Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
probook

#26876 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

MordorSync wrote:
probook wrote:
Velnet Mostar - SVE se zatamnjuje (rukomet,lud zbunjen, andrija i andjelka, evo sada i šoping kraljica, vaterpolo)
koji kanali bola?
RTL, Prva, RTS2, HRT[/quote]
RTL radi, prva, usluga nevažeća piše, ostala 2 isto rade[/quote]

Ja gledam samo digitalne kanale i ovi kanali NE RADE kada je prenos npr rukometa ili vaterpola ili neke utakmice.
supercali

#26877 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by supercali »

Najbitnija razlika za korisnika je 1.3 ima video na zahtjev
odmor

#26878 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

Reglan wrote:SK ako ostane bez engleza moze se ugasiti, a zajedno i Telemach s njim.
Hoce, kao sto su se i Arene ugasile godinama bez dvije najjace lige (ENG i SPA).
supercali

#26879 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by supercali »

odmor wrote:
Reglan wrote:SK ako ostane bez engleza moze se ugasiti, a zajedno i Telemach s njim.
Hoce, kao sto su se i Arene ugasile godinama bez dvije najjace lige (ENG i SPA).
Kako ba godinama arena spance imala do ove sezone
hipija

#26880 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

Nece se nista ugasiti ako EPL otidje na Arene,ali da ce SK u dobroj mjeri izgubiti na atraktivnosti-hoce.
sencobih

#26881 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

Herr Flick wrote:
Herr Flick wrote:@Telemach

Molim vas da ukazete kolegama sa BHB-a podrucje Gracanica na ociglednoj grešci u vezi SK2 na kome su prisutni Hrvatski komentatori,neka vrate SK2 sa srpskim jer smo/sam vec na njih navikili već dugi niz godina... :)
Hajde,rjesite to,danas Engleska liga,necu da slusam ove hrvatske amatere od komentatora :zoka: :zoka:
Trebalo bi da mozes izabrati u audio postavkama komentatora, bar je nekad moglo
doff

#26882 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

Pitanje je jel korisnik analogne il digitalne tv. Na digitalnoj može saam izabrat, na analognoj ne
Herr Flick

#26883 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Herr Flick »

sencobih wrote:
Herr Flick wrote:
Herr Flick wrote:@Telemach

Molim vas da ukazete kolegama sa BHB-a podrucje Gracanica na ociglednoj grešci u vezi SK2 na kome su prisutni Hrvatski komentatori,neka vrate SK2 sa srpskim jer smo/sam vec na njih navikili već dugi niz godina... :)
Hajde,rjesite to,danas Engleska liga,necu da slusam ove hrvatske amatere od komentatora :zoka: :zoka:
Trebalo bi da mozes izabrati u audio postavkama komentatora, bar je nekad moglo
Analogna je :-) Mislim,nadam se da je njihova greska i prije se to nekad desavalo dok je bio samo SK1
sencobih

#26884 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

Do njih je sigurno. Meni su srbijanski komentatori , a makedonske reklame :-)
Herr Flick

#26885 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Herr Flick »

Eto sad moram gledat Man.UTD-Southampton sa hrv,komentatorom :-) :-)
leon25

#26886 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by leon25 »

probook wrote:
MordorSync wrote:
probook wrote:
Velnet Mostar - SVE se zatamnjuje (rukomet,lud zbunjen, andrija i andjelka, evo sada i šoping kraljica, vaterpolo)
koji kanali bola?
RTL, Prva, RTS2, HRT
RTL radi, prva, usluga nevažeća piše, ostala 2 isto rade[/quote]

Ja gledam samo digitalne kanale i ovi kanali NE RADE kada je prenos npr rukometa ili vaterpola ili neke utakmice.[/quote]

RTL na digitali se zatamnjuje na analogiji se moze gledat rukomet ali se cini mi se zatamnjuje ova serija i na analogiji
PRVA se neke emisije zatamnjuju RTS 2 isto
HRT 2 se na digitali zatamnjuje ako je neki sport ali se ne zatamnjuje na analogiji i moze se gledati i liga prvaka
HRT 4 koji je samo na digitalnoj se ne zatamnjuje iako sad na njemu ide najvise sporta

podrucije velnata
fortaleza

#26887 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

supercali wrote:Drzava cuj ko ce te natjerati
Nek se malo sredi d4zava pa kaze ne mozes izvaditi pasos dok ne podmiris obaveze
Ne mozes prodati auto stan dok ne platis pa da vidis kako raja placaju pa i ti
Molit ce te da platite
Ne možeš imati pravo slobode kretanja dok ne podmiriš uslugu na koju nisi pristao? :D Ili da ne možeš upravljati privatnom imovinom... :lol: Jesi svjestan šta pišeš?

Zašto već sada javni operateri ne naplaćuju takozvanu pretplatu, uvijek neke prijetnje za ubuduće. Vjeruj, da imaju zakonskih okvira za naplatu svojih fiktivnih potraživanja to bi i uradili, ovako samo plaču preko medija i hvataju zadnju slamku.

Nisam nikad potpisao ništa s javnim emiterima niti sam ikad pristao na njihove uvjete tako da me ne mogu teretiti ni za šta. To ide po principu APP (ako prođe prođe). Mogu ja tebi poslati vlastiti račun da platiš meni pretplatu tek onako?
mali_milojica wrote:Ja kako sam razumio,to ce placati svi kabl operateri,a zavisno od broja korisnika.
Čisto sumnjam da će privatnim firmama natovariti dodatne obaveze, prije da će računi privatnih operatera biti samo sredstvo naplate od krajnjeg korisnika, a i to ako Telemach pristane da se javne "pretplate" lijepe na njhove račune u što ne vjerujem.
Last edited by fortaleza on 23/01/2016 16:46, edited 1 time in total.
lokalni_razdjevicar

#26888 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by lokalni_razdjevicar »

Na kojem kanalu večeras mogu da gledam rukometnu utakmicu hrvatska-francuska?

molim telemach da odgovori, mrsko mi listati stotine kanala da nadjem.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#26889 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mali_milojica »

fortaleza wrote:
Nek se malo sredi d4zava pa kaze ne mozes izvaditi pasos dok ne podmiris obaveze
Molit ce te da platite
Ne možeš imati pravo slobode kretanja dok ne podmiriš uslugu na koju nisi pristao? :D Ili da ne možeš upravljati privatnom imovinom... :lol: Jesi svjestan šta pišeš?

Zašto već sada javni operateri ne naplaćuju takozvanu pretplatu, uvijek neke prijetnje za ubuduće. Vjeruj, da imaju zakonskih okvira za naplatu svojih fiktivnih potraživanja to bi i uradili, ovako samo plaču preko medija i hvataju zadnju slamku.

Nisam nikad potpisao ništa s javnim emiterima niti sam ikad pristao na njihove uvjete tako da me ne mogu teretiti ni za šta. To ide po principu APP (ako prođe prođe). Mogu ja tebi poslati vlastiti račun da platiš meni pretplatu tek onako?
mali_milojica wrote:Ja kako sam razumio,to ce placati svi kabl operateri,a zavisno od broja korisnika.
Čisto sumnjam da će privatnim firmama natovariti dodatne obaveze, prije da će računi privatnih operatera biti samo sredstvo naplate od krajnjeg korisnika, a i to ako Telemach pristane da se javne "pretplate" lijepe na njhove račune u što ne vjerujem.
Ja kazem ovo je samo prijedlog,ali ako prodje i drzava donese zakon,svi ce ga morati postovati,pa i Telemach inace nece ovdje raditi. Drzava je iznad sviju,a ako budu htjeli,naci ce nacin.
channel10

#26890 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by channel10 »

lokalni_razdjevicar wrote:Na kojem kanalu večeras mogu da gledam rukometnu utakmicu hrvatska-francuska?

Zar si gledao ijednu tekmu na ovom EP preko TM?
lokalni_razdjevicar

#26891 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by lokalni_razdjevicar »

channel10 wrote:
lokalni_razdjevicar wrote:Na kojem kanalu večeras mogu da gledam rukometnu utakmicu hrvatska-francuska?

Zar si gledao ijednu tekmu na ovom EP preko TM?
pa kakva onda korist od njih kad nista ne prikazuju sto valja? hrpa reklAMa,zatamnjenog sadrzaja ,vjerskih stvari i turbo folka
channel10

#26892 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by channel10 »

Nikakva. U tome i jest problem da mi placamo uslugu koje nemamo.
Maharadza

#26893 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

http://www.ehftv.com/int/livestream/431 ... main-round

Za sve ostalo, tu je naš lijepi javni servis! :oops:
supercali

#26894 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by supercali »

fortaleza wrote:
Molit ce te da platite

Pretplata nije usluga nego porez
channel10

#26895 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by channel10 »

Ne bi bilo lose da BHT izbaci tacne podatke ko placa pretplatu po opstinama u BIH. Onako za pocetak.
channel10

#26896 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by channel10 »

MordorSync wrote:
channel10 wrote:Ne bi bilo lose da BHT izbaci tacne podatke ko placa pretplatu po opstinama u BIH. Onako za pocetak.
http://www.republikainfo.com/index.php/ ... -pretplatu
Treba li uopste komentar? Da se ja pitam kao sto se ne pitam, osigurao bih sredstva za BHT kroz budzet. Ali i to ne bi proslo pored ovakvih.
Maharadza

#26897 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

channel10 wrote:
MordorSync wrote:
channel10 wrote:Ne bi bilo lose da BHT izbaci tacne podatke ko placa pretplatu po opstinama u BIH. Onako za pocetak.
Treba li uopste komentar? Da se ja pitam kao sto se ne pitam, osigurao bih sredstva za BHT kroz budzet. Ali i to ne bi proslo pored ovakvih.
Neka oni prvo riješe onih 80-ak "vatrogasaca" koji "rade" u sivom domu pa tek onda neka skupe obraza pa traže od naroda pretplatu! :evil:
dembele

#26898 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dembele »

Ma pretplatu ce Fadil rijesiti u svojoj Agendi :-D
zdruzdjo

#26899 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zdruzdjo »

heat wrote:
:pisnuo:
Jarane ja ne znam sta je smjesno.
Ja sam na adsl-u od prve minute kako su ga uveli u svoju ponudu.
Fakat nisam nikad imao problem a da ga nisu rjesili. Ama svaki put. Ne sjecam se da sam imao problem duze od jednog dana. Znao sam ih zvati u 2 navece kad se desavalo da krkne brzina.
Jednom je djevojka na 1444 bila sa mnom na vezi 40-ak minuta i vodala me kroz proceduru kad sam imao problem sa mail serverom. Svi operateri sto se tice tehnicke podrske trebaju da se naklone telekomu do poda.
Jedini razlog sto sad hocu da predjem na TM je to sto su paketi na moja tv jadni sto se tice brzine interneta. Pogotovo upload-a. Sto su meni instalacije u zgradi skroz lose i sto mi iz sarajevo-stana traze 400 km da mi provuku nove jer njima je vazno da radi telefon. A za sve ostalo moras da platis posebno ako hoces nove instalacije.
Nikad ne bih napustio adsl da nisu se malo ucahurili i idu na kartu "boli nas quratz, uzmi ili ostavi". Naravno i moja situacija je fuj.
channel10

#26900 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by channel10 »

MordorSync wrote:
channel10 wrote:
MordorSync wrote:Ne bi bilo lose da BHT izbaci tacne podatke ko placa pretplatu po opstinama u BIH. Onako za pocetak.
govna treba privatizovat ili ugasit kakav budžet
Ne treba govna privatizovati, nego kao sto maharadza rece, sistematizaciju uraditi i rastjerati visak radnika. Onda ih na budzet zakaciti i rijesen problem.
Locked