Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Dolazi isključivo sa 2.0 motorom od 237 KS i 350 Nm pri 1500 o/min. Novost je deaktivacija cilindara i VVL. Mjenjač automatski sa 9 stupnjeva prijenosa.
AWD je GKN-ov Twister koji ima stražnji TV diferencijal. Uključuje se po potrebi.
Dolazi isključivo sa 2.0 motorom od 237 KS i 350 Nm pri 1500 o/min. Novost je deaktivacija cilindara i VVL. Mjenjač automatski sa 9 stupnjeva prijenosa.
AWD je GKN-ov Twister koji ima stražnji TV diferencijal. Uključuje se po potrebi.
Dimenzije:
dužina 4599 mm
širina 1947 mm
međuosovinski razmak 2779 mm
...
Interesantno ...
Dimenzije su mu nešto izdašnije od navedene konkurencije.
Trebalo bi da je na istoj platformi (E2XX), kao Opel Insignia / Chevrolet Malibu / Buick Regal.
Jaguar, auto u koje sam zaljubljen od kada znam za sebe, mi sa svakim novim modelom sve vise pada u ocima. Bezlicni, svaki naprijed isti, onaj mocni luksuz i dizajn kabine se gubi u moru displeja i modernizacije. Zalosno.
Seawolf wrote:
Znam da će međuosovinski razmak za sve modele koji idu na MFA2 platformi biti isti (2.730 mm), barem za modele koji idu na europska tržišta.
Zanimljivo... Mislio sam da neće koji doći na 2.79 m. Gledam njemački mediji na veliko pišu da bi GLB mogao biti dug oko 4.60 m.
Možda, ali ne ide mi nikako D2UX/D2XX za Cadillac.
Možda... Čekam što će reći press materijal. Ako su išta rekli. Možda bude gostovanje inženjera u Autoline After Hours emisiji.
Ovdje im je gostovao inženjer, glavni za određeni crossover modele:
S druge strane, C1XX platforma je ona na kojoj je Cadillac XT5, koji se već prodaje, ... Hajd' znaj.
To je izrazito loše pakiranje. Ne znam gdje će manji model na toj osnovi. No... Koliko čujem ovaj XT5 je napravljen na brzinu. Vrlo vjerojatno neće biti dugog vijeka i sljedeći će biti RWD.
Zar taj nije trebao biti 10-stepeni?
Taj je za RWD vozila, uzdužni motor. Recimo da u nekoj priči može biti i FWD ako Ford progura priču sa Aviatorom gdje bi platforma služili i kod FWD vozila, valjda sličan đir kao Audi.
muz66 wrote:Jaguar, auto u koje sam zaljubljen od kada znam za sebe, mi sa svakim novim modelom sve vise pada u ocima. Bezlicni, svaki naprijed isti, onaj mocni luksuz i dizajn kabine se gubi u moru displeja i modernizacije. Zalosno.
Manje više svi proizvodjaci furaju taj fazon, da budu prepoznatljivi svi modeli, pogotovo taj prednji dio. Meni je to ok. Danas sam vidio kod binga, novi F pace bordo boje, zvijer....
Znači ne trebaju ga uopće ni nuditi na evropskom tržištu... Bez dizela im ovdje nema hajra... Mada fino izgleda
Platforma je TNGA ali veća/teža GA-K varijanta koju dijeli sa limuzinama D i E segmenta, Camryem i Avalonom.
Kažu da je međuosovinski razmak narastao za 1.2", a ukupna dužina je 0.2" manja.
Dva su motora.
2.5 atmosferac koji u Camryu razvija 203 KS i 250 Nm. Brojke za RAV4 nisu poznate. No biti će uparen sa 8 stupanjskim Aisin automatikom.
Tu je i hibrid sa 2.5 atmo motorom i eCVT mjenjačom. Kod ovoga modela će AWD imati e-axle.
muz66 wrote:Jaguar, auto u koje sam zaljubljen od kada znam za sebe, mi sa svakim novim modelom sve vise pada u ocima. Bezlicni, svaki naprijed isti, onaj mocni luksuz i dizajn kabine se gubi u moru displeja i modernizacije. Zalosno.
Manje više svi proizvodjaci furaju taj fazon, da budu prepoznatljivi svi modeli, pogotovo taj prednji dio. Meni je to ok. Danas sam vidio kod binga, novi F pace bordo boje, zvijer....
Imam osjecaj da su za sve kriva dnevna svijetla. Daj oblik da se sa 3km vidi je li Audi, Mecka, Jaguar ili Volvo. Njesra.
Platforma je TNGA ali veća/teža GA-K varijanta koju dijeli sa limuzinama D i E segmenta, Camryem i Avalonom.
Kažu da je međuosovinski razmak narastao za 1.2", a ukupna dužina je 0.2" manja.
Dva su motora.
2.5 atmosferac koji u Camryu razvija 203 KS i 250 Nm. Brojke za RAV4 nisu poznate. No biti će uparen sa 8 stupanjskim Aisin automatikom.
Tu je i hibrid sa 2.5 atmo motorom i eCVT mjenjačom. Kod ovoga modela će AWD imati e-axle.
Vidi ravuše. Da nema Toyotinog znaka nikad ne bi skonto. Pogotovo zadnji kraj. Izbacuju špicaste izglede. Ide toyota na kockast izgled .
Prednja maska ruzna na osnovu prethodnog modela.
Vidim toyota naveliko kopira nisana sa onom crnom linijom kod prozora zadnjih vrata prema gepeku. Nisan sa muranom i maksimom kreno. Toyota prvo na lexusu pa sad vidim i camry, rav4 je imaju...
Niko se vise ne ističe. Svi u istom fazonu.
Dva su motora.
bonbon! podsjeca na RX iz profila
dobar fazon, kamera koja je otpozadi stacionirana, prikazuje sliku na retrovizoru
Dimenzije:
dužina 4599 mm
širina 1947 mm
međuosovinski razmak 2779 mm
...
Interesantno ...
Dimenzije su mu nešto izdašnije od navedene konkurencije.
Trebalo bi da je na istoj platformi (E2XX), kao Opel Insignia / Chevrolet Malibu / Buick Regal.