sferama, da sarajevo muze sve ostale, ima neke istine u tome al mislim licno da se u tome pretjeruje dosta,ide se daleko u tome da se cak i obicna raja u sarajevu proziva kao povlastena nesto,sto su budalastine, povlasten je uski minderasko-famelijarni krug, to je ta zelena burzoazija koja se bogati na parazitski nacin, osim dupeuvlakastva nikakvog kvaliteta nemaju, i ta pojava postaje ocigledna i hvala bogu pa i u sda se javljaju kadrovi i struje koje se bune protiv toga, a uskoro bi akobogda trebala poceti i otvorena borba[/quote]
to jeste tačno, mislio sam da govoriš oko poreza i raspodjele javnih sredstava
moja greška.[/quote]
Jest mislio sam na ovu politicku zloupotrebu u okviru sda, ali i generalno oko poreza i tih raspodjela,ima i tu istine i opravdanog nezadovoljstva iz drugih kantona, ima tu i pretjerivanja naravno, i vadiona, recimo oni koji vode neki kanton da bi sakrili svoj nerad udaraju po sarajevskom kantonu, ta vrsta jeftinog populizma i to
Ali ima i realnih stvari brat bratu, lako je reci u sarajevu se najvise poreza uplacuje, dodje se do neke cifre,pa onda se izracuna povrat koji ide sa kantonu,i n prvi pogled to izgleda ok, medjutim nije, jer treba biti posten,rajvosa je glavni grad i sve bitne drzavne ibstitucije su tamo, a to nisu sarajevske nego federalne i drzavne institucije koje vuku dosta za sobom i na osnovu kojih se tamo vise trosi i vise poreza ubire, onda recimo najprofitabilnij kompanije federalne telecom i elektroprivreda,sjedista su sarajevu, i kakva je pravda da se sav kajmak od elektroprivrede recimo bere u sarajevu, kad su npr rudnici i elektranau tuzlanskoj regiji, tamo ruddari lome da obezbijede ugalj,stanovnistvo se truje od dimova, a na kraju vise kanton sarajevo hajruje od tog jer je tamo samo sjediste, nit rudnika nit odzaka, mislim ne znam sad bas tacno kako to ide al vjerujem da je ovako nekako, a to je neposteno, nisam pristalica nikakvih podjela niti zelim da umanjim znacaj sarajeva, ali tu raypodjelu definitivno treba preispitati i postenije postaviti, sta posteno sarajevu pripada ok je to sve, al ono sto sarajevo kupi, a drugi stvaraju, to je neposteno, to treba preispitati, ne ponasati se samo knjigovodstveno nego izracunati fino koliko to sarajevo kupi na osnovu zajednicke prozvodnje i potrosnje, pa onda malo i odvaditi drugima koliko ih sleduje, da je krava u krajini,ili tuzli itd, a vime u sarajevu, pominje se to i u raznoraznim kontekstima, sto opravdano sto neopravdano, moraju se te stvari jasno izanalizirati i postaviti to jasno i posteno, nek se vidi koliko je stvarno tako,koliko navikano jer takve podjele i vadione nam zaista ne trebaju
- Styling
#26958 Re: SDA-All about
A, kako je, molim te, trebalo da shvatim i ja i hiljade žena u BiH. Prenijelo ga, ha. Nije on to tako mislio.mario001 wrote:Ti mozes reci da si to tako shvatila, ali reci da je to izjavio je glupost...Ti iz deset recenica sastavis jednu koja tebi odgovara i to treba da bude tema neke price..Styling wrote:
Udruživanje žena je ispiranje mozga..i to tebi ništa ne govori. Je li trebao da nacrta? Da direktno kaže kako su žene nestabilne i nesposobne.
To sto ti pricas nema veze sa ovim sto je on napisao, a posebno zbog cega je to napisao...Amra Babic![]()
![]()
To im je politika cijele stranke. I onaj na Ilidži je izvaljivao slične gluposti.
- jao_situacije
#26959 Re: SDA-All about
pa ima istine ali je veći prihod od financijskih institucija nego od telekomacrazy_diamond wrote:
Jest mislio sam na ovu politicku zloupotrebu u okviru sda, ali i generalno oko poreza i tih raspodjela,ima i tu istine i opravdanog nezadovoljstva iz drugih kantona, ima tu i pretjerivanja naravno, i vadiona, recimo oni koji vode neki kanton da bi sakrili svoj nerad udaraju po sarajevskom kantonu, ta vrsta jeftinog populizma i to
Ali ima i realnih stvari brat bratu, lako je reci u sarajevu se najvise poreza uplacuje, dodje se do neke cifre,pa onda se izracuna povrat koji ide sa kantonu,i n prvi pogled to izgleda ok, medjutim nije, jer treba biti posten,rajvosa je glavni grad i sve bitne drzavne ibstitucije su tamo, a to nisu sarajevske nego federalne i drzavne institucije koje vuku dosta za sobom i na osnovu kojih se tamo vise trosi i vise poreza ubire, onda recimo najprofitabilnij kompanije federalne telecom i elektroprivreda,sjedista su sarajevu, i kakva je pravda da se sav kajmak od elektroprivrede recimo bere u sarajevu, kad su npr rudnici i elektranau tuzlanskoj regiji, tamo ruddari lome da obezbijede ugalj,stanovnistvo se truje od dimova, a na kraju vise kanton sarajevo hajruje od tog jer je tamo samo sjediste, nit rudnika nit odzaka, mislim ne znam sad bas tacno kako to ide al vjerujem da je ovako nekako, a to je neposteno, nisam pristalica nikakvih podjela niti zelim da umanjim znacaj sarajeva, ali tu raypodjelu definitivno treba preispitati i postenije postaviti, sta posteno sarajevu pripada ok je to sve, al ono sto sarajevo kupi, a drugi stvaraju, to je neposteno, to treba preispitati, ne ponasati se samo knjigovodstveno nego izracunati fino koliko to sarajevo kupi na osnovu zajednicke prozvodnje i potrosnje, pa onda malo i odvaditi drugima koliko ih sleduje, da je krava u krajini,ili tuzli itd, a vime u sarajevu, pominje se to i u raznoraznim kontekstima, sto opravdano sto neopravdano, moraju se te stvari jasno izanalizirati i postaviti to jasno i posteno, nek se vidi koliko je stvarno tako,koliko navikano jer takve podjele i vadione nam zaista ne trebaju
što se tiče ep oni dobit ionako troše u rudnike, sad se pravi blok 7, tu će raditi tuzla neće sigurno iz sarajeva ići praviti
svako malo investicija u opremu u ovaj rudnik u onaj itd. nemam ništa protiv ali treba reći kako jeste
nije samo telekom ima i telemah i ostali operateri sve je to u sarajevu, sve velike kompanije su u sarajevu i to je tako
problem je što su ljudi nesposobni ovo je rasprava kako podijeliti zaklanu kravu, niko ne priča i ne razmišlja kako imati još jednu kravu
ne treba se priča svoditi na to kako podijeliti ovo što imamo nego kako napraviti veće prihode od poreza, pa bi bilo više para
to je naš najveći problem, nikakvog progresivnog razmišljanja eno tešanj gore niđe ničega na granici sa rs-om, svi rade i ne buni se niko(vezano za poreze), goražde isto tako
mora se razbiti ta socijalistička iluzija ekonomije i početi sa poduzetništvom, ali valja to napraviti
-
crazy_diamond
#26960 Re: SDA-All about
Slazem se skoro u potpunosti, kazem i sam u ovoj prici da sarajevo skida kajmak ima svega, a sigurno i dosta vadione, ono ne radis nista i narojdu se pravdas kako cemo kad nas sarajevo oguli, al ne znam sad tacno pa necu prejudicirati, znam da kantoni dobijaju novac na osnovu ubranog poreza na tom kantonu, eh sad ako je sjediste elektroprivrede u sarajevu, vjerovatno centrala tamo uplacuje i poreze, pa se to onda dijeli sa kantonu,mislim nisam siguran,ako neko tu materiju poznaje podrobnije nek ispravi, a to onda nije posteno, druga je stvar raspodjela dobiti koja se ulaze u rudnike, ja govorim o prihodu od poreza. Isto i bh telecemo, svugdje se trose impulsi, dal se sad to sve sabere pa na kraju u sarajevu proknjizi, ili se gleda gdje je krajnja potrosnja, o tim stvarima ja pricam, nemam nista protiv sarajeva noti nasijedam na te price, treb to jednostavno temeljito analizirati, jasno i precizno posteno predstaviti kako ide podjela prihoda,ono sto je neposteno ispraviti i jednom zauvijek zacepiti usta kriticarima. Osjetljive su to teme za bih ovakva kakva jeste, znamo za srpske i hrvatske interese u razbijanju drzave i ne postovanja ustrojstva, ne smije se dozvoliti da sarajevo sad guli i ostatak koji je za cjelovitu i normalnu bih, to je vrlo opasno i stvari se moraju jasno i precizno srediti
U tome je velika uloga sda, al trenutno vrh stranke to dodatno raspiruje stupidnim izjavama i kadrovskom politikom koja realno cini to da sarajevo omrzne tuzlacima,zenicanima itd, i ono sto je ok sasvim bake i kompanija su u stanju predstaviti tako da neko nekoga ovdje zaista guli i muze, to su opasne stvari,tako se gubi jedinstvo, a ako jedinstvo izgubimo,sve smo izgubili
Prvi je preduslov za razvoj da se i ono malo sto se ima ravnopravno i dijeli, fino izgleda blok 7 investicija, al nema tu puno radnih mjesta, i ako se sad svodi na to davse u tz prozvodi jos vise, i ljudi se jos dodatno truju, a u sarajevu se knjizi i skida kajmak, ne valja nikako, mislim opet ne znam tacno, mozda je to sad i postenije uredjeno, al dojam koji se stvara u javnosti je da je neposteno
Lako je reci eno tesnja, ajte svi tako radite i ne bunite se, ok je to, al nek onda i rajvosa zivi od industrije,pilicara,pilana, namjenske industrije itd, bilo kakvog konkretnog rada i poduzetnickog duha, a ne ovako kako se stvara dojam da se tamo zivi ponajvise zbog socijalistickog modela, neko nek dere i kicmu lomi, da bi ishranio sebe i jos ponekog guzicara administrativca u sarajevu, udri i operezuj konja koji vuce, da bi neke pase i hadzije u seheru se gotivile, ta se slika u javnosti stvara,nazalost cesto i opravdano
U tome je velika uloga sda, al trenutno vrh stranke to dodatno raspiruje stupidnim izjavama i kadrovskom politikom koja realno cini to da sarajevo omrzne tuzlacima,zenicanima itd, i ono sto je ok sasvim bake i kompanija su u stanju predstaviti tako da neko nekoga ovdje zaista guli i muze, to su opasne stvari,tako se gubi jedinstvo, a ako jedinstvo izgubimo,sve smo izgubili
Prvi je preduslov za razvoj da se i ono malo sto se ima ravnopravno i dijeli, fino izgleda blok 7 investicija, al nema tu puno radnih mjesta, i ako se sad svodi na to davse u tz prozvodi jos vise, i ljudi se jos dodatno truju, a u sarajevu se knjizi i skida kajmak, ne valja nikako, mislim opet ne znam tacno, mozda je to sad i postenije uredjeno, al dojam koji se stvara u javnosti je da je neposteno
Lako je reci eno tesnja, ajte svi tako radite i ne bunite se, ok je to, al nek onda i rajvosa zivi od industrije,pilicara,pilana, namjenske industrije itd, bilo kakvog konkretnog rada i poduzetnickog duha, a ne ovako kako se stvara dojam da se tamo zivi ponajvise zbog socijalistickog modela, neko nek dere i kicmu lomi, da bi ishranio sebe i jos ponekog guzicara administrativca u sarajevu, udri i operezuj konja koji vuce, da bi neke pase i hadzije u seheru se gotivile, ta se slika u javnosti stvara,nazalost cesto i opravdano
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
-
Dzematlija
#26962 Re: SDA-All about
Semir i Aida su bili u ozbiljnoj vezi još od 2011 godinemario001 wrote:Zenu je tamo upoznao, nije je zaposlio...Moze li citat te izjave za sporet, i javne poslove.??Styling wrote:To je to licemjerje koje se meni kod njega ne sviđa. Ženu zaposlio u ministarstvo a javno lupa kako žene ne treba da se bave javnim poslovima, da njihov mozak nije za tako nešto i da je njihovo mjesto za šporetom. Što svoju ženu nije posadio za šporet.Dzematlija wrote: Semir tek treba da pokaže da 100% ne pripada klasičnoj SDA priči.
nije baš sve tako kao što izgleda - sestra mu je odnedavno zaposlena u elektrodistribuciji Sarajevo. supruga Aida radi u federalnom ministarstvu. nadat je se da neće dalje od toga...
dakle barem godinu ranije nego šot je Semir dobio utrku na načelnika NG
posao u ministarstvu je dobila ni godinu nakon preuzimanja funkcije načelnika
selam brate
- pirpa
#26963 Re: SDA-All about
Samo jaši Seko, Bošnjo bolje nije ni zaslužio
-
crazy_diamond
#26964 Re: SDA-All about
Vidi sebke kako zavodi red po bolnici, kazu ljudi bice bakirova nasljednica, a ja kazem da je bogdo i sad ona presjednica stranke, kakva je takva je, puno je izgleda pametnija i namazanija od supruga
Al sve je to nasa posla, iako je prva dama u mnogo cemu u pravu s ovim zavodjenjem reda i discipline u bolnici, opati je to pokazatelj da sno se doveli u situaciju da vlada zelena burzoazija, i zdrave i progresivne snage unutar i oko sda se napokon moraju grupisati i izvesti stranku na zelenu granu, u protivnom, na narednim izborima bicem potopljeni ko atlantida
Al sve je to nasa posla, iako je prva dama u mnogo cemu u pravu s ovim zavodjenjem reda i discipline u bolnici, opati je to pokazatelj da sno se doveli u situaciju da vlada zelena burzoazija, i zdrave i progresivne snage unutar i oko sda se napokon moraju grupisati i izvesti stranku na zelenu granu, u protivnom, na narednim izborima bicem potopljeni ko atlantida
- iPod
#26965 Re: SDA-All about
Fuj, fuj i fuj!
Mozemo li jos nize pasti?
Mozemo li jos nize pasti?
-
putokaz1
#26966 Re: SDA-All about
Birali smo njenog Čovjeka
pa šta sad hoćemo!?
pa šta sad hoćemo!?
- BayrakTB
#26967 Re: SDA-All about
Sebija nas tjera da radimo poslove za koje smo plaćeni, kmeeeee, kmeeee. Moramo ispunjavati i tehničke uslove za pristup poslu, kme, kmeeeee. Hoćemo hljeba na pogaču, kmeee. 
- zubi
#26968 Re: SDA-All about
Ako ikad padnes u ruke njenih ljudi da te lijece, sve ce ti se samo kazati. A ove sto je otjerala cemo privatno placati... kad je ljekar u pitanju biras valjda one sto znaju a ne one sto su poslusni i podobni...BayrakTB wrote:Sebija nas tjera da radimo poslove za koje smo plaćeni, kmeeeee, kmeeee. Moramo ispunjavati i tehničke uslove za pristup poslu, kme, kmeeeee. Hoćemo hljeba na pogaču, kmeee.
-
mario001
#26969 Re: SDA-All about
Lik na snimku je poznati glavni tehnicar u KC, Dado muzicar preko kojeg se zaposljavalo gore za 20.000 maraka, Sebija je bila blaga prema njemuBayrakTB wrote:Sebija nas tjera da radimo poslove za koje smo plaćeni, kmeeeee, kmeeee. Moramo ispunjavati i tehničke uslove za pristup poslu, kme, kmeeeee. Hoćemo hljeba na pogaču, kmeee.
- BayrakTB
#26970 Re: SDA-All about
Što? Ako već tako pričaš možeš li mi onda imenovati nekoga i konkretno reći u kojim stvarima je laik a koje su mu profesija? Ne želim onda da me takvi liječe.zubi wrote:Ako ikad padnes u ruke njenih ljudi da te lijece, sve ce ti se samo kazati. A ove sto je otjerala cemo privatno placati... kad je ljekar u pitanju biras valjda one sto znaju a ne one sto su poslusni i podobni...BayrakTB wrote:Sebija nas tjera da radimo poslove za koje smo plaćeni, kmeeeee, kmeeee. Moramo ispunjavati i tehničke uslove za pristup poslu, kme, kmeeeee. Hoćemo hljeba na pogaču, kmeee.
Imao sam, tačnije moja porodica, iskustvo sa njenim prethodnicima i njihovim osobljem. Neće da pogledaju insana dok im ne daš nešto ispod ruke i onda kažu da im to nije dovoljno i da imaju svoju cijenu a vamo ljudi na ivici života. Sram da bude i njih i sve one koji opravdavaju takvu anarhiju koja je vladala.
A volim ovaj narod, ako ništa makar se sazna uvijek ko iza čega stoji, uvijek neka sabotiranja i petljanja a istina opet izađe na vidjelomario001 wrote:Lik na snimku je poznati glavni tehnicar u KC, Dado muzicar preko kojeg se zaposljavalo gore za 20.000 maraka, Sebija je bila blaga prema njemuBayrakTB wrote:Sebija nas tjera da radimo poslove za koje smo plaćeni, kmeeeee, kmeeee. Moramo ispunjavati i tehničke uslove za pristup poslu, kme, kmeeeee. Hoćemo hljeba na pogaču, kmeee.
-
babanovac
#26971 Re: SDA-All about
Ulaganje u rudnike i termoelektranu je, valjda, neka sadaka, sta li? Oni dobit trose u rudnike... Novac investiran u odrzavanje sistema nije dobit, niti je iz dobiti. Ulaganje iz dobiti... Oni dobit trose tako sto rudarima isplate plate, tako sto rudnicima plate ugalj... Jes matere ti u Kiseljaku ekonomiju usavrsio? Investicija u opremu. Hoce li na magarcima cumur u termoelektranu prevozit? Al treba i u sijeno novac od dobiti ulagat. SDA-ovska ekonomija. Za dvije godine cete perpetuum mobile izmislit.jao_situacije wrote:pa ima istine ali je veći prihod od financijskih institucija nego od telekomacrazy_diamond wrote:
što se tiče ep oni dobit ionako troše u rudnike, sad se pravi blok 7, tu će raditi tuzla neće sigurno iz sarajeva ići praviti
svako malo investicija u opremu u ovaj rudnik u onaj itd. nemam ništa protiv ali treba reći kako jeste
nije samo telekom ima i telemah i ostali operateri sve je to u sarajevu, sve velike kompanije su u sarajevu i to je tako
problem je što su ljudi nesposobni ovo je rasprava kako podijeliti zaklanu kravu, niko ne priča i ne razmišlja kako imati još jednu kravu
ne treba se priča svoditi na to kako podijeliti ovo što imamo nego kako napraviti veće prihode od poreza, pa bi bilo više para
to je naš najveći problem, nikakvog progresivnog razmišljanja eno tešanj gore niđe ničega na granici sa rs-om, svi rade i ne buni se niko(vezano za poreze), goražde isto tako
mora se razbiti ta socijalistička iluzija ekonomije i početi sa poduzetništvom, ali valja to napraviti
Pazi link:
smrdim/vijest/istrazili-s ... ika-181689
U Tesnju "svi rade". Vijetnamci, Indijci i Pakistanci su tradicionalno lijeni, jer rade citav dan za dolar.
Dok, u opcini Centar, poznatom nalazistu dijamanata vaznijem od 10 drugih, bdp per capita je tu negdje, izmedju Belgijskog i Nizozemskog. Gdje je ono uprava telekoma?
- jao_situacije
#26972 Re: SDA-All about
vidim zabolila te istina.babanovac wrote:Ulaganje u rudnike i termoelektranu je, valjda, neka sadaka, sta li? Oni dobit trose u rudnike... Novac investiran u odrzavanje sistema nije dobit, niti je iz dobiti. Ulaganje iz dobiti... Oni dobit trose tako sto rudarima isplate plate, tako sto rudnicima plate ugalj... Jes matere ti u Kiseljaku ekonomiju usavrsio? Investicija u opremu. Hoce li na magarcima cumur u termoelektranu prevozit? Al treba i u sijeno novac od dobiti ulagat. SDA-ovska ekonomija. Za dvije godine cete perpetuum mobile izmislit.jao_situacije wrote:pa ima istine ali je veći prihod od financijskih institucija nego od telekomacrazy_diamond wrote:
Pazi link:
smrdim/vijest/istrazili-s ... ika-181689
U Tesnju "svi rade". Vijetnamci, Indijci i Pakistanci su tradicionalno lijeni, jer rade citav dan za dolar.
Dok, u opcini Centar, poznatom nalazistu dijamanata vaznijem od 10 drugih, bdp per capita je tu negdje, izmedju Belgijskog i Nizozemskog. Gdje je ono uprava telekoma?
šta si ti mene napao ?
ko to mi ?
da, ja sam protiv rudnika i termoelektrana. ali to je druga stvar što smo mi nesposobni pa nam trebaju rudnici da se ljudi zaposle.
pola rudnika i sa tom sadakom, kako ti kažeš, su neprofitabilni, jeftiniji je ugalj kad se uvozi iz australije ali australci neće glasati za sda i sdp
u vremenu globalnog zatopljenja kad svi idu prema obnovljivim izvorima energije mi spičkamo milijarde u termoelektrane i rudnike. genijalno.
imamo 0 vjetroparkova 0 velikih solarnih elektrana 0 elektrana na biomasu 0 elektrana na termalnu vodu da ne spominjem napredniju tehnologiju
pakistance japance indijce i ostalo što spominješ neću ni komentirati, link nemam vremena čitati
vozdra.
- JThomas
#26973 Re: SDA-All about
ova tlapnja o mladom progresivnom krilu SDA koje bi kao radilo za narod, a vrh stranke mu kao ne da stvarno postaje smiješna...i znakovita. klasična good cop - bad cop priča 
-
The BEN10
#26974 Re: SDA-All about
Jao snahe nam "u nas" Bošnjaka, uh uh, što ima britak jezik...
- BayrakTB
#26975 Re: SDA-All about
Bog joj dao lijepo zdravlje, samo neka uvodi red i zlostavlja lezihljeboviće i korumpirana vnago