Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
skenderija04 wrote:
Bravo Tata Martino. Bartra nego sta. I Montoya. Boli me da gledam Montoyu kako se potuca po lijevoj strani i brani i napada prostor, iako nije njegova strana. A sa druge strane filozof koji vec dvije godine trazi loptu u noge u napadu a brani pogledom
rade sad na ugovorima za iniestu, pikca, bartru i montoyu.
u 6 zadnjih utakmica koje je bartra igrao, barcelona je primila samo 2 gola.
zadnjih 9 zvanicnih utakmica ove sezone:
pasovi: 414 (94%)
osvojene lopte: 68 (10 svakih 90 minuta).
lua wrote:Eno piše engleska žuta štampa da je Andres Iniesta meta Manchester Uniteda za januarski prelazni rok, koji je to sjeb. Iniesta nezadovoljan, Fabregas u intervjuu vidno ironičan s onom rečenicom:"Znam koja je omiljena postava trenera...", Valdes odlazi, zasitio se, veli, a pretpostavljam da je u pitanju odnos s upravom. I Rosell i Zubi su usrali kvaku nepromišljenim idiotskim izjavama po medijima, tipa ona od Rosella: Mogu prodati sve igrače, Messija nikad neću itd.itd.itd. Fakat, raspad sistema. Inače stvarno nisam pobornik ni Rosella ni njegovih odluka, koje su većinom štetne po klub. Jest, smanjio je dugove, ali zato projekat ode u totalno pogrešnom smjeru, koji meni nije jasan.
Šta vi mislite? Ja sam fakat zabrinuta zbog januarskog prelaznog, a i zbog ljetnog... Vidjet ćemo na šta ćemo se na kraju svesti.
Ja mislim da
1. U januaru niko ne ide ( i ne dolazi)
2. Ko nece da ostane vrata su mu otvorena. Ne moze se staviti klub pod hipoteku radi necije nostalgije
3. Rosell radi pravu stvar. Da se ne smanjuju dugovi sad bi Barcelona bila vlasnistvo nekog seika, Rusa ili dionicarsko drustvo.
4. Od uspomena se ne zivi. Mladost na vlast.
skenderija04 wrote:
Ja mislim da
2. Ko nece da ostane vrata su mu otvorena. Ne moze se staviti klub pod hipoteku radi necije nostalgije
3. Rosell radi pravu stvar. Da se ne smanjuju dugovi sad bi Barcelona bila vlasnistvo nekog seika, Rusa ili dionicarsko drustvo.
Najkasnije u ljetnom će se desiti čistka. Logično da se od prošlosti ne živi, ali očekivala sam korektniji odnos prema pojedinim igračima. Ne možeš kao predsjednik kluba izjaviti:"Sve bi' vas prod'o 'sem Lea Messija.", i ono za plaćanje karata za djecu, pa i ono za ograničen broj karata za penye van Španije, pa i onaj kiks s Abidalom...To mi je konkretno najveća idiotija, ako možeš Vilanovu držati na platnoj listi, a Abi u potpunosti oporavljen sa željom da igra nije dostojan kluba... I ovo što je urađeno Messiju nije dobro, čak što više katastrofa je.
Može biti da sam žrtva medijskih mediokritetskih podvala, ali eto...Vidjet ćemo.
Da li ko ima najsvježiji podatak o najveći eurospkim nogometnim dužnicima?
Na koji način najveći europski klubovi saniraju pomenute dugove, ili u ovo trenutku to samo radi Barcelona?
Da li je Barcelona na vrhu te liste, pa se diže ovolika prašina oko smanjivanja duga i rezanja nepotrebnih troškova, na razno razne načine, šta rade drugi timovi sa većim (ako ih ima) ili probližnim dugovanjima koje ima trenutno Barcelona, po pitanju smanjivanja dugova, itd?
Zašto se samo Barcelona (uprava Barcelone) "sikira" za dugove koje ima klub, a klubovi sa većim ili sličnim dugovanjima te vrste "sikiranice" nemaju (ili se barem nevidi da je imaju)?
I imali ikakvih novosti vezano za donošenje statuta o Financijskom fair playu od strane UEFE i FIFE?
Klix_toris wrote:Da li ko ima najsvježiji podatak o najveći eurospkim nogometnim dužnicima?
Na koji način najveći europski klubovi saniraju pomenute dugove, ili u ovo trenutku to samo radi Barcelona?
Da li je Barcelona na vrhu te liste, pa se diže ovolika prašina oko smanjivanja duga i rezanja nepotrebnih troškova, na razno razne načine, šta rade drugi timovi sa većim (ako ih ima) ili probližnim dugovanjima koje ima trenutno Barcelona, po pitanju smanjivanja dugova, itd?
Zašto se samo Barcelona (uprava Barcelone) "sikira" za dugove koje ima klub, a klubovi sa većim ili sličnim dugovanjima te vrste "sikiranice" nemaju (ili se barem nevidi da je imaju)?
I imali ikakvih novosti vezano za donošenje statuta o Financijskom fair playu od strane UEFE i FIFE?
Evo ovdje liste članaka o dugovima klubova, ne vidim nigdje zvučna imena, većinom neki engleski drugoligaši. A novosti o fairplay-u nisam čula otkako je krenula priča o tome.
skenderija04 wrote:
Ja mislim da
Najkasnije u ljetnom će se desiti čistka. Logično da se od prošlosti ne živi, ali očekivala sam korektniji odnos prema pojedinim igračima. Ne možeš kao predsjednik kluba izjaviti:"Sve bi' vas prod'o 'sem Lea Messija.", i ono za plaćanje karata za djecu, pa i ono za ograničen broj karata za penye van Španije, pa i onaj kiks s Abidalom...To mi je konkretno najveća idiotija, ako možeš Vilanovu držati na platnoj listi, a Abi u potpunosti oporavljen sa željom da igra nije dostojan kluba... I ovo što je urađeno Messiju nije dobro, čak što više katastrofa je.
Može biti da sam žrtva medijskih mediokritetskih podvala, ali eto...Vidjet ćemo.
Nisi zrtva, imas misljenje o radu kluba i to je super. Tako klub i funkcionise od kada postoji. 2016 izbori pa ako ne radi dobro onda ce izgubii. To je esencija kluba i ja ne zelim da se to izgubi. Ako se srlja u dugove izgubice se i ta nezavisnost.
Rosell nije zlatan ali ja ovog trenutka sam za njega.
1. Za djecu nije odluka kluba vec prilagodjavanje novom zakonu o javnim spektasklima. Problem je rijesen. Prije su djeca do 13 godina ulazila uz punoljetnog pratioca na njegovu godisnju. Sada moraju proci kroz klub da podignu besplatnu ulaznicu za maloljetnika.
2. Sportska politika je ok. Kupuje se malo i kvalitetno( Neymar,Alba , Song= od kako je otisao Pep. Napokon se i prodaje kako treba ( Thiago)
3. aabidal dok je bio bolestan je bio je tretiran kao takav. Kad je ozdravio tretiran je kao zdrav covjek. Ne vidim problem.
4. Za messija stvarno ne znam na sta mislis.
skenderija04 wrote:Iako cu biti izlozen napadima od strane navijaca Barcelone, neki deal Iniesta - Isco bi bio za razmisliti
smjesta povuci taj deal Isco nikad nece biti Iniesta, ni za dva života.....a nece se desiti slucaj Figo 2, jer je to nezamislivo.
Inace, ove spekulacije sa Iniestom u Real je obicno glupiranje i valjanje šuplje...Gallardo bi se morao uozbiljiti i skontati da su statusi Ozila i Inieste neuporedivi....oba su vrhunski igraci - samo jedan je bio obicna roba u svom klubu, a drugi je ikona kluba.
skenderija04 wrote:Iako cu biti izlozen napadima od strane navijaca Barcelone, neki deal Iniesta - Isco bi bio za razmisliti
smjesta povuci taj deal Isco nikad nece biti Iniesta, ni za dva života.....a nece se desiti skucaj Figo 2, jer je to nezamislivo.
Inace, ove spekulacije sa Iniestom u Real je obicno glupiranje i valjanje šuplje...Gallardo bi se morao uozbiljiti i skontati da su statusi Ozila i Inieste neuporedivi....oba su vrhunski igraci - samo jedan je bio obicna roba u svom klubu, a drugi je ikona kluba.
Problem je sto Barca sad ima 10 ikona. To nije dobro, vec opasno. Sta ce biti sa Iscom to niko ne zna, samo vrijeme. Situacija je drugacija da bi se slucaj Figo dogodio.
skenderija04 wrote:
Nakon PSG-a nije "stigao" da se oporavi, mada je dosta diskutabilno je li ga neko iz kluba forsirao da igra ili je sam htio da igra, iako nije potpuno oporavljen. Onda i onaj suludi transfer Davida Ville, mada se o tome dosta diskutovalo, na koncu ispade "dobar" transfer. A onda i ona priča oko stadiona... Doduše i to je sada moj subjektivni doživljaj. Možda se i ujedem za jezik zbog ovolikog kriticizma spram predsjednika kluba, ali meni tek nekolicina njegovih odluka i odluka kluba ima neku logiku.
I da, pošto vidim da si jako informisan imala bih jedno pitanje: šta misliš šta će na koncu biti s Deuloufeom?
Last edited by lua on 13/11/2013 14:20, edited 1 time in total.
Fudbal je nekada bio igra, i isključivo igra, koju je igrala "sirotinja" za imućne gledatelje na tribinama. A danas je fudbal prestao biti igra, to je zajebancija u kojoj po travnjaku trčkara 22 milijonera, i koju gleda/podržava "sirotinja". I već odavno je fudbal postao odličan istrument za manipulaciju širim narodnim masama. U Španiji 50% ljudi nema šta da jede, ali se redovno dižu krediti da bi se kupile godišnje karte i podržavali fudbalski klubovi, koji su u dugovima do grla, a što je najgore vlast dopušta ova dugovanja da bi na taj način kupili socijalni mir (Šapanija je najbolji primjer za ovo, a ima ih još nažalost dosta na sve strane).
skenderija04 wrote:
Nakon PSG-a nije "stigao" da se oporavi, mada je dosta diskutabilno je li ga neko iz kluba forsirao da igra ili je sam htio da igra, iako nije potpuno oporavljen. Onda i onaj suludi transfer Davida Ville, mada se o tome dosta diskutovalo, na koncu ispade "dobar" transfer. A onda i ona priča oko stadiona... Doduše i to je sada moj subjektivni doživljaj. Možda se i ujedem za jezik zbog ovolikog kriticizma spram predsjednika kluba, ali meni tek nekolicina njegovih odluka i odluka kluba ima neku logiku.
I da, pošto vidim da si jako informisan imala bih jedno pitanje: šta misliš šta će na koncu biti s Deuloufeom?
Deulofeu bi se trebao vratiti. E sad,da bi se on vratio neko treba da ide. Nemoj da produbljujem sta bi ja jer ce me napasti
Stadion je kljuc svega i to je osnov. Kada klub dodje na ukupni dug od 200 miliona krece ili izgradnja novog stadiona ili veliko renoviranje starog. Nije pitanje samo stadiona vec citavog kompleksa. Sada je stadion ogromna gomila betona koja svakih 15 dana okuplja veliki broj ljudi koji nemaju gdje ni kafu popiti. Rosell hoce da napravi citav kompleks koji bi donosio profit svaki dan.
Klix_toris wrote:Da li ko ima najsvježiji podatak o najveći eurospkim nogometnim dužnicima?
Evo ovdje liste članaka o dugovima klubova, ne vidim nigdje zvučna imena, većinom neki engleski drugoligaši. A novosti o fairplay-u nisam čula otkako je krenula priča o tome.
Nakon dresa, prodaše i tribinu nema više romanticnih ideala....Barca više nije ono što je decenijama bila (znam da zvucim pateticno).
"Andres Iniesta je januarska meta Manchester Uniteda, kako izvještava Daily Mail. Iniesta je, kako navodi ovaj magazin, nezadovoljan odnosom s klubom otkako je otišao Guardiola i fizioterapeut Emili Ricart, a jako poštuje engleskog giganta. Da li će se ovo zaista desiti?"
Evo Daily Mail ga seli u United, za razliku od Gallarda koji ga šalje u Real Madrid ....jesu se navalili na Iniestu u zadnje vrijeme....i svi znaju da je nešto nezadovoljan svi imaju te informacije iz prve ruke.
Treba prodati Alvesa i Mascherana, a ne jednog Iniestu.
Kad je Kappa preuzela da oblaci Barcu, isto se pricalo "Kako to da smo napustili domaceg proizvodjaca Meyba....Nije Barca sto je nekad bila" A tek kad je dosao NIKE
LSD wrote:Nakon dresa, prodaše i tribinu nema više romanticnih ideala....Barca više nije ono što je decenijama bila (znam da zvucim pateticno).
Ovo mi je najviše zasmetalo, treba imati neku granicu dokle se smije ići brate dragi...
Uredu je dati nekoj osobi da reklamira na majici, trenerci i sl. npr.: Poli salamu, ali tražiti od te osobe da istetovira na čelu Poli salamu i ta osobo pristane na isto, je van svake pameti Određene stvari bi trebale biti zabranjene statutom kluba, da se ne diraju/koriguju bezo obzira ko bio u upravi i o kojem sponzoru se radilo!
Postao sam ljubitelj Barcelone, ne zbog igrača, rezultata ili načina na koji igraju, već zbog filozofije samog klupa, koju nažalost polako počinje gubiti i utapa se u sivilo europskog fudbala, odnosno sve je manje one Barcelone koja je bila "mes que un club", a sve više ostaloga (uglavnom negativnoga)
kad smo vec kod dugova, sta bi s onom pricom kako ce lfp uvesti vlastitu neku vrstu financijske kontrole, povrh ove uefine. izmedju ostalog kao ako knjige nisu balansirane klubovi nece moci kupiti nove igrace, lfp ih nece registrirati i to. sjeca li se neko te price?
omar little wrote:kad smo vec kod dugova, sta bi s onom pricom kako ce lfp uvesti vlastitu neku vrstu financijske kontrole, povrh ove uefine. izmedju ostalog kao ako knjige nisu balansirane klubovi nece moci kupiti nove igrace, lfp ih nece registrirati i to. sjeca li se neko te price?
LSD wrote:
Treba prodati Alvesa i Mascherana, a ne jednog Iniestu.
fakat, jebote, svi, pa i ovdje neki , prodaju iniestu a alves nek' stoji gdje jeste. doduse, ne bi se bas oparili prodajom alvesa i kad bi nam ga neko htio skinuti s grbace.
skenderija04 wrote:
Deulofeu bi se trebao vratiti. E sad,da bi se on vratio neko treba da ide. Nemoj da produbljujem sta bi ja jer ce me napasti
Stadion je kljuc svega i to je osnov. Kada klub dodje na ukupni dug od 200 miliona krece ili izgradnja novog stadiona ili veliko renoviranje starog. Nije pitanje samo stadiona vec citavog kompleksa. Sada je stadion ogromna gomila betona koja svakih 15 dana okuplja veliki broj ljudi koji nemaju gdje ni kafu popiti. Rosell hoce da napravi citav kompleks koji bi donosio profit svaki dan.
Hoće li bit' prostora ovdje za proširanje ili dogradnju tog kompleksa?
Ili je u planu nova lokacija na periferiji grada Barcelone (najbolje bi bilo ako je ikako moguće da se na postojećoj lokaciji iskobinuje, zbog tradicije i značaja pomenute lokacije).
Neko ostrvo se svojevremeno spominjalo?!
Pa ne moze biti da Barca ima 50 igraca, mora neko i van. A kad pricamo o dolascima niko ne kaze da dodje momak iz cetvrte lige iznekog Katalonskog sela ispod Pirineja. Svi bi Thiaga Silvu, Reusa , Gundogana...Tada nam obicno ne smeta Katar
LSD wrote:Nakon dresa, prodaše i tribinu nema više romanticnih ideala....Barca više nije ono što je decenijama bila (znam da zvucim pateticno).
Ovo mi je najviše zasmetalo, treba imati neku granicu dokle se smije ići brate dragi...
Uredu je dati nekoj osobi da reklamira na majici, trenerci i sl. npr.: Poli salamu, ali tražiti od te osobe da istetovira na čelu Poli salamu i ta osobo pristane na isto, je van svake pameti Određene stvari bi trebale biti zabranjene statutom kluba, da se ne diraju/koriguju bezo obzira ko bio u upravi i o kojem sponzoru se radilo!
Postao sam ljubitelj Barcelone, ne zbog igrača, rezultata ili načina na koji igraju, već zbog filozofije samog klupa, koju nažalost polako počinje gubiti i utapa se u sivilo europskog fudbala, odnosno sve je manje one Barcelone koja je bila "mes que un club", a sve više ostaloga (uglavnom negativnoga)
Ma dobro, u pravu je skenderija kada kaže da vrijeme teče, a mi (nekih malo starijih godišta) tapkamo u mjestu sjećajući se zbog čega smo ustvari zavoljeli Barcelonu u vrijeme Cruyffa (u mom slučaju). Suština Barcelone je sada Messi vs. C. Ronaldo, Neymar vs. Messi... Mlađi navijači ne mare za prošlost, što je u neku ruku dobro, ali za nas nažalost katastrofa. Nije bitan ni dres sa sponzorom, ni tribina, ni rušenje Campa (sjetimo se da je i prvi stadion Barce srušen, doduše o tome sam samo čitala)... To su valjda neki tokovi fudbala, nekakva evolucija koju smo mi dočekali nespremni i sad se čudom čudimo šta nam uradiše od više od kluba i tots units fem forca...
Pa najbolje bi bilo ovdje. Ideja je da se srusi Palau Blaugrana, da se na mjesto gdje je Mini Estadi napravi dvorava i da se stadion okrene u pravcu istok-zapad a ne kao sada sjever jug. Tu bi bilo mjesta koliko hoces. Lokacija je idealna, samo sto je tesko da bi gradske vlasti dale dozvolu.
Projekat je procijenjen na 700-800 miliona