SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Sabaton

#26826 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Sabaton »

Black swan wrote::| nikad nisam vadio zub a sada moram i to osmicu
i bas sada ovo se dogodi
:|
Imaš li jake korjene? Ako imaš oho ti se. Odgrisce ti uvo doktori. Meni su na oralnoj hir prije 7 dana vadili četvorku 40 minuta. Jbg, ja je zanemario, karijes, pukla krunica i korjen osto. Sigurno sam litar krvi izgubio. Rasjeklo se zubno meso bilo Dobro kod mene je korjen srasto sa kosti pa su i to odvajali. Operacija kao Operacija ne boli
Oporavak je najgori.. to su muke teške
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#26827 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Truba »

kako cu znati jesu li jaki kad nikad nisam vadio zub niti zapustio

bas se sad ovo moralo dogoditi
otkud znati jel mi se krv zgrusava kad nisam krvario :run:
Capajebo

#26828 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Capajebo »

Sigurno ima vedrijih tema o kojima mozete pisati na ovoj temi od vadjenja zuba!
Nemojte offtopica, tako odvratnog offtopica! :twisted:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#26829 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Truba »

ispricavam se
ali bas je aktualno :cry: jbg umre covjek ne od zuba ali je to prelilo casu
uglavnomja

#26830 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by uglavnomja »

Black swan wrote:kako cu znati jesu li jaki kad nikad nisam vadio zub niti zapustio

pa bolan kako nisi krvario, valjda si nekad pao, zgulio kozu, posjekao se, razbio glavusu, koljena ... ujelo te scene ... vadio si i mljecne zube ...
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#26831 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Velkoski »

Black swan wrote:kako cu znati jesu li jaki kad nikad nisam vadio zub niti zapustio

:lol:

Vadit ćeš nalaze prije vađenja, ne brini. :mrgreen:

Vrijeme krvarenja, koagulacije i nešto još sa trombocitima :mrgreen:
Capajebo

#26832 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Capajebo »

Ama jebo vas vise zub da vas jebo :angry:
Prije bi otis'o internisti i hirurgu nego zubaru, micite mi se sa ove teme! :twisted:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#26833 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Velkoski »

Pa i ovo je pos'o za oralnu HIRURGIJU! :mrgreen:
Capajebo

#26834 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Capajebo »

Odjebi :mrgreen: :lol:
uglavnomja

#26835 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by uglavnomja »

heroj capajebo :thumbup:

:lol: :lol: :lol: :D :D

odes kod zubara, sjednes na stolicu, zines, doco te pregleda, kaze brusit, popravljat, uzme one male busilice, kaze ne treba anestezija, nece boljeti :lol: :lol: :lol: :lol: aha al' i panjevima ... i onda busi, struze, otegne se k'o godina, a on sve laganini, uziva sto se ti koprcas na stolici ... a sve uz umilni zvuk busilice ... i jos ono pljuckanje u casu .... pa zar ima ljepse :D :izet:
Naslovnica

#26836 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Naslovnica »

Black swan wrote::| nikad nisam vadio zub a sada moram i to osmicu
i bas sada ovo se dogodi
:|
Ja sam prije otprilike godinu dana vadio problematičan zub (šestica) u ordinaciji Pirović, gore kod Evrope. Ljudi slikali i rekli ovo je za oralnog hirurga. Uzeli broj i zakazali termin. Doktorica nije stalno tamo, nego ima svoje termine. Znači, zub je bio katastrofa.
Ja došao, žena mi zažandarala anesteziju, 15-20 min radila, nešto krckalo, povuci, potegni, brusila, svašta nešto, i završi.
Nisam osjetio trunku bola, na kraju sam joj čestitao i rukovao se sa njom.
To me je koštalo 50km, rekao sam ako ikada opet trebalo da vadim zub samo oralni hirurg, ništa obični zubar.
insomnia78

#26837 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by insomnia78 »

Oj, zubaru se ne ide dok te ne odnesu
zigson

#26838 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zigson »

insomnia78 wrote:Oj, zubaru se ne ide dok te ne odnesu
:lol: :lol:
AmirBaa

#26839 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by AmirBaa »

:lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#26840 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Velkoski »

za dijasporu vrijedi drugo pravilo

zubaru se ne ide dok se ne dođe na odmor u motherland :mrgreen:
insomnia78

#26841 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by insomnia78 »

Velkoski wrote:
za dijasporu vrijedi drugo pravilo

zubaru se ne ide dok se ne dođe na odmor u motherland :mrgreen:
:lol:
Urbana legenda
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#26842 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Velkoski »

nije dedemi. :d

isto vrijedi i za frizerske salone... jaran drži frizerski, ljeti ne zna šta će od para i posla :D
Capajebo

#26843 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Capajebo »

+1
insomnia78

#26844 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by insomnia78 »

Velkoski wrote:nije dedemi. :d

isto vrijedi i za frizerske salone... jaran drži frizerski, ljeti ne zna šta će od para i posla :D
E frizeri jesu zara
I zubar je ako ces "raditi" p'o glave al za izvadit' i popravit' platis nesto sitno ostalo pokrije osiguranje
Ja nedavno popravio jedan i jos mi lik skino kamenac i one gluposti od du'ana i platio nesto bezveze
Hemera

#26845 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Hemera »

uglavnomja wrote:
Banksy wrote:
Black swan wrote:http://www.avaz.ba/clanak/211241/zaradi ... rst-radaru

ovo je mini šampion
preko ograničenja vozi snimi ga radar pokaže srednjak
neregistrirano vozilo i nema položen vozački :lol: :lol: :lol: :lol:

Na snimci je vidljivo da je vozač pokazivao srednji prst prema radaru, što predstavlja prekršaj iz člana 12. Zakona o javnom redu i miru ZHK, za koji je zapriječena novčana kazna u iznosu od 700 do 1.500 KM.
:?

:lol: :lol: :lol: :lol:

vise se ni semaforu ne smije 'sovat :lol: :izet:

a momko fino 1.140 km kaznice, ako ja znam matematiku :zzzz:
Nije dovoljna kazna,treba izreći zabranu i ko god mu omogući ljekarsko sprcat ga u zatvor jer ovo je obično maloumno kretenče koje nije za vožnje.
Nepass

#26846 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Nepass »

jao_situacije wrote:
Nepass wrote:
drugi profil wrote:http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /151223128

Ispade da je iz jucerasnje vijesti istina samo da je covjek umro nakon komplikacija od vadjenja zuba. Sve ostalo je nekakva masta, pakovanje, sta li...

Nece porodica da kaze ko mu je i gdje izvadio zub.
Ne stima ni ova prica. Kaze zbrinut u dz i prebacen na ukcs. Dz radi do 20h a gore se javio u 23h.
vjerovatno se hitna vodi pod dz sarajevo
a bio sam ja u vrazovoj iza 20 :skoljka:
Nije hitna dz nit je ovaj sarkic ili kako se zove glasogovornik hitne.
Nisam znao da rade iza 20h bas me zanima na kojem odjeljenu si bio?
Yahweh
Location: See the shadow? Well, that's not anyone that you're expecting.

#26847 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Yahweh »

Brojna rodbina i prijatelji jučer su na gradskom groblju Jarčedoli klanjali dženaza-namaz Sabahudinu Hukari (49), koji je nakon vađenja zuba, a vjerovatno slijedom ljekarskog nemara, umro na Klinici za bolesti uha, grla i nosa Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo (UKCS).

Hukara je, prema do sada dostupnim informacijama, umro pod nerazjašnjenim okolnostima.

Kako su već objavili mediji, njega je na Odjelu za maksilofacijalnu hirurgiju u nedjelju navečer primila stažistica Azra Sarić (zaposlenica "Farmavite"), i to bez nadzora dežurnog ljekara, zbog krvarenja iz rane nastale nakon vađenja zuba. Poslije obavljene intervencije, prema navodima medija, Sarić je otpustila pacijenta. Iz UKCS-a u saopćenju su kasnije pojasnili da je pacijentu tada rana sašivena.

Izvjesno vrijeme nakon otpuštanja, Hukara je dobio obilno krvarenje iz nosa te analno, pa je po pomoć otišao na Kliniku za bolesti uha, grla i nosa. Uprkos naporima ljekara, krvarenje je bilo nemoguće zaustaviti i Hukara je umro u ponedjeljak rano ujutro.

Posjetili smo Hukarinu porodicu - bivšu suprugu Rusmiru Kapetanović i njihovu kćerku Dalilu. Rusmira ističe da se već dva dana raspituje o okolnostima Hukarine smrti, za koje smatra da su vrlo čudne. Naglašava da traži da se sve razjasni iako je Sabahudin bio njen bivši muž, jer joj je stalo do porodice.

kcerka-dalila-s-majkom-rusmirom

Kćerka Dalila s majkom Rusmirom: Sve je obavijeno velom misterije

- On je bio bolestan. Imao je možda čak i hepatitis C, ali nam to nije htio reći. Mnoge su se čudne stvari s njim u bolnici dešavale. Najprije, on se vodio kao da leži u bolnici, a nije ležao. Dolazio je često kod mene da vidi kćerku i unuče. Sad se pitam ko ga je puštao iz bolnice i na osnovu čega kada je bio tako bolestan – govori Kapetanović.

Kapetanović, kako nam je ispričala, smatra sumnjivim okolnosti pod kojima je Hukara primljen u UKCS, navodeći da posebno taj segment treba detaljno ispitati.

- Zašto se ne ispita ko ga je primio na kliniku? Da li je to bila stažistica Azra Sarić, koja je na obuci? Koliko znam, ona ne može bez doktora raditi nikakve intervencije. Da li ga je ta stažistica pitala za historiju bolesti, pa da na osnovu toga procijeni koji zahvat može raditi? Sve je obavijeno velom misterije - kaže nam Kapetanović.

Još se pita zbog čega nadležni organi nisu zahtijevali da se uradi obdukcija.

- Naša zajednička kćerka Dalila i ja tražimo da se sve ispita. Od toga kako je mogao biti upisan kao pacijent na klinici, odnosno da leži u bolnici, a ne leži, pa do toga šta se precizno dešavalo dana kada je preminuo – zaključila je Kapetanović.

Dolazila policija

Inače, vezano uz moguću Hukarinu bolest, treba podsjetiti da mnogi koji su ranjeni tokom agresije na BiH imaju hepatitis C, ali i danas žive normalno uz odgovarajuću terapiju i ljekarske kontrole. Stoga, mnogi ljekari procjenjuju da ta navodna dijagnoza nema direktne veze s tragičnom Sabahudinovom smrću.

Kako „Avaz“ saznaje, pripadnici policije MUP-a KS proveli su jučer nekoliko sati u UKCS-u. Pretpostavlja se da se vrši istraga o tome postoji li ljekarska greška u slučaju Sabahudina Hukare i čija. Vjerovatno se provjerava je li bilo nehata, zloupotrebe položaja ili klasične ljekarske greške sa smrtnim ishodom.

Htio u Švicarsku

Mnogi Hukarini prijatelji koji su došli na dženazu čudili su se njegovoj iznenadnoj smrti. Kako su govorili, za nedjelju je rezervirao let u Švicarsku, gdje je često boravio kod prijatelja.

Unuk mu promijenio život

Kapetanović nam priča da se Sabahudin znatno nabolje promijenio nakon što je dobio unuka.

- Imao je nekih problema. Međutim, nakon što je dobio unuka, sve se promijenilo. Govorio je da je njegovim rođenjem konačno dobio smisao života. Dolazio nam je skoro svaki dan – kaže Kapetanović.

Tužiteljica Burzić naredila istragu

Glavna tužiteljica Tužilaštva Kantona Sarajevo Dalida Burzić otvorila je po službenoj dužnosti istragu povodom ovog slučaja.

- Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu izvršit će provjeru da li u ovom slučaju postoje elementi krivičnog djela – saopćili su jučer iz Tužilaštva KS.

Služba za odnose s javnošću ispravila saopćenje

Iz UKCS-a jučer je poslana ispravka saopćenja za javnost od utorka u kojoj se navodi:

- U saopćenju za javnost poslanom 22. decembra, a koje se odnosi na smrt pacijenta S. H., došlo je do tehničke pogreške, koju ovim putem želimo ispraviti. Naime, pacijent je primljen na pregled i intervenciju na Kliniku za maksilofacijalnu hirurgiju UKCS/KCUS, 20. decembra (nedjelja). Pacijent je 21. decembra (ponedjeljak), u ranim jutarnjim satima, egzitirao (preminuo) na Klinici za bolesti uha, grla i nosa UKCS/KCUS, gdje je bio hospitaliziran.

- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/211327/slucaj ... M1daV.dpuf
julisiz es grant

#26848 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by julisiz es grant »

Očito ova bivša supruga pokušava nešto da ušićari od njegove smrti, iako ne zna da nema više nikakvih prava, ali će vjerovatno pokušati iskoristiti zajedničko dijete.
Last edited by julisiz es grant on 24/12/2015 11:36, edited 1 time in total.
dulekrele

#26849 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by dulekrele »

Velkoski wrote:nije dedemi. :d

kakva legenda. pored zubara urade i svakojake ultrazvukove, ginekoloske preglede i krvne slike. kupi se i antibiotika raznoraznih puna torba. :D
Altsa

#26850 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Altsa »

Locked