Damask, Al Dukhaniya nakon Asadovog razaranja kvarta:

Nista posebno nemam protiv Kurda ali po cemu su to oni dobar narod,zivota ti?U zadnjim desavanjima su pokazali da su uhljupi ko i vecina u tom dijelu svijeta a danasnjim divljanjem i da se po krvolocnosti ne razlikuju puno od mnogih koji su se time vec 'proslavili'.Kikibombona wrote:Patetican si jarane.jastuk1 wrote:Današnjim divljanjem i ubijanjem mnoguh civila građana kurda (ispamistički nastrojenih) u raznikm gradovima Turske, od strane kurda PKK komunjara, ove teroriste su se popišale na svoju budućnost. Nakon današnjeg egoizma i arogancije nikad neće bobiti autonomiju. Nikad.
Ako je i bilo prema njima malo ikakve simpatija, sada su sve uništili svojim vandalizmom, svojim komunističkim nihilizmom, vapidne ljušture, bez prošlosti i bez budućnosti. Noževima su boli moškarce sa bradom, samo zano što nisu komunjare.
Kurdi se sada ne mogu vratiti ni na početak - jer islamisti među njimane žele nezavisan Kurdistan kojeg bi komunjare kontrolisale. Sada svjedočimo potpaljivanju unutar-Kurdskog sukoba imeđu islamsta i komunista.
Kurdi koji podrzavaju ISIL su izdajnici prve klase, nesto kao Babini u nasem ratu. Dok Kobani krvari, dok ginu Kurdi u Iraku i Siriji od najveceg monstruma danasnjice, nasli su se pojedinci koji ce gurati prst u otvorenu ranu. Isti ti su na strani ISILa u Kobaniju, kolju svoje sunarodnjake. Da, medju ISILovcima ima prilican broj Kurda, otpadnika ovog dobrog naroda.
Simpatije vjerskih fanatika nikada nece imati niti im trebaju.
Za status Kurda u blizoj buducnosti nemoj brinuti, to je vec gotova stvar. Naravno, potrebno je vrijeme da Kurdistan bude nezavisna drzava. A bice, sasvim sigurno.
Da idemo istom logikom ...po cemu su to muslimani dobar narod u EU - Europi. Isti su kao i Kurdi......Co0l wrote:
Nista posebno nemam protiv Kurda ali po cemu su to oni dobar narod,zivota ti?U zadnjim desavanjima su pokazali da su uhljupi ko i vecina u tom dijelu svijeta a danasnjim divljanjem i da se po krvolocnosti ne razlikuju puno od mnogih koji su se time vec 'proslavili'.
Uprkos svemu,ne bi mi bilo drago da Kobani padne mada i ako uspiju da se odrze u ovom dijelu grada koji jos drze taj dio Sirije je za njih vec izgubljen.
Jesi li ti uplatio kurban ove godine?dEnver wrote:Da idemo istom logikom ...po cemu su to muslimani dobar narod u EU - Europi. Isti su kao i Kurdi......Co0l wrote:
Nista posebno nemam protiv Kurda ali po cemu su to oni dobar narod,zivota ti?U zadnjim desavanjima su pokazali da su uhljupi ko i vecina u tom dijelu svijeta a danasnjim divljanjem i da se po krvolocnosti ne razlikuju puno od mnogih koji su se time vec 'proslavili'.
Uprkos svemu,ne bi mi bilo drago da Kobani padne mada i ako uspiju da se odrze u ovom dijelu grada koji jos drze taj dio Sirije je za njih vec izgubljen.
Muslimani nisu narod.To prvo.Drugo-pitaj one koji tvrde da su dobri a ne mene,kao sto sam ja pitao onog koji je napisao da su Kurdi dobar narod.dEnver wrote:Da idemo istom logikom ...po cemu su to muslimani dobar narod u EU - Europi. Isti su kao i Kurdi......Co0l wrote:
OK. Evo ovako.....Co0l wrote:Muslimani nisu narod.To prvo.Drugo-pitaj one koji tvrde da su dobri a ne mene,kao sto sam ja pitao onog koji je napisao da su Kurdi dobar narod.dEnver wrote:Da idemo istom logikom ...po cemu su to muslimani dobar narod u EU - Europi. Isti su kao i Kurdi......Co0l wrote:
Odakle ti ovo?arman1 wrote:Kako izvještavaju neki analitičari Kobane je praktično pao. Pali su svi strateški dijelovi grada i sad glavosjeće čiste ulicu po ulicu. Nažalost bermudaši sa 3 dlake u bradi koji nas maltretiraju sa "vijestima" imaju razlog za slavlje. Već su zabilježeni prvi zločini nad civilima. 15člana porodica poklana, a među njima 6toro dijece do 12 godina.
Slavlje će istina biti kratko. Neke čudne se stvari iz brda valjaju.
Sto?doodloo wrote:Nadam se da će ova govnad kurdska dobiti tako po bulji da će to pamtiti slijedećih 30 generacija. Do danas mi je bilo svejedno ko će koga, IDIŠ njih ili oni IDIŠ, al sad se nadam da će ih još dugo mezetiti i IDIŠ i Turci.
tacno tako. pa majku mu valjda mi u BiH to znamo najbolje.animals wrote:Kurdi moraju svatiti da im niko nece pomoci..
moraju se sami odbraniti od zvijeri..
zelim im srecu..
splinter wrote:Odakle ti ovo?arman1 wrote:Kako izvještavaju neki analitičari Kobane je praktično pao. Pali su svi strateški dijelovi grada i sad glavosjeće čiste ulicu po ulicu. Nažalost bermudaši sa 3 dlake u bradi koji nas maltretiraju sa "vijestima" imaju razlog za slavlje. Već su zabilježeni prvi zločini nad civilima. 15člana porodica poklana, a među njima 6toro dijece do 12 godina.
Slavlje će istina biti kratko. Neke čudne se stvari iz brda valjaju.
Istina da postoje krugovi koji od njih prave holivudki mit i koriste ih (Barzanija, Irak, npr)... Ali, ovdje je riječ o nečemu neprihvatljivom: progonu na etničkoj osnovi, na nemaloj teritoriji od strane jedne ekstremističke rulje koja sve živo ruši, pali i ubija.MMM1977 wrote:Kurdi su qrac od ovce, stavljaju ih u fokus zbog Sadamove hemije i posljednjih desavanja. Lično upoznao mnoge ljude iz njihove vlade i radio poslove sa njima, pravi cergasi
MMM1977 wrote:Kurdi su qrac od ovce, stavljaju ih u fokus zbog Sadamove hemije i posljednjih desavanja. Lično upoznao mnoge ljude iz njihove vlade i radio poslove sa njima, pravi cergasi
I šta sad? Kriv je Iran, ili sam kriv ja, što ogromna većina Sirijaca ne želi Libiju 2? Svašta.sarajevoxxxx wrote:Snage režima zauzele Al Dukhaniyu u DamaskuŠta kaže Čeli, izaće Iran mnogo jači iz svega ovoga...
Nista. Cekat ce povoljan momenat koji se vjerovatno nece desiti o skorije vrijeme. Mozda za 20, 30, 50 godina.....Challenger__ wrote:Glavnina Kurda je u Turskoj. Šta sa njima, po tebi?Kikibombona wrote:Samo je boba dijelila i dijeli iracki Kurdistan od nezavisnosti.
Bezveze poredjenje. Romi su rasuti po svijetu, Kurdi kompaktni.Bez ikakve patetike.. Kurdi su dovedeni u status cigana..(roma).

Bolje biti i komunist nego ovi bradati kozojebi.doodloo wrote:Zato što su paščad komunistička i ljigavci koji rovare unutar svih muslimanskih zemalja u kojima obitavaju.Point. wrote:Sto?doodloo wrote:Nadam se da će ova govnad kurdska dobiti tako po bulji da će to pamtiti slijedećih 30 generacija. Do danas mi je bilo svejedno ko će koga, IDIŠ njih ili oni IDIŠ, al sad se nadam da će ih još dugo mezetiti i IDIŠ i Turci.
Alo kazem NE...onda sam KURD!arman1 wrote:Jesi li ti uplatio kurban ove godine?dEnver wrote:Da idemo istom logikom ...po cemu su to muslimani dobar narod u EU - Europi. Isti su kao i Kurdi......Co0l wrote:
Eto znao sam da nečeš skontati. Premlad si.dEnver wrote:Alo kazem NE...onda sam KURD!arman1 wrote:
Jesi li ti uplatio kurban ove godine?
dEnver wrote:OK. Evo ovako.....Co0l wrote:Muslimani nisu narod.To prvo.Drugo-pitaj one koji tvrde da su dobri a ne mene,kao sto sam ja pitao onog koji je napisao da su Kurdi dobar narod.dEnver wrote:
Da idemo istom logikom ...po cemu su to muslimani dobar narod u EU - Europi. Isti su kao i Kurdi......
po cemu su to bosnjaci dobar narod u EU? - Kurdi
po cemu su cigani (romi) dobar narod u BiH? - bosnjaci
Usput,Bosnjaci su u odnosu na spomenute Nebeski narod.Ako moras pitati zasto onda ne vrijedis odgovora.Co0l wrote:pitaj one koji tvrde da su dobri a ne mene,kao sto sam ja pitao onog koji je napisao da su Kurdi dobar narod.

Pa nismo daleko od svih tih epiteta. Recimo, pošto ti ganjas vjeru dosta, mislim da će ti biti interesantno da oni, tacnije velika većina, ramazanu ne pridaju nikakvu pažnju. Kod mene bili jednom u ramazanu i sasvim normalno se opijali pa smo to onako komentarisali.salik79 wrote:MMM1977 wrote:Kurdi su qrac od ovce, stavljaju ih u fokus zbog Sadamove hemije i posljednjih desavanja. Lično upoznao mnoge ljude iz njihove vlade i radio poslove sa njima, pravi cergasi
Kakvo li tek, po ovom osnovu, o nama misljenje imaju stranciKokosari, pilicari, sibicari...
22:45 clock: YPG starting an offensive on all three fronts of Kobane.