Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
crnivrag

#26826 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

hipija wrote:Telemach je od zenickog Telekabela naslijedio i ostavio u ponudi: Da Vinci Learning, Outdoor Channel i Minimax, kojih vidim nema u ponudi u drugim gradovima. Eto ne bi bilo lose da u sklopu ujednacavanja ponude ubace i vama ta 3 kanala a ne ove lokalce tipa rtv bugojno, city tv i sl.
Ove kanale su testirali više od godine dana na testnim frekvencijama u Sarajevu, zajedno sa kanalima Z1 i Art Info, međutim prije otprilike dva mjeseca su ih potpuno uklonili sa testnih frekvencija.
hipija

#26827 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

crnivrag wrote:
hipija wrote:Telemach je od zenickog Telekabela naslijedio i ostavio u ponudi: Da Vinci Learning, Outdoor Channel i Minimax, kojih vidim nema u ponudi u drugim gradovima. Eto ne bi bilo lose da u sklopu ujednacavanja ponude ubace i vama ta 3 kanala a ne ove lokalce tipa rtv bugojno, city tv i sl.
Ove kanale su testirali više od godine dana na testnim frekvencijama u Sarajevu, zajedno sa kanalima Z1 i Art Info, međutim prije otprilike dva mjeseca su ih potpuno uklonili sa testnih frekvencija.
Dobri su kanali.
Minimax i Da Vinci L idu u osnovnom dok Outdoor ide u prosirenom (samo Zenica). Cini mi se da su i Kino Tv testirali i naravno nista. Sve dok iz Telemacha na sva zvona najavljuju i hvale se "atraktivnim" kanalima tipa Parovi 1 i 2, tesko je ocekivati Cinestar Premiere i H2.
kakavdanakneiskustvu

#26828 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

probook wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:na HRT redovno zatamnjeni
Mora boti zatamnjeno u cijeloj BiH kada pravo prenosa imaju Arena sport, RTRS, FTV i OBN!

pa pitao si jesu li zatamnjeni liga prvaka i euroliga,na HRT jesu,bili bi zatamnjeni i da javni servis to ne prenosi
ElRe

#26829 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ElRe »

SK bez EPLa od sezone 2016/2017?

https://www.youtube.com/watch?v=gnRJ1Ekk-to

Dio od 14:10 pa do 15:50

Prema mojim informacijama, vodi se pravni spor, odnosno bitka izmedju advokata SK i MTS-a i zbog toga jos nema nista zvanicno.
hipija

#26830 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

Vrlo izvjesna mogucnost, ali kako covjek rece jos nije zvanicno potvrdjeno. Ako se to desi, od liga petice SK bi imao samo Spance, dok bi Arena imala Engleze, Italijane i Francuze. Nijemci naravno idu na Eurosport.
A ako se pokaze tacnim informacija da su prava placena 21 milion eura :-) ...mislim,gdje ide ovaj svijet? :-)
ElRe

#26831 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ElRe »

MordorSync wrote:
ElRe wrote:SK bez EPLa od sezone 2016/2017?

https://www.youtube.com/watch?v=gnRJ1Ekk-to

Dio od 14:10 pa do 15:50

Prema mojim informacijama, vodi se pravni spor, odnosno bitka izmedju advokata SK i MTS-a i zbog toga jos nema nista zvanicno.
Prije da se vijest odnosi na slovačku arena sport koja je otkupila prava za englesku ligu
Za SK i CZE trziste to je zavrseno, uzeli su EPL Digi Sportu, pricali smo o tome prije par stranica.
probook

#26832 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

hipija wrote:dok bi Arena imala Engleze
Imam android box uz tv, arena live stream ima linkova koliko hoces i udri :D
DepraUbiVepra
Location: Previše smo voljeli zvijezde, da bismo se bojali noći!

#26833 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DepraUbiVepra »

Prepiska sa Telemachom - poučno štivo

Svaku narednu interakciju ću dokumentovati na ovom forumu! Izvinjavam se forumašima zbog korištenja caps locka u mailovima, ostavio sam ga zbog autentičnosti!

Prvi mail
From: XXXXXXXXX
Sent: Monday, January 18, 2016 1:26 PM
To: [email protected]
Subject: Sramota!

Rado bih vas oslovio sa "poštovani", ali nisam sklon pretjerivanju!

Internet na adresi:

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXX već skoro dva mjeseca (od 2. ili 3. decembra) nije postavljen.

Mnogobrojni pozivi na 1360, pored enormnih telefonskih računa rezultiraju u obećanju da će se provjeriti sa kolegama i da će se javiti sa povratnom informacijom, od čega nikad ne bude ništa.

Ponovni pozivi rezultiraju u uvjeravanju da se povratna informacija čeka. Jedino što vaše kolege znaju je kako da prevare sistem i izbjegnu anketu na kraju... (Alden ili Aldin, 18.01. oko 13:00)

Krajnje sam razočaran načinom na koji se odnosite prema klijentima. Postoji li neki način da vaša firma svoje očito ograničene ljudske, tehničke i moralne resurse uspije upregnuti kako bi se na gore navedenoj adresi postavio Internet u nekom razumnom roku.

U slučaju da nekim čudom ustanovite da nakon dva mjeseca čekanja možemo računati na malo ljudskiji odnos, vaše kolege mogu dogovoriti dolazak na adresu na telefon XXXXXXXXX

Odgovor Telemacha
2016-01-19 15:50 GMT+01:00 info <[email protected]>:
Poštovani,

Ljubazno Vas molimo da prihvatite našu ispriku. Vaši navodi su proslijeđeni nadležnom sektoru, i kolege su potvrdile da ćete biti kontaktirani u što skorijem roku za potpisivanje Ugovora, za izabrane usluge, nakon čega će da uslijedi i sama realizacija priključka.
Bit će urađeno sve što je u našoj moći da budete zadovoljni načinom poslovanja kompanije, kao i samom kvalitetom usluga.
Za sve dodatne informacije, kao i eventualne reklamacije, stojimo vam na raspolaganju.

Srdačan pozdrav,

Dragana Talanga
Administrator front office-a
Front office

F +387 33 466 043
Džemala Bijedića 216
[email protected]... , [email protected] http://www.telemach.ba

Drugi mail

2016-01-22 12:34 GMT+01:00 XXXXXXXXXXXXXXXXX
Ugovor je potpisan početkom decembra. Tada su nas Vaše kolege uputile u HS. Po potpisivanju ugovora realizovan je priključak za analognu kablovsku, ali ne i za Internet.

Hvala na vašoj ljubaznoj isprici koja u suštini predložak, jer sadrži netačne navode o potrebnom potpisivanju ugovora.
Gospodin Muradif me je nazvao i ljubazno se ispričao. Osim toga, nikakvog pomaka nema.

SVAKO DALJE ČEKANJE JE APSOLUTNO NEPRIHVATLJIVO! RADI SE O SKORO DVA MJESECA. IMATE LI I MRVU PROFESIONALIZMA

KAKO JE MOGUĆE DA VAŠI DJELATNICI U CALL CENTRU OBEĆAVAJU DA ĆE NAZVATI, ALI SE TO NIKADA NE DESI. KAKVA STE VI TO KOMPANIJA!?

KAKO JE MOGUĆE DA VAŠI RADNICI IZAĐU NA TEREN I OSTAVE DIO POSLA ZA SLIJEDEĆI PUT!

KAKO JE MOGUĆE DA SE NAKON VAŠIH ISPRIKA I OBEĆANJA NAŠ ZAHTJEV NE RIJEŠI PRIORITETNO!?
recto-verso

#26834 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by recto-verso »

:thumbup: :thumbup: :thumbup:

"Kako bi bila osigurana finansijska stabilnost javnog RTV emitiranja u BiH, odnosno sva tri javna RTV servisa, Vlada Federacije BiH predlaže da mjesečnu naknadu za RTV taksu naplaćuju korisnici dozvola za distribuciju audiovizuelnih medijskih usluga i medijskih usluga radija, odnosno kablovski operateri.

Korisnici dozvola za distribuciju bili bi Zakonom obavezani da plaćaju naknadu za RTV taksu prema broju svojih pretplatnika.

Vlada je danas odaslala ovakvu inicijativu za izmjenu Zakona o javnom RTV sistemu u Bosni i Hercegovini, u dijelu koji se odnosi na naplatu RTV takse."
hhaarree

#26835 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hhaarree »

odjebat i ukinut sva tri iz ponude pa nek im ćaća placa
probook

#26836 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

Kaze mi zenski sektor da je danas bio RTL ugasen za vrijeme šoping kraljice u jedan i nesto???
skodilak

#26837 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by skodilak »

Može li mi neko reći kako mogu zamjeniti D3 mini resiver sa D3 cam modulom? Neki dan došli kod mene tehničari, mene nije bilo kući, bila stara. Oni postavili ovaj mini resiver, iako sam ja tražio modul, jer TV ima C+ slot. Daljinski od ovog resivera je blago rečeno koma, u odnosu na panasonic-ov daljinac. :-x :-x :-x
I zaboravio sam reći, signal periodično pada na 0%, pa kad gledaš tenis, ne vidiš jeli as ili nije....slika ledi, a na drugom TV-u je instaliran modul, signal stalno na 100%, a na resiveru ne ide iznad 60%....nikako mi nije jasno ako sam tražio modul što su mi donjeli ovaj jeftini kineski resiver :-x :-x :-x
Last edited by skodilak on 22/01/2016 18:31, edited 1 time in total.
s@mson

#26838 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by s@mson »

probook wrote:Kaze mi zenski sektor da je danas bio RTL ugasen za vrijeme šoping kraljice u jedan i nesto???
ne znam za to, ali sam primijetio mnogo zatamnjenih ekrana u zadnje vrijeme..
juce sam javio da zelim raskinuti ugovor i da ce me to zadovoljstvo kostati jednokratno negdje oko 200 KM, pa pristajem na to jer mi mjesecna pretpalata dodje oko 90 KM puta jos 12 mjeseci dodje mnogo vise a njihov programski sadrzaj je takav da ih ja branim pred svojom suprugom koja je potpuno u pravu kada salta kanale i kaze pa jbt ili ovo qrtzu ne valaja ili zakljucano a placamo premium paket gdje sve treba da je otkljucano..
oh, napisah se i ja, mozete misliti sta sam im se onda nagovorio danas trazeci da raskinem ugvor...
DON_eARL

#26839 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

Za zaključane kanale vam je dovoljno da u podešavanjima isključite roditeljsku kontrolu. ;-)
crnivrag

#26840 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

crnivrag wrote:
Ja sam im prvog dana predložio listu kanala koje imaju operateri u regiji, i sa kojim bi bili vrh operater da ih sve uvedu u ponudu (Na listi nema kanala Pink grupacije, njih nisam predlagao zbog loše kvalitete i piraterije programa koji emitiraju na svojima kanalima).

Lista:

Regonalni kanali: Pink RS (zemaljski), Nova TV RS, Atlas TV CG, TV Vijesti CG (komercijalna TV), Nova TV HR, Doma TV HR, Z1 HR.

Filmski kanali: Cinestar Premiere 1, Cinestar Premiere 2, Kino TV, Cinemania, Eurochannel, Filmbox, M1 Film, M1 Gold

Sportski kanali: Arena Sport 1-5 + Arena Sport 1 HR i Arena Sport 1 BiH, Nautical Channel, Body in Balance

Dokumentarni kanali: Discovery ID Extra, History 2, Da Vinci Learning, Outdoor Channel, Docubox

Dječiji kanali: Minimax, Disney Junior

Informativni kanali: BBC World News

HD Kanali: Al Jazeera Balkans HD, Arena Sport 1-5 HD, Cinestar Premiere 1 HD, Cinestar Premiere 2 HD, Discovery ID Extra HD, History 2 HD, Nat Geo Wild HD, Woman Channel HD, Dr. Fit HD (ova zadnja 2 kanala postoje u ponudi ostalih kompanija United grupe).

Evo možete glasati za ovu listu i predlagati ove kanale na postavljeni e-mail, jer mislim da je općenito najkompletnija i kada bi Telemach uvrstio sve ove kanale u ponudu, definitivno im nebi bilo konkurencije.
Ja sinoć predložih ultimativnu listu kanala da glasate i s velikim brojem glasova natjerate Telemach da razmisli o uvrštavanju ovih kanala u ponudi i tako postane operater No. 1 po ponudi kanala.

A pošto niste zainteresirani za ovo, i ne želite da ih zatrpate mailovima sa zahtjevima za ubacivanje najgledanijih kanala koji nedostaju u ponudi, nemojte se onda žaliti ako se u narednih pola godine ne ubaci nijedan kvalitetan kanal u ponudu (na ovaj način možete jedino očekivati neke "nove" lokalne kanale).
crnivrag

#26841 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

MordorSync wrote:
koji email evo šaljem odmah
[email protected]
dembele

#26842 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dembele »

recto-verso wrote::thumbup: :thumbup: :thumbup:

"Kako bi bila osigurana finansijska stabilnost javnog RTV emitiranja u BiH, odnosno sva tri javna RTV servisa, Vlada Federacije BiH predlaže da mjesečnu naknadu za RTV taksu naplaćuju korisnici dozvola za distribuciju audiovizuelnih medijskih usluga i medijskih usluga radija, odnosno kablovski operateri.

Korisnici dozvola za distribuciju bili bi Zakonom obavezani da plaćaju naknadu za RTV taksu prema broju svojih pretplatnika.

Vlada je danas odaslala ovakvu inicijativu za izmjenu Zakona o javnom RTV sistemu u Bosni i Hercegovini, u dijelu koji se odnosi na naplatu RTV takse."
EP BiH, Telekomi, svi bjeze od RTV takse :D
Kralj Tvrtko I.

#26843 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kralj Tvrtko I. »

Gospodo Telemach,

Pojacajte mi signal, ovo vise nije digitala koju placam!
I rijesite ovaj problem kodiranih signala, svako malo na ekranu vidim taj stih :)
Crkvice - Zenica
hipija

#26844 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

Bas ce se usreciti ovi kablovski/iptv provajderi ako im gurnu vruc krompir u vidu preuzimanja obaveze naplate rtv takse za javne rtv servise.

Mogu biti samo na gubitku kad je rijec o broju korisnika, jer im nema druge nego da cijenu rtv takse ugrade u cijenu svojih usluga, a ne da dolazi posebno kao sto je to do sada bio slucaj i samim time se izbjegnu tuzbeni postupci, na sta je upozorio Fadil(oprosti Fadile) u Dnevniku na FTV.
crnivrag

#26845 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

probook wrote:Kaze mi zenski sektor da je danas bio RTL ugasen za vrijeme šoping kraljice u jedan i nesto???
Upravo na FTV-u reklamiraju da su otkupili navedeni lifestyle show, pa pretpostavljam da je FTV poslala zahtjev za zatamnjivanjem navedenog show-a, jer su otkupili ekskluzivna prava za emitiranje na području BiH.

http://www.federalna.ba/bhs/vijest/1540 ... tka-u-1600
Last edited by crnivrag on 22/01/2016 20:15, edited 1 time in total.
hipija

#26846 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

probook wrote:
hipija wrote:dok bi Arena imala Engleze
Imam android box uz tv, arena live stream ima linkova koliko hoces i udri :D
Koji box imas i frcera li dobro?
hipija

#26847 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

MordorSync wrote:
crnivrag wrote:
Upravo na FTV-u reklamiraju da su otkupili navedeni lifestyle show, pa pretpostavljam da je FTV poslala zahtjev za zatamnjivanjem navedenog show-a, jer su otkupili ekskluzivna prava za emitiranje na području BiH.

http://www.federalna.ba/bhs/vijest/1540 ... tka-u-1600
ja ne znam šta se vama zatamnjuje kod mene nikad nijedan kanal nije bio zatamnjen!!
Jesi li prebacivao na RTL u vrijeme rukometa ili na Prva RS kada ide Lud,zbunjen normalan?
probook

#26848 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

MordorSync wrote:
hipija wrote:
Jesi li prebacivao na RTL u vrijeme rukometa ili na Prva RS kada ide Lud,zbunjen normalan?
ne zatamnuje se u mostaru ništa barem nisam primjetio?
Zivis na "zapadnoj" strani jel? Podrucje bivseg Moneta?
hipija

#26849 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

MordorSync wrote:
hipija wrote:
ne zatamnuje se u mostaru ništa barem nisam primjetio?
E u tom grmu lezi zec :D
DON_eARL

#26850 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

dembele wrote:
recto-verso wrote::thumbup: :thumbup: :thumbup:

EP BiH, Telekomi, svi bjeze od RTV takse :D
Biće ovo zanimljivo jako. :D Po meni je račun od struje bio bolja opcija, jer je lakše domaćinstvo vezati za pretplatu. Ovaj prijedlog ako prođe, biće puno više malverzacija, kao što je sada slučaj sa fiksnom telefonijom. :run:
Locked