FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

ascari

#26876 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

skenderija04 wrote: Mislo sam da potoje samo dvije fraze od kojih se jezim

1. Nema vise starog Srajeva
2. Nikad muzike kao u 80-tim

Ali evo i trece
3.Nikad se nece ponoviti Guardiolina Barca
Sreca, pa ne pratis F1. Da vidis tamo torture :-D
skenderija04

#26877 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

ascari wrote:

Ali evo i trece
Druze, ovo postaje neizdrzivo :D
Ovo za nedodirljivu sestorku je istina. Dok Tata bude strpljiv bice ok, ipak, mogao bi Martiro u jednom trenutku reci:" Sto meni ovo sve treba"
ascari

#26878 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

skenderija04 wrote:
ascari wrote:

Ali evo i trece
Druze, ovo postaje neizdrzivo :D
Ovo za nedodirljivu sestorku je istina. Dok Tata bude strpljiv bice ok, ipak, mogao bi Martiro u jednom trenutku reci:" Sto meni ovo sve treba"
Sto bi rekli, najteze je prvih 10 godina :-D Sto prije prihvatis istinu, lakse svaris buducnost. Lako je ganjati ideale i pricati kako je prije bilo dobro. Zato ti treba neko ko shvata znacenje sponzorskog novca, ostanak suvisnih igraca tj neko ko shvata kapitalizam. Da se razumijemo, i ja bih volio jedne sezone Ibra, druge Vila, trece Falcao, cetvrte Neymar i tako na svim pozicijama u nedogled. Cekaj malo, kako se to placa? Zamisli da si Milanez :D
skenderija04

#26879 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Kad pogledas kakav je fudbal danas i u kom pravcu ide, jedino mjesto koje Barcelona moze sa velikim uspjehom da zauzme je da bude Tiffany evropskog fudbala. Ali to je tesko prihvatiti....ljudi vole da kupuju, a ne da prodaju.
LSD

#26880 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

pa prodaje Barca... u zadnje vrijeme Thiago, Villa, Krkić....sad treba Alvesa, Mascherana, Cuencu, Dos Santosa -sve to treba potjerati....potrebna im je malo agresivnija izlazna politika....ne znam šta kontaju sa Songom, to je misterija igrac...ne znam koji q su ikako i kupovali, ali eto.....i njega treba prodati....Pedro i Alexis, ako se ne pokažu ove godine - prodati naravno.
lua

#26881 Re: FC Barcelona

Post by lua »

LSD wrote:
A što se tice trenutnog tima....vidim da si pomenuo Bayern kao referencu (to jest onaj razvrat kojeg su bavarci pocinili nad Barcom)....pa ovaj put bi ih glatko izbacili, da se sad satsanu (hipoteticki govoreci)....možda im ne bi utrpali 7 komada u dva meča ali bi ih rutinski prošli....naprosto, Barca ima lohotnu odbranu (Alves je pogotovu loš defanzivac), veza je izgubila nekadašnju snagu (Xavi i Iniesta ne trce kao nekad, ne pokrivaju teren kao nekad, ne presinguju kao nekad, ne uzlaze u duele, ne kradu loptu kao nekad....a oni su kljucni igraci Barce, od njih sve polazi)....ima tu i do forme, i do godina igraca i do ozljeda koje se akumiliraju.
Konačno neko da ne kaže "treba nam štoper", kako ljudi ne vide da odbrana kreće od napadača.
faraon_s_krilima

#26882 Re: FC Barcelona

Post by faraon_s_krilima »

LSD wrote:pa prodaje Barca... u zadnje vrijeme Thiago, Villa, Krkić....sad treba Alvesa, Mascherana, Cuencu, Dos Santosa -sve to treba potjerati....potrebna im je malo agresivnija izlazna politika....ne znam šta kontaju sa Songom, to je misterija igrac...ne znam koji q su ikako i kupovali, ali eto.....i njega treba prodati....Pedro i Alexis, ako se ne pokažu ove godine - prodati naravno.
Song jest doveden iz pogrešnih razloga (da igra štopera kao Masche), ali ne bih rekao da je on suvišan. On je jedina konkretna zamjena Busquetsu i meni uopšte nije loš ove sezone. Mislim da je malo arogantno očekivati da Barca ima nekog boljeg rezervnog igrača od Songa, pa on je u Arsenalu bio među 3-4 bitnija igrača.

Krkić je pozajmljen Ajaxu, nije prodan.

Teško je Barci prodavati igrače i na tome nešto posebno zarađivati. Problem je što većina Barcinih igrača ima velike plate i naravno kad idu negdje teško pristaju na smanjenje iste. Druga stvar je činjenica da kada Barca prodaje igrača njegova cijena je automatski manja. Misliš da bi se Villa prodao za samo 5 mil. da je išao iz npr. Porta?! Nama je vrlo lahko reći 'potrebna im je malo agresivnija izlazna politika' ali nije to baš lahko izvesti.
ifus

#26883 Re: FC Barcelona

Post by ifus »

Svim Cruijff/Pepnostalgicarima bih preporucio Woody Allenov film Midnight in Paris zbog pouke koju film nosi, a, usput, filmsko je remek-djelo.
Da se rezumijemo, volio bih i ja da se stil drzi i da se vitrina puni trofejima, a da vecinu tima sacinjavaju La Masijini izdanci. Treba biti realan i shvatiti da je to iza nas.
Meni pasu promjene koje su krenule ove sezone s Tatom. Iskreno, postala mi je dosadna tika-taka, daj malo duge lopte i prepustanja inicijative protivniku, pa se nekad i koja kontra potegnuti moze. Hajde sto je doslo zasicenja tika-takom, vec je postala i neucinkovita.
Samo se nadam da ce Bartru i Montoyu sto vise forsirati, a da ce Alvesa prodati kao i Piquea, u slucaju da ne vrati nekadasnju formu. Maschea i Songa bih definitvno zadrzao kao podrsku prvoj 11-orci, a Alexisa treba pricekati jos ovu sezonu i na osnovu ucinka odluciti da li ga zadrzati. Ove price oko Iniestinog transfera su mi neozbiljne, on je jedna od ikona kluba koje treba ostaviti do penzije. Messi kakav god nakon povratka da bude, doprinijet ce mnogo, a tu su Jr. i Cesc da nadomjeste slabija Leova izdanja.
Cesc mi je, na osnovu pokazanog, igrac broj 1 ove sezone.
ascari

#26884 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

ifus wrote:Svim Cruijff/Pepnostalgicarima bih preporucio Woody Allenov film Midnight in Paris zbog pouke koju film nosi, a, usput, filmsko je remek-djelo.
Da se rezumijemo, volio bih i ja da se stil drzi i da se vitrina puni trofejima, a da vecinu tima sacinjavaju La Masijini izdanci. Treba biti realan i shvatiti da je to iza nas.
Ni je li glavni akter ostao da uziva u carima Pariza? Totalno pogresno poredjenje.
lua wrote:
LSD wrote:
A što se tice trenutnog tima....vidim da si pomenuo Bayern kao referencu (to jest onaj razvrat kojeg su bavarci pocinili nad Barcom)....pa ovaj put bi ih glatko izbacili, da se sad satsanu (hipoteticki govoreci)....možda im ne bi utrpali 7 komada u dva meča ali bi ih rutinski prošli....naprosto, Barca ima lohotnu odbranu (Alves je pogotovu loš defanzivac), veza je izgubila nekadašnju snagu (Xavi i Iniesta ne trce kao nekad, ne pokrivaju teren kao nekad, ne presinguju kao nekad, ne uzlaze u duele, ne kradu loptu kao nekad....a oni su kljucni igraci Barce, od njih sve polazi)....ima tu i do forme, i do godina igraca i do ozljeda koje se akumiliraju.
Konačno neko da ne kaže "treba nam štoper", kako ljudi ne vide da odbrana kreće od napadača.
Nisi bas cesto na forumu... :-D
ifus

#26886 Re: FC Barcelona

Post by ifus »

ascari wrote:
ifus wrote:Svim Cruijff/Pepnostalgicarima bih preporucio Woody Allenov film Midnight in Paris zbog pouke koju film nosi, a, usput, filmsko je remek-djelo.
Ni je li glavni akter ostao da uziva u carima Pariza? Totalno pogresno poredjenje.
Mislio sam na ono kad je glavni lik otisao u 20-te za kojim je toliko ceznuo, a onda mu djevojka koju je tamo upoznao kaze da cezne za periodom iz 19. vijeka. Poenta mog poredjenja je da ljudi obicno sa sjetom gledaju na prosla vremena, bilo dozivljena ili ona o kojima su citali, gledali, slusali, pa tako i mi sa sjetom se prisjecamo Barcine 2009-te godine, pa Ronaldinhovog perioda. Meni je period s Ronaldom, a poslije s Rivaldom ostao u lijepom sjecanju iako nisu mnogo titula osvojili. Hocu da kazem da Tatu ne treba porediti s Pepom jer covjeku se tako samo teret i pritisak stvara, vec ga pustiti da radi svoj posao, koji, usput, odlicno obavlja.
5 0 5

#26887 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

HB_BHF

#26888 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

Nacionalni heroj... Ko Džeko :D
DonVitoN

#26889 Re: FC Barcelona

Post by DonVitoN »

Ovo sam pitanje postavio mozda na pogresnom mjestu pdf. foruma pa tako da sam ga kopirao ovdje umjesto da sam ga postavio na temi Reala, Barse, Bajerna posto kako vidimi simpatizeri ovih klubova samo prate dvije do tri teme, cast pojedincima eto pa da vidim sta simpatizeri Barse, objektivno.. molim, hvala.
Po cemu je Riberi zasluzio da bude najbolji igrac Svijeta :?

Messi je vec na SP, Ronaldo na pola pUta tj. voda sam svoju limitiranu repku na SP..
Riberi :? svaka cast Bayernu ali zar Balon nije individualna nagrada za jednog igraca u godini, Bajern je vise igrao kolektivni nogomet.

.
Vratimo se malo nazad 2010, Inter prvak Europe, Seria A, Kup... Snajder proglasen za najboljeg igraca Europe 2010, prije toga na SP u J.Africi fakticki je bio kreator Hol. do finala SP., dolazi 11mj. Snajdera nema medju tri najbolja igraca Svijeta.. tj. u uzi izbor su usli gledaj (Messi, Iniesta, Xavi), Barsa je ispala u 1/2 LP - Messi na SP 2010 imao skor od 0 postignutih golova da bih te iste godine podigao balon.
Odavno mi je ovaj "Balon" smijesna nagrada ali eto zapitam se po cemu bi sad mi to u 2014 godini pa recimo ono pratimo SP i ono cujes komentatora kako govori trenutno najbolji igrac Svijeta nije na SP :shock: :? recimo da Riberi bude najbolji igrac Svijeta 2013 a ne bude na SP..
Imam puno pitanja ali evo da li vi mislite da je to dobra reklama za FIFU na SP :?
Sve se vrti u novcu tj. biznis.. i da kazem ja ne vjerujem da ce Ukr. izbaciti Francusku.
5 0 5

#26890 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

Image
DonVitoN

#26891 Re: FC Barcelona

Post by DonVitoN »

Voli i Messi da se naglincka, barem kosu.
Ali vidimo da mu kosa opada.
faraon_s_krilima

#26892 Re: FC Barcelona

Post by faraon_s_krilima »

Image

Image

evo i članak koji ide uz statistiku:

http://www.whoscored.com/Articles/z6fr7 ... -and-Pique
5 0 5

#26893 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

veceras samo bartra u prvoj postavi.
5 0 5

#26895 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

ascari

#26896 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

Ko sve ide na SP:

- Spain: Valdes, Pique, Alba, Busquets, Xavi, Iniesta, Cesc, Pedro (Bartra?, Puyol?, Montoya?, Tello?)
- Brazil: Neymar, Alves (Adriano?)
- Argentina: Messi, Mascherano
- Chile: Alexis
- Cameroon: Song (Dongou?, Bagnack?)
5 0 5

#26897 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

ascari wrote:Ko sve ide na SP:

- Spain: Valdes, Pique, Alba, Busquets, Xavi, Iniesta, Cesc, Pedro (Bartra?, Puyol?, Montoya?, Tello?)
- Brazil: Neymar, Alves (Adriano?)
- Argentina: Messi, Mascherano
- Chile: Alexis
- Cameroon: Song (Dongou?, Bagnack?)
montoya i tello ne. bartra ili puyol. mozda jos i afellay.
5 0 5

#26898 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

Image
5 0 5

#26899 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

“On Wednesday, the 2012/13 Golden Shoe will be presented to Leo Messi as the leading goalscorer of European football last season.”
skenderija04

#26900 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Berbavov u januaru :D
Post Reply