SDA-All about

putokaz1

#26901 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

Bit će ista meta isto odstojanje
SDA prva
ostali daleko ispod
Cohers

#26902 Re: SDA-All about

Post by Cohers »

putokaz1 wrote:Bit će ista meta isto odstojanje
SDA prva
ostali daleko ispod
Image
zbiljovski

#26903 Re: SDA-All about

Post by zbiljovski »

Je li tacno da je SDA osvojila vise glasova negoli 2014 godine ? :oops:
jao_situacije

#26904 Re: SDA-All about

Post by jao_situacije »

Styling wrote:
Banksy wrote:
Kako koči Izetbegović...
Kad nešto ne želiš učiniti , onda to odgađaš do posljednjeg trenutka i nadaš se čudu.
Ulazak u EU podrazumijeva 1000 uvjeta koji, jedan po jedan, postepeno, ali sigurno, eliminiraju i ukidaju njegovu i stranačku kriminalnu okupaciju Federacije. Nije čudo da se koprca.

edit. Zašto su ove teme još uvijek izdvojene, izbori su prošli?
Eto novih izbora za dvije godine. Taman kada se prestane govoriti o ovim zapocet ce pripreme za slijedece. :)
koče oni svi, sad je bakirov red da koči
putokaz1

#26905 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

zbiljovski wrote:Je li tacno da je SDA osvojila vise glasova negoli 2014 godine ? :oops:
Kažu d aje za OV malo manje?
jao_situacije

#26906 Re: SDA-All about

Post by jao_situacije »

ko će biti novi komesar, himzo selimović ?
đe je sad hm da nam odgovori
Banksy

#26907 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

jao_situacije wrote:
Banksy wrote:
Kako koči Izetbegović...
Kad nešto ne želiš učiniti , onda to odgađaš do posljednjeg trenutka i nadaš se čudu.
Ulazak u EU podrazumijeva 1000 uvjeta koji, jedan po jedan, postepeno, ali sigurno, eliminiraju i ukidaju njegovu i stranačku kriminalnu okupaciju Federacije. Nije čudo da se koprca.

edit. Zašto su ove teme još uvijek izdvojene, izbori su prošli?
koče oni svi, sad je bakirov red da koči
Ne znam za ostale, ali njemu je kočenje u opisu radnog mjesta, otkako se pojavio.
jao_situacije

#26908 Re: SDA-All about

Post by jao_situacije »

Banksy wrote: Ne znam za ostale, ali njemu je kočenje u opisu radnog mjesta, otkako se pojavio.
malo bakir, malo čova, malo dodik
do raspada eu..
Banksy

#26909 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

jao_situacije wrote:
Banksy wrote: Ne znam za ostale, ali njemu je kočenje u opisu radnog mjesta, otkako se pojavio.
do raspada eu..
Šta god mislili o njemu, koliko vidim, Čova gura. On jedini ima interes - nema teritorij, a EU je kršćanska, s Hrvatskom unutra, itd, duga priča.

Poenta je da Bakir koči koliko i Dodik, slijep vidi.
jao_situacije

#26910 Re: SDA-All about

Post by jao_situacije »

Banksy wrote:
jao_situacije wrote:
do raspada eu..
Šta god mislili o njemu, koliko vidim, Čova gura. On jedini ima interes - nema teritorij, a EU je kršćanska, s Hrvatskom unutra, itd, duga priča.

Poenta je da Bakir koči koliko i Dodik, slijep vidi.
pa ko koči parlament fbih ?
ne možeš ništa bez parlamenta mijenjati
asurbanipal

#26911 Re: SDA-All about

Post by asurbanipal »

KatarinaKosaca wrote:
MyTao wrote: Alija i njegovi su prodali srebrenicu onima koji su izvrsili genocide... jeli ti sad jasnije??
UN je prodao Srebrenicu. «, Alija» nad njom i nije imao suverenitet. Tako lako pusite Kosovsku promidzbu da je to za nepovjerovat...

Alija je bio projekat UDBA-e.

Srpski igrač 1/1.
Nadzorna_ploca

#26912 Re: SDA-All about

Post by Nadzorna_ploca »

Svi smo mi onda srpski igraci.
putokaz1

#26913 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

Nadzorna_ploca wrote:Svi smo mi onda srpski igraci.
Politika Alije je išla u korist velikosrpske politike,djelimično
Mogao je drugačije postupati u ratu i poslije rata
ne svrstavam ga u isti koš nikako ali
Mogao je spasiti Višegrad,jer je on vratio dio naroda i ''naredio'' saradnju s vojskom,djelimično
Ako je u Žepi bilo manje zločina nego u Srebrenici,i Janji nego drugdje,mogao je Alija da smanji omjer zločina,bar djelimično
mogao je ostaviti dio Srba i Hrvata u Sarajevu,mogao je ostaviti Sefera Halilovića,mogao je pokrenuti zemlju 1996
SVE JE MOGAO
ali
Nije bio dovoljno dobar vođa,nije radio za Narod,po najviše zbog nedovoljne zrelosti,političke zrelosti,nepoznavanja situacije,pa i on sma je bio zarobljen,(i političari iza njega i sda i sdp .. su bili i gori),umjesto bogaćenja tajkuna sda ,ogao je 1996 d apokrene sve ,privredu,pravnu državu,sve
asurbanipal

#26914 Re: SDA-All about

Post by asurbanipal »

Nadzorna_ploca wrote:Svi smo mi onda srpski igraci.

Hasan Biber
Halid Kajtaz
Omer Stupac
Nusret Fazlibegović

Svi oni su strijeljani, Svi oni su dijelili ćeliju s jednom osobom. Ta osoba je živa i zdrava izašla iz ćelije, iako se vodila pod "državnim neprijateljem No1". Taj "državni neprijatelj" dobija pravo na obrazovanje, završava fakultet, dobija posao i ženu iz CK-a. Zatim, ide nekih 30 godina "praznine" u i biografiji, a onda opet identična stvar.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#26915 Re: SDA-All about

Post by pici »

svi su pijačari bili, tuđman je prodo posavinu, milošević hrvatsku krajinu i okolinu sarajeva, alija dio krajine i istoćnu bosnu... danas je tako je kako je, ni alijino nije maslo za ramazana... pravljeni računi bez krčmara a nevini i sirotinja stradali... peticiju za alijino oslobadjanje iz zatvora sa sarajevskog procesa su potpisali svi potpisnici srbskog memoranduma od ćosića do tadića... the end.

sam trezoraš priznaje da je SDA doživjela maximum sa glasovima cirka 300 tisHuĆa i to je to, da je doživio milijon ko babo mu 91, sutra bi bosna a bugumi i hercegovina bila iz tri dijela a ne dva, mada je treći još nevidljiv al SDAovi i SBBovi aHbabi ga vaskresaju polaHko...
MOSALJOZE

#26916 Re: SDA-All about

Post by MOSALJOZE »

Kad čovjek pročita ovo :-)
Dragi smradovane,mili slobodane najdrazi mladiću
Do kad ovako?
Naša ARBIH klala po Grabovici,Atif Dudaković simbol otpora lopov pokro sve po Krajini.
Sve i jedan Bošnjak koji ima firmu kriminalac,švercer.
Ljudi koji su jedva disali tokom 4 godine agresije na ovaj grad,se optužuju za klanje 3000 srba..Preko 200 000 poginulih,a nama na teret stavljaju hirove pojedinaca.
Vidim da se kod nekih uspješno usadila priča o prodaji Srebrenice,i umjesto da kao i sav normalan svijet krivca tražimo u jednom narodu mi smo ga našli u nama samima.Mi smo sami granatirali Markale,mi smo sami sebe klali po Srebrenici,mi smo ti koji majoriziramo druge,mi smo ti kojima će ako ovi što se kriju iza kvazi intelektualnih skupova,i saburli likova biti na kraju glavni krivci za sve ono sto se desilo.I neka trebamo biti dok je ovakvih.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#26917 Re: SDA-All about

Post by pici »

zašto u dejtonu 95 nije alija reko miloševiću de taj đojstik okreni sad od goražda prema srebrenici... jadovan je sam rekao da će za svaki metar srBske zemlje oko sarajeva naplatiti kilometar u podrinju... i tako bi, de .BA SDAUDBAši da se ne lažemo ima sve dokumentovano i snimljeno
crazy_diamond

#26918 Re: SDA-All about

Post by crazy_diamond »

Evo i semir efendic opleo po vlastima federacije zbog nerada,kredita i prodaje dionica drzavnih firmi,citaj opleo po vrhu sda, jos jedan buntovnik, mashala, semir kao najpozitivniji sda lik u sarajevu, semso mehmedovic,amra babic,novi nacelnik zenice-najjace politicke licnosti u zdk, sepici jaka i kvalitetna grupaciji u krajini, sokolovic i kaplan u hercegovini, niz drugih jakih ljudi nezavisnih nacelnika nezadovoljnih sda trenutnom politikom,te niz drugih koji ce tek isplivati...

Ljulja se ljulja, povjetarac wind of change piri, sprema se oluja promjene
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#26919 Re: SDA-All about

Post by Chmoljo »

kao što sam i govorio, načelnici koji mogu sami uzeti izbore bez stranke, neće dozvoljavati da gube te iste glasače jer se drugi u stranci rastaljuju. ako već gubim glasače bolje je da hajrujem i ja, jel :D

i to Efendić nije govorio uopšteno, nego baš onako iskritikovo konkretne stvari... koje su se desile prije izbora, ali sačekao je da vidi da uzima lopatom, odnosno da više ljudi glasa za njega nego za SDA :D pa da onda ospe paljbu :D
megaman4

#26920 Re: SDA-All about

Post by megaman4 »

crazy_diamond wrote:Evo i semir efendic opleo po vlastima federacije zbog nerada,kredita i prodaje dionica drzavnih firmi,citaj opleo po vrhu sda, jos jedan buntovnik, mashala, semir kao najpozitivniji sda lik u sarajevu, semso mehmedovic,amra babic,novi nacelnik zenice-najjace politicke licnosti u zdk, sepici jaka i kvalitetna grupaciji u krajini, sokolovic i kaplan u hercegovini, niz drugih jakih ljudi nezavisnih nacelnika nezadovoljnih sda trenutnom politikom,te niz drugih koji ce tek isplivati...

Ljulja se ljulja, povjetarac wind of change piri, sprema se oluja promjene
U SDA odavno kuha lonac. Pitanje je trenutka kada ce eksplodirati. Ako Efendic izadje iz SDA to je pocetak kraja dominacije u Sarajevu, jer ce SDA izgubiti i Centar zato sto je Ajnadzic nesposoban. Ljevica ce ga ugusiti u Centru. Kako se samo SDA pretvori u SDP prije 4 godine.

Kako stvari stoje jedino ce SDA ostati na Ilidzi gdje je najjaca baza.
Last edited by megaman4 on 15/10/2016 13:24, edited 1 time in total.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#26921 Re: SDA-All about

Post by Velkoski »

kakva ljevica? nema ljevice u bih, nego samo borbe za budžetsku sisu
crazy_diamond

#26922 Re: SDA-All about

Post by crazy_diamond »

Chmoljo wrote:kao što sam i govorio, načelnici koji mogu sami uzeti izbore bez stranke, neće dozvoljavati da gube te iste glasače jer se drugi u stranci rastaljuju. ako već gubim glasače bolje je da hajrujem i ja, jel :D

i to Efendić nije govorio uopšteno, nego baš onako iskritikovo konkretne stvari... koje su se desile prije izbora, ali sačekao je da vidi da uzima lopatom, odnosno da više ljudi glasa za njega nego za SDA :D pa da onda ospe paljbu :D
mudro je efendic odradio nema sta, vrlo je mlad, barem za nase politicke uslove, a inace bi ljudi njegovih godina u politickim vrhovima trebali biti normalna stvar, al mudro je i iskusno postupio, da je ovako javno prije izbora prozivao rekli bi evo ga populista, hoce jeftine glasove itd, a i vjerovatno bi mu se vrh stranke navalio na ledja i otezao, mada mislim da bi i on da je kao nezavisni izasao pobijedio u izboru za nacelnika, sto bi izgubio glasova od stranackih poltrona,dobio bi od onih koji ne mogu smislit sda, u svakom slucaju, ovaj semir je mudar momak, i pravi politicar, on,sepic i slicni su paradigma kakvi bi sda funkcioneri trebali biti, izgledati i ponasati se, i sad uporedi recimo njih dvojicu, zukica gumenu glavu i npr onog sarajlica, realno po svemu vijece mjesne zajednice takvima bi trebao biti politicki san i krajnji domet

ima ovakvih nezadovoljnih sda kadrova jakih koliko god hoces sirom bih, i to ono nezadovoljnih napravi i posten nacin, ne zato sto im je guzica zinula za fotelje koje su drugi dobili, nego ljudi koji nisu toliko optereceni, al su istinski zabrinuti za buducnost sda i domovine, ima tu sigurno i neki manji broj klasicnih karijerista i onih koje je bake pa i opravdano nogirao, al velika je vecina za nase uslove odlicnih kadrova, sad je samo pitanje koliko ce se moci uvezati, i kao jedan blok nastupiti, puno je tu politicke snaga koja je rasuta, ako se sve uveze u jedan blok, onda je to ozbiljna snaga koja ce biti jos jaca jer ce joj pristupiti i podrzati ogroman broj ljudi, tek kao jedinstven blok mogu zaprijetiti baketu realno i konkretno, moze se i izboriti novi kongres, ciscenje i umivanje stranke, a bogami i hemijsko duboko ciscenje, i to prije opcih izbora, jer ako se stvori ovakav blok jak, bakir nije glup toliko da to ignorise jer zna da u tom slucaju ovaj blok moze se registrovati i ko stranka i raspolutiti a mozda i pomesti postojecu sda i da bake tako zavrsi ko nevidjeni gubitnik. ovako morao bi progutati knedlu i okrenuti ledja dupeliscima,nije ni to lako, al barem ce tako sacuvati svoju kozu i barem malo dostojanstva

s ovakvom postojecom politikom, i uvezivanjem nezadovoljnih progresivnih snaga u jedan blok, ili u krajnjoj mjeri u novu stranku, bakirova i dupeuvlakaska sda ce dozivjeti potop biblijskih razmjera, bice poderani i iz vana i iz unutra

"U SDA odavno kuha lonac. Pitanje je trenutka kada ce eksplodirati. Ako Efendic izadje iz SDA to je pocetak kraja dominacije u Sarajevu, jer ce SDA izgubiti i Centar zato sto je Ajnadzic nesposoban. Ljevica ce ga ugusiti u Centru. Kako se samo SDA pretvori u SDP prije 4 godine.

Kako stvari stoje jedino ce SDA ostati na Ilidzi gdje je najjaca baza"

Kuha itekako, samo je bitno da se ta energija nastala kuhanjem kanalise i jedan blok snazan, semir je kao pojedinac vrlo jak, a mozemo tek zamisliti kakva bi to snaga bila da se napravi jedna blok koji ce voditi on,sepic,semso mehmedovic i masa ovih nezavisnih koji bi se sigurno pridruzili,jer sve je to u dusi sda, samo se ceka okidac

ne zelim da potcjenjujem ljevicu, ili sbb, ili bilo koga, al u slucaju stvaranja novog bloka ove progresivne sda, vrlo lako bi ovaj novi blok mogao pomesti i degradiranu sda i ljevicu kompletnu
Styling

#26923 Re: SDA-All about

Post by Styling »

crazy_diamond wrote:
Chmoljo wrote:kao što sam i govorio, načelnici koji mogu sami uzeti izbore bez stranke, neće dozvoljavati da gube te iste glasače jer se drugi u stranci rastaljuju. ako već gubim glasače bolje je da hajrujem i ja, jel :D

mudro je efendic odradio nema sta, vrlo je mlad, barem za nase politicke uslove, a inace bi ljudi njegovih godina u politickim vrhovima trebali biti normalna stvar, al mudro je i iskusno postupio, da je ovako javno prije izbora prozivao rekli bi evo ga populista, hoce jeftine glasove itd, a i vjerovatno bi mu se vrh stranke navalio na ledja i otezao, mada mislim da bi i on da je kao nezavisni izasao pobijedio u izboru za nacelnika, sto bi izgubio glasova od stranackih poltrona,dobio bi od onih koji ne mogu smislit sda, u svakom slucaju, ovaj semir je mudar momak, i pravi politicar, on,sepic i slicni su paradigma kakvi bi sda funkcioneri trebali biti, izgledati i ponasati se, i sad uporedi recimo njih dvojicu, zukica gumenu glavu i npr onog sarajlica, realno po svemu vijece mjesne zajednice takvima bi trebao biti politicki san i krajnji domet

ima ovakvih nezadovoljnih sda kadrova jakih koliko god hoces sirom bih, i to ono nezadovoljnih napravi i posten nacin, ne zato sto im je guzica zinula za fotelje koje su drugi dobili, nego ljudi koji nisu toliko optereceni, al su istinski zabrinuti za buducnost sda i domovine, ima tu sigurno i neki manji broj klasicnih karijerista i onih koje je bake pa i opravdano nogirao, al velika je vecina za nase uslove odlicnih kadrova, sad je samo pitanje koliko ce se moci uvezati, i kao jedan blok nastupiti, puno je tu politicke snaga koja je rasuta, ako se sve uveze u jedan blok, onda je to ozbiljna snaga koja ce biti jos jaca jer ce joj pristupiti i podrzati ogroman broj ljudi, tek kao jedinstven blok mogu zaprijetiti baketu realno i konkretno, moze se i izboriti novi kongres, ciscenje i umivanje stranke, a bogami i hemijsko duboko ciscenje, i to prije opcih izbora, jer ako se stvori ovakav blok jak, bakir nije glup toliko da to ignorise jer zna da u tom slucaju ovaj blok moze se registrovati i ko stranka i raspolutiti a mozda i pomesti postojecu sda i da bake tako zavrsi ko nevidjeni gubitnik. ovako morao bi progutati knedlu i okrenuti ledja dupeliscima,nije ni to lako, al barem ce tako sacuvati svoju kozu i barem malo dostojanstva

s ovakvom postojecom politikom, i uvezivanjem nezadovoljnih progresivnih snaga u jedan blok, ili u krajnjoj mjeri u novu stranku, bakirova i dupeuvlakaska sda ce dozivjeti potop biblijskih razmjera, bice poderani i iz vana i iz unutra

"U SDA odavno kuha lonac. Pitanje je trenutka kada ce eksplodirati. Ako Efendic izadje iz SDA to je pocetak kraja dominacije u Sarajevu, jer ce SDA izgubiti i Centar zato sto je Ajnadzic nesposoban. Ljevica ce ga ugusiti u Centru. Kako se samo SDA pretvori u SDP prije 4 godine.

Kuha itekako, samo je bitno da se ta energija nastala kuhanjem kanalise i jedan blok snazan, semir je kao pojedinac vrlo jak, a mozemo tek zamisliti kakva bi to snaga bila da se napravi jedna blok koji ce voditi on,sepic,semso mehmedovic i masa ovih nezavisnih koji bi se sigurno pridruzili,jer sve je to u dusi sda, samo se ceka okidac

ne zelim da potcjenjujem ljevicu, ili sbb, ili bilo koga, al u slucaju stvaranja novog bloka ove progresivne sda, vrlo lako bi ovaj novi blok mogao pomesti i degradiranu sda i ljevicu kompletnu
Ja mislim daje Efendić "namirisao krv" i odlučio da kapitalizira glasove koje je dobio na izborima i da u trenutnim previranjima u stranci zauzme sto bolji "pole position" za mogući raskol ili borbu vlasti unutar stranke. Ovo jeste populistički potez ali on se nakon ovakvog uspjeha neće više zadovoljiti samo ulogom načelnika općine, sada njegove ambicije sežu i više, do samog vrha stranke a možda na narednim izborima i premijersko mjesto. Ako u međuvremenu ne dođe do vanrednog kongresa stranke pa se kandiduje i za sami vrh. Biće interesantno pratiti dalje dešavanje ali je simptomatično da sve više prominentnih članova stranke okreće glavu od zvanične politike stranke i želi svojim putem.
crazy_diamond

#26924 Re: SDA-All about

Post by crazy_diamond »

Styling wrote:
crazy_diamond wrote:

Ja mislim daje Efendić "namirisao krv" i odlučio da kapitalizira glasove koje je dobio na izborima i da u trenutnim previranjima u stranci zauzme sto bolji "pole position" za mogući raskol ili borbu vlasti unutar stranke. Ovo jeste populistički potez ali on se nakon ovakvog uspjeha neće više zadovoljiti samo ulogom načelnika općine, sada njegove ambicije sežu i više, do samog vrha stranke a možda na narednim izborima i premijersko mjesto. Ako u međuvremenu ne dođe do vanrednog kongresa stranke pa se kandiduje i za sami vrh. Biće interesantno pratiti dalje dešavanje ali je simptomatično da sve više prominentnih članova stranke okreće glavu od zvanične politike stranke i želi svojim putem.
mislim da je efendic namirisao ono sto su namirisali mnogi clanovi i simpatizeri sda na svim nivoima, a bogami i mnogi koji stvari realno posmatraju do strane, a namirisano je to da sda ide putem sdp-a i da je bolna slicnost u vodjenjima stranke kod lagumdzije i bakira.

ima tu svega, ociti je da ljudi koji na terenu kupe najvise glasova i imaju neki ugled u narodu, dal zbog toga sto su dokazani,ili jednostavno simpaticni ljudima pa vuku glasove, bilo kako bilo, ti ljudi koji vuku ostaju zanemarani u samoj stranci kojoj pridonose, dok na glavne pozicije dolaze oni koji ne mogu u svojoj mahali skupiti glasova, a na funkcije dolaze lizuci guzicu bakiru i njegovim kadrovima

vidi se jasno kuda ide ovakva sda, ocigledno je stvaranje zelene burzoazije, koju ni mi iskreni i dugogodisnji clanovi ne zelimo, povraca nam se od toga, ispocetka je krenulo malo prikriveno, sad se jasno vode opasni procesi po kojem vrh stranke se formira po principima familijarnim, i sarajevsko-minderaskim principima, narodski receno, krave su sirom bih, mnogi ulazu velike napore da ima mlijeka, ali vime ili ti ga sisa je u sarajevu, i to samo u uskom famelijarno-jaranskom krugu koji to sisa, dok ovi koji najvise privredjuju uglavnom ga pushe

to je postalo ocigledno i sve je gore i gore, zato je vrlo bittno i korisno da i sarajevski kadrovi tipa efendic jasno kazu da to ne valja, mnogi nepravedno osudjuju sarajevo u kompletu, a nemaju ni sarajalije toliko hajra, nego samo uski krug, zato je bitno da efendic skine tu stigmu sa sarajeva i normalne raje i clanova sda, ti zbog koji se sarajevo optuzuje i nisu uglavnom sarajlije nego nekoliko grupica koji su tu dosli sa strane i uhljebili se i muzu kravu koju drugi hrane

efendic je nadam se pametan ko sto izgleda, i da ce prije stati uz sirok bh front, a ne uz malobrojnu zelenu burzoaziju koja ce brzo propasti na ovaj ili onaj nacin, jer uskoro kravu nece imati ko hraniti, propast ce oni koji su uhvatili sisu vrlo brzo
mario001

#26925 Re: SDA-All about

Post by mario001 »

Nema to veze sa izborima, dugo to vec traje jer se ekipa oko Bakira boji nekoga ko misli drugacije, a pri tome ima veliku podrsku raje...
Post Reply