Popularne stvari koje ne kontam

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

pustopoljina

#26776 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by pustopoljina »

moonca wrote:Ima sve -zeni se vjeruje- zbilja -ako pozove piliciju i kaze da je neko maltretita ili je dotakao -eh , sistem je takav da pravi pare..pa takvog upute na sud- sudija odluci hoce li biti uslova za sudjenje, ako ne, ide na - prevaspitavanaje-a to sve sam mora da plati- pa=kada sabere -kosta ga oko $ 5000---- ili osamaris svoju zenu.... isti proces..
Tebi je jasno, zasto je SADA tako...i to SAMO u razvijenim drzavama?
Znas li koliko zena u ovom trenutku dobija samar ili udarac tezi...bez da ce iko ikad biti kaznjen?
Nisam za izivljavanje zena nad muskarcima, niti muskaraca nad zenama...ali ovo..o ruznim vremenima, vazdiglim feministkinjama...ne mogu svariti.
Feministkinje se vazdigle nekih 50 godina...a istorija puna vapaja.
I ovaj treptaj oka na vremenskoj osi, na jednom dijelu zemaljske kugle, najavljuje sad kijametski dan...
Ne kontam.
moonca

#26777 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by moonca »

Hakiz wrote:
moonca wrote:Ima sve -zeni se vjeruje- zbilja -ako pozove piliciju i kaze da je neko maltretita ili je dotakao -eh , sistem je takav da pravi pare..pa takvog upute na sud- sudija odluci hoce li biti uslova za sudjenje, ako ne, ide na - prevaspitavanaje-a to sve sam mora da plati- pa=kada sabere -kosta ga oko $ 5000---- ili osamaris svoju zenu.... isti proces..
To mi je problematično.

Ako žena nazove i kaže da je maltretirana, u sve više država će postupak biti da se muškarac izvede iz kuće, čak i ako je on vlasnik kuće pa i ako je kupio prije braka sa ženom koja je zvala, pa da se onda kroz postupak utvrđuje da li je žena lagala ili je govorila istinu. Ya to vrijeme žena je u kući a muškarac se mora snalaziti.

Ja bih to promijenio na način da ona osoba koja se žali, ta odlazi.

To je čak i prekršaj ili krivično djelo, diskriminacija po spolu, da se jednom spolu apriori vjeruje pa se mora dokazati da je lagao.
..to policajac odlucuje na licu mjesta, da li ima uslova za podizanje tuzbe- al,i je vjerovatno da ce noc provesti u zatvoru...

.da tako je nekako- mora uzeti advokata da, dokaze da je nije udario-a to jako kosta..
pustopoljina

#26778 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by pustopoljina »

Hakiz wrote:
To mi je problematično.

Ako žena nazove i kaže da je maltretirana, u sve više država će postupak biti da se muškarac izvede iz kuće, čak i ako je on vlasnik kuće pa i ako je kupio prije braka sa ženom koja je zvala, pa da se onda kroz postupak utvrđuje da li je žena lagala ili je govorila istinu. Ya to vrijeme žena je u kući a muškarac se mora snalaziti.

Ja bih to promijenio na način da ona osoba koja se žali, ta odlazi.

To je čak i prekršaj ili krivično djelo, diskriminacija po spolu, da se jednom spolu apriori vjeruje pa se mora dokazati da je lagao.
Zasto bi se pretpostavljena zrtva vodila iz kuce?
Nazovi ti da ti je zena razbila nos i bacila noz na tebe, pa da vidimo koga ce odvesti.
Sve ove antifem price dovedu do onih naslova...ubio zenu..otprije poznat...remecenje javnog reda...obiteljsko nasilje...
Jedne godine je u hrvatskoj zaredalo, da su mogli komotno ostaviti kostur clanka, samo ime, dob i grad upisivati.
Hvala bogu i na ovo zakona sto ga ima.
Hakiz

#26779 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Hakiz »

pustopoljina wrote:
Znas li koliko zena u ovom trenutku dobija samar ili udarac tezi...bez da ce iko ikad biti kaznjen?
Nisam za izivljavanje zena nad muskarcima, niti muskaraca nad zenama...ali ovo..o ruznim vremenima, vazdiglim feministkinjama...ne mogu svariti.
I ovaj treptaj oka na vremenskoj osi, na jednom dijelu zemaljske kugle, najavljuje sad kijametski dan...
Ne kontam.
Kada je muškarac odlazio da lovi, pa kasnije da ide raditi na farmu, pa u radionicu kod majstora, pa u fabriku, dakle kada je muškarac kroz istoriju odlazio da radi, žena je ostajala kod kuće sa djecom.

Pa je sinovima i kćerima svaki dan usađivala sistem vrijednosti.

E sad, to što kćerku nije naučila da ako je muškarac udari da ga zbode nožem, a sina koji će toj kćerki biti sudija na sudu naučila da presudi da se kćer branila i nije kriva, to je problem te majke. Otac je daleko, radi, nije sa djecom pa ih ne može ni indoktrinirati.

A onda sad ispade muškarci krivi...
Hakiz

#26780 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Hakiz »

pustopoljina wrote: Nazovi ti da ti je zena razbila nos i bacila noz na tebe, pa da vidimo koga ce odvesti.
Mene. Ona se branila, ja sam jači, više od 80 % nasilnika su muškarci itd i te pretpostavke i stereotipi su potreban i dovoljan uslov da mene odvedu iz moje kuće iako mi je ona razbila nos i bacila nož na mene. Čak i ne mora da sama sebe poreže nožem po površini kože i pusti suzu da pojača utisak.

A ja sam zvao da prevarim policiju da me je ona napala, pa ću još i za to da fasujem...
moonca

#26781 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by moonca »

pustopoljina wrote:
Ne kontam.
da, nije ni to u redu. Mislim da se kod nas nije napredovalo-muskarcima se vishe vjeruje- mada drzava nece teret na sebe - pokusava to i dalje zmiriti-- ostane li zena bez novcane pomoci- drzava joj mora obezbjediti nesto...ah...
pustopoljina

#26782 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by pustopoljina »

@hakiz
Wot?
E vala konjec sada..

:lol:

To jednostavno nije tacno.
Sudski vjestaci mogu bez problema reci pod kojim uglom je letio noz...je li ga drzala niza ili visa osoba...isto tako povrede.
Nema tu mozda
Hakiz

#26783 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Hakiz »

pustopoljina wrote:@hakiz
Wot?
E vala konjec sada..

To jednostavno nije tacno.
Sudski vjestaci mogu bez problema reci pod kojim uglom je letio noz...je li ga drzala niza ili visa osoba...isto tako povrede.
Nema tu mozda
Da, ali to se radi u istrazi koja traži vrijeme.

Ja govorim o trenutku kada nazovem, policija dođe i treba nas odvojiti odmah. Ko će spavati u kući a ko u ćeliji tu istu noć.

Narod zna.
pustopoljina

#26784 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by pustopoljina »

Hajde, valjda niko od nas na temi nece dobiti priliku da sazna iz prve ruke.
malocvijece

#26785 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by malocvijece »

Guadalajara wrote:Hakiz razveden ocerala ga zena i sve mu uzela :lol:
Izgleda :lol: Nabrijan pravo :lol:
moonca

#26786 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by moonca »

Hakiz wrote:
Da, ali to se radi u istrazi koja traži vrijeme.

Ja govorim o trenutku kada nazovem, policija dođe i treba nas odvojiti odmah. Ko će spavati u kući a ko u ćeliji tu istu noć.

Narod zna.
Bgm zena.. :-)
славянин

#26787 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by славянин »

Predbracni ugovor to rijesi sve sto se tice bacanja nozeva i tanjira :D :D :D
pustopoljina

#26788 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by pustopoljina »

Ko ce negdje spavati nije toliko ni bitno, koliko da se na kraju ipak utvrdi ko je koga...
moonca

#26789 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by moonca »

Eh..predbracni-- zasto se onda vjencavati- bez veze... :-)
славянин

#26790 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by славянин »

moonca wrote:Eh..predbracni-- zasto se onda vjencavati- bez veze... :-)
Sto :D pa vjerujes mi vjerujem ti... jel mi to ne vjerujes pa neces da potpises... sta to planiras :D :D :D :D
pustopoljina

#26791 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by pustopoljina »

Ma hoce se ljudi danas protiv svega osigurati...al' vrijeme jos niko ne vrati.
moonca

#26792 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by moonca »

славянин wrote:
moonca wrote:Eh..predbracni-- zasto se onda vjencavati- bez veze... :-)
Sto :D pa vjerujes mi vjerujem ti... jel mi to ne vjerujes pa neces da potpises... sta to planiras :D :D :D :D
..mislim kada dodje do te konverzacije - mada bi meni sasvim odgovarala- vecini ostavi gorak ukus00 ---- shvarama Melaniu-- vjerujem da Trump ne ostavlja nista slucaju.. ali za obicnu buraniju.. neprihvatljivo kod vecine zena.. :-)
славянин

#26793 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by славянин »

moonca wrote:
..mislim kada dodje do te konverzacije - mada bi meni sasvim odgovarala- vecini ostavi gorak ukus00 ---- shvarama Melaniu-- vjerujem da Trump ne ostavlja nista slucaju.. ali za obicnu buraniju.. neprihvatljivo kod vecine zena.. :-)
E pa i meni neprihvatljivo i sta sad. Svako svojim putem, oces u bracnu zajednicu potpises da u slucaju razvoda izlazis sa onim sto si i donjeo/donijela u istu plus nesto para sto je sasvim korektno.
moonca

#26794 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by moonca »

славянин wrote:
moonca wrote:
E pa i meni neprihvatljivo i sta sad. Svako svojim putem, oces u bracnu zajednicu potpises da u slucaju razvoda izlazis sa onim sto si i donjeo/donijela u istu plus nesto para sto je sasvim korektno.
Ali , ima slucajeva - gdje zena zbilja, na svoj nacin doprinese i uspjehu muza. tacno da je on motor- ali i ona je gorivo :lol: e, zbog toga i ima zakon koji to regulishe -
славянин

#26795 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by славянин »

moonca wrote:
славянин wrote:
moonca wrote:
Ali , ima slucajeva - gdje zena zbilja, na svoj nacin doprinese i uspjehu muza. tacno da je on motor- ali i ona je gorivo :lol: e, zbog toga i ima zakon koji to regulishe -
Skupo to gorivo kada ti pola imovine odnese. :lol:
pustopoljina

#26796 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by pustopoljina »

Kad nadjes nekog, nekog bitnog, neces vise tako govoriti. Ne zivi se za imovinu. Kad se obezbijedis, kad egzistencija nije upitna...onda znas da se neke stvari ne mogu platiti.
Onda napises bestseller, a posvetis ga zeni...djeci...nekom.
Iako je tvoj.
славянин

#26797 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by славянин »

pustopoljina wrote:Kad nadjes nekog, nekog bitnog, neces vise tako govoriti. Ne zivi se za imovinu. Kad se obezbijedis, kad egzistencija nije upitna...onda znas da se neke stvari ne mogu platiti.
Iako je tvoj.
Cekaj zar nisi prije par postova pisala da bi zena trebala da dobija penziju na osnovu kolicine rada po kuci i odgoju djeteta ? Mislim sta bi neke se stvari ne mogu platiti ?? :D
pustopoljina

#26798 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by pustopoljina »

славянин wrote:
pustopoljina wrote:Kad nadjes nekog, nekog bitnog, neces vise tako govoriti. Ne zivi se za imovinu. Kad se obezbijedis, kad egzistencija nije upitna...onda znas da se neke stvari ne mogu platiti.
Iako je tvoj.
Cekaj zar nisi prije par postova pisala da bi zena trebala da dobija penziju na osnovu kolicine rada po kuci i odgoju djeteta ? Mislim sta bi neke se stvari ne mogu platiti ?? :D
O osiguravanju egzistencije.
Nicija ne bi trebala biti upitna, a jedina joj "krivica" sto je donijela djecu na svijet.
O tome ja.
A oni tvoji satovi i one gala veceri...nebitno
славянин

#26799 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by славянин »

pustopoljina wrote: O osiguravanju egzistencije.
Nicija ne bi trebala biti upitna, a jedina joj "krivica" sto je donijela djecu na svijet.
O tome ja.
Uredu je to samo nemoj to onda pakovati u naplatu "rada" pri odgoju djeteta... jer i sama kazes oko nekih stvari novac je nebitan tako je valjda i sa djecom ? Ili nije ?
pustopoljina

#26800 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by pustopoljina »

славянин wrote:
pustopoljina wrote: O osiguravanju egzistencije.
O tome ja.
Uredu je to samo nemoj to onda pakovati u naplatu "rada" pri odgoju djeteta... jer i sama kazes oko nekih stvari novac je nebitan tako je valjda i sa djecom ? Ili nije ?
Ne pakujem. Jasna sam.
Post Reply