Popularne stvari koje ne kontam
- teuta06
#26851 Re: Popularne stvari koje ne kontam
danas su djevojke uniformisane..
- Nisrin
#26852 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Slab je i izbor odjece- obuce, makeupa...u Bosni mislim, mozda su zato uniformisane...+ jak je utjecaj instagrama, stavljaju svakodnevno make-up koji je scenski...mene iznenadi kad vidim djevojcice od 15-17godina- djevojke eto, da se sminkaju kao da idu na bal ili crveni tepih...
Drugo, danas su djeca NAPREDNA, da li je to utjecaj hormona u hrani, piletine i antibiotika ne znam, ali sa 13-15godina ima grudi 5ice, razvijene kukove, guzice itd
Drugo, danas su djeca NAPREDNA, da li je to utjecaj hormona u hrani, piletine i antibiotika ne znam, ali sa 13-15godina ima grudi 5ice, razvijene kukove, guzice itd
- Boemica
#26853 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Eh da, scenska šminka, drag-makeupNisrin wrote:Slab je i izbor odjece- obuce, makeupa...u Bosni mislim, mozda su zato uniformisane...+ jak je utjecaj instagrama, stavljaju svakodnevno make-up koji je scenski...mene iznenadi kad vidim djevojcice od 15-17godina- djevojke eto, da se sminkaju kao da idu na bal ili crveni tepih...
- Euphoria
#26854 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Prije vise od 10 g tako u tramvaju sretnem komsincu, 4 god mladju od mene i kaze ona meni Kako imas divno lice, mene bude sramota ovako s tobom, ja kilo sminke... Pitam ali zasto se toliko sminkas, kako u srednjoj skoli vam to dovzoljavaju. Kaze pa mi pratimo modne trednove - Beyonce, J Lo itd...Boemica wrote:Eh da, scenska šminka, drag-makeupNisrin wrote:Slab je i izbor odjece- obuce, makeupa...u Bosni mislim, mozda su zato uniformisane...+ jak je utjecaj instagrama, stavljaju svakodnevno make-up koji je scenski...mene iznenadi kad vidim djevojcice od 15-17godina- djevojke eto, da se sminkaju kao da idu na bal ili crveni tepih...
Ostala sam paf. Morala sam joj reci da su one showgirl, da je to scena i da se ne ide u skolu kao da ces na nastup, da bi dobro bilo da nauce razlikovati dnevni i nocni make-up i stajling za svaku priliku....
Kasnije sam vidjela da je to sve redukovala i puno manje se sminkala i normalnije oblacila i bilo mi je drago da je tu moju sugestiju prihvatila
- Nisrin
#26855 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Mada da budemo realni, rijetke su zene koje su PRIRODNO LIJEPE- ne kazem da je ruzna ako ima pola obrva ili akne i fleke po licu, kriva usta itd, ali svako voli da zakamuflira nedostatke i ja podrzavam makeup, i sama se ljepse osjecam i sebi ljepse izgledam u ogledalo sa makeupom!
Samo eto, ovaj sad val instagramusa koje identicno izgledaju, s aumjetnim obrvama, trepavicama, pa cak permanent usana, tusa za oci...too much!
Samo eto, ovaj sad val instagramusa koje identicno izgledaju, s aumjetnim obrvama, trepavicama, pa cak permanent usana, tusa za oci...too much!
- alibaba_i_30_godina
#26856 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Gotova si sad od feministkinja I instagramusa kada pročitaju ovo. Dok prvo nauče citati, doduše.Nisrin wrote:Mada da budemo realni, rijetke su zene koje su PRIRODNO LIJEPE- ne kazem da je ruzna ako ima pola obrva ili akne i fleke po licu, kriva usta itd, ali svako voli da zakamuflira nedostatke i ja podrzavam makeup, i sama se ljepse osjecam i sebi ljepse izgledam u ogledalo sa makeupom!
- annoy
#26857 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Kakvih se sve obrva moze vidjeti, to je strasno 
- SmokingMan
#26858 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Manje više,svaka od njih je kopija neke druge,ne bih o karakterima ljudi,vanjski izgled mi nešto nije ni presudan,samo neka nije govno od karaktera.Oh,da,poželjno je da je taktila.Nisrin wrote:Mada da budemo realni, rijetke su zene koje su PRIRODNO LIJEPE- ne kazem da je ruzna ako ima pola obrva ili akne i fleke po licu, kriva usta itd, ali svako voli da zakamuflira nedostatke i ja podrzavam makeup, i sama se ljepse osjecam i sebi ljepse izgledam u ogledalo sa makeupom!
-
moonca
#26859 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Sasvim si u pravu- zena treba biti nasminkana-dvije osobe mogu biti indenticno nasminkane sa istom kolicinom makeup-a i jedna ce izgledati prirodno druga ne.Nisrin wrote:Mada da budemo realni, rijetke su zene koje su PRIRODNO LIJEPE- ne kazem da je ruzna ako ima pola obrva ili akne i fleke po licu, kriva usta itd, ali svako voli da zakamuflira nedostatke i ja podrzavam makeup, i sama se ljepse osjecam i sebi ljepse izgledam u ogledalo sa makeupom!
Umjetne obrve kao i trepavice su in -i jako lijepo izgledaju na zenama/ djevojkama koje znaju da ih upotrijebe i moze igledati jako lijepo.
Imam poznanicu -uradila je permanetni makeup-obrve i gornji kapak- neka plava boja- izgleda uzasno...
- teuta06
#26860 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Mislila sam na to da su uniformisane prvenstveno na odjecu koje sve cure furaju (a bome poceli su i muski), ali s sminkom to bude bas kompletna kopija...
sjedite negdje u bašti danas, lijep dan i pogledajte kako djevojke sto odjecom, sto sminkom liče jedna na drugu
sto se tice obrva koje sad furaju, (ima slike one macke po fb i instagramu, obrve 2009. i 2019. godine), ja inace imam jače obrve (ne trebam ih nikad crtat)..crne... i odem ponekad na cupanje obrva u kozmeticki salon... bas mi zena pocupala kako se danas nose... identicno... zadnji put kad sam bila.. čudom se čudim....

sjedite negdje u bašti danas, lijep dan i pogledajte kako djevojke sto odjecom, sto sminkom liče jedna na drugu
sto se tice obrva koje sad furaju, (ima slike one macke po fb i instagramu, obrve 2009. i 2019. godine), ja inace imam jače obrve (ne trebam ih nikad crtat)..crne... i odem ponekad na cupanje obrva u kozmeticki salon... bas mi zena pocupala kako se danas nose... identicno... zadnji put kad sam bila.. čudom se čudim....
- annoy
#26861 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Blago tebi, mi sa slabijim obrvama ih moramo crtat 
-
Hakiz
#26862 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Nisrin je u pravu, unformisanost je osim želje da se prati trend posljedica i loše ponude odjeće i obuće.
Ali, barem kada je Sarajevo u pitanju, posljedica je i nečega šta je u ovom gradu oduvijek bilo, posljedica toga da se više pazi šta će mahala reć' nego da se goni svoje.
Ali, barem kada je Sarajevo u pitanju, posljedica je i nečega šta je u ovom gradu oduvijek bilo, posljedica toga da se više pazi šta će mahala reć' nego da se goni svoje.
- dobar osjecaj
#26863 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Po meni je i ta mahala uvijek bila i ljudi koji uopste primjecuju, mare i komentarisu kako drugi ljudi izgledaju, sta oblace.Hakiz wrote:Nisrin je u pravu, unformisanost je osim želje da se prati trend posljedica i loše ponude odjeće i obuće.
-
Hakiz
#26864 Re: Popularne stvari koje ne kontam
U tome i jeste problem.
Stisni pa obuci nešto u čemu si dobro, a da mahala to ne odobri.
-
moonca
#26865 Re: Popularne stvari koje ne kontam
..cudna mi je vasha prica oko mahale i uticaja -
-
Hakiz
#26866 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Sarajevo nikada nije voljelo ljude koji se previše razlikuju.moonca wrote:![]()
-
moonca
#26867 Re: Popularne stvari koje ne kontam
..I bit ces Dio mase.Hakiz wrote:Sarajevo nikada nije voljelo ljude koji se previše razlikuju.moonca wrote:![]()
..no
- shape of despair
#26868 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ako ne postavim sliku sa mora,il svaki dan po jednu, na face, istagram itd. jesam li uopste bio namoru?
- pustopoljina
#26869 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Pics or it didn't happen!shape of despair wrote:Ako ne postavim sliku sa mora,il svaki dan po jednu, na face, istagram itd. jesam li uopste bio namoru?
Kako nema izbora odjece?
'93. Nije bilo izbora odjece.
Krusna mrvo.
Drugo je sto ljudi nemaju petlje, pa kopiraju te sa naslovnih strana.
- Hajvan
#26870 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Hakiz wrote:U tome i jeste problem.
zapravo, sve je to u glavama
meni to uopste nije nikad djelovalo tako kako vi opisujete.
- pustopoljina
#26871 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Meni jest, jednom...kuci...
Sjedimo na nekoj terasi prije 20 god i sve cure na sebi imaju majicu "united colors of Benetton"
Deprimirajuce.
Sjedimo na nekoj terasi prije 20 god i sve cure na sebi imaju majicu "united colors of Benetton"
Deprimirajuce.
- Hajvan
#26872 Re: Popularne stvari koje ne kontam
jednom upravo potvrdjuje suprotnu tezu 
- pustopoljina
#26873 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Jednom je bilo bas bolno za gledati.Hajvan wrote:jednom upravo potvrdjuje suprotnu tezu
Ali- bijele starke?
Nisam sad u stimungu za sjecanje...al' kad neko bitan nesto pronosa..idu minions...
- Hajvan
#26874 Re: Popularne stvari koje ne kontam
znas kako ono ide:pustopoljina wrote:Jednom je bilo bas bolno za gledati.Hajvan wrote:jednom upravo potvrdjuje suprotnu tezu
Ali- bijele starke?
Nisam sad u stimungu za sjecanje...al' kad neko bitan nesto pronosa..idu minions...
vase misljenje ne mjenja moju stvarnost..
sve je u glavama
-
Hakiz
#26875 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Tamo negdje 1980-ih, ljeto, izađemo mi, raja, da prošetamo gradom, popijemo kafu itd. I jedna od nas, inače je bila avangardna, obuče farmerke i gornji dio bikinija.Hajvan wrote:Hakiz wrote:U tome i jeste problem.
zapravo, sve je to u glavama
meni to uopste nije nikad djelovalo tako kako vi opisujete.
Da, Sarajevo ne dozvoljava da se neko razlikuje i ističe.
Danas to ne bi bilo neobično, ali osamdesetih...