`ta će slina ...radostan dan wrote:mnogo nas zaboli dal ćeš ti igrati ili nećeš...j.ebo te vujošević, što te ne udavi...
Dešavanja u Srbiji
- area51
#26901 Re: Dešavanja u Srbiji
- area51
#26902 Re: Dešavanja u Srbiji
Ma ljepota božija,rahat gledam, nema sikiracije nema nervoze ..."navijam za tiket" i uživamMračajski proto wrote:Ne mogu nigdje pronaći Srbiju u nekoj od grupa učesnika Svjetskog prvenstva. Je li to do google pretraživača?
- Grover
-
radostan dan
#26904 Re: Dešavanja u Srbiji
da,da...pominjasmo to neki dan.
- CSKA
#26905 Re: Dešavanja u Srbiji
E pa vala isto se nerviramarea51 wrote:Ma ljepota božija,rahat gledam, nema sikiracije nema nervoze ..."navijam za tiket" i uživamMračajski proto wrote:Ne mogu nigdje pronaći Srbiju u nekoj od grupa učesnika Svjetskog prvenstva. Je li to do google pretraživača?
Prvo napisali francuzi 9,pa prepravili na 8 kornera,skinuse mi kintu
A pazi Vuka uz svaku vlast se sepa i pljuje po istoj vlasti.
- Johnzy
#26906 Re: Dešavanja u Srbiji
Kad budu suspendovali Zvezdu i Patlidžan, onda ću verovati da se nešto promenilo u sportu i zemlji. Ovako, brate, mogu da se poubijaju na terenu, kazna će biti 100€ i dve utakmice bez publike, osim onih koji imaju sezonske karte, redara, njihove familije i Miše Tumbasa. Želeo sam da KSS kaže da finale igraju Mega i Radnički, ali eto, kao i uvek, ništa.
Ma jašta, a ja se taman ponadao da će oni Holandezi da uvale Špancima bar još jedan, čisto da mi bude lakše za ono par puta 6:1 protiv nas. Da ne budemo sami. Lep fuzbal na ovom prvenstvu, mnogo golova. Drago mi je što naših nema, jer bi se opet obrukali. Bolje i da ne igraju.area51 wrote: Ma ljepota božija,rahat gledam, nema sikiracije nema nervoze ..."navijam za tiket" i uživam
- area51
#26907 Re: Dešavanja u Srbiji
Istog sam razmišljanja,dosta mi je jedan Novak,nemam ja 100 želudaca i još treba da gledam one nesretnike kako ih dere ko stigneJohnzy wrote:Kad budu suspendovali Zvezdu i Patlidžan, onda ću verovati da se nešto promenilo u sportu i zemlji. Ovako, brate, mogu da se poubijaju na terenu, kazna će biti 100€ i dve utakmice bez publike, osim onih koji imaju sezonske karte, redara, njihove familije i Miše Tumbasa. Želeo sam da KSS kaže da finale igraju Mega i Radnički, ali eto, kao i uvek, ništa.
Ma jašta, a ja se taman ponadao da će oni Holandezi da uvale Špancima bar još jedan, čisto da mi bude lakše za ono par puta 6:1 protiv nas. Da ne budemo sami. Lep fuzbal na ovom prvenstvu, mnogo golova. Drago mi je što naših nema, jer bi se opet obrukali. Bolje i da ne igraju.area51 wrote: Ma ljepota božija,rahat gledam, nema sikiracije nema nervoze ..."navijam za tiket" i uživam
Neka hvala, ovako uživam.Pratim koliko ko ima kornera,kartona,ofsajda...malo igru i to je to
- Johnzy
#26908 Re: Dešavanja u Srbiji
Šeki's on the road again!
http://novinenovosadske.rs/neocekivani- ... e-nedelje/
E koji je taj Hag smejurija. Nirnbernški sud je institucija, a onaj, U ime naroda je apstrakcija za lakrdiju u Holandiji. A ovi ne smeju garanciju da daju da se vrati pacijent. Joj, kako bi bilo dobro da može da dobije wild card za parlamenat, pa da ovim radikalima bez bedža malo prodrma holesterol. Ionako nemamo nikakvu opoziciju. Mislim da bi RTS probio gledanost, "Farma-Skupština"! Koji bi to koitus bio! Samo, ne bi bilo Tome i Vučića u skupštini.
http://novinenovosadske.rs/neocekivani- ... e-nedelje/
E koji je taj Hag smejurija. Nirnbernški sud je institucija, a onaj, U ime naroda je apstrakcija za lakrdiju u Holandiji. A ovi ne smeju garanciju da daju da se vrati pacijent. Joj, kako bi bilo dobro da može da dobije wild card za parlamenat, pa da ovim radikalima bez bedža malo prodrma holesterol. Ionako nemamo nikakvu opoziciju. Mislim da bi RTS probio gledanost, "Farma-Skupština"! Koji bi to koitus bio! Samo, ne bi bilo Tome i Vučića u skupštini.
- Johnzy
#26909 Re: Dešavanja u Srbiji
Jao, jao, kako ih ponižava:
"Beograd -- Vojislav Šešelj obavestio je Tribunal da, ukoliko ga privremeno puste na slobodu, ne prihvata nikakva ograničenja osim onog da neće napuštati teritoriju Srbije."
http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=862798
Pazi, on nešto neće! Ej, i još se o tome raspravlja! Zamisli da Gering nešto neće, pa da se o tome raspravljalo. Ili Draža! Kaže Draža, neću da me streljate na Adi, hoću npr. na Kosmaju, a onda ovi raspravljaju. E šta sve neću pročitati. Ali nema, zaslužili su jedni druge. Mislim da sudije i tužioci Haškog tribunala treba da budu osuđeni do kraja života (a ako može i posle) na suđenje Šešelju. A i ovaj isto, da mu se sudi isto toliko. A Toma i Vučić da svaki dan strepe kad i da li će se vratiti.
"Beograd -- Vojislav Šešelj obavestio je Tribunal da, ukoliko ga privremeno puste na slobodu, ne prihvata nikakva ograničenja osim onog da neće napuštati teritoriju Srbije."
http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=862798
Pazi, on nešto neće! Ej, i još se o tome raspravlja! Zamisli da Gering nešto neće, pa da se o tome raspravljalo. Ili Draža! Kaže Draža, neću da me streljate na Adi, hoću npr. na Kosmaju, a onda ovi raspravljaju. E šta sve neću pročitati. Ali nema, zaslužili su jedni druge. Mislim da sudije i tužioci Haškog tribunala treba da budu osuđeni do kraja života (a ako može i posle) na suđenje Šešelju. A i ovaj isto, da mu se sudi isto toliko. A Toma i Vučić da svaki dan strepe kad i da li će se vratiti.
- Danguba
#26910 Re: Dešavanja u Srbiji
Sada ulazimo u novu fazu Srbije. Kera ce biti pusten.
Da li su pickousti-grobar odradili dovoljno posla za nalogodavca ili su ih na pola puta razocarali svalerancijom sa Rusima i Bjelorusima, ostaje da se vidi u narednom periodu.
p.s. Johnzy, Seselj je ''zadrzavan'' u Haagu i to nije bilo nimalo lako. Sada je doslo vrijeme da ga puste.
Da li su pickousti-grobar odradili dovoljno posla za nalogodavca ili su ih na pola puta razocarali svalerancijom sa Rusima i Bjelorusima, ostaje da se vidi u narednom periodu.
p.s. Johnzy, Seselj je ''zadrzavan'' u Haagu i to nije bilo nimalo lako. Sada je doslo vrijeme da ga puste.
- CSKA
#26914 Re: Dešavanja u Srbiji
Ko prati GOT shvatice,ako je bila ranije izvinjavam se ;

- Johnzy
#26915 Re: Dešavanja u Srbiji
Komentatora RTSa treba zakopati u do glave u mravinjak! Aleksandar Stojanović - Taštin osmeh uništava svaku utakmicu. Bolje pijani Milojko, ili nezainteresovani Denda nego ovaj. Elem, šteta što Hrvati ne dobiše ovaj i ovakav Brazil. Ne znam kako im dadoše dva komada kad su Brazilci impotentni strašno. Šteta i za Meksikance, navijao sam za njih. Ove naše klade, što sad gledaju na tv-u kako se igra fudbal, da ne pomišljaju da se plasiraju dok ne odluče da će da igraju ako se plasiraju, a ne kao strine. Pu! Poraste mi pritisak čim se setim rukometa na prošlom SP.
-
radostan dan
- Država
#26917 Re: Dešavanja u Srbiji
Imati posao u Srbiji - sreća koju imaju rijetki
Nezaposlenost i siromaštvo u Srbiji, teme su koje zaokupljaju pažnju njemačke štampe u izdanjima od ove srijede (18.6.). Štampa piše i o posljedicama sukoba u Iraku za Tursku.

Mnogi u Srbiji ne dobijaju platu mjesecima. Osnovati porodicu? Otići negdje na odmor? Mnogi u toj zemlji mogu o svemu tome samo da sanjaju, piše Ziddojče cajtung (SZ) u reportaži pdo naslovom 'Život se odgađa'. „Nakon još jedne neisplaćene plate strpljenje Ivana Prodanovića je na izmaku. Ovaj ljekar koji radi u hitnoj pomoći u Gornjem Milanovcu od jeseni 2012. godine dobija ili samo dio plate, ili kasni ili je pak uopšte ne dobija. Sredinom marta 2014. nadležna bolnica dugovala mu je 11 plata. ‚To je toliko deprimirajući osjećaj kada nakon 12 sati dežurstva dođeš kući i nemaš ni za doručak‘, priča Prodanović tihim glasom“, piše Ziddojče cajtung i naglašava da je ovaj ljekar sredinom marta stupio u štrajk glađu.

Nakon što su mediji pisali o njemu, Ministarstvo zdravlja je reagovalo ali se u suštini malo toga promijenilo, piše minhenski dnevnik i nastavlja: „Potom su njemu i njegovih pet kolega isplaćene plate za juli 2013. ali i dalje im klinika duguje deset mjeseci. A novi premijer Srbije, Aleksandar Vučić prije svega je obećao nova radna mjesta što je Srbiji, koja je kandidat za prijem u EU, hitno potrebno. Prema izvještaju Trgovinske komore Srbije, nezaposlenost je u februaru ove godine bila 29,5 procenata. I Vučić je 27. aprila, u ekspozeu prilikom preuzimanja dužnosti premijera, kazao kako su ‚nezaposlenost i siromaštvo u Srbiji na najvišem nivou u Evropi‘".
Građani žive svoj "status kvo"
SZ piše kako će se na efekat reformi čekati godinama a da će 7,2 miliona građana Srbije do tada živjeti svoj 'status kvo'. „Jer, i oni koji imaju posao često na plate čekaju mjesecima. Strepnja za elementarnu egzistenciju – to je osjećaj koji nije stran ni velikom broju građana BiH, Hrvatske, Albanije i Grčke“, piše list i pita se kako onda uopšte ljudi bez plate preživljavaju? „Dragica Novaković je radila u Stjeniku (preduzeće za unutrašnju i spoljnu trgovinu u Gornjem Milanovcu). Od 2011. nije dobijala platu ali je bez obzira na to dvije godine odlazila na posao nadajući se da će biti bolje dok u julu prošle godine nisu svi radnici poslati kući. Od tada su ona i njene kolege bez posla. Novaković, čiji je suprug takođe ostao bez posla i radi na crno na gradilištu, jedva krpi kraj s krajem. Iza kuće ima baštu i to ih donekle spasava. I bivša radnica u banci Milinković, njen suprug i dvije kćerke preživljavaju prodajući trešnje i šljive sa svog imanja. Posljednji odmor ova porodica sebi je uspjela da priušti prije osam godina.
Mladi ljekar Prodanović ovu nesigurnu situaciju krivi što mu je poremetila sve životne planove. ‚Imam 32 godine i bilo bi najnormalnije da imam stabilan posao i da mogu da osnujem porodicu a ja moram da razmišljam hoću li imati šta da jedem‘. Mnogi u Srbiji, kao i ovaj mladi ljekar, odgađaju zbog toga osnivanje porodice ili od toga u potpunosti odustaju. Tako da društvo u toj zemlji ubrzano stari i već sada na svakog zaposlenog dolazi po jedan penzioner“, piše Florijan Hasel u minhenskom dnevniku ali nalazi i jedan pozitivan primjer:
„Negosav Čolović je imao sreću. Od firme je uzeo otpremninu i kupio mašine za sopstvenu radionicu. Mjesečno uspjeva da zaradi i do 1.700 evra što je za Srbiju vrhunska zarada. Uspjeva da finansira svoja dva sina koji studiraju u Beogradu i kaže: ‚Nije samo da imam posao već uspijem i da zaradim. To je sreća koju danas u Srbiji imaju rijetki‘“, kaže Čolović a prenosi Ziddojče cajtung.
Nezaposlenost i siromaštvo u Srbiji, teme su koje zaokupljaju pažnju njemačke štampe u izdanjima od ove srijede (18.6.). Štampa piše i o posljedicama sukoba u Iraku za Tursku.

Mnogi u Srbiji ne dobijaju platu mjesecima. Osnovati porodicu? Otići negdje na odmor? Mnogi u toj zemlji mogu o svemu tome samo da sanjaju, piše Ziddojče cajtung (SZ) u reportaži pdo naslovom 'Život se odgađa'. „Nakon još jedne neisplaćene plate strpljenje Ivana Prodanovića je na izmaku. Ovaj ljekar koji radi u hitnoj pomoći u Gornjem Milanovcu od jeseni 2012. godine dobija ili samo dio plate, ili kasni ili je pak uopšte ne dobija. Sredinom marta 2014. nadležna bolnica dugovala mu je 11 plata. ‚To je toliko deprimirajući osjećaj kada nakon 12 sati dežurstva dođeš kući i nemaš ni za doručak‘, priča Prodanović tihim glasom“, piše Ziddojče cajtung i naglašava da je ovaj ljekar sredinom marta stupio u štrajk glađu.

Nakon što su mediji pisali o njemu, Ministarstvo zdravlja je reagovalo ali se u suštini malo toga promijenilo, piše minhenski dnevnik i nastavlja: „Potom su njemu i njegovih pet kolega isplaćene plate za juli 2013. ali i dalje im klinika duguje deset mjeseci. A novi premijer Srbije, Aleksandar Vučić prije svega je obećao nova radna mjesta što je Srbiji, koja je kandidat za prijem u EU, hitno potrebno. Prema izvještaju Trgovinske komore Srbije, nezaposlenost je u februaru ove godine bila 29,5 procenata. I Vučić je 27. aprila, u ekspozeu prilikom preuzimanja dužnosti premijera, kazao kako su ‚nezaposlenost i siromaštvo u Srbiji na najvišem nivou u Evropi‘".
Građani žive svoj "status kvo"
SZ piše kako će se na efekat reformi čekati godinama a da će 7,2 miliona građana Srbije do tada živjeti svoj 'status kvo'. „Jer, i oni koji imaju posao često na plate čekaju mjesecima. Strepnja za elementarnu egzistenciju – to je osjećaj koji nije stran ni velikom broju građana BiH, Hrvatske, Albanije i Grčke“, piše list i pita se kako onda uopšte ljudi bez plate preživljavaju? „Dragica Novaković je radila u Stjeniku (preduzeće za unutrašnju i spoljnu trgovinu u Gornjem Milanovcu). Od 2011. nije dobijala platu ali je bez obzira na to dvije godine odlazila na posao nadajući se da će biti bolje dok u julu prošle godine nisu svi radnici poslati kući. Od tada su ona i njene kolege bez posla. Novaković, čiji je suprug takođe ostao bez posla i radi na crno na gradilištu, jedva krpi kraj s krajem. Iza kuće ima baštu i to ih donekle spasava. I bivša radnica u banci Milinković, njen suprug i dvije kćerke preživljavaju prodajući trešnje i šljive sa svog imanja. Posljednji odmor ova porodica sebi je uspjela da priušti prije osam godina.
Mladi ljekar Prodanović ovu nesigurnu situaciju krivi što mu je poremetila sve životne planove. ‚Imam 32 godine i bilo bi najnormalnije da imam stabilan posao i da mogu da osnujem porodicu a ja moram da razmišljam hoću li imati šta da jedem‘. Mnogi u Srbiji, kao i ovaj mladi ljekar, odgađaju zbog toga osnivanje porodice ili od toga u potpunosti odustaju. Tako da društvo u toj zemlji ubrzano stari i već sada na svakog zaposlenog dolazi po jedan penzioner“, piše Florijan Hasel u minhenskom dnevniku ali nalazi i jedan pozitivan primjer:
„Negosav Čolović je imao sreću. Od firme je uzeo otpremninu i kupio mašine za sopstvenu radionicu. Mjesečno uspjeva da zaradi i do 1.700 evra što je za Srbiju vrhunska zarada. Uspjeva da finansira svoja dva sina koji studiraju u Beogradu i kaže: ‚Nije samo da imam posao već uspijem i da zaradim. To je sreća koju danas u Srbiji imaju rijetki‘“, kaže Čolović a prenosi Ziddojče cajtung.
- CSKA
#26918 Re: Dešavanja u Srbiji
Kada vidim ovu aferu sa Micom Jovanovicem,tek vidis koliko su zutaci bili korumpirani.Gledam ga na cirilici,lik kao da je sa Ibarske magistrale dosao a ne rektor nekog univerziteta.
-
YVOD
#26919 Re: Dešavanja u Srbiji
jebao ga je maric ko konja
- Grover
#26920 Re: Dešavanja u Srbiji
MONSANTO - LJUBAV ZA SVU DECU SVETA:

http://www.pressonline.rs/info/drustvo/ ... vama-.htmlKao odgovor na period katastrofalnog plavljenja i hitne potrebe da se pomogne srpskoj poljoprivredi i poljoprivrednicima da povrate svoju proizvodnju u Obrenovcu, Kragujevcu, Kruševcu, Čačku i Jagodini, zloglasna kompanija Monsanto, vodeći proizvođač GMO semena u Evropi, donirala je GMO seme kukuruza dovoljno da se zasadi približno 3.000 hektara. Ukupna maloprodajna vrednost donacije GMO kukuruznog semena Srbiji je 375.000 američkih dolara.
Područja na kojima će seme biti donirano, kao i njegova količina, identifikovani su u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, a donacija će biti direktno isporučena poljoprivrednicima čija su domaćinstva ugrožena u poplavama.
Poplave koje su u maju ove godine pogodile Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku, ocenjene su kao najveća prirodna nepogoda koja je balkanske zemlje zadesila u proteklih više od sto godina. Ukupna šteta koju je poljoprivreda u Srbiji pretrpela je procenjena na oko 500 miliona evra.
Monsanto je takođe donirao seme za ponovnu setvu drugim balkanskim zemljama – Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Ukupna maloprodajna cena semena koje je donirano regionu je 600.000 američkih dolara. Monsanto takođe donira seme paradajza, krastavca i kupusa u vrednosti od oko 100.000 američkih dolara poljoprivrednicima u ove tri zemlje.
-
YVOD
#26921 Re: Dešavanja u Srbiji
zloglasna kompanija Monsanto,pa nije narko kartel 
-
Bodkin
#26922 Re: Dešavanja u Srbiji
vece su stetocine od svih narko kartela svijetaYVOD wrote:zloglasna kompanija Monsanto,pa nije narko kartel
- Johnzy
#26923 Re: Dešavanja u Srbiji
Grover wrote:MONSANTO - LJUBAV ZA SVU DECU SVETA:

Nije mi jasno zašto im je toliko stalo da dođu i kod nas kada ih očigledno ne želimo? Jedina pametna politička odluka doneta u Srbiji, na nivou opština cele Srbije je da se zabrani korišćenje GMO semena.

Neki političari su se trudili da ipak nekako proguraju GMO seme, ali je otpor toliko jak da im se nije isplatilo. I sad se ovi trte opet. Treba im se zahvaliti i odbiti ih jer nisu dobrodošli. Kako su samo perfidni, koriste ovu situaciju da se ubace ološ jedna! E stvarno, jedino što imamo je ta zemlja koja je takva, ne našom zaslugom, da kad se i govno poseje rodi drvo a na njemu govna. Rodilo, i svi sa tog drveta su u skupštini i vladi. I ako ikada budemo stvarno uspeli sa tom poljoprivredom, moćićemo da živimo pošteno. Samo bez ovog GMO sranja.
- Johnzy
#26925 Re: Dešavanja u Srbiji
Došao nam Vučiću Toni Bler. Nešto konspirativno...
http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/474776 ... -s-Vucicem
http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/474776 ... -s-Vucicem