Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
peepeep

#26851 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by peepeep »

mayab wrote:http://forum.klix.ba/uvoznici-koncesion ... #p13428197
Pošto ovde pišu i čitaju i članovi Nase stranke (tako mi barem izgleda), hajde molim vas pogledajte malo ovaj link gore i pokrenite potrebne procedure, mislim da bi vam svi građani bili zahvalni! (mislim na službene aute i perverzno rasipanje para na račun toga)
:thumbup:
treba vidjeti ima li, ko u svakoj normalnoj državi, da se skupi X broj potpisa pa da se onda nešto traži
i to ne mislim X potpisa na internetu već na papiru

also, i ja sam za referendum o zastiti prirode i o prodaji zemlje tudjincima na bilo koji nacin
mayab

#26852 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by mayab »

peepeep wrote:
mayab wrote:http://forum.klix.ba/uvoznici-koncesion ... #p13428197
Pošto ovde pišu i čitaju i članovi Nase stranke (tako mi barem izgleda), hajde molim vas pogledajte malo ovaj link gore i pokrenite potrebne procedure, mislim da bi vam svi građani bili zahvalni! (mislim na službene aute i perverzno rasipanje para na račun toga)
:thumbup:
treba vidjeti ima li, ko u svakoj normalnoj državi, da se skupi X broj potpisa pa da se onda nešto traži
i to ne mislim X potpisa na internetu već na papiru

also, i ja sam za referendum o zastiti prirode i o prodaji zemlje tudjincima na bilo koji nacin
Ha ha, za ovo oko zastite prirode bas i nisam siguran da bi ljudi na ulici potpisivali (znaš nas :D ), ali da potpisu da se vladajucim uhljupima skrešu bolesno skupi i luksuzni službeni auti, mislim da bi odziv bio veliki....
Novak20

#26853 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Novak20 »

Gratz: Predloženim izmjenama Zakona o radu, Vlada upropaštava jedinu reformu

Na prijedlog izmjena Zakona o radu, koji je uputila Vlada Federacije, zastupnik Naše stranke Dennis Gratz uputio je pet amandmana.

„Amandmani, koje sam uputio, idu u smjeru sprečavanja Vlade da unese loše odredbe u postojeći Zakon o radu, koji je jedini dobar zakon u mandatu Novalićeve Vlade. U suštini, nakon donošenja postojećeg Zakona o radu, Vlada Federacije nije ponudila nijedno produktivno rješenje, a paradoksalno – sada želi poništiti i taj pozitivni zakonski tekst. Ovakav red radnji dokazuje da ova Vlada, čiju volju kroje SDA, SBB i HDZ, nema hrabrosti da ide u ozbiljne reforme, i svaki njen korak naprijed prate dva koraka nazad“, kaže Gratz.

Glavni amandman, koji je uputio zastupnik Naše stranke, tiče se člana 7. koji propisuje način određivanja minimalne plate u Federaciji.

„Predloženim izmjenama Vlada želi uzeti sebi za pravo da, bez obaveze da postigne dogovor sa poslodavcima i radnicima, odlučuje o iznosu minimalne plate u Federaciji, bez ikakvih ograničenja. U Zakonu o radu, koji smo imali dosad, ovo nije bio slučaj i nedopustivo je da Vlada daje lošiji prijedlog od postojećeg. U cilju zaštite radnica i radnika u Federaciji, tražim da najniža plata prati rast indeksa potrošačkih cijena, tako da kada cijene rastu rastu i plate“, kaže Gratz.

Gratz dodaje da „ako pristajemo na činjenicu da se tržište i ekonomska situacija mijenjaju, onda i Vlada mora to uzimati u obzir kad odlučuje o najnižim primanjima radnika“.

„Drugi amandman ide protiv Vladinog prijedloga da smanji novčanu kaznu za poslodavce koji ne isplaćuju plate u zakonskom roku. Zakon o radu, koji smo usvojili, propisuje visoke kazne za nesavjesne poslodavce, koji ne isplaćuju radnike. Vlada želi smanjiti te kazne na tako mizeran nivo, da će kažnjavanje izgubiti svoj smisao i neće imati nikakav uticaj na sprečavanje ovakvih praksi koje su loše ne samo za radnike, nego i za budžet i državne fondove“, kaže zastupnik NS-a.

Gratz dodaje da je „posebno poguban nedefinisani termin, kojim Vlada sugeriše da poslodavci mogu kasniti s platama iz ‘opravdanih razloga’. Šta znači opravdan razlog? To ne postoji trenutno u Zakonu o radu i tražimo od Vlade da izbriše tu izmjenu iz svog Prijedloga. Kao i prilikom donošenja postojećeg Zakona o radu i ovaj put glas Naše stranke će biti uvjetovan – time da li će nam usvojiti amandmane ili ne. Nećemo glasati za unošenje loših odredbi u dobar zakon“, zaključio je Gratz.

https://www.nasastranka.ba/gratz-predlo ... u-reformu/

Za razliku od prošli puta, NS bi se trebala postaviti politikantski i ne glasati za izmjene ovog Zakona. Tim prije što je Gratz i sam uočio nedostatke. Jbg. hoće li se to svaka dva-tri mjeseca mijenjati Zakon o radu dok ga Fadil ne dotjera po svom ćejfu.
Hakiz

#26854 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

Novak20 wrote:Gratz: Predloženim izmjenama Zakona o radu, Vlada upropaštava jedinu reformu

Na prijedlog izmjena Zakona o radu, koji je uputila Vlada Federacije, zastupnik Naše stranke Dennis Gratz uputio je pet amandmana.

„Amandmani, koje sam uputio, idu u smjeru sprečavanja Vlade da unese loše odredbe u postojeći Zakon o radu, koji je jedini dobar zakon u mandatu Novalićeve Vlade. U suštini, nakon donošenja postojećeg Zakona o radu, Vlada Federacije nije ponudila nijedno produktivno rješenje, a paradoksalno – sada želi poništiti i taj pozitivni zakonski tekst. Ovakav red radnji dokazuje da ova Vlada, čiju volju kroje SDA, SBB i HDZ, nema hrabrosti da ide u ozbiljne reforme, i svaki njen korak naprijed prate dva koraka nazad“, kaže Gratz.

Glavni amandman, koji je uputio zastupnik Naše stranke, tiče se člana 7. koji propisuje način određivanja minimalne plate u Federaciji.

„Predloženim izmjenama Vlada želi uzeti sebi za pravo da, bez obaveze da postigne dogovor sa poslodavcima i radnicima, odlučuje o iznosu minimalne plate u Federaciji, bez ikakvih ograničenja. U Zakonu o radu, koji smo imali dosad, ovo nije bio slučaj i nedopustivo je da Vlada daje lošiji prijedlog od postojećeg. U cilju zaštite radnica i radnika u Federaciji, tražim da najniža plata prati rast indeksa potrošačkih cijena, tako da kada cijene rastu rastu i plate“, kaže Gratz.

Gratz dodaje da „ako pristajemo na činjenicu da se tržište i ekonomska situacija mijenjaju, onda i Vlada mora to uzimati u obzir kad odlučuje o najnižim primanjima radnika“.

„Drugi amandman ide protiv Vladinog prijedloga da smanji novčanu kaznu za poslodavce koji ne isplaćuju plate u zakonskom roku. Zakon o radu, koji smo usvojili, propisuje visoke kazne za nesavjesne poslodavce, koji ne isplaćuju radnike. Vlada želi smanjiti te kazne na tako mizeran nivo, da će kažnjavanje izgubiti svoj smisao i neće imati nikakav uticaj na sprečavanje ovakvih praksi koje su loše ne samo za radnike, nego i za budžet i državne fondove“, kaže zastupnik NS-a.

Gratz dodaje da je „posebno poguban nedefinisani termin, kojim Vlada sugeriše da poslodavci mogu kasniti s platama iz ‘opravdanih razloga’. Šta znači opravdan razlog? To ne postoji trenutno u Zakonu o radu i tražimo od Vlade da izbriše tu izmjenu iz svog Prijedloga. Kao i prilikom donošenja postojećeg Zakona o radu i ovaj put glas Naše stranke će biti uvjetovan – time da li će nam usvojiti amandmane ili ne. Nećemo glasati za unošenje loših odredbi u dobar zakon“, zaključio je Gratz.

https://www.nasastranka.ba/gratz-predlo ... u-reformu/

Za razliku od prošli puta, NS bi se trebala postaviti politikantski i ne glasati za izmjene ovog Zakona. Tim prije što je Gratz i sam uočio nedostatke. Jbg. hoće li se to svaka dva-tri mjeseca mijenjati Zakon o radu dok ga Fadil ne dotjera po svom ćejfu.
A onda neko kaže da NS ne radi ništa.
Novak20 wrote: hoće li se to svaka dva-tri mjeseca mijenjati Zakon o radu dok ga Fadil ne dotjera po svom ćejfu.
Hoće.
Heartbeats

#26855 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Heartbeats »

Sad se dušica draga sjetila da zakon ne valja a onda ga je pogurao!!
Ovo je taman kao da su usvojili smrtnu kaznu i sada kada vlada predlaže vješanje ili giljotinu, Hamo Gracić amandmanski djeluje da to bude injekcijom koja će prvo da uspava osuđenika.
putokaz1

#26856 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

NS mi kao LDP u Srbiji.
Imaju kvalitet koji je Previsok za naše glasače.
cyprus

#26857 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by cyprus »

putokaz1 wrote:NS mi kao LDP u Srbiji.
Imaju kvalitet koji je Previsok za naše glasače.
Odlična komparacija :thumbup:
zippoo87

#26858 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

tuzno je to sto se od sposobnijih i pametnijih ocekuje da se spustaju na nivo jadnijih i nesposobnijih,samo zato sto je ovih drugih vise
svi teze napretku,samo ovdje treba valjda teziti nazadku i onda se jos neki cude,sto pametna raja napusta BiH
zato sto je danas najopasnije biti pametan u ovakvoj BiH...a to se uvidja na svakom pedlju drzave,na svakom radnom mjestu,u svakoj drzavnoj ustanovi ,svugdje
putokaz1

#26859 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Priča se da je prvi put u Lukavcu jedna konkurs u Općine NE NAMJEŠTEN
Možda je to samo priča.
zippoo87

#26860 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

putokaz1 wrote:Priča se da je prvi put u Lukavcu jedna konkurs u Općine NE NAMJEŠTEN
Možda je to samo priča.
ne vjerujemo :lol: :lol:
putokaz1

#26861 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Znači namješteno nekome,džaba što ljevičar odlučuje?
Šta ima novo u NS,onako,pripreme za 2018?
Bakir je počeo pripreme a i SDP takođe...
jefff

#26862 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by jefff »

Kakvi su vasi odnosi sa SDA? Nadam se harmonicni kao i do sada?
Novak20

#26863 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Novak20 »

jefff wrote:Kakvi su vasi odnosi sa SDA? Nadam se harmonicni kao i do sada?
Ne može bolje. :D

Na vijest o odbijanju zahtjeva za reviziju presude protiv Srbije za agresiju i genocid, reagovao je Predrag Kojović, predsjednik Naše stranke.
................
„Sada je potpuno irelevantno da li je uzrok politikanstvo sa ovakvim suštinskim pitanjima ili uobičajena nekompetentnost kadrova njegova stranke ali je jasno da su nas g. Izetbegović i njegov kabinet svjesno poveli u pravnu bitku, koja nije imala mogućnost ni da otpočne. Građani Bosne i Hercegovine bili su spremni trpiti sve radi utvrđivanja pune istine, pa i ‘najveću postdejtonsku političku krizu’, s nadom da je moralna obaveza vrijednija od prividnog mira u kući. Međutim, ovdje se radi o tome da je Izetbegovićev uski krug svjesno obmanuo i poigrao se sa emocijama žrtava i samom državom BiH, što su greške zbog kojih bi morao preuzeti odgovornost i dati ostavku. Svi koji vole ovu državu zaslužuju istinu i odgovorne i iskrene političke predstavnike, jer to je jedini način ne samo da sačuvamo ovu državu i za generacije koje dolaze nego i da im osiguramo budućnost bitno drugačiju od strahota koje smo mi proživjeli“, kaže Kojović.

https://www.nasastranka.ba/kojovic-isti ... i-ostavku/
putokaz1

#26864 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Kakva ostavka
Lik ima dovoljno ruku u BH Parlamentu a ima i 90% Bošnjačkih načelnika,40% Bošnjaka ga voli,a radi dijela Kolača dio Opozicije ga čuva u Fotelji.
Moramo njegovu stranku UJEDINJENI POBJEDITI ako treba 20 stranaka protiv SDA,20 nek nas bude.
A ovako podijeljeni nećemo stići nigdje.
zbiljovski

#26865 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zbiljovski »

Drvlje i kamenje ste opalili na Izetbegovića kada je rekao da je Centar važniji od 10 drugih Općina, a sa druge strane ste svu svoju politiku i logistiku usmjerili ka Sarajevu. Nema smisla, vas očigledno u NS-u zanima samo Sarajevu, gadi mi se takva politika.
Novak20

#26866 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Novak20 »

zbiljovski wrote:Drvlje i kamenje ste opalili na Izetbegovića kada je rekao da je Centar važniji od 10 drugih Općina, a sa druge strane ste svu svoju politiku i logistiku usmjerili ka Sarajevu. Nema smisla, vas očigledno u NS-u zanima samo Sarajevu, gadi mi se takva politika.
:-)

Svakoga ko se profesionalno bavi politikom zanima čitava BiH i što šira izborna baza. Tako je i sa NS. Druga je stvar koliko birače čitave BiH zanima neka od milion stranaka sa političke scene ili ideologija koja nije nešto što slijedi do sada usvojene obrasce mase.

U mojoj općini (nije sarajevska) je nedavno osnovan OO NS. Mislim da imaju nekih 50-100-ak uglavnom gradske čeljadi. Baš ono što zlobnoci zovu FGR, zaposleni ljudi sa strukom, zanimanjem i studenti koji tek treba da u praksi uče šta je politika i politički rad. Šta je vlast, predpostavljam da znaju i sumnjam da bi se bavili politikom van kafića da su zadovoljni njenim radom.

Rukovodstvo NS iz Sarajeva došlo na prva dva sastanka, omogućilo nekakvu edukaciju o političkom djelovanju, pronađen prostor za sastanke...stvar pokrenuta sa mrtve tačke.

Sad je dalje do mojih sugrađana iz NS da se pokažu u konkurenciji sa uhodanim SDA, SDP, SBB, SzBiH, HDZ, DF i da se na neki način dokažu biračima kojima ponude ne manjka. Tu ne pomaže puno raja iz Sarajeva. Treba pomoći sebi i NS u Sarajevu a pri tome ne biti previše gadljiv jer politika ne zna za tu riječ.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#26869 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

zbiljovski wrote:Drvlje i kamenje ste opalili na Izetbegovića kada je rekao da je Centar važniji od 10 drugih Općina, a sa druge strane ste svu svoju politiku i logistiku usmjerili ka Sarajevu. Nema smisla, vas očigledno u NS-u zanima samo Sarajevu, gadi mi se takva politika.
jefff wrote:Kakvi su vasi odnosi sa SDA? Nadam se harmonicni kao i do sada?
Image
putokaz1

#26870 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Novak20 wrote:
:-)

Svakoga ko se profesionalno bavi politikom zanima čitava BiH i što šira izborna baza. Tako je i sa NS. Druga je stvar koliko birače čitave BiH zanima neka od milion stranaka sa političke scene ili ideologija koja nije nešto što slijedi do sada usvojene obrasce mase.

U mojoj općini (nije sarajevska) je nedavno osnovan OO NS. Mislim da imaju nekih 50-100-ak uglavnom gradske čeljadi. Baš ono što zlobnoci zovu FGR, zaposleni ljudi sa strukom, zanimanjem i studenti koji tek treba da u praksi uče šta je politika i politički rad. Šta je vlast, predpostavljam da znaju i sumnjam da bi se bavili politikom van kafića da su zadovoljni njenim radom.

Rukovodstvo NS iz Sarajeva došlo na prva dva sastanka, omogućilo nekakvu edukaciju o političkom djelovanju, pronađen prostor za sastanke...stvar pokrenuta sa mrtve tačke.

Sad je dalje do mojih sugrađana iz NS da se pokažu u konkurenciji sa uhodanim SDA, SDP, SBB, SzBiH, HDZ, DF i da se na neki način dokažu biračima kojima ponude ne manjka. Tu ne pomaže puno raja iz Sarajeva. Treba pomoći sebi i NS u Sarajevu a pri tome ne biti previše gadljiv jer politika ne zna za tu riječ.
Kao da si opisao moju Općinu,treba bit realan za Narod Periferije postoje samo SDA I SDP te njihove varijacije SBB I DF
Novak20

#26871 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Novak20 »

Na inicijativu NS, Parlament FBiH prvi put razmatra pitanje iseljavanja stanovništva: Bolje ikad nego nikad

https://www.klix.ba/vijesti/bih/parlame ... /170320044

Image
mayab

#26872 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by mayab »

Nažalost, mogu razmatrati koliko god žele, ljudi će nesmanjeno odlaziti, naravno u skladu sa svojim željama i mogućnostima, pogotovo tamo gdje očekuju bolje!
Pogotovo što vlast ne radi skoro nista da "nagovori" ljude na suprotno
Ja to vidim u obicnom razgovoru sa obicnim ljudima, o odlasku i bjezanju od ovih kriminalaca i nacionalista , razmisljaju oni koji realno imaju mogucnost da odu, ali cak i oni koji iz nekog razloga realno neće otići, imaju tako negativan stav prema gore pomenutima u vlasti, da bi u nekoj drugoj situaciji rado razgulili iz tamnog vilajeta-dakle ima tu starijih, kojima je za odlazak realno malo prekasno, ima tu onih i koji u BiH iznadprosjecno zaradjuju i zive, ali ih strasno revoltira nacionalizam, pljacka i korupcija za koje cuju i vide svaki dan, da bi najradije da nisu ovdje
:bih:
drug_profi

#26873 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Ja sam relativno situiran. Radim kod privatnog poslodavca, plata iznad prosjeka, imam stan, vikendicu, dvoje odrasle djece od koje jedno studira a drugo je diplomiralo i naslo posao u struci.

A svaki dan sebi *ebem mater glupu sto sam ostao ovdje...
GeeTnT

#26874 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by GeeTnT »

drugi profil wrote:Ja sam relativno situiran. Radim kod privatnog poslodavca, plata iznad prosjeka, imam stan, vikendicu, dvoje odrasle djece od koje jedno studira a drugo je diplomiralo i naslo posao u struci.

A svaki dan sebi *ebem mater glupu sto sam ostao ovdje...
...e sad kontas onaj Dinin stih koji kaze "nije sreca, para puna vreca"....btw, care moj sve sam to isto imao, i ostavio jer mojim tj. tvojim napretkom (ma koliki on bio) ovi na celu profitiraju duplo vise. Sto se mene tice, nikad vise nece vidjeti ni "marku" za porez od mene.
jefff

#26875 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by jefff »

Ja kafa vidim da ima i jedna budala da bi glasala za stranku o kojoj je ovdje rijec namah me prodje cudjenje sto SDA i SBB imaju toliki auditorijum.
Locked