Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
45cents

#26776 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by 45cents »

sabina1 wrote:
homar wrote: Uporedite aktivnosti NŠ i GS, pa ćete vidjeti koja je to razlika.....
:pisnula: :pisnula: :pisnula:

Post je prijavljen zbog trolovanja i off-topicarenja.
Pozdrav

Prijavljen? Zašto*
Čovjek iznio negativno mišljenje o liliput strankici koja djeluje kao NVO i odmah prijavljen??
cvrčak_na_hedonizmu

#26777 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

VjecitiStudent wrote: Zapravo je stvarno čudo, s obzirom na skoro pa nepostojeće razlike među stvarnim politikama stranaka kad jednom osvoje vlast, da i ovoliki broj građana izlazi na izbore.
Svi su oni isti dok SDA suvereno vlada. Izlizana priča, zar ne ? Il' ipak nije.

Narod znO, kao što znaju p(l)aćenici sa foruma :skoljka:
putokaz1

#26778 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

NS nije imala ministarstva
imala je vlast kratko u Graddu Sarajevu s SDP i kad je SDP tražio interes oni su napustili.(Dio vlast do sukoba u vezi Televizije)
Imala je pojedinačnu vlast načelnika u Bosanskom Petrovcu koji ih je napustio.
Znači nisu imali Direktnu vlast
Dajmo im šansu!
kluz franjo

#26779 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

VjecitiStudent wrote:
kluz franjo wrote: Ali da pogledamo SUŠTINU problema gore navedenog pitanja. A uzećemo tu kao primjer kantonalne izbore 2014.
Od nešto oko 407K registriranih birača u KS, na izbore je izašlo 227K.
Znači 180K zvanično registriranih nije iskoristilo svoje biračko pravo. Poznati su nam problemi sa biračkim spiskovima, ali je broj neglasača opet značajan i znakovit.
od 227K njih 16K (znači 7-8%) su bili navodno nevažeći. Poznat nam je problem biračkih odbora na biračkim mjestima.
Od 211K važećih cca. 33K su bili "rasuti" (znači 15%) ispod cenzusa.
SDA dobija najviše glasova sa 53K (znači nešto malo više od zbira nevažećih i "rasutih")
Dvije godine nakon izbora u Skupštini KS imamo 10 "nezavisnih" zastupnika. To odgovara cca. 50K glasova.
Sve u svemu, nije poenta u izlaznosti ili neizlasnosti.
Problem je u katastrofalnom odnosu ljudi prema svom civilizacijski stečenom pravu BIRANJA.
Tu kazne ne pomažu. Ili si svjestan moći svog GLASA i BIRAŠ ili od 407K glasova imaš na vlasti opciju koja je dobila 53K.
Fula.
Npr., u Centru prijavljeno bilo 61.007 birača, po popisu živi svega ukupno 59.238 stanovnika. Kad se odbiju oni maloljetni bez prava glasa, ispada da je stvarni broj glasača u Centru, oko 45 000.
Po biračkom spisku izlaznost jadnih 43%, po broju popisanih izlaznost vrlo pristojnih 59%.
Slično je i ostatku gradskih općina.

Tako da od izlaznosti, puno veći problem ove navodne anti-SDA opcije je rasipanje glasova na penzionere, sduove i milion uzaludnih građanskih i "lijevih" frakcija, što opet, s obzirom na (ne)kvalitet onog što im nude 'velike' stranke nije nikakvo čudo.

Zapravo je stvarno čudo, s obzirom na skoro pa nepostojeće razlike među stvarnim politikama stranaka kad jednom osvoje vlast, da i ovoliki broj građana izlazi na izbore.
Ne znam zašto fula @vječiti?
Ako sam te dobro shvatio, i ti dijeliš mišljenje da u datom socio-političkom kontekstu, obavezna, nametnuta i stopostotna izlaznost nije riješenje.
Ja ću se evo i na bazi tvojih brojeva (lok. izbori '16.) za Općinu Centar potruditi da dokažem da nije sve u izlaznosti i u strankama (najkomotnije je svaliti sve na stranke).
Znači, ako polazimo od nekog "prečišćenog" broja registrovanih birača od 45.000 i 26.500 izašlih na izbore, opet imamo cca. 18.500 koji nisu iskoristili svoje demokratsko pravo IZBORA. (poređenja radi prve 4 liste su osvojile ukupno 18.000 glasova)
Od broja izašlih cca. 7% ili 1.900 glasova su bili po nekom osnovu nevažeći.
Od preostalih važećih oko 24.500, cca. 9% je bilo "rasuto" na liste ispod cenzusa - 2.200 glasova.
Već na konstituirajućoj sjednici smo dobili 3 "nezavisna" vjećnika, što odgovara nekom broju glasova od cca. 2.300.
Sabiranjem nevažećih, rasutih i "nezavisnih" dolazimo do broja 6.400 glasova - poređenja radi SDA apsolutno upravlja općinom sa 6.900 osvojenih glasova.
Toliko o matematici i kvantitetu. A sada o kvalitetu. Ponavljam, po mom mišljenju, najveći je problem individualnog odnosa birača i nesvjesnosti snage svoga GLASA.
Ostaćemo u Centru u tvom primjeru.
Na stranu što je samo idiot mogao Dževada Topića staviti na listu kandidata, taj isti je SNAGOM 372 direktna glasa ušao u OV.
Prva varijanta je da su tih 372 sugrađana prepoznali dug istorijat Topine ljevičarske borbe i godine socijaldemokratskog aktivizma, a Topa onda iznenada "prevrće". U tom slučaju, neka mu se pred kućom skupe barem njih 200 i traže nazad povjereni mandat.
Ili, je njih 372 znalo da će Topa "prevrnuti" pa su svjesno glasali, a onda i nema manipulacije izborne volje.
Znači, demokratsko pravo IZBORA nije ZMBT ili neki tele-voting za Eurosong, bez obzira koliko nekome odgovaralo da to tako predstavi.
Tek kada sugrađani i sugrađanke budu pridavali značaj izboru političkih predstavnika, barem približan onom kao kada BIRAJU gdje će naručiti pitu ili ćevape, tek onda možemo očekivati kvalitativne pomake i u ozbiljnosti rada izabranih predstavnika.
A do tada je nalakše svaliti svu odgovornost na Zukića, Komšića, Ćudićku i ine...
agent_zero

#26780 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by agent_zero »

Maystor wrote:Za Peđu i članove rukovodstva NS koji čitaju temu
Mislim da ste neadekvatno reagovali u slučaju izbora gradonačelnika Sarajeva. Najmanje što ste morali učiniti je podnošenje krivične prijave protiv NN lica iz SDA, te Stojnića i Miladina, uz trajnu blokadu GV-a dok se ne razjasne okolnosti ove političke korupcije. Jednostavno, morate se suprotstaviti. Više nije dovoljno reći "mi smo alternativa na izborima". Ovakvi nasrtaji Izetbegovića na temeljne vrijednosti našeg društva, zahtijevaju aktivan otpor. Mnogi ljudi koje poznajem u vama vide nadu i imaju neka očekivanja. Razgovarate li još uvijek sa građanima, kao nekada? Znate li koliko je ogorčenje prisutno kod ljudi? Razmislite da li vam je strategija dobra.
Ovo je generalno pitanje za kompletnu ljevicu! :thumbup:

Zašto puštate da "karavane prolaze"? Zbog čega se ne pruža otpor i blokada SDA tiraniji i diktaturi?

Zbog čega se bojite otvorenog sukoba sa SDA minderašima?
Hakiz

#26781 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

agent_zero wrote:
Maystor wrote:Za Peđu i članove rukovodstva NS koji čitaju temu
Mislim da ste neadekvatno reagovali u slučaju izbora gradonačelnika Sarajeva. Najmanje što ste morali učiniti je podnošenje krivične prijave protiv NN lica iz SDA, te Stojnića i Miladina, uz trajnu blokadu GV-a dok se ne razjasne okolnosti ove političke korupcije. Jednostavno, morate se suprotstaviti. Više nije dovoljno reći "mi smo alternativa na izborima". Ovakvi nasrtaji Izetbegovića na temeljne vrijednosti našeg društva, zahtijevaju aktivan otpor. Mnogi ljudi koje poznajem u vama vide nadu i imaju neka očekivanja. Razgovarate li još uvijek sa građanima, kao nekada? Znate li koliko je ogorčenje prisutno kod ljudi? Razmislite da li vam je strategija dobra.
Ovo je generalno pitanje za kompletnu ljevicu! :thumbup:

Zašto puštate da "karavane prolaze"? Zbog čega se ne pruža otpor i blokada SDA tiraniji i diktaturi?

Zbog čega se bojite otvorenog sukoba sa SDA minderašima?
Zamisli situaciju da si ti u takvoj političkoj partiji, dakle onoj od koje bi se očekivalo da se suprotstavi SDA.

Dođu izbori i izađe 60% glasača. Od njih više od 50% glasa za SDA. A onih 40% koji nisu glasali kažu da nemaju za koga. A to znači da im ni tvoja partija nije izbor.

I onda na forumu čitaš kritike, što ne radiš, što se ne suprotstavljaš.
agent_zero

#26782 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by agent_zero »

Ovako ništa ljevica neće postići, šutnjom... a ko šuti, taj i odobrava.

Ubijaju ljudima nadu nečinjenjem.
JThomas

#26783 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JThomas »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:
VjecitiStudent wrote: Zapravo je stvarno čudo, s obzirom na skoro pa nepostojeće razlike među stvarnim politikama stranaka kad jednom osvoje vlast, da i ovoliki broj građana izlazi na izbore.

a kako ti sda sad dobi gradonačelnika? jednim preletačem iz sdp, i jednim iz df, pa ti glasaj za njih. kako dobi centar, posvađanim i kupljenim kandidatima "opozicije". oni su plaćenici, oni dovode do toga da ja glasam protiv sda, a da se taj moj glas nakon izbora opet priključi sda...
GeeTnT

#26784 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by GeeTnT »

Placenik iz esdea,
Preletac iz opozicije

Uoci razliku!
cvrčak_na_hedonizmu

#26785 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

JThomas wrote:
cvrčak_na_hedonizmu wrote:

a kako ti sda sad dobi gradonačelnika? jednim preletačem iz sdp, i jednim iz df, pa ti glasaj za njih. kako dobi centar, posvađanim i kupljenim kandidatima "opozicije". oni su plaćenici, oni dovode do toga da ja glasam protiv sda, a da se taj moj glas nakon izbora opet priključi sda...
Shodno tome niko ne valja, svi su oni isti, a SDA jaše li jaše i ako u praksi primjenimo priču kako niko ne valja ovi će vladati i narednih pedesetak godina. Hint, čarobni štapić ne postoji.

To je zaključak, il' nešto pogrešno protumacih ?
JThomas

#26786 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JThomas »

pa hvala bogu da ne valja. sda zahvaljujući kvaziopoziciji jaše i gdje nije dobila potrebni broj glasova. glas za sdp u starom gradu je završio kao glas za skaku za gradonačelnika, putem velikog ljevičara miladina. glasovi za df za vijeće u centru i novom sarajevu su završili kao ajnadžićeva i koldžina većina putem "nezavisnih", zna se i koja radna mjesta su za to dobili. u centru je inženjeringom ajnadžić postao gradonačelnik sa 30% glasova, u dogovoru i talu sa kvaziopozicijom. u stvarnosti sda ima više mjesta i vlasti zahvaljujući njima nego da su ti glasači ostali kod kuće...
cvrčak_na_hedonizmu

#26787 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

JThomas wrote:pa hvala bogu da ne valja. sda zahvaljujući kvaziopoziciji jaše i gdje nije dobila potrebni broj glasova. glas za sdp u starom gradu je završio kao glas za skaku za gradonačelnika, putem velikog ljevičara miladina. glasovi za df za vijeće u centru i novom sarajevu su završili kao ajnadžićeva i koldžina većina putem "nezavisnih", zna se i koja radna mjesta su za to dobili. u centru je inženjeringom ajnadžić postao gradonačelnik sa 30% glasova, u dogovoru i talu sa kvaziopozicijom. u stvarnosti sda ima više mjesta i vlasti zahvaljujući njima nego da su ti glasači ostali kod kuće...
:thumbup:

Zato ih trebamo podržati, jer trebaju da preuzmu odgovornost. Na svim nivoima, jer narod zna, nasa SDA !
JThomas

#26788 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JThomas »

to ti reci ljevičarima i opozicionarima miladinu, stojniću, srdiću i sličnima. i takvi parmaci kakvi jesu - sda bi imala bitno manje vlasti danas samo da su ostali u strankama u kojima su dobili mandate. samo to, a oni ne mogu i neće ni to.
cvrčak_na_hedonizmu

#26789 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

JThomas wrote:to ti reci ljevičarima i opozicionarima miladinu, stojniću, srdiću i sličnima. i takvi parmaci kakvi jesu - sda bi imala bitno manje vlasti danas samo da su ostali u strankama u kojima su dobili mandate. samo to, a oni ne mogu i neće ni to.
Kakve veze ima NS sa tom pričom ? Naime, ovo je tema o NS-u, a ti pišeš o SDP-u i DF-u. Da nisi fulio temu ?
JThomas

#26790 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JThomas »

onda si i ti fulio temu u postu koji sam citirao...
cvrčak_na_hedonizmu

#26791 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

JThomas wrote:onda si i ti fulio temu u postu koji sam citirao...
Ne bih rekao, svi su oni isti, neka nama SDA, to je poenta, tako barem ispada, jer SDA vlada, a ne "ljevica". Sa takvom pričom SDA ostaje do sudnjeg dana što je žešća nebuloza.
JThomas

#26792 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JThomas »

zamjena teza na nivou. nisam ja taj koji već dobijene i izglasane protiv-sda mandate prvom prilikom prodaje i predaje sda, već delegati iz nominalne opozicije. niti sam ja napravio takve stranačke organizacije i disciplinu, već lagumdžija, nikšić i komšić. ja sam samo protiv-sda glasač, a čiji su glasovi za opoziciju previše puta završili kod sda.

znači mi ne možemo početi pričati jesu li oni bolji ili gori, kad sda od njih uzme koliko treba i napravi vlast. dok je tako mi ne pričamo je li alternativa bolja ili gora - nego je li uopšte alternativa ili radi zajedno sa ovima.

ako ćemo o ns njihovi aferimi su manje vidljivi ali ih ima sasvim dovoljno za osnovanu sumnju. prvenstveno slamka spasa poziciji kroz zakon o radu koji je ona morala usvojiti da dobije tranše od mmf i opstane kod svoje armije budžetlija. pa onda i na njihovoj strani izbor kandidata u centru za kojeg se bar čulo, a u drugim opštinama kandidati za koje zna uža familija.
Hakiz

#26793 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

JThomas wrote:zamjena teza na nivou. nisam ja taj koji već dobijene i izglasane protiv-sda mandate prvom prilikom prodaje i predaje sda, već delegati iz nominalne opozicije. niti sam ja napravio takve stranačke organizacije i disciplinu, već lagumdžija, nikšić i komšić. ja sam samo protiv-sda glasač, a čiji su glasovi za opoziciju previše puta završili kod sda.

znači mi ne možemo početi pričati jesu li oni bolji ili gori, kad sda od njih uzme koliko treba i napravi vlast. dok je tako mi ne pričamo je li alternativa bolja ili gora - nego je li uopšte alternativa ili radi zajedno sa ovima.

ako ćemo o ns njihovi aferimi su manje vidljivi ali ih ima sasvim dovoljno za osnovanu sumnju. prvenstveno slamka spasa poziciji kroz zakon o radu koji je ona morala usvojiti da dobije tranše od mmf i opstane kod svoje armije budžetlija. pa onda i na njihovoj strani izbor kandidata u centru za kojeg se bar čulo, a u drugim opštinama kandidati za koje zna uža familija.
Samo, zakon o radu bi bio usvojen ovako ili onako baš zbog pritiska MMF-a. Pa, mali primjer: Da nije NS uložio amandman, koji je prihvaćen, danas bi prekovremeni radi bio 20 sati sedmično ili i više, ne 8 sati.

Druga je tema kontrola provođenja tog zakona (pogotovo) kod privatnika.

Dakle, možeš gledati koje su sličnosti NS-a sa sadašnim načinom političkog rada. A možeš gledati i šta je drugačije. Pa, u situaciji u kojoj je SDA 100% SDA, a NS 90% SDA, to je, ipak, 10% napretka. Nema čarobnog štapića, 10% je bolje nego 0. Pa drugi put drugih 5 ili 10%. Treba krenuti, pa vidjeti gdje put vodi.
JThomas

#26794 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JThomas »

ja sam glasao i za ns, između ostalih, i glasaću opet dok ne dođe nešto bolje. nisam ti ja sporan. ali realno postoje razlozi bar za sumnju, da se ne lažemo.

opozicija mora shvatiti (ako uopšte želi zaista biti opozicija) da veći broj sda glasova nije vođen nikakvom, pa ni pogrešnom ideologijom, već je kupljen direktno ili indirektno. a oni na to ne mogu računati, i zato se za poziciju i opoziciju glasa iz različitih razloga. ti ne možeš nadjačati mašineriju kupljenih, ako tebi kupuju ključne mandate i ključne odluke onoliko koliko im treba.
JThomas

#26795 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JThomas »

elaboriraću još malo o poziciji i opoziciji generalno. ovo su zvanični rezultati posljednjih izbora za člana predsjedništva iz b naroda:

http://www.izbori.ba/Potvrdjeni2014/Fin ... fault.aspx

znači uz sve mehanizme kupovine (i suhe krađe i manipulacije) glasova kojima sda vlada u najvećoj mjeri, bakir, koji sad djeluje tako nedodirljivo, na ovom spisku nije dobio ni trećinu glasova. u konkurenciji mafijaša fahre, vjerskog službenika koji je bio krtica da se raspu glasovi, neuračunljivog nasilnika u porodici, propalog muzičara kojem se cijela partija smijala iza leđa što su ga uspjeli ubijediti da se kandiduje (a on jedini mislio da može i pobijediti)...ne samo da su fahro i suljagić dobili više glasova nego bakir, nego su dobili i fahro i drugi bakir, i fahro i sefer. da je dvokružni sistem, bilo bi stani-pani.

ako gledamo na jednoj strani blok sda-sbb-sateliti, a na drugoj sdp-df-ns-gs, ovaj drugi blok je dobio više glasova i više mandata za gradsko vijeće, za vijeće opštine centar i za vijeće opštine novo sarajevo. bar prema strankama kandidata na dan zaokruživanja. ali na dan formiranja vijeća...sda ima sva ta tri vijeća. samo da su ovi ostali gdje su bili na dan izbora, eto da uopšte ne govorimo o boljim programima, povjerenju da će se oni ispuniti, kandidatima i zajedničkom nastupu - ta apsolutna pobjeda sda u sarajevu uopšte više ne izgleda tako apsolutno. a svugdje drugo su i ovako izgubili veliki broj pozicija.

hoću reći da ni ta mašinerija uopšte ne bi bila tako nedodirljiva da opozicija nije nekonkretna, neuvjerljiva, i na kraju i kupljena na većem broju mjesta, tj. na tim mjestima kojih je sve više ne ponaša se uopšte kao opozicija, nego kao filijala sda. ta fama da narod iz nekih ideoloških razloga (makar i pogrešnih) hipnotisano glasa za sda je dobrim dijelom prenapumpana. i od njih samih jer im to odgovara, i od opozicije da sakrije svoje promašaje.
Hakiz

#26796 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

JThomas wrote:elaboriraću još malo o poziciji i opoziciji generalno. ovo su zvanični rezultati posljednjih izbora za člana predsjedništva iz b naroda:

znači uz sve mehanizme kupovine (i suhe krađe i manipulacije) glasova kojima sda vlada u najvećoj mjeri, bakir, koji sad djeluje tako nedodirljivo, na ovom spisku nije dobio ni trećinu glasova. u konkurenciji mafijaša fahre, vjerskog službenika koji je bio krtica da se raspu glasovi, neuračunljivog nasilnika u porodici, propalog muzičara kojem se cijela partija smijala iza leđa što su ga uspjeli ubijediti da se kandiduje (a on jedini mislio da može i pobijediti)...ne samo da su fahro i suljagić dobili više glasova nego bakir, nego su dobili i fahro i drugi bakir, i fahro i sefer. da je dvokružni sistem, bilo bi stani-pani.

ako gledamo na jednoj strani blok sda-sbb-sateliti, a na drugoj sdp-df-ns-gs, ovaj drugi blok je dobio više glasova i više mandata za gradsko vijeće, za vijeće opštine centar i za vijeće opštine novo sarajevo. bar prema strankama kandidata na dan zaokruživanja. ali na dan formiranja vijeća...sda ima sva ta tri vijeća. samo da su ovi ostali gdje su bili na dan izbora, eto da uopšte ne govorimo o boljim programima, povjerenju da će se oni ispuniti, kandidatima i zajedničkom nastupu - ta apsolutna pobjeda sda u sarajevu uopšte više ne izgleda tako apsolutno. a svugdje drugo su i ovako izgubili veliki broj pozicija.

hoću reći da ni ta mašinerija uopšte ne bi bila tako nedodirljiva da opozicija nije nekonkretna, neuvjerljiva, i na kraju i kupljena na većem broju mjesta, tj. na tim mjestima kojih je sve više ne ponaša se uopšte kao opozicija, nego kao filijala sda. ta fama da narod iz nekih ideoloških razloga (makar i pogrešnih) hipnotisano glasa za sda je dobrim dijelom prenapumpana. i od njih samih jer im to odgovara, i od opozicije da sakrije svoje promašaje.
Hoćeš reći da je SDA Windows zajednica, a opozicija je Linux zajednica?
mario001

#26797 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by mario001 »

GeeTnT wrote:Placenik iz esdea,
Preletac iz opozicije

Uoci razliku!
U skoro svakoj demokratskoj državi stranka koja pobijedi na izborima dobije mandat da sastavi većinu, pa zašto taj demokratski princip ne primijeniti i u Sarajevu? Ponavljam, načelnici koalicije SDA-SBB pobijedili su u tri od četiri gradske općine, a SDA je prva stranka u svim četirima općinskim vijećima. Ako već govorimo o većinskoj volji građana, koalicija SDA-SBB je u četirima općinskim vijećima dobila 2.400 glasova više od bloka NS-SDP-DF-GS. Poređenja radi, u općinama koje čine grad Sarajevo SDA je sama dobila povjerenje 6.000 građana više od zbira glasova koje su dobile SDP, DF i GS zajedno.
zippoo87

#26798 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

JThomas wrote:elaboriraću još malo o poziciji i opoziciji generalno. ovo su zvanični rezultati posljednjih izbora za člana predsjedništva iz b naroda:

dobro je ovo napisano
covjek hoce reci da SDA uopste nije toliko jaka kako izgleda ,cak i sa svom svojom masinerijom i manipulacijama
a ljevica je jaka onoliko koliko joj je jaka najslabija karika...a vidjeli smo na djelu kako to izgleda

poenta je da se uz malo ozbiljnosti DFa i SDPa,mogu uzeti mnoge opstine sa ujedinjenom ljevicom i izbaciti SDA
samo treba dobro paziti koga se stavlja na liste,neka ovo sada bude pouka SDPu i DFu...mada sam skeptican kada vidimo ko vodi ove politicke stranke

samo ovo sto mi sada pisemo nije bas za teme NS,nego za politika all about ...ovdje se najvise spominju druge stranke a najmanje NS,koja i nema nikakve veze sa ovim "prebjeguljama" iz drugih stranaka
Novak20

#26799 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Novak20 »

Mislim da je ovo dobra inicijativa Naše stranke da malo animira i one kojima je mrsko da se bave politikom ali su zainteresovani da daju prijedloge za pozitivne promjene u oblasti koja ih interesuje. Nadam se da ova inicijativa neće završiti kao i odgovori na forumska pitanja. :D

https://www.nasastranka.ba/nova-platfor ... h-oblasti/
putokaz1

#26800 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Šta ima novo u NS
pripreme za 2018
mogućnost koalicije s SDP i dr strankama
novi kadrovi
?
Locked