Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
-
radostan dan
#26951 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
nisam, baš sam raspoložen, bez ironije...vidiš da sam sa efeom postirao, pa se jazzer greškom upecao. nisam istoričar, ali mislim da je onako kao sam napisao - p.bosić se tuda negdje kretao i borio sa legijom, ali je poginuo u borbi sa četnicima.
htio sam reći...ovdje se ne zna ko je koga karao (u 2.svj.ratu), stoga nikad ne treba tvrditi (u individualnim slučajevima), da je kraj priče. kao na primjeru p.bosića.
formalno pravno - borio se protiv nijemaca i ndh...
praktično protiv m.legije.
a poginuo od četnika...
htio sam reći...ovdje se ne zna ko je koga karao (u 2.svj.ratu), stoga nikad ne treba tvrditi (u individualnim slučajevima), da je kraj priče. kao na primjeru p.bosića.
formalno pravno - borio se protiv nijemaca i ndh...
praktično protiv m.legije.
a poginuo od četnika...
- spreca
#26952 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
sta ima veze koje je vjere ustasa...bar to nebi trebalo biti olaksavajuca okolnostradostan dan wrote:dobro je...onda ima nade da ćeš naučiti.
ustaše koje pominjete, i na osnovu kojih drkate kockaste na ovoj temi, a protiv kojih se borio pero bosić su muslimanska legija (u okviru NDH).
- spreca
#26953 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
nadam se da je Pero Bosic bio dobar nisandzija i povalio ne malo cetnika a i ustasa svih provijencijaradostan dan wrote:ali, imam za tebe dobru vijest, ako ti je prethodna teško pala...ako se ne varam, pero bosić je poginuo od četničkog metka.
-
hizo ramidovic
#26954 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
vele ljudi i da je pavelic bio musliman koji je kofol uzeo katolicku vjeru...
i to radikalni musliman, vehabija jos u taj vakat
- bh.tornjak
#26955 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Pavelic je jos tad furo multi-kulti fazon.....pa nekoliko visokih casnika pa i djenerala bili Srbi....potpredsjednici, potpremijeri i ministri Muslimani.....hizo ramidovic wrote:vele ljudi i da je pavelic bio musliman koji je kofol uzeo katolicku vjeru...
ma svasta je bilo....
- djkurt
#26956 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ako je oko Gradačca, more bit da se borio protiv Safeta Pjane, najvećeg ustaše u Gračanici i okolini. Jeben lik bio, i danas dan u Gračanici imate likove koji tvrde da se Gračanica '45 te okupirala a ne oslobodila. Tj da se ponovo oslobodila '95te.radostan dan wrote:dobro je...onda ima nade da ćeš naučiti.
ustaše koje pominjete, i na osnovu kojih drkate kockaste na ovoj temi, a protiv kojih se borio pero bosić su muslimanska legija (u okviru NDH).
-
radostan dan
#26957 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Na par mjesta sam procitao da pavelic na pocetku pol.karijere bio govorljivi jugosloven...ne znam je li tacno, a nemam vremena da otvaram tu oblast i da je citam...valjda se nadje, nekad.bh.tornjak wrote:Pavelic je jos tad furo multi-kulti fazon.....pa nekoliko visokih casnika pa i djenerala bili Srbi....potpredsjednici, potpremijeri i ministri Muslimani.....hizo ramidovic wrote:vele ljudi i da je pavelic bio musliman koji je kofol uzeo katolicku vjeru...
ma svasta je bilo....
-
radostan dan
#26958 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
A izgleda jeste, cim je sa svima ulazio u sukob.spreca wrote:nadam se da je Pero Bosic bio dobar nisandzija i povalio ne malo cetnika a i ustasa svih provijencijaradostan dan wrote:ali, imam za tebe dobru vijest, ako ti je prethodna teško pala...ako se ne varam, pero bosić je poginuo od četničkog metka.
Jebeno vrijeme, to sam htio reci sa svojim postom. Svi protiv svih, đuture...pa onda skoro svako sa svakim, pa zatim svako za sebe.
I onda ispocetka - đuture, svi protiv svih.
Jebeno, manje-vise sve 4 godine...
-
detroit-mercy
#26959 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Jeste bio ali shit happens isto ko onaj kurac Lazanski od velikog Jugoslovena do velikog seronje.radostan dan wrote:Na par mjesta sam procitao da pavelic na pocetku pol.karijere bio govorljivi jugosloven...ne znam je li tacno, a nemam vremena da otvaram tu oblast i da je citam...valjda se nadje, nekad.bh.tornjak wrote:Pavelic je jos tad furo multi-kulti fazon.....pa nekoliko visokih casnika pa i djenerala bili Srbi....potpredsjednici, potpremijeri i ministri Muslimani.....hizo ramidovic wrote:vele ljudi i da je pavelic bio musliman koji je kofol uzeo katolicku vjeru...
ma svasta je bilo....
Sto bi reklo Bijelo Dugme "tanka je linija"
-
155_mm
#26960 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
na osnovu napisanog na zadnjim stranicama moglo bi se zakljuciti da su muslimani bili glavne ustase. ustvari moglo bi se reci da nije bilo muslimana ne bi bilo ni ustasa.
-
radostan dan
#26961 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ja haubice mislim da sam bio precizan...u zadnjem postu posebno.
-
155_mm
#26962 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
za razliku od ondasnjih muslimana koje su ubijali i proganjali svi (barem tako pisu oficiri okupatorskih zemalja u svojim izvjestajima) danasji dobri bosnjani vise nece morati biti niciji sluga da bi dobili kakvu pusku i pokoji metak da bi se zastitili od pokolja.
naravno ima tu jos posla da se odradi u namjenskoj industriji ali stvari se krecu u pravom smjeru.
naravno ima tu jos posla da se odradi u namjenskoj industriji ali stvari se krecu u pravom smjeru.
- bh.tornjak
#26963 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
radostan dan wrote:Na par mjesta sam procitao da pavelic na pocetku pol.karijere bio govorljivi jugosloven...ne znam je li tacno, a nemam vremena da otvaram tu oblast i da je citam...valjda se nadje, nekad.bh.tornjak wrote:Pavelic je jos tad furo multi-kulti fazon.....pa nekoliko visokih casnika pa i djenerala bili Srbi....potpredsjednici, potpremijeri i ministri Muslimani.....hizo ramidovic wrote:vele ljudi i da je pavelic bio musliman koji je kofol uzeo katolicku vjeru...
ma svasta je bilo....
velim ti.....tukne na ove danasnje politicare ili oni tuknu na njega.....
- bh.tornjak
#26964 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
to ti se zove "balkanska raspaljotka"...radostan dan wrote:A izgleda jeste, cim je sa svima ulazio u sukob.spreca wrote:nadam se da je Pero Bosic bio dobar nisandzija i povalio ne malo cetnika a i ustasa svih provijencijaradostan dan wrote:ali, imam za tebe dobru vijest, ako ti je prethodna teško pala...ako se ne varam, pero bosić je poginuo od četničkog metka.
Jebeno vrijeme, to sam htio reci sa svojim postom. Svi protiv svih, đuture...pa onda skoro svako sa svakim, pa zatim svako za sebe.
I onda ispocetka - đuture, svi protiv svih.
Jebeno, manje-vise sve 4 godine...
ne zna se ciji je u cijoj....
- mO k3
#26965 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
I sta bi glavna tema juce na samitu ?? Izmjejna izbornog zakona?? 
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
- Alfons Kauders
#26967 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Eto Trećeg do Konjica! 
-
Hafis
#26968 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Uvijek smo znali s konvojimahttps://www.klix.ba/vijesti/bih/konvoj- ... /180518021
Konvoj s migrantima zaustavljen u Konjicu i vraćen na područje Kantona Sarajevo
- volta dzontra
#26969 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Hafis wrote:Uvijek smo znali s konvojimahttps://www.klix.ba/vijesti/bih/konvoj- ... /180518021
- Prpa.ba
#26970 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Projekat uspostave BH Gaze u punom jeku, treba odati priznanje na dobroj izvedbi. Pravoslavni srbi ciste Srbiju i prebacuju do Gaze, a katolicki srbi ne daju izaci iz Gaze. 
- choxnox
#26971 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Orden za to samo treba dodijeliti nesposobnom rukovodstvu Bosnjaka koje apsolutno nista nije uradilo od rata u korist Bosnjaka i sto su se vodili i dan danas vode linijom manjeg otpora. Da je neko imao petlje pa davno lupiti sakom od sto ovo se danas ne bi desavalo. Zato su uvijek spremni na kompromis i iste koalicione partnere kao i neposredno krajem rata, a sve zarad ostanka na vlasti i materijalne koristi.Prpa.ba wrote:Projekat uspostave BH Gaze u punom jeku, treba odati priznanje na dobroj izvedbi. Pravoslavni srbi ciste Srbiju i prebacuju do Gaze, a katolicki srbi ne daju izaci iz Gaze.
-
frngla
#26972 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ovaj državni udar je očit primjer kako je država Bosna i Hercegovina država, ali samo na papiru.
- Point.
#26973 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Jesi li otudjio sta od bijele tehnike i elektronskih uredjaja ili je bio sitan lov?Hafis wrote:Uvijek smo znali s konvojimahttps://www.klix.ba/vijesti/bih/konvoj- ... /180518021
- bh.tornjak
#26974 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
sad ce da padnu cijene polovnih mobitela na PIK-u....Hafis wrote:Uvijek smo znali s konvojimahttps://www.klix.ba/vijesti/bih/konvoj- ... /180518021
-
The 51st State
#26975 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
ovog komesara u haps strpati odmah zbog ometanja rada drzavnih institucija.