Dešavanja u Srbiji
-
kakavdanakneiskustvu
#26776 Re: Dešavanja u Srbiji
Heroj iz Obrenovca Slobodan Nedeljković Džambo (25), čija je priča potresla Srbiju, jer je izgubio suprugu i sina u poplavama, ali danima spasava živote, kaže da je od policije dobio nagovještaj da su mu pronašli porodicu!
Ipak, najgore u čitavoj ovoj tragediji je to što Džambo kaže da mu nisu potvrdili da li su pronađeni živi, piše "Telegraf".
"Sinoć sam dobio, za sada još neproverenu, informaciju da su mi žena i dvogodišnji sin možda ipak živi. Još ih nisam video, ni čuo, ali ne gubim nadu. Zvali su me iz neke organizacije i rečeno mi je da su pronađeni i to me je umirilo, ali tek posle shvatio da mi nisu rekli da li su pronađeni živi", kaže ovaj junak zbog čije je sudbine plakala cijela Srbija.
Telegraf" je pronašao Nedeljkovića u jednom od sabirnih centara za smještaj evakuisanih ljudi od poplava iz Obrenovca. Kako je rekao, dobro se osjeća i zadovoljan je brigom države o njemu, a jedina želja mu je da opet vidi svoju ženu i zagrli svog sina nasljednika.
"Daće Bog da se sve završi dobro, preguraćemo i ovo zlo. Sada svaki put kada zazvoni telefon skačem čekajući da čujem ili njihov glas ili da mi jave gde se nalaze", rekao je Nedeljković.
Podsjetimo, kad su nastupile poplave, Nedeljković je odvezao svoju porodicu kod tasta u Veliko polje, misleći da će tamo biti na sigurnom. Zbog brzog nadolaženja vode popeli su se na krov, a njegov tast je otišao nazad u kuću po ćebe. Kad se vratio na krov, njih više nije bilo!
Da tragedija ovog čovjeka bude još veća, dok je imao šest godina porodica mu je pobijena na Kosovu, a on je u Obrenovac došao kao izbjeglica 1999.
Ipak, najgore u čitavoj ovoj tragediji je to što Džambo kaže da mu nisu potvrdili da li su pronađeni živi, piše "Telegraf".
"Sinoć sam dobio, za sada još neproverenu, informaciju da su mi žena i dvogodišnji sin možda ipak živi. Još ih nisam video, ni čuo, ali ne gubim nadu. Zvali su me iz neke organizacije i rečeno mi je da su pronađeni i to me je umirilo, ali tek posle shvatio da mi nisu rekli da li su pronađeni živi", kaže ovaj junak zbog čije je sudbine plakala cijela Srbija.
Telegraf" je pronašao Nedeljkovića u jednom od sabirnih centara za smještaj evakuisanih ljudi od poplava iz Obrenovca. Kako je rekao, dobro se osjeća i zadovoljan je brigom države o njemu, a jedina želja mu je da opet vidi svoju ženu i zagrli svog sina nasljednika.
"Daće Bog da se sve završi dobro, preguraćemo i ovo zlo. Sada svaki put kada zazvoni telefon skačem čekajući da čujem ili njihov glas ili da mi jave gde se nalaze", rekao je Nedeljković.
Podsjetimo, kad su nastupile poplave, Nedeljković je odvezao svoju porodicu kod tasta u Veliko polje, misleći da će tamo biti na sigurnom. Zbog brzog nadolaženja vode popeli su se na krov, a njegov tast je otišao nazad u kuću po ćebe. Kad se vratio na krov, njih više nije bilo!
Da tragedija ovog čovjeka bude još veća, dok je imao šest godina porodica mu je pobijena na Kosovu, a on je u Obrenovac došao kao izbjeglica 1999.
- Banksy
#26777 Re: Dešavanja u Srbiji
Odličan Miki Manojlović na srbijanskom dnevniku sinoć. Taman kad izgubimo nadu da u Srbiji postoji normalna glava, ukaže se jedna, pa ne dozvoli generalizaciju. Dobro je da ga je sinoć čula cijela Srbija.
- ultima_palabra
#26778 Re: Dešavanja u Srbiji
Ima li negdje video?Banksy wrote:Odličan Miki Manojlović na srbijanskom dnevniku sinoć. Taman kad izgubimo nadu da u Srbiji postoji normalna glava, ukaže se jedna, pa ne dozvoli generalizaciju. Dobro je da ga je sinoć čula cijela Srbija.
- Banksy
#26779 Re: Dešavanja u Srbiji
Ne vjerujem. To je bio neki dnevnik+, čini mi se, neki dodatak, 15 min, ne znam.ultima_palabra wrote:Ima li negdje video?Banksy wrote:Odličan Miki Manojlović na srbijanskom dnevniku sinoć. Taman kad izgubimo nadu da u Srbiji postoji normalna glava, ukaže se jedna, pa ne dozvoli generalizaciju. Dobro je da ga je sinoć čula cijela Srbija.
Odličan je bio. Možda neko i nađe ...
edit:
Evo ga samo dio:
http://www.rts.rs/page/magazine/sr/stor ... i+dar.html
Govorio je o Srbiji danas, prilično negativno, ali ništa što bi bilo srbijanski specifikum, više o tome kakvi smo ljudi postali, tegobni, nepovjerljivi, negativni, itd, a na pitanje otkad je Srbija takva, odgvorio je: od Gazimestana. To se na RTS-u rijetko čuje.
- Creasy
#26780 Re: Dešavanja u Srbiji
Je li iko vidio ovu akciju na Pink Plus? E fakat svaka mu čast ko je ovo organizovao i ovima što učestvuju. Već su sakupili preko 8 mil. dinara.
Ovako nešto bi trebalo i u Sarajevu pokušati...
Ovako nešto bi trebalo i u Sarajevu pokušati...
-
radostan dan
#26781 Re: Dešavanja u Srbiji
hemijska industrija
farmaceutska industrija
metaloprerađivačka industrija
mašinska industrija
prehrambena industrija
građevinarstvo i industrija građevinskog materijala
farmaceutska industrija
metaloprerađivačka industrija
mašinska industrija
prehrambena industrija
građevinarstvo i industrija građevinskog materijala
- Grover
#26783 Re: Dešavanja u Srbiji
Uklonjeni blog sa Blica

a, AV, podnosim ostavku!
Podnosim je jer sam se ispavao i u ovo malo lucidnih trenutaka shvatio sam svoju nezamenljivu odgovornost za stanje u državi na čijem sam čelu.
Shvatio sam da mi je Zakon o vanrednim situacijama nalagao da „odmah po saznanju da postoji neposredna opasnost od elementarne nepogode” (član 30, Služ. gl. 111/2009 i 92/2011) proglasim vanrednu situaciju, a to saznanje je postojalo još od utorka 13. maja kad je već posle 17h Republički hidrometeorloški zavod (RHMZ) najavio velike padavine, a iste večeri je to i Biljana Vraneš pročitala u III dnevniku RTS-a, upozorenje pojačano mapom Srbije gde su područja u vanrednoj opasnosti bila označena crvenom bojom.
Ja, AV, proglasio sam vanredno stanje tek u četvrtak, 15. maja, u popodnevnim satima, kad je za mnoga ugrožena područja već bilo uglavnom kasno. Nisam se oslonio na stručnjake, već na pogrešne procene sebe samoga i svojih drugara iz vlasti, što me čini objektivno odgovornim za teške posledice po živote i imovinu stotina hiljada ljudi.
Takođe ja, AV, pored ovog osnovnog, zakonskog, političkog i nezaobilaznog razloga, podnosim ostavku i iz sledećih moralnih razloga:
1. Iako sam ranoranilački već dve godine u vrhu vlasti – de facto sam bio to vreme sam vrh vlasti – nisam iz toga skoro ništa naučio. Podsticao sam poslušnički, slugeranjski stav mojih saradnika, pa čak i ministara. Pa sam tako dočekao da me, na sednici Vlade, 15. maja, kad sam shvatio kolike su razmere katastrofe, ponese histerično-paranoično stanje koje nisam mogao da kontrolišem; sviknuti na moje nenormalno ponašanje, ministri su prećutali moje ispade, umesto da me neko od najviših državnih rukovodilaca sabrano prekine (ili, još prigodnije, otera u p. m.), čime sam dodatno uplašio stanovništvo (kad je već mnogo toga bilo kasno), uneo paniku, zbunio državnu upravu i nadležne službe, pojačao nered i konfuziju, umesto da se smireno i civilizovano obratim javnosti kako bi se umanjile haotične i tragične posledice koje su usledile.
2. Tada sam pozvao dobrovoljce na Šabac, hiljadu i po njih, umesto da sam Šabac pozovem na veću angažovanost (jer ima i tamo dovoljno ljudi). Smenio sam, nošen svojom nezajažljivom željom da moji svuda vladaju, predsednika lokalnog Štaba i predsednika opštine Šabac, koji nije iz moje stranke, i postavio svog čoveka, Babića iz Vrnjačke Banje, koji se, ne poznajući ni Šabac ni ovaj posao, pokazao brzo kao nesposoban, pa sam onda na to mesto gurnuo generala Dikovića, načelnika Generalštaba. Ja, AV, time sam se umešao u komandovanje vojskom, što nije uopšte u mojoj ingerenciji, a ogrešio sam se i o funkcionalnost komandovanja, jer je posao ovog generala da nadgleda čitav angažman Vojske Srbije na svim ugroženim područjima, a ne samo u Šapcu. Iskreno, uprpio sam se, šta je tu je, ali sam itekako odgovoran za svoje teške pogreške.
3. Vozikao sam se helikopterima, pontonskim čamcima i amfibijama, vukući sa sobom snimatelje i novinare, koji su svakako imali preča posla da izveštavaju nego da mene slikaju, čime sam, još gore, naveo i pojedine svoje ministre, a onda i ostalu estradu, da se posluže istim suvišnim marketingom. To je s pravom ostavilo ružan ukus u javnosti, jer je ličilo na stranačku i vlastodržačku promociju, zbog čega se osećam duboko postiđenim.
4. Neprimereno, naopako, preteći zabranio sam da se objavljuju podaci o postradalima sa smrtnim ishodom, kako bih te podatke ja lično objavio, kojom prilikom sam – u najmanju ruku ružno – pitao „gde su te stotine i hiljade mrtvih”, iako broj smrtno postaradilih nije konačan niti znamo sve razmere ove katastrofe. Molim Srbiju da mi ovo posebno oprosti.
5. Dopustio sam, i svojim ponašanjem ohrabrio, brojne nazovi rukovodioce – državne, administrativne, medijske i ostale – da hroničnu neorganizovanost države ne umanje, već pojačaju do košmara, tako da se društvo, na osnovi samoodbrane, moralo samo nekako pribrati, što svakako nije najbolji način za vanredne situacije ove vrste. Naročito sam, ako ne lično, a ono kroz svoje nesposobne saradnike i trabante, narušio lanac koordinacije i komandovanja u slučaju Obrenovca, jer su, umesto da misle svojom glavom ili da slušaju pametnije od sebe, nadležni za uzbunjivanje i akciju spasavanja čekali da im ja to odobrim. Umesto da radim svoj posao – posao glavne državne koordinacije uz savete proverenih, pravih stručnjaka – ja, AV, predao sam se niskoj strasti glumljenja Vođe, što je daleko od evropskog standarda kojem sam se, na jeziku, obavezao.
Mogu navesti i sijaset drugih razloga, ali na kraju, da ne davim u ovoj poplavi, moram priznati i ovo:
Između 1993. i 2008. godine – punih 15 godina – pripadao sam tzv. radikalnoj stranci i podsticao, u svojstvu jednog od njenih čelnih ljudi, najdublju političku patologiju (Šešeljevih neonacista), pa sam, čak, odatle dospeo do položaja ministra informisanja u vreme NATO bombardovanja, kad je ubijen novinar S. Ćuruvija, poginuli brojni radnici RTS-a, a ja dobio stan od države. Davao sam tokom tih ranijih 15 godina brojne gadne izjave, kojih se danas valjda stidim. Ali neka bude šta je bilo. Ja, AV, podnosim ostavku i tek ću se za 15 godina ponovo pojaviti u političkom životu, koliko mi treba za skrušenu, hrišćansku i svaku drugu pokoru od ranijeg šešeljevskog angažmana. U međuvremenu, predaću se lektirama Vebera, Parsonsa, Lumana i evropske liberalne misli, baviću se svojom porodicom i pravnim zanatom koji sam davno izučio a nisam ga nikad praktikovao, i pokušati da doprinesem, najpre svojim nečinjenjem, a onda skromnim delima, ustanovljenju građanskog društva u Srbiji i same Srbije kao pravne i demokratske države po ugledu na razvijenu Evropu.
Ima za mene, verujem, života i po strani od politike!
Ja, AV,
u prestonom gradu Beogradu,
31. juna 2014.
na dan završetka deonice Ub – Lajkovac
-
radostan dan
#26784 Re: Dešavanja u Srbiji
ali je on bas naglasavao Divkovicu da se Sabac mora odbraniti bez obzira na zrtve
a ovo sto si nabrojao od industrije u Sabcu,nista ne znaci
jbg, onda da probam sa ovim -
teslini laseri
supertajno oružje by žirinovski
- Grover
#26785 Re: Dešavanja u Srbiji
Izjava za štampu Kaleta Gospodara Vremena:
- Grover
-
Ras Al Ghul
#26787 Re: Dešavanja u Srbiji
Objesiti kučku!
-
zavrzlama
#26788 Re: Dešavanja u Srbiji
Pa politicki marifetluk i kupljenje politickih poena...poplave pokosile trecinu srbije i uhvatile vucku nespremnog,tad dobivsi informacije od eksperata da se u narednih 48 sati sprema poplava Sapca,vucko skontao da se ima dovoljno vremena da se grad odbrani,i znajuci da ima vremena ,unaprijed digao hampu i obecao odbranu Sapca(uzivio se ko da je rat) ,Sabac odbranjen,on ispao heroj i covek od reci... insistirao jer je znao unaprijed da moze obecano ispuniti..Bucko iz mahale wrote:Jedno pitanje,
zasto je pickousti institirao na zastiti Sabca po svakoj cijeni pored ostali gadova...
Sta se nalazi u tom gradu da je on od vrhunske vaznosti za odbranu od poplave za razliku od drugih koji se nalaze u neposrednoj blizini
Ps.Sabac se nalazi izmedu bjeljine i obrenovca
- area51
-
radostan dan
#26790 Re: Dešavanja u Srbiji
mjenjam titulu za pozitivnu nulu na računu...to bi bila prava stvar.
- area51
#26791 Re: Dešavanja u Srbiji
Nemoj sad o tome,stipu još dan dva pa ćemo ondaradostan dan wrote:mjenjam titulu za pozitivnu nulu na računu...to bi bila prava stvar.
P.S.Ako UEFA prije ne prekrati
-
kakavdanakneiskustvu
- Država
#26793 Re: Dešavanja u Srbiji
IZBOR: Ili novo zaduživanje, ili prodaja "Telekoma", "Dunava" i Aerodroma
Bojana Anđelić | 26. 05. 2014. - 18:42h | Komentara: 17
Država ima dva izbora, ili da nastavi da se zadužuje ili da proda profitabilna preduzeća, kaže za “Blic” ekonomista Ljubomir Madžar.

Zainteresovanost Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) da učestvuje u privatizaciji tri srpske kompanije “Telekom Srbija”, „Dunav osiguranje“ i Aerodrom “Nikola Tesla”, otvorila je pitanje da li je sada pravi trenutak za njihovu prodaju. Madžar podseća da još od 2008, kada je počela svetska ekonomska kriza, traje vreme koje nije dobro za prodaju.
- Dobro vreme ne može da se iščeka. Nama gori pod nogama, pa tu i nema mnogo izbora. Kada te nužda natera, onda te tera na očajničke poteze - kaže Madžar.
Šta god država da odluči za njega neće biti za kritiku jer dobre alternative ne postoje.
- Ako je moguće dići kredit sa povoljnim kamatom, i grejs periodom dovoljno dugim da to može državna kasa da izdrži, onda je bolje ići na neko zaduženje, iako je i to opasno jer je javni dug već ogroman. Mora se uraditi ili jedno ili dugo. Birate između mogućnosti a svaka se tragično završava. Kako god da urade biće to iznuđen potez. Pretpostavljam da će se opredeliti za ono što može lakše da se ostvari – kaže Madžar.
“Telekom Srbija”, „Dunav osiguranje“ i Aerodrom “Nikola Tesla” među retkim su kompanijama u vlasništvu države koje su poslovale sa dobitkom. Najveću zaradu, više od 15 milijardi dinara u prošloj godini, ostvario je “Telekom”, dok su “Dunav” i Aerodrom pojedinačno napravili dobitak od po 16 miliona dinara.
I pre ponude EBRD-a, Vlada Srbije je imala plan da “Telekom” proda do kraja godine. Koliko bi država mogla da zaradi prodajom “Dunava” i Aerodroma za sada niko ne želi da licitira.
- Novac danas vredi više nego juče, i o prodaji svakako treba dobro razmisliti. “Telekom” je izložen velikoj konkurenciji, ima dva jaka operatera i teško da će u budućnosti moći da se nosi sa njima – kaže profesor na FEFA Nebojša Savić.
Savić: Ulažu u siguran profit
Zainteresovanost EBRD za privatizaciju, za profesora Nebojšu Savića nije neuobičajena. Kako kaže, EBRD je to radio i do sada.
- Oni to rade privremeno dok firme ne stanu na noge. Reč je o multilatelarnoj instituciji, koja se obično pojavljuje privremeno sa idejom da se firma koja ima profitni potencijal, izgradnjom određene korporativne strukture unapredi. Oni hoće da ulože svoj kapital samo ako vide da tu postoji profitni potencijal - kaže Savić.
EBRD, između ostalog, ima vlasničkog udela i u domaćoj Komercijalnoj banci.
On objašnjava da će, ako se puno bude čekalo, „Telekom“ sve više posustajati, a njegova cena padati. Isti slučaj je i sa aerodromom.
- Treba nam prvoklasni aerodrom, sa uslugama koje imaju evropski aerodromi. Ako je “Er Srbija” produžena ruka jednog svetskog giganta koji je u ekspanziji, onda i aerodrom mora da prati taj razvoj. To traži ozbiljna ulaganja, a nisam siguran da mi možemo to da iznesemo - kaže Savić.
Do 15. juna bi trebalo da budu usvojene izmene i dopune Zakona o osiguranju, što je uslov za privatizaciju “Dunav osiguranja”. Do kraja godine mogla bi da se završi prodaja kompanije. Zainteresovana je i Međunarodna finansijska institucija (IFC), koja je 2013. želela da kupi 20 odsto akcija “Dunava”.

Bojana Anđelić | 26. 05. 2014. - 18:42h | Komentara: 17
Država ima dva izbora, ili da nastavi da se zadužuje ili da proda profitabilna preduzeća, kaže za “Blic” ekonomista Ljubomir Madžar.

Zainteresovanost Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) da učestvuje u privatizaciji tri srpske kompanije “Telekom Srbija”, „Dunav osiguranje“ i Aerodrom “Nikola Tesla”, otvorila je pitanje da li je sada pravi trenutak za njihovu prodaju. Madžar podseća da još od 2008, kada je počela svetska ekonomska kriza, traje vreme koje nije dobro za prodaju.
- Dobro vreme ne može da se iščeka. Nama gori pod nogama, pa tu i nema mnogo izbora. Kada te nužda natera, onda te tera na očajničke poteze - kaže Madžar.
Šta god država da odluči za njega neće biti za kritiku jer dobre alternative ne postoje.
- Ako je moguće dići kredit sa povoljnim kamatom, i grejs periodom dovoljno dugim da to može državna kasa da izdrži, onda je bolje ići na neko zaduženje, iako je i to opasno jer je javni dug već ogroman. Mora se uraditi ili jedno ili dugo. Birate između mogućnosti a svaka se tragično završava. Kako god da urade biće to iznuđen potez. Pretpostavljam da će se opredeliti za ono što može lakše da se ostvari – kaže Madžar.
“Telekom Srbija”, „Dunav osiguranje“ i Aerodrom “Nikola Tesla” među retkim su kompanijama u vlasništvu države koje su poslovale sa dobitkom. Najveću zaradu, više od 15 milijardi dinara u prošloj godini, ostvario je “Telekom”, dok su “Dunav” i Aerodrom pojedinačno napravili dobitak od po 16 miliona dinara.
I pre ponude EBRD-a, Vlada Srbije je imala plan da “Telekom” proda do kraja godine. Koliko bi država mogla da zaradi prodajom “Dunava” i Aerodroma za sada niko ne želi da licitira.
- Novac danas vredi više nego juče, i o prodaji svakako treba dobro razmisliti. “Telekom” je izložen velikoj konkurenciji, ima dva jaka operatera i teško da će u budućnosti moći da se nosi sa njima – kaže profesor na FEFA Nebojša Savić.
Savić: Ulažu u siguran profit
Zainteresovanost EBRD za privatizaciju, za profesora Nebojšu Savića nije neuobičajena. Kako kaže, EBRD je to radio i do sada.
- Oni to rade privremeno dok firme ne stanu na noge. Reč je o multilatelarnoj instituciji, koja se obično pojavljuje privremeno sa idejom da se firma koja ima profitni potencijal, izgradnjom određene korporativne strukture unapredi. Oni hoće da ulože svoj kapital samo ako vide da tu postoji profitni potencijal - kaže Savić.
EBRD, između ostalog, ima vlasničkog udela i u domaćoj Komercijalnoj banci.
On objašnjava da će, ako se puno bude čekalo, „Telekom“ sve više posustajati, a njegova cena padati. Isti slučaj je i sa aerodromom.
- Treba nam prvoklasni aerodrom, sa uslugama koje imaju evropski aerodromi. Ako je “Er Srbija” produžena ruka jednog svetskog giganta koji je u ekspanziji, onda i aerodrom mora da prati taj razvoj. To traži ozbiljna ulaganja, a nisam siguran da mi možemo to da iznesemo - kaže Savić.
Do 15. juna bi trebalo da budu usvojene izmene i dopune Zakona o osiguranju, što je uslov za privatizaciju “Dunav osiguranja”. Do kraja godine mogla bi da se završi prodaja kompanije. Zainteresovana je i Međunarodna finansijska institucija (IFC), koja je 2013. želela da kupi 20 odsto akcija “Dunava”.
-
stari grad Visegrad
#26794 Re: Dešavanja u Srbiji
U Šapcu ima kemijske industrije , i da je da je voda ušla u prostorije gdje stoje kemikalija i raznjela ih, doslo bi do katastrofe u Savi, Sava bi s zagadila, pomrle bi ribe i biljke, mozda bi ljudi dobili opekotine u dodiru s vodom, mozda bi to sve eksplodiralo itd. a ko zna mozda Savu koriste nize i za navodjavanje, sve bi otislo.Bucko iz mahale wrote:Jedno pitanje,
zasto je pickousti institirao na zastiti Sabca po svakoj cijeni pored ostali gadova...
Sta se nalazi u tom gradu da je on od vrhunske vaznosti za odbranu od poplave za razliku od drugih koji se nalaze u neposrednoj blizini
Ps.Sabac se nalazi izmedu bjeljine i obrenovca
Ko zna mozd aje kakava i vojna industrija, ili radioaktivna.
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#26796 Re: Dešavanja u Srbiji
šHa .BA onaj piĆkousti odmah na ostavku...malo ga pritisli i on bi da se zavuće pod kamen...nejma nazad, obraĆun kod DB Korala slijedi, nemoj me pićkili razoĆarat ...jebiga ipak si eroj s jevrejskoga groblja...
-
kakavdanakneiskustvu
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#26798 Re: Dešavanja u Srbiji
Er Srbija "na pozitivnoj nuli"

vidjaj piĆkousniju osmeHa od uHa do uHa...sad Će okretanje prasiĆa na beogradskoj avali...razapet šHatre, zvati stoju, cecu i naravski Vendili

jebte kad arap uloži odmaH pozitiva i to nultna

vidjaj piĆkousniju osmeHa od uHa do uHa...sad Će okretanje prasiĆa na beogradskoj avali...razapet šHatre, zvati stoju, cecu i naravski Vendili

jebte kad arap uloži odmaH pozitiva i to nultna
- Johnzy
#26799 Re: Dešavanja u Srbiji
Čuj, ostavka, možeš misliti! Pa to ti je ono kao kad te nude u gostima kolačima i kafom a ti se prvo ne daš, da ne ispadneš laka ženska. Nema, ovaj je zajahao sad, i moraćemo da ga čupamo iz fotelje, kao umnjak koji ukrivo raste, pod upalom, bez anestezije.pici wrote:šHa .BA onaj piĆkousti odmah na ostavku...malo ga pritisli i on bi da se zavuće pod kamen...nejma nazad, obraĆun kod DB Korala slijedi, nemoj me pićkili razoĆarat ...jebiga ipak si eroj s jevrejskoga groblja...
- Država
#26800 Re: Dešavanja u Srbiji
Al Jazeera Business
U Srbiji više penzionera nego zaposlenih
28 maj 2014 Izmijenjeno 20:27 CEST
Prema podacima Ministarstva finansija, milion ljudi treba da izdržava 1,69 miliona penzionera i 800.000 nezaposlenih.

U Srbiji ima više penzionera nego radnika - to su potvrdili i posljednji podaci Ministarstva finansija o broju zaposlenih.
Slika postaje još sumornija ako se vidi koliko ljudi radi u javnom, a koliko u privatnom sektoru.
Podaci kažu da radno mjesto trenutno ima 1,69 miliona ljudi, što je za 17.000 manje nego na početku ove godine.
Srbiji se desilo ono čega su se svi pribojavali - trenutno ima 28.611 penzionera više nego zaposlenih.
U državnim firmama i institucijama zaposleno je nešto manje od 780.000 ljudi, što znači da u privatnim kompanijama ima gotovo 910.000 radnika.
Prema ovim podacima, blizu milion ljudi treba da izdržava 1,69 miliona penzionera, gotovo 800.000 nezaposlenih i veliki dio državnih, gradskih i opštinskih firmi i institucija.
Isplata penzija sve teža
Kada se to zna, postaje jasno da će isplata penzija biti sve teža, da će izdržavanje javnog sektora biti preskupo, a kada se tome doda i teška situacija nastala kao posljedica katastrofalnih poplava – slika krize postaje mnogo jasnija.
Prema posljednjim podacima Ministarstva finansija, zaposlenost je u martu 2014. smanjena u svim sektorima privrede: građevinarstvu (-7,3 posto), poljoprivredi (-3,8 posto), industriji (-2,7 posto) i uslugama (-1,1 posto), navode beogradski mediji.
Po obliku svojine, zaposlenost je u javnom sektoru smanjena za 0,1 posto, a u privatnom za 2,3 procenta.
S druge strane, podaci Fonda penzijsko-invalidskog osiguranja za mart kažu da u Srbiji ima 1.726.611 penzionera. Od toga je 1,44 miliona status steklo iz radnog odnosa, 212.000 je poljoprivrednih penzionera, a 73.000 iz takozvanih samostalnih djelatnosti.
Izvor: Al Jazeera i agencije

U Srbiji više penzionera nego zaposlenih
28 maj 2014 Izmijenjeno 20:27 CEST
Prema podacima Ministarstva finansija, milion ljudi treba da izdržava 1,69 miliona penzionera i 800.000 nezaposlenih.

U Srbiji ima više penzionera nego radnika - to su potvrdili i posljednji podaci Ministarstva finansija o broju zaposlenih.
Slika postaje još sumornija ako se vidi koliko ljudi radi u javnom, a koliko u privatnom sektoru.
Podaci kažu da radno mjesto trenutno ima 1,69 miliona ljudi, što je za 17.000 manje nego na početku ove godine.
Srbiji se desilo ono čega su se svi pribojavali - trenutno ima 28.611 penzionera više nego zaposlenih.
U državnim firmama i institucijama zaposleno je nešto manje od 780.000 ljudi, što znači da u privatnim kompanijama ima gotovo 910.000 radnika.
Prema ovim podacima, blizu milion ljudi treba da izdržava 1,69 miliona penzionera, gotovo 800.000 nezaposlenih i veliki dio državnih, gradskih i opštinskih firmi i institucija.
Isplata penzija sve teža
Kada se to zna, postaje jasno da će isplata penzija biti sve teža, da će izdržavanje javnog sektora biti preskupo, a kada se tome doda i teška situacija nastala kao posljedica katastrofalnih poplava – slika krize postaje mnogo jasnija.
Prema posljednjim podacima Ministarstva finansija, zaposlenost je u martu 2014. smanjena u svim sektorima privrede: građevinarstvu (-7,3 posto), poljoprivredi (-3,8 posto), industriji (-2,7 posto) i uslugama (-1,1 posto), navode beogradski mediji.
Po obliku svojine, zaposlenost je u javnom sektoru smanjena za 0,1 posto, a u privatnom za 2,3 procenta.
S druge strane, podaci Fonda penzijsko-invalidskog osiguranja za mart kažu da u Srbiji ima 1.726.611 penzionera. Od toga je 1,44 miliona status steklo iz radnog odnosa, 212.000 je poljoprivrednih penzionera, a 73.000 iz takozvanih samostalnih djelatnosti.
Izvor: Al Jazeera i agencije