Utakmice.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
mirza_15
#26876 Re: Utakmice.
Nama odgovara da Željezničar bude na neparnom mjestu. Mi sa parnim pozicijama igramo kući, a sa neparnim na strani. Ako Željo bude neparan mi ćemo 7 igrati u Sarajevu, a 4 izvan. Čak bi nam ležalo da Željo bude treći, a Široki četvrti. Onda bi nam dolazili i Zrinjski i Široki, a sa Željom bi igrali na Grbavici. Ali najvažnije od svega je da mi budemo pravi. Najbolji smo plus imamo +7.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#26877 Re: Utakmice.
Nije loša računica, s tim da nemamo derbi na Koševu.mirza_15 wrote:Nama odgovara da Željezničar bude na neparnom mjestu. Mi sa parnim pozicijama igramo kući, a sa neparnim na strani. Ako Željo bude neparan mi ćemo 7 igrati u Sarajevu, a 4 izvan. Čak bi nam ležalo da Željo bude treći, a Široki četvrti. Onda bi nam dolazili i Zrinjski i Široki, a sa Željom bi igrali na Grbavici. Ali najvažnije od svega je da mi budemo pravi. Najbolji smo plus imamo +7.
-
mirza_15
#26878 Re: Utakmice.
Zato nam treba Željo na neparnom mjestu nakon naredna dva kola. Najbolje treći da pomakne Lišticu na 4. pa da i oni dođu na koševo, mada teško da će tako biti. U tom slučaju trebaju nam na petom.Tomahawk11 wrote:Nije loša računica, s tim da nemamo derbi na Koševu.mirza_15 wrote:Nama odgovara da Željezničar bude na neparnom mjestu. Mi sa parnim pozicijama igramo kući, a sa neparnim na strani. Ako Željo bude neparan mi ćemo 7 igrati u Sarajevu, a 4 izvan. Čak bi nam ležalo da Željo bude treći, a Široki četvrti. Onda bi nam dolazili i Zrinjski i Široki, a sa Željom bi igrali na Grbavici. Ali najvažnije od svega je da mi budemo pravi. Najbolji smo plus imamo +7.
Prva varijanta:
1. Krupa H
2. Zrinjski H
3. Željo A (Grbavica)
4. Široki H
Druga varijanta:
1. Krupa H
2. Zrinjski H
3. Široki A
4. Mladost H
5. Željo A (Grbavica)
U varijanti sa Željom na 4. mjestu:
1. Krupa H
2. Zrinjski H
3. Široki A
4. Željo H
5. Mladost (ili Sloboda) A
6. Sloboda (ili Mladost) H
Prva varijanta je najbolja, druga nije loša.
Opet kažem, bitno je da mi samo budemo na uobičajenom nivou jer smo za 20 kola ispustili samo 14 bodova. Ostalo je još 13 a mi drugoplasiranom bježimo 7 i oni nam dolaze na AFH. Sve je na našoj strani.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#26879 Re: Utakmice.
Upravo to je najbitnije, oni nama dolaze i tu bi se trebalo lomiti, a to bi bilo već u drugom kolu.
-
svi u napad
#26880 Re: Utakmice.
Odlicno odradjeno u Tuzli i sve cestitke momcima i treneru. Nekako ove sezone mi stvarno djeluju ko kolektiv i vidi se zelja i trud. Samo tako nastaviti i nikakvih problema nece biti. Sto se tice racunica jebale vas one. Spremaj se za svaku tekmu istim zarom i trudi se na terenu i sve ce se samo po sebi rijesiti. Mi smo ove sezone odlicni i vlada sasvim druga klima u klubu. Kad vidim tabelu i jos one nase dvije hanumice u upravi pravo mi nesto milo oko srca bude. Naprijed Saraj´vo.

-
sencobih
#26881 Re: Utakmice.
Samo jednu po jednu tekmu završavati, ekipa je dobra, dobro se poznaju, liče na kolektiv koji dugo nismo imali. Situacije kada je Ahmetović pokušavao sam da ošuta, a Rahmanović stoji sam ko duh na petercu, i ovaj mu ne dodaje., Takvo nešto se ne smije dešavati ,posebno kad je rezultat tijesan.
-
mirza_15
#26882 Re: Utakmice.
Ahmetović je imao odličnu poziciju za šut i logično je bilo da šuta. E sad, što je to loše uradio je druga stvar.
Mene je oduševila igra u polju iako je teren bio loš. Kontrola lopte i nedozvoljavanje protivniku da išta odigra, 65% posjeda... Samo možda je i do protivnika. Vidjet ćemo kakav će sastav početi protiv Zrinjskog i kako ćemo protiv njih izgledati.
Mene je oduševila igra u polju iako je teren bio loš. Kontrola lopte i nedozvoljavanje protivniku da išta odigra, 65% posjeda... Samo možda je i do protivnika. Vidjet ćemo kakav će sastav početi protiv Zrinjskog i kako ćemo protiv njih izgledati.
-
north
#26883 Re: Utakmice.
Ja bih volio kad bi Husref malo izmijesao sastav za kup...mozda poceti sa Handzicem, Kapicem, Sisicem...ostaviti npr. Amara, Ahmeta...nije stvar umora
, nego je jednostavno logicno da se mora sarati kad igras na dva fronta a titula je prioritet... jer izgoricemo ako budemo vazda isto...ja bih sad potpisao 0-0 protiv Zrinjskog u kupu i lagane 3 bobe protiv Krupe koliko god se neko na prvu nece sloziti...bolje obje pobjede, logicno sto bi Combe rekao, ali mora se takticki razmisljati..
- Maharadza
#26884 Re: Utakmice.
Ma samo jedna taktika; svaka kao da je zadnja, bez obzira ko igrao i na kojem "frontu" pa i rezultati neće izostati! 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#26885 Re: Utakmice.
U okviru ¼ finala Kupa Bosne i Hercegovine, Fudbalski klub Sarajevo dočekuje HŠK Zrinjski. Utakmica se igra na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase u srijedu 27. februara sa početkom u 17 sati.
Cijene ulaznica:
Tribina „Sjever – Vedran Puljić“ – 5 KM
Tribina „Istok“ – 8 KM
Tribina „Zapad“ – 10 KM
Djeca do 14 godina – 2 KM
Ulaznice su puštene u prodaju danas, a dostupne su na sljedećim lokacijama:
Ponedjeljak 25.02.
Bordo Fan Shop 8-20 sati
Utorak 26.02.
Bordo Fan Shop 8-20 sati
Srijeda 27.02.
Bordo Fan Shop 8-17 sati
Prodajna mjesta Tržnica Markale i Skenderija 10-15h
Prodajna mjesta ispred stadiona Asim Ferhatović Hase od 15h
Cijene ulaznica:
Tribina „Sjever – Vedran Puljić“ – 5 KM
Tribina „Istok“ – 8 KM
Tribina „Zapad“ – 10 KM
Djeca do 14 godina – 2 KM
Ulaznice su puštene u prodaju danas, a dostupne su na sljedećim lokacijama:
Ponedjeljak 25.02.
Bordo Fan Shop 8-20 sati
Utorak 26.02.
Bordo Fan Shop 8-20 sati
Srijeda 27.02.
Bordo Fan Shop 8-17 sati
Prodajna mjesta Tržnica Markale i Skenderija 10-15h
Prodajna mjesta ispred stadiona Asim Ferhatović Hase od 15h
- Raigor Stonehoof
#26887 Re: Utakmice.
Dr. Kuca wrote:Vaze li godisnje?
Vaze od Hajduka
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#26888 Re: Utakmice.
Nema nikakve info o tome.
Važile su za evropske utakmice i kup dosad.
Dosta i to, treba nešto i naplatiti.
Edit: izgleda da ipak važe članske za kup.
Važile su za evropske utakmice i kup dosad.
Dosta i to, treba nešto i naplatiti.
Edit: izgleda da ipak važe članske za kup.
- Logovan
-
sencobih
#26890 Re: Utakmice.
Koji je seljak ovaj Bekrić, pa to je čudo jedno
- GandalfSivi
#26891 Re: Utakmice.
Nako vala, pobjeda je bitna, ali jedna od nasih slabijih tekmi...
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
-
mirza_15
#26893 Re: Utakmice.
Utakmice sa Zrinjskim nisu nikad lagane. Dobar početak, gol na početku i pobjeda bez primljenog gola. Nije se umiralo u ljepoti, ali rezultat odličan. Treba ga zabiti u Mostaru za 14 dana i to je 90% posla.
-
lider
#26894 Re: Utakmice.
Ma odlično je ovo, nije Zrinjski kurčeva ekipa da riješimo sve u prvoj utakmici. Nerealno je to očekivati.
Dole će nam biti lakše igrati.
Bitno je samo proći i dalje izvući TOŠK
Dole će nam biti lakše igrati.
Bitno je samo proći i dalje izvući TOŠK
-
todd_smith
#26895 Re: Utakmice.
Mogli su nam hladno 3-4 uvaliti. Dobro smo prosli, dobar rezultat, nije odlican ali dobar itekako.
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#26896 Re: Utakmice.
Kako jbt imali tri udarca u okvir gola a da daju 4!
A da smo lose odigrali, jesmo vala.
-
mirza_15
#26897 Re: Utakmice.
Kroz noge je x 2.Pitar sa Kariba wrote:Kako jbt imali tri udarca u okvir gola a da daju 4!![]()
-
north
#26898 Re: Utakmice.
Ma treba stvari realno sagledavati uvijek sam tog stava....sve dok su prve 3 ili 4 ekipe u par deka realno je da se ovakve utakmice ovako ili slicno zavrsavaju...tijesno i "guzovace"...svi bi volili da smo dobili 3-0 i zavrsili posao ali za to trebas biti predominantan...a to niti smo mii prije bili niti smo sada, niti su drugi klubovi to ikad bili..i drugi kad su osvajali ligu ili kup bilo je uvijek guravo...nismo mi Dinamo koji ode na Poljud i hladno tricu uvali ili kuci pomete Rijeku koja im je kao glavni konkurent.......dok god nisi min. duplo jaci ne mozes ocekivati da u prvoj utakmici kupa rijesis pitanje prolaska protiv Zrinjskog, Sirokog ili komsiluka..kladionicarski pricano kvota da veceras necemo po ostvarenom rezultatu rijesiti pitanje prolaska dalne bi bila 1,20 ili kvota da hocemo preko 5
...zato me nervira kad neko kaze moglo je ovo ili ono, moglo je da si za klasu bolji, posto nisi, nego si bolji taman za 1 ili max.dva gola zadovolji se minimalnim pobjedama protiv takvih protivnika i sanjaj kad ces imati ekipu koja bi veceras samljela Zrinjski sa 3 ili 4 razlike i otisla na revans turisticki....ne mozes preko granice svojih mogucnosti,...da li je mogla igra biti bolja, vjerovatno jeste a da li je bilo realno da uvalimo tricu bez primljenog gola i zavrsimo posao mislim da nije..
- Grean
#26899 Re: Utakmice.
Nakon prvih petnest minuta mislio sam da cemo ih izdominirati ako ne pregaziti. Poslije smo igubili tu igru, posebno se desna strana ugasila sa Tatarom i Hebibovicem, svjesno ili nesvjesno.
Najbolji na terenu Kovacevic za kojeg sam u pripremnim govorio daj Boze da izadje na dobro, Mujakic koji je bio neprikosnoven kod njihovih kontri gdje je svaku prvi istrcao, Stanojevic dominantan i kasnije Crepulja sve bolji kako je utakmica odmicala.
Ono sto je falilo je Rahmanovic koji je bio potpuno iskljucen i to se najvise osjetilo, nije uspio bas nista te Bekic koji je za razliku od Crepulje bio sve losiji kako je vrijeme odmicalo. Mislim da bi Sabanovic promijenio ritam da je usao sa klupe zadnjih pola sata.
Zrinjski pokazuje da su ekipa koja se dobro regenerise. Uz odlaske kljucnih u zimskom prelaznom ovaj sastav je imao sest novih igraca u odnosu na utakmicu sa Sirokim i opet su dobro odigrali. Njihova najveca opasnost je Sliskovic koji i prinudnim izmjenama uspije napraviti vise, ne boji se mijenjati rano i cesto mu igraci sa klupe naprave razliku.
Koliko god mi bio mrzak jos iz vremena reprezentacije i kriminala u kojem je bio saucesnik ne moze mu se osporiti da je mozda najbolji trener lige.
Husref vjeruje u svojih 11 i to je u redu, njegov stil rada ali ipak mi je nejasno da uvijek mijenja samo u finisu. Recimo nejasno mi je da ne vidi bas nikakvu korist od Handzica i Sisica koji su vise puta od Atalante na ovamo pokazali da znaju i da su opasni po gol. Nije kritika, on je najbolje sto se moglo desiti ali po mom vidjenju ta nefleksibilnost mu je malo mana u odnosu na Sliskovica npr.
Najbolji na terenu Kovacevic za kojeg sam u pripremnim govorio daj Boze da izadje na dobro, Mujakic koji je bio neprikosnoven kod njihovih kontri gdje je svaku prvi istrcao, Stanojevic dominantan i kasnije Crepulja sve bolji kako je utakmica odmicala.
Ono sto je falilo je Rahmanovic koji je bio potpuno iskljucen i to se najvise osjetilo, nije uspio bas nista te Bekic koji je za razliku od Crepulje bio sve losiji kako je vrijeme odmicalo. Mislim da bi Sabanovic promijenio ritam da je usao sa klupe zadnjih pola sata.
Zrinjski pokazuje da su ekipa koja se dobro regenerise. Uz odlaske kljucnih u zimskom prelaznom ovaj sastav je imao sest novih igraca u odnosu na utakmicu sa Sirokim i opet su dobro odigrali. Njihova najveca opasnost je Sliskovic koji i prinudnim izmjenama uspije napraviti vise, ne boji se mijenjati rano i cesto mu igraci sa klupe naprave razliku.
Koliko god mi bio mrzak jos iz vremena reprezentacije i kriminala u kojem je bio saucesnik ne moze mu se osporiti da je mozda najbolji trener lige.
Husref vjeruje u svojih 11 i to je u redu, njegov stil rada ali ipak mi je nejasno da uvijek mijenja samo u finisu. Recimo nejasno mi je da ne vidi bas nikakvu korist od Handzica i Sisica koji su vise puta od Atalante na ovamo pokazali da znaju i da su opasni po gol. Nije kritika, on je najbolje sto se moglo desiti ali po mom vidjenju ta nefleksibilnost mu je malo mana u odnosu na Sliskovica npr.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#26900 Re: Utakmice.
Rezultat odličan, igra onako.
Vidjećemo sad za vikend postavu, biće to treća utakmica u 7 dana, ako je Husref gledao na ovu utakmicu kao važniju od ove ligaške, logično je da bude neke rotacije.
Mada, ko što gledam, neće
Vidjećemo sad za vikend postavu, biće to treća utakmica u 7 dana, ako je Husref gledao na ovu utakmicu kao važniju od ove ligaške, logično je da bude neke rotacije.
Mada, ko što gledam, neće