Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#26776 Re: Zeničani

Post by gentoo »

smartXL wrote:
gentoo wrote:

Kako drugacije objasniti cinjenicu da je vec mjesec dana 25+ i da se skoro svaki dan moglo kupati.. S obzirom da je tu gdje jeste zahvaljujuci SDA predpostavljam da mu je skrenuta paznja da je haram u mubarek mjesecu gledati sise ili jos gore progutati malo vode dok se kupas.

Nema veze ramazan s bazenom. Nego, nikad se nije otvarao u maju nego pocetkom juna, a obzirom da je bilo kise a samim tim babina rijeka zamucena, nisu mogli izvrsit punjenje bazena.

U evropskoj Zenici bi bazen radio kad je vruce.. a ne kad je ovo ili ono :lol: . I Lubenica je najbolja u Augustu ali je ima i u Decembru
smartXL

#26777 Re: Zeničani

Post by smartXL »

gentoo wrote:

U evropskoj Zenici bi bazen radio kad je vruce.. a ne kad je ovo ili ono :lol: . I Lubenica je najbolja u Augustu ali je ima i u Decembru
Jagode sam vidjo u decembru al lubenice :-)

Samo kazem da nikakve veze nema ramazam sa bazenom, prosetaj do babine rijeke, vidjet ces kakva je
Inteligencija

#26778 Re: Zeničani

Post by Inteligencija »

Image

:lol:
triconja

#26779 Re: Zeničani

Post by triconja »

Inteligencija wrote:Image

kakavdanakneiskustvu

#26780 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

smartXL wrote:
gentoo wrote:

Kako drugacije objasniti cinjenicu da je vec mjesec dana 25+ i da se skoro svaki dan moglo kupati.. S obzirom da je tu gdje jeste zahvaljujuci SDA predpostavljam da mu je skrenuta paznja da je haram u mubarek mjesecu gledati sise ili jos gore progutati malo vode dok se kupas.

Nema veze ramazan s bazenom. Nego, nikad se nije otvarao u maju nego pocetkom juna, a obzirom da je bilo kise a samim tim babina rijeka zamucena, nisu mogli izvrsit punjenje bazena.
nekoliko zadnjih godina uvijek je bilo 1.6. otvaranje bazena,sad je ovo malo simptomaticno da se bas 15.6. otvaraju a ne 14.6.,ako cemo biti maliciozni,jer je 15.6. bajram
kakavdanakneiskustvu

#26781 Re: Zeničani

HardcoreMX wrote:
podrzajem parking, a za igralista idu sportsko-rekreativni centri, bazeni i slicno...ali to ovi novopridosli ne znaju ko i za normalan parking jer su navikli da parkiravaju gdje mu naumpadne, a ovi sto bi pravili vasar i ciganluk u po grada nek prave igraliste na svojoj njivi..usput prilika da se vrate na svoje prvobitno ognjiste odakle je sljego...

pa vec postoji parking,i ne kaze se podrzajem nego podrzavam
Ci-Nick

#26782 Re: Zeničani

Post by Ci-Nick »

ima tu mjesta i za parking i za igralište.
Vjerujte ovo igralište koje je izgrađeno prije par mjeseci ispred Merhameta u Radakovu se već otplatilo. Uvijek je puno djece, igraju se čak i kad je slabija kiša.
kakavdanakneiskustvu

#26783 Re: Zeničani

Ci-Nick wrote:ima tu mjesta i za parking i za igralište.
Vjerujte ovo igralište koje je izgrađeno prije par mjeseci ispred Merhameta u Radakovu se već otplatilo. Uvijek je puno djece, igraju se čak i kad je slabija kiša.

da
Ja_Ja

#26784 Re: Zeničani

Post by Ja_Ja »

Nemoj vidjet ce te smart!
HardcoreMX

#26785 Re: Zeničani

Post by HardcoreMX »

kakavdanakneiskustvu wrote: pa vec postoji parking,i ne kaze se podrzajem nego podrzavam
eto te gramaticki drot..pardoniram, mislio sam da je to pravilno od podrzati...inace pocetno slovo ti ide velikim, a ispred i ne stavlja se zarez..kad vec zarezujes...inace gdje god je parking obavezno treba puknuti i igraliste..logicno..
kakavdanakneiskustvu

#26786 Re: Zeničani

da,stavi se tačka valjda,nema potrebe za izvinjavanjem,svaki dan moze se nesto nauciti,pa i ovo
Inteligencija

#26787 Re: Zeničani

Post by Inteligencija »

Ja_Ja wrote:

ma vidio je vec na fb kruzi po onim stranicama antifudinim ali me nasmijase prvi put :lol: :lol:
kakavdanakneiskustvu

#26788 Re: Zeničani

Inteligencija wrote:
Ja_Ja wrote:

ma vidio je vec na fb kruzi po onim stranicama antifudinim ali me nasmijase prvi put :lol: :lol:

sta li salyven na ovo?
HardcoreMX

#26789 Re: Zeničani

Post by HardcoreMX »

kakavdanakneiskustvu wrote:da,stavi se tačka valjda,nema potrebe za izvinjavanjem,svaki dan moze se nesto nauciti,pa i ovo
ucenje treba podrzati...a i podrzavati...naravno..
kakavdanakneiskustvu

#26790 Re: Zeničani

HardcoreMX wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:da,stavi se tačka valjda,nema potrebe za izvinjavanjem,svaki dan moze se nesto nauciti,pa i ovo
ucenje treba podrzati...a i podrzavati...naravno..
:thumbup:
kamen spoticanja

#26791 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

triconja wrote:

a cvijece na mostu?
:mrgreen:
Tempo
ZeModerator

#26792 Re: Zeničani

Post by Tempo »

HardcoreMX wrote:
podrzajem parking, a za igralista idu sportsko-rekreativni centri, bazeni i slicno...ali to ovi novopridosli ne znaju ko i za normalan parking jer su navikli da parkiravaju gdje mu naumpadne, a ovi sto bi pravili vasar i ciganluk u po grada nek prave igraliste na svojoj njivi..usput prilika da se vrate na svoje prvobitno ognjiste odakle je sljego...
podrzaji, podrzaji, da ne parkiravaju gdje mu naupadne.
HardcoreMX

#26793 Re: Zeničani

Post by HardcoreMX »

Tempo wrote: podrzaji, podrzaji, da ne parkiravaju gdje mu naupadne.
treba podrzati i masne kazne za pogresno parkiranje je l tako?
channel10

#26794 Re: Zeničani

Post by channel10 »

HardcoreMX wrote:
Ja prvi podržavam kazne za nepropisno parkiranje, ali tu mislim na parkiranje vozila koje nije unutar ocrtanog parking mjesta. Jbt odeš u centar i hoćeš parkirati auto u hladu, kad ku.ko nurko. Na tri parking mjesta parkirana dva auta pa se ti ebi i parkiraj na suncu po ovom zvizdanu zbog bezobrazluka drugih.
HardcoreMX

#26795 Re: Zeničani

Post by HardcoreMX »

channel10 wrote: Ja prvi podržavam kazne za nepropisno parkiranje, ali tu mislim na parkiranje vozila koje nije unutar ocrtanog parking mjesta. Jbt odeš u centar i hoćeš parkirati auto u hladu, kad ku.ko nurko. Na tri parking mjesta parkirana dva auta pa se ti ebi i parkiraj na suncu po ovom zvizdanu zbog bezobrazluka drugih.
naravno..ali da se prvo ocrtaju realno upotrebljiva parking mjesta, a ne usko ko da svi vozimo motore...ako se ne varam mislis na shopping centre..ako odes na thread 'majstori parkiranja' vidjeces da je ta sirina parkinga masovni problem u gotovo svim centrima...
channel10

#26796 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Valjda imaju standardne mjere i ubjedjen sam da su parking mjesta ispred shopping centra iscrtana kao i ova u gradu.
kakavdanakneiskustvu

#26797 Re: Zeničani

meni se cini da su parking mjesta ispred shoping centra uza nego na drugim parkinzima
HardcoreMX

#26798 Re: Zeničani

Post by HardcoreMX »

@c10 ako standard ne pase..onda pravis drugi standard koji valja..simple jbg...
Ci-Nick

#26799 Re: Zeničani

Post by Ci-Nick »

channel10 wrote:
HardcoreMX wrote:
Ja prvi podržavam kazne za nepropisno parkiranje, ali tu mislim na parkiranje vozila koje nije unutar ocrtanog parking mjesta. Jbt odeš u centar i hoćeš parkirati auto u hladu, kad ku.ko nurko. Na tri parking mjesta parkirana dva auta pa se ti ebi i parkiraj na suncu po ovom zvizdanu zbog bezobrazluka drugih.
Ona parking mjesta su dovoljno široka za fiće,.. stane čovjek sa autom vrijednim 500 maraka pored auta od 100 hiljada i onda židne vrata, pa gdje se zaustave,.. :lol: ja tu ispred tržnog parkiram što dalje, najbolje tamo gdje parkiraju autobusi.
Ova parkirna mjesta koja su pod kontrolom JP parkinzi su OK.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#26800 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Ja sam mislio da su ta parking mjesta mala dok prvi put nisam morao parkirat u Sarajevu :lol: Sad imam osjećaj da bi ispred Shoppinga na ono jedno parking mjesto mogao utjerat FAP-a :lol:
Post Reply