iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

azdralovic

#26801 Re: iPhone - All about

Post by azdralovic »

Americki broj na esim a nas na karticu
hotaa

#26802 Re: iPhone - All about

Post by hotaa »

Da li neko ima problem sa sim karticom ? Bukvalno u zadnjih par mjeseci svako jutro me doceka da nema kartice ( mreža prazna, niti ja nekog mogu zvati niti ko mene ) i nakon sto ga ugasim i ponovo upalim sve fercera normalno, ali mi je muka vise svako jutro pali, gasi. Je li do mobitela ili do kartice ? Pokusavao vaditi karticu i vracati, ali isto sve.
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#26803 Re: iPhone - All about

Post by liaar »

isx wrote: 08/12/2021 10:22 Što ne uloguješ isti iCloud na oba telefona?
To sam primarno i probao, međutim i dalje na tom privatnom nije htio da učitava sliku, ista situacija kao i gore navedeno. A i onda sam odvojio acc poseban za službeni zbog nekih company rulova, međutim sam primoran trenutno koristiti Google Drive za to.
isx

#26804 Re: iPhone - All about

Post by isx »

Ne znam meni na svim Apple uređajima iCloud radi savršeno.
Teufik

#26805 Re: iPhone - All about

Post by Teufik »

Izasao iOS 15.2
eldinowski

#26806 Re: iPhone - All about

Post by eldinowski »

Obicni smrtnici koji ne koriste apple music, wallet, home app i ostale zajebancije mogu komotno azurirati samo kad izbace novi ios ili kad su primorani. Ovo izmedju je samo titranje muda ovima sto im je i wc solja apple :D
Evelinda

#26807 Re: iPhone - All about

Post by Evelinda »

Zna li neko da li Iphone podrzava kao Android recimo onaj dupli viber i dupli fb?
Tabijat

#26808 Re: iPhone - All about

Post by Tabijat »

isx wrote: 10/12/2021 15:08 Ne znam meni na svim Apple uređajima iCloud radi savršeno.
Ja nešto nisam sretna, svi ostali cloud servisi su mi bolji, Mega, Dropbox, Photos i td. A pogotovo ako otvaraš recimo icloud online sa windwsa, pa to je odron.
Al pošto mene svi cloud servisi nerviraju i/ili daju premalo prostora, kupih sebi My Cloud od Western Digitala. Imam još nekih problemčića za ispeglat ali integracija na Ipadu radi savršeno. A radi i backup iClouda automatski, tako da je to možda rješenje za ovog kolegu sa puno slika i videa. Jednokratno plaćanje, kupiš NAS disk od 4Tb (ili koliko ti treba) i eto ga.
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#26809 Re: iPhone - All about

Post by liaar »

Tabijat wrote: 15/12/2021 13:45
isx wrote: 10/12/2021 15:08 Ne znam meni na svim Apple uređajima iCloud radi savršeno.
Ja nešto nisam sretna, svi ostali cloud servisi su mi bolji, Mega, Dropbox, Photos i td. A pogotovo ako otvaraš recimo icloud online sa windwsa, pa to je odron.
Al pošto mene svi cloud servisi nerviraju i/ili daju premalo prostora, kupih sebi My Cloud od Western Digitala. Imam još nekih problemčića za ispeglat ali integracija na Ipadu radi savršeno. A radi i backup iClouda automatski, tako da je to možda rješenje za ovog kolegu sa puno slika i videa. Jednokratno plaćanje, kupiš NAS disk od 4Tb (ili koliko ti treba) i eto ga.
Ma vjeruj mi da mi ne treba toliko uopće, ovo mi konkretno treba da prebacim u momentu 5-10-20 slika a da ne gubim na kvaliteti slike itd.
Tabijat

#26810 Re: iPhone - All about

Post by Tabijat »

liaar wrote: 15/12/2021 13:49
Tabijat wrote: 15/12/2021 13:45

Ma vjeruj mi da mi ne treba toliko uopće, ovo mi konkretno treba da prebacim u momentu 5-10-20 slika a da ne gubim na kvaliteti slike itd.
Pa Google Photos aplikacija će ti to odraditi, ne smijem se zakleti ali mislim da će i automatski. Imaš džabe 15 Gb čini mi se, a za 2 dolara dobiješ 100.
Nećeš izgubiti na kvaliteti ako u postavkama kažeš "Original Quality".

*evo postavki. Sve automatizujes.

Image
Bronco_Billy

#26811 Re: iPhone - All about

Post by Bronco_Billy »

Tabijat wrote: 15/12/2021 13:55
liaar wrote: 15/12/2021 13:49

Pa Google Photos aplikacija će ti to odraditi, ne smijem se zakleti ali mislim da će i automatski. Imaš džabe 15 Gb čini mi se, a za 2 dolara dobiješ 100.
Nećeš izgubiti na kvaliteti ako u postavkama kažeš "Original Quality".

*evo postavki. Sve automatizujes.

Image
Postoji li mogućnost na ios da se za spomenutu aplikaciju photos izaberu posebno folderi koje želiš da se upload-uju? Nisam nikada koristio iPhone pa me zanima. Čitao sam da su slike drugačije uređene u odnosu na Android tj ne postoje folderi tako da po nekoj logici app photos uploaduje sve, od chat aplikacija do običnih slika? Razmišljam o prelasku na iphone ali me neka pitanja poput ovoga muče. Predpostavljam da bih morao mjenjati neke navike, ali za neke i nemam baš kompromis
Tabijat

#26812 Re: iPhone - All about

Post by Tabijat »

Bronco_Billy wrote: 15/12/2021 20:53
Postoji li mogućnost na ios da se za spomenutu aplikaciju photos izaberu posebno folderi koje želiš da se upload-uju? Nisam nikada koristio iPhone pa me zanima. Čitao sam da su slike drugačije uređene u odnosu na Android tj ne postoje folderi tako da po nekoj logici app photos uploaduje sve, od chat aplikacija do običnih slika? Razmišljam o prelasku na iphone ali me neka pitanja poput ovoga muče. Predpostavljam da bih morao mjenjati neke navike, ali za neke i nemam baš kompromis

Da se uploadaju po folderima na Google photos…ne. Sve ce uploadati, mozes samo da odaberes da li ce ti favoriti iz Photos na iphone-u biti i favoriti u Google photos.
S druge strane, nativna aplikacija Photos ima albume, i backupuje ih na iCloud Photos, isto po albumima. Mana je sto iCloud ima manje dzabnog prostora nego Google drive. Ali uvijek mozes uploadati sve na Google Photos pa tamo razvrstavati (tako uostalom i radim na android telefonu).
Ovaj moj gore post se odnosio na gore kolegu @EasyMan koji je imao problema sa prebacivanjem na komp.
Bronco_Billy

#26813 Re: iPhone - All about

Post by Bronco_Billy »

Tabijat wrote: 15/12/2021 21:26
Bronco_Billy wrote: 15/12/2021 20:53

Da se uploadaju po folderima na Google photos…ne. Sve ce uploadati, mozes samo da odaberes da li ce ti favoriti iz Photos na iphone-u biti i favoriti u Google photos.
S druge strane, nativna aplikacija Photos ima albume, i backupuje ih na iCloud Photos, isto po albumima. Mana je sto iCloud ima manje dzabnog prostora nego Google drive. Ali uvijek mozes uploadati sve na Google Photos pa tamo razvrstavati (tako uostalom i radim na android telefonu).
Ovaj moj gore post se odnosio na gore kolegu @EasyMan koji je imao problema sa prebacivanjem na komp.
Znam na koga se odnosio nego pitam jer koristiš ovu app pa me interesuje iskustvo iz prve ruke. Predpostavljao sam da je tako, a to mi nije praktično nimalo. Toliko nekih glupih grupa imam na viberu recimo gdje sam obavezan biti a ljudi šalju slike koje ne želim na Google photos, to bi zahtjevalo svakodnevno čišćenje :|
Tabijat

#26814 Re: iPhone - All about

Post by Tabijat »

Bronco_Billy wrote: 15/12/2021 21:37
Tabijat wrote: 15/12/2021 21:26

Znam na koga se odnosio nego pitam jer koristiš ovu app pa me interesuje iskustvo iz prve ruke. Predpostavljao sam da je tako, a to mi nije praktično nimalo. Toliko nekih glupih grupa imam na viberu recimo gdje sam obavezan biti a ljudi šalju slike koje ne želim na Google photos, to bi zahtjevalo svakodnevno čišćenje :|
Znam, sve znam…mada Viber nije meni problematica, jednostavno iskljucis automatski download slika u Viberu i gotovo. Ni ja nisam spremna na full iOS, koristim kuci iPad i super je ali ne znam da li zelim da mi bude daily driver. Dosta stvari sam rijesila ovim NAS uredjajem ali connectivity mi je i dalje bedara jer mi je PC windows.

*ovako izgledaju albumi u njrgovoj aplikaciji photos. Tu se pripremi da moras placati storage ali nije puno, dolar dva.
Image
Bronco_Billy

#26815 Re: iPhone - All about

Post by Bronco_Billy »

Spoiler
Show
Tabijat wrote: 15/12/2021 22:22
Bronco_Billy wrote: 15/12/2021 21:37

Znam, sve znam…mada Viber nije meni problematica, jednostavno iskljucis automatski download slika u Viberu i gotovo. Ni ja nisam spremna na full iOS, koristim kuci iPad i super je ali ne znam da li zelim da mi bude daily driver. Dosta stvari sam rijesila ovim NAS uredjajem ali connectivity mi je i dalje bedara jer mi je PC windows.

*ovako izgledaju albumi u njrgovoj aplikaciji photos. Tu se pripremi da moras placati storage ali nije puno, dolar dva.
Image
Plaćam već Google drive 200gb, mada ne bi bila neka tragedija da se uzme i icloud, to mi i nije neki problem. Više je stvar navika u radu, mada kažem sebi ne treba biti rob navika :D
Odavno razmišljam o prelasku na ios i pročitao sam baš mnogo o prednostima i manama jednog i drugog sistema. Najviše mi se sviđa fluidnost apple sistema, neke stvari bi im i oprostio tipa file managmenta, always on displeja, manjak c porta, ne baš brzo punjenje (moj p30 pro iz 2019 ima 40w punjenje) i još neke sitnice da ne nabrajam.
Ono što me razbija je ovaj problem sa photos aplikacijom i nemogućnost instalacije aplikacija van njihove prodavnice, najviše mislim na yt vanced i možda Instander. Pojavila se neka opcija za vanced gledam neki dan, ali čini mi se da se često mora ažurirati, nije kao na Android da jednom skineš i to je to.
Ima tu još nekih sitnica tipa da je ios agresivan sa ukidanjem aplikacija u pozadini, to me na huawei telefonima ubija. Barem sam čitao da tako.
Elem volio bih radi kamere jer iPhone ima daleko najbolje video snimanje i realne boje. Možda me uzeo samo hype :-) :D
Tabijat

#26816 Re: iPhone - All about

Post by Tabijat »

Ma ne znam. Za ukidanje aplikacija u pozadini provjereno nije tačno. Photos bi se takođe dao koristiti sa ovom matičnom aplikacijom koja uopšte nije losa, naprotiv. U iCloud se ljudi kunu, meni je bezze i mislim da im Mega svima pitu s glave jede što se tiče oblaka. Vanced manje više, 9 od 10 slučajeva pokrenem obični jutub. Kamera je stvarno beton. Ali file management....ja ne mogu progutati.
soha96

#26817 Re: iPhone - All about

Post by soha96 »

Na vanced i slicne free premium aplikacije zaboravi. Jedino ako ga jailbreakujes nekako. Dosta je nestabilno i cesto prestaje raditi. Uplati premium ko gospodin i ne glupirajte se sa tom android kulturom. :mrgreen:

O fluidnosti ne treba trositi rijeci, nekidan sam pisao. iphone 12 pro max 60hz izgleda isto kao s20 ultra 120hz. A neko sam ko itekako vidi razliku u refresh rate na pc i na mobitelima, kad sam koristio 13 pro max kao nebo i zemlja je razlika. E toliko je ios fluidniji da ga android stigne tek sa duplim refresh rateom.

Punjenje jeste sporije hajmo reci duplo u odnosu na s20 ultra, ovaj se napuni za 1h 15min a iphone 12 pro max oko 2 sata i malo jace. iCloud radi ekstra ali nemam previse iskustva sa drugim servisima mimo gdrive.

Prebacivanje sadrzaja sto bi rekao Borat jeste pain in my assholes :D
Slike mogu preko icloud photos aplikacije a videe najbolje uploadovati na icloud drive pa skidati. Preko photos bude manja kvaliteta. Ne znam sta im je problem staviti opciju da preko kabla prebacis sadrzaj. Na starom iphone 6 se moze, spojis kabal kao android i copy paste slike i videe.

O foto kameri se moze doskutovati a video kamera nema konkurencije. Ubjedljivo najbolja na telefonima, bez sumnje.
mbenz

#26818 Re: iPhone - All about

Post by mbenz »

soha96 wrote: 16/12/2021 10:21 Na vanced i slicne free premium aplikacije zaboravi. Jedino ako ga jailbreakujes nekako. Dosta je nestabilno i cesto prestaje raditi. Uplati premium ko gospodin i ne glupirajte se sa tom android kulturom. :mrgreen:

O fluidnosti ne treba trositi rijeci, nekidan sam pisao. iphone 12 pro max 60hz izgleda isto kao s20 ultra 120hz. A neko sam ko itekako vidi razliku u refresh rate na pc i na mobitelima, kad sam koristio 13 pro max kao nebo i zemlja je razlika. E toliko je ios fluidniji da ga android stigne tek sa duplim refresh rateom.

Punjenje jeste sporije hajmo reci duplo u odnosu na s20 ultra, ovaj se napuni za 1h 15min a iphone 12 pro max oko 2 sata i malo jace. iCloud radi ekstra ali nemam previse iskustva sa drugim servisima mimo gdrive.

Prebacivanje sadrzaja sto bi rekao Borat jeste pain in my assholes :D
Slike mogu preko icloud photos aplikacije a videe najbolje uploadovati na icloud drive pa skidati. Preko photos bude manja kvaliteta. Ne znam sta im je problem staviti opciju da preko kabla prebacis sadrzaj. Na starom iphone 6 se moze, spojis kabal kao android i copy paste slike i videe.

O foto kameri se moze doskutovati a video kamera nema konkurencije. Ubjedljivo najbolja na telefonima, bez sumnje.
kad mi jedan drug izvadi žaomi iz dzepa sa 120hz refresh rateom i podje mi hvaliti fluidnost, nisam mu ni uspio pokazati kako je to na iphoneu. Vidi ovo, pazi ovo, gledaj ovo. Pokusao sam mu objasniti da to na iphonu moze i sa 60hz i da je to od uvijek tako na iphonu ali ni mukaet, kao da je toplu vodu izmislio :lol: :lol:
Erhardt

#26819 Re: iPhone - All about

Post by Erhardt »

Jbt ja koristim iPhone 12 i Xiaomi mi10 T Pro. Ta razlika u refresh rate se itekako vidi. Xiaomi je fluidniji na max refresh rate od iPhone i to samo fanboy ili slijep čovjek ne vidi.
Ok iOS jeste fluidan ali poredit iOS-ovih 60 i Xiaomijevih 90 ili 144 je :-)
deogest

#26820 Re: iPhone - All about

Post by deogest »

Erhardt wrote: 16/12/2021 13:06 Jbt ja koristim iPhone 12 i Xiaomi mi10 T Pro. Ta razlika u refresh rate se itekako vidi. Xiaomi je fluidniji na max refresh rate od iPhone i to samo fanboy ili slijep čovjek ne vidi.
Koristis ti moje prkno a ne iPhone 12 :lol:
Erhardt

#26821 Re: iPhone - All about

Post by Erhardt »

deogest wrote: 16/12/2021 13:11
Erhardt wrote: 16/12/2021 13:06 Jbt ja koristim iPhone 12 i Xiaomi mi10 T Pro. Ta razlika u refresh rate se itekako vidi. Xiaomi je fluidniji na max refresh rate od iPhone i to samo fanboy ili slijep čovjek ne vidi.
Koristis ti moje prkno a ne iPhone 12 :lol:
Šta da ti kaže čovjek na to…
deogest

#26822 Re: iPhone - All about

Post by deogest »

Nemoj nista, prestani samo lagat ovdje narod da je neki Šaomi bolji od Apple samo zbog specifikacija na GSMu :lol:

Kad skupis normalno pare, kupi sebi iPhone i uzivaj. Do tad nas postedi sirotinjskih komentara.
Erhardt

#26823 Re: iPhone - All about

Post by Erhardt »

deogest wrote: 16/12/2021 13:17 Nemoj nista, prestani samo lagat ovdje narod da je neki Šaomi bolji od Apple samo zbog specifikacija na GSMu :lol:

Kad skupis normalno pare, kupi sebi iPhone i uzivaj. Do tad nas postedi sirotinjskih komentara.
Calm your tits.

Meni nije jasno zbog čega takva reakcija i nepovjerenje kad neko kaže da koristi dva telefona? U tvom svijetu je to nemoguće ili šta?

Sirotinjski komentar? :-) WTF

Jbt ja ću ući na ovu temu i pisati bez da znam o čemu pišem. Čitaj jbt, ne kažem ja da je Xiaomi zbog refresh rate bolji od iPhone, meni lično to je gimmick a i sere bateriju.
deogest

#26824 Re: iPhone - All about

Post by deogest »

Erhardt wrote: 16/12/2021 13:26
deogest wrote: 16/12/2021 13:17 Nemoj nista, prestani samo lagat ovdje narod da je neki Šaomi bolji od Apple samo zbog specifikacija na GSMu :lol:

Calm your tits.

Meni nije jasno zbog čega takva reakcija i nepovjerenje kad neko kaže da koristi dva telefona? U tvom svijetu je to nemoguće ili šta?

Sirotinjski komentar? :-) WTF

Jbt ja ću ući na ovu temu i pisati bez da znam o čemu pišem. Čitaj jbt, ne kažem ja da je Xiaomi zbog refresh rate bolji od iPhone, meni lično to je gimmick a i sere bateriju.
Tako sam i ja sebi Skodu kupio pa se tjesio da je bolji od Mercedesa sto manje trosi i sto su mu dijelovi jeftiniji, a oba auta te odvedu od tacke A do tacke B, nebitno sto Skodu ne vozaju ni cesi vise.

Nakon par godina sjeo u Mecku i rekao, e moja budalo koja si ti sirotinja bio. :lol:
Tabijat

#26825 Re: iPhone - All about

Post by Tabijat »

Bože kakvi paćenici :roll:
Post Reply