Sirija

Locked
Challenger__

#26826 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Klavikula wrote:Celi stipu ba savoxa. nek se raduje dok mu njegovi napreduju. rijetka je to prilika :D
I ne diram ga, vidiš da se on natakario sa dezinformacijama.

:mrgreen:

______

Zis, jesam li rekao da će biti belaja? Vidi ovo:

Image
Photo from #Esenyurt, a gas station is on fire.
Pucaju na policijske patrole, od Istanbula do krajnjeg istoka zemlje.
Laprdan

#26827 Re: Sirija

Post by Laprdan »

Challanger, pa ovi tvoji kurdi ne mogu da odbrane grad Kobani od malobrojne vojske ISIS-a. Jesi li ti svjestan uopste kakva je Turska vojna sila, za ove demonstracije je blago reci da su smijesne.
sarajevoxxxx

#26828 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Deset puta je više stradalo sirijskih žena i djece, najviše arapa, u samo jednom brodolomu (a bilo ih je na desetine u ove zadnje dvije ili tri godine koliko traje sirijske golgota, tj pokušavaju se nelegalnim putem prebaciti do obala Italije ili Grčke) nego u svim borbama Kurda protiv IS-a ili nekih drugih vojnih formacija.Ali naravno te žrtve nisu pod reflektorima, kao ove u Kobanu.Samo u danima bajrama, ova zadnja dva tri dana stradalo je oko 170 Sirijaca u brodolomu.Rijetki mediji o tome pišu, a i na žalost malo je onih koje to zanima.
Last edited by sarajevoxxxx on 07/10/2014 02:07, edited 1 time in total.
Challenger__

#26829 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

sarajevoxxxx wrote:Oni snose dio odgovornosti u to nema sumnje, i to sam milion puta ponovio na ovom forumu.Ali njihove spletke ne mogu nikome biti opravdanje da ubija i to na tako strašan način.Tona eksploziva i hop na glavu desetina žena i djece.To su barbari kakav svijet nije upamtio, i to sam govorio na nekom drugom forumu i prije početka rata u Siriji.Apsolutno se dalo predvidjeti ovaj obim nasilja i ubijanja.To su bolesnici, pitaj Sirijce koji su živjeli u Damasku ili Homsu, o kakvom soju i o kakvom mentalitetu ljudi se radi.
Da,da, dalo se predvidjeti itekako, samo ga neki nisu htjeli slušati:
asurbanipal wrote:"Plan koji je zacrtan za Siriju je njena podjela. Plan postoji, počeo je šetnjom, zatim nastavlja obaranjem vlasti a zatim rušenjem čak i bez razloga. Da bi postojale akcija i reakcija. Da bude ubistvo pa da se borba rasplamta i ubistva se prošire. Druga faza je da zemlja bude uvučena u građanski rat u kojem niko neće imati mogućnost odabira. Treća faza je period kada će doći "Veliki Učitelj" koji se sada skriva iza zidina, da bi riješio problem i okončao ga. Dolazi da od nas uzme porez kako bi okončao problem. Kako ? Pa, brate moj, kako da ja budem vojnik ovih ljudi ?"

(Šejh Muhammed Said Ramadan Al-Buti, 6.6.2011.)

Image
Klavikula

#26830 Re: Sirija

Post by Klavikula »

@Celi

ma jasno. totalno promasena turska politika po pitanju Sirije. od nula problema sa susjedima do oruzanih sukoba u vlastitoj zemlji. kako stvari stoje, zajebace i ono cime se mogao ponositi - primirje sa PKK.

Tacno da nije za ismijavanja, Sultan bi bio za zaljenja.
Laprdan

#26831 Re: Sirija

Post by Laprdan »

sarajevoxxxx wrote:Deset puta je više stradalo sirijskih žena i djece, najviše arapa, u samo jednom brodolomu (a bilo ih je na desetine u ove zadnje dvije ili tri godine koliko traje sirijske golgota, tj pokušavaju se nelegalnim putem prebaciti do obala Italije ili Grčke) nego u svim borbama Kurda protiv IS-a ili nekih drugih vojnih formacija.Ali naravno te žrtve nisu pod reflektorima, kao ove u Kobanu.Samo u danima bajrama, ova zadnja dva tri dana stradalo je oko 170 Sirijaca u brodolomu.Rijetki mediji o tome pišu, a i na žalost malo je onih koje to zanima.
Ama klasicna americko-cionisticka licemjerna propaganda na koju padaju ovi nasi holivudski romanticari.
Challenger__

#26832 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Klavikula wrote:@Celi

ma jasno. totalno promasena turska politika po pitanju Sirije. od nula problema sa susjedima do oruzanih sukoba u vlastitoj zemlji
Od nula problema do nula bodova.

:lol:

Koma... :-)
sarajevoxxxx

#26833 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Challenger__ wrote:
sarajevoxxxx wrote:Oni snose dio odgovornosti u to nema sumnje, i to sam milion puta ponovio na ovom forumu.Ali njihove spletke ne mogu nikome biti opravdanje da ubija i to na tako strašan način.Tona eksploziva i hop na glavu desetina žena i djece.To su barbari kakav svijet nije upamtio, i to sam govorio na nekom drugom forumu i prije početka rata u Siriji.Apsolutno se dalo predvidjeti ovaj obim nasilja i ubijanja.To su bolesnici, pitaj Sirijce koji su živjeli u Damasku ili Homsu, o kakvom soju i o kakvom mentalitetu ljudi se radi.
Da,da, dalo se predvidjeti itekako, samo ga neki nisu htjeli slušati:
asurbanipal wrote:"Plan koji je zacrtan za Siriju je njena podjela. Plan postoji, počeo je šetnjom, zatim nastavlja obaranjem vlasti a zatim rušenjem čak i bez razloga. Da bi postojale akcija i reakcija. Da bude ubistvo pa da se borba rasplamta i ubistva se prošire. Druga faza je da zemlja bude uvučena u građanski rat u kojem niko neće imati mogućnost odabira. Treća faza je period kada će doći "Veliki Učitelj" koji se sada skriva iza zidina, da bi riješio problem i okončao ga. Dolazi da od nas uzme porez kako bi okončao problem. Kako ? Pa, brate moj, kako da ja budem vojnik ovih ljudi ?"

(Šejh Muhammed Said Ramadan Al-Buti, 6.6.2011.)

Image
.

Sjeti se njegovih riječi:''Sve vojske svijeta su napale Asadov režim'' :-) A ono sve vojske svijeta brane Asada, prve tri godine spletkama prema opoziciji, a onda i otvoreno bombardovanjem po vojnim formacijama koje su nanijele najviše štete Asadovom režimu.
Challenger__

#26834 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Predvidljiv si. Svaki put znam šta ćeš napisati. Samo, problem je sa orijentacijom. Ne vidiš da su i Bibi i Obuma i šejtanski hilafet ista strana svijeta... :zzzz:

Ista strana, ista vjera, isti saf.
Challenger__

#26835 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

OK. Hajde da ne budemo zluradi, ako ništa zbog naroda Turske. A što se tiče vlasti... Ne bi me čudilo da i oni odu prije Assada, kao što je otišla čitava galerija napaljenih likova, od debelog Thanija do bekana Mursija.

_____

Laku noć.
Co0l

#26836 Re: Sirija

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:Klasična projekcija. Svoju crnu dušu projektuje na drugug.

Fuj.
Ne kaki,znamo se.Isto tako si svrsavao na nerede tokom demonstracija u Gezi parku.Sto li tako ne prenosis demonstracije u Hong Kongu koje danima traju a pokrenuo si temu o Kini?Ovdje istog sekunda,skoro uzivo prenosis ove u Turskoj.Muda pod bubrege mozes nekom drugom prodavat.
Co0l

#26837 Re: Sirija

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:
Pazi sad ovo... U Kobaneu se, rame uz rame sa Kurdima bore i manje grupe Asiraca i FSA ekipa! Gdje su sada oni koji NAVODNO podržavaju "umjerene" opozicionare, navodno "podržavaju" FSA? Žele da padne Kobane, nalaze hiljade mana braniocima, intimno su uz ovu bagru... Toliko o njihovoj iskrenosti i etici. I ako bi bili isti takvi licemjeri, sada bi oni (kao ti i ja, npr) koji tvrde da je Assad manje zlo trebali da žele da se desi masakr nad ljudima u gradu, jer, Bože moj, među braniocima ima i FSA ekipe... :-) To je ta psihologija lažnih moralista, to je ta potamnjena svijest.

Tu nema morala, nema istine, jednostavno nema ničega!
Pa ja ko ce se borit nego FSA,da ne bi mozda tzv. SAA :-)
madner

#26838 Re: Sirija

Post by madner »

Manje antianaliza, vise izvjestaja.
salik79

#26839 Re: Sirija

Post by salik79 »

sarajevoxxxx wrote:Jedan od težih dana za Hezbollah, koji svakim danom sve više plaća visoku cijenu za svoj jadni projekat podrške zločincu Asadu.

Brital u Libanonu, prizor sa jučerašnje dženaze za 10 Hezbollahovih boraca koji su prije dva dana poginuli u borbama sa borcima Nusra fronta:

Image

Zasto nam ne kazes koliko je alkaidasa zijanilo i kuda su posli? Krenule momcine na izlet u Liban, a ovi im priredili vise nego topao docek, te ih desetkovali.

Btw, nigdje se ne spominje 10 ubijenih hizbullahovih boraca.
hape

#26840 Re: AW: Sirija

Post by hape »

Challenger__ wrote:Opet laž (a šta drugo, jeli). Sve žrtve sirijskog rata su žrtve vatre koju su raspalile SAD, GB, FRA, Izrael i njihovi regionalni vazali (Turska, Katar, KSA, UAE).

Žalim sve civilne žrtve, a prezirem pobrojane krivce, istina.
Rijetko se javljam bas, ali ti si posljednji ovdje koji zali sve civilne zrtve. Nijednom sâm od sebe nisi postavio vijest kad je SAA gadjala civilne objekte i usmrtila na desetine hiljada civila.

Ovo sto si gore napisao ne razlikuje se ni sekunde od cetnicke price tokom naseg rata. Nisu oni krivi vec USA, Njemacka, NATO itd. Branis majku Rusiju do iznemoglosti, pises svaki dan do 4 ujutro. Steta sto nam je drzava ovakva kakva jeste. Da valja i ti i ove vehabije ovdje biste zavrsili po kratkom postupku jer zavadjate narod.

Gdje ti je svjetski rat koji si prognozirao jos prije tri godine? Ja skoro isao malo po Evropi i vala nigdje ni predznaka treceg svjetskog rata?! Mi nemamo NIKAKVE veze sa sukobom u Siriji i Iraku! A ti i dalje tvrdi isto, pisao kao chelli i maystor, isto ti ga izadje.
El_comadante

#26841 Re: Sirija

Post by El_comadante »

ovaj belaj u siriji se vrlo lakomogao izgleda prenjeti i na Tursku. veče je pomalo počelo. nažalost.
Ricken

#26842 Re: AW: Sirija

Post by Ricken »

hape wrote:
Challenger__ wrote:Opet laž (a šta drugo, jeli). Sve žrtve sirijskog rata su žrtve vatre koju su raspalile SAD, GB, FRA, Izrael i njihovi regionalni vazali (Turska, Katar, KSA, UAE).

Žalim sve civilne žrtve, a prezirem pobrojane krivce, istina.
Rijetko se javljam bas, ali ti si posljednji ovdje koji zali sve civilne zrtve. Nijednom sâm od sebe nisi postavio vijest kad je SAA gadjala civilne objekte i usmrtila na desetine hiljada civila.

Ovo sto si gore napisao ne razlikuje se ni sekunde od cetnicke price tokom naseg rata. Nisu oni krivi vec USA, Njemacka, NATO itd. Branis majku Rusiju do iznemoglosti, pises svaki dan do 4 ujutro. Steta sto nam je drzava ovakva kakva jeste. Da valja i ti i ove vehabije ovdje biste zavrsili po kratkom postupku jer zavadjate narod.

Gdje ti je svjetski rat koji si prognozirao jos prije tri godine? Ja skoro isao malo po Evropi i vala nigdje ni predznaka treceg svjetskog rata?! Mi nemamo NIKAKVE veze sa sukobom u Siriji i Iraku! A ti i dalje tvrdi isto, pisao kao chelli i maystor, isto ti ga izadje.
Ne reci dvaputa. Od 1946 svijet nije bio bliže tome.
madner

#26843 Re: Sirija

Post by madner »

Nema gluplje teme. Oksigen spama sa potpuno nebitnim vjestima dok teoreticar zavjera u svakom potezu vidi nevidjenu majstoriju koja ce dati strahovite rezultate.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#26844 Re: Sirija

Post by arman1 »

SAA evakuisala svoje obavještajce iz Kobana. Pad je pitanje sata.
hape

#26845 Re: AW: Sirija

Post by hape »

Ricken wrote: Ne reci dvaputa. Od 1946 svijet nije bio bliže tome.
Boga mi 1963. godina se ne bi slozila s tobom, drug. Ovo je prdimahovina obicna, od 1948 pa do danas mozes komotno reci da se na BI stalno ratuje. Samo prije nije bilo interneta pa nam nije bilo ni jasno sta se ustvari desava. Gledao si jednom Dnevnik i to je to.

Madner je najbolje objasnio, ovdje likovi iz Maoce i Lukavice analiziraju situaciju u Siriji zamisljajuci da su eksperti za Bliski Istok. :lol: najjaci je chelli koji se cak uvrijedi ako mu neko ne vjeruje kad citira relevantne stranice poput Kurdtwitter i advance. Ipak mu je najjaca stranica do sada bila eutimes (jos je kao prijetio "pa zar vam moram opet postaviti dokaz" i postavi link sa ove stranice. Cuj eutimes). :lol:

Manite se analiza jer niste kapacitet za to. Izvjestavajte sa terena da vam se djeca ne smiju.
dEnver

#26846 Re: Sirija

Post by dEnver »

Nastavljene zestoke borbe za Kobani. US koalicija intenzivno udara po polozajima IS oko Kobane.
The ISIS-fighters have brought an industrial zone and the Maktala al-Jadida and Kani arabans quarter in their violence, said the Syrian Observatory for Human Rights.
IS je sinoc osvojio jednu industrijsku zonu i dva kvarta Maktala al-Dschadida und Kani Arabane.

Image

Protesti Kurda sirom svijeta

Image
Last edited by dEnver on 07/10/2014 10:03, edited 1 time in total.
arman1

#26847 Re: Sirija

Post by arman1 »

Ono što ne valja je što će nakon Kobana IS imati masu vojnika slobodnih za prebacivnje na druga ratišta
Drvosjeca iz Dejcica

#26848 Re: Sirija

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Ja ne kontam kako ovi ne mogu odbraniti Koban i pored zračnih udara. Razumijem da je ISIS nabrijan ideološki do jaja i da ovima nije ništa poginuti ali brate imaš zračnu podšku, imaš doturanje oružija i opet im uzmu ovo strateško brdo. Nešto kontam da smo u ratu imali takvu otvorenu podršku gdje bi nam bio kraj.
Herr Flick

#26849 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

arman1

#26850 Re: Sirija

Post by arman1 »

doodloo wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ja ne kontam kako ovi ne mogu odbraniti Koban i pored zračnih udara. Razumijem da je ISIS nabrijan ideološki do jaja i da ovima nije ništa poginuti ali brate imaš zračnu podšku, imaš doturanje oružija i opet im uzmu ovo strateško brdo. Nešto kontam da smo u ratu imali takvu otvorenu podršku gdje bi nam bio kraj.
Zato što su jajare koji su ostavili par treba da se bori, a oni po Njemačkoj sjede na betonu i protestuju. Jedna od najšupačkijih nacija na svijetu koja konta da je Bogom dana da im se sve na pladnju donese.

Gori od njih su samo ovi koji se lože na njih i grade im taj neki "good guys" mentalitet.
I zato što zahvaljujući ovoj i temi o Mosulu imamo više klonova nego IS pripadnika.
O kurdima kao ljudima nemam neko bajkovite mišljenje ali njihovi protivnici čine da ovdje izgledaju kao anđeli.
Locked