kad ovoliko puta ista pumpa biva pljackana a vlasnik nista ne radi na zastiti pitam se da li je u pitanju pokusaj prevare osiguranja ili izvlacenje kesa (dogovoris sa mangupima da za 10% da insceniraju pljacku)...MOSALJOZE wrote:http://www.radiosarajevo.ba/mobile/novost/210881
Ovdje je pljačka u drugom planu
Hint:lokacija
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
- holowey
#26776 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
-
AmirBaa
#26777 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
"Pacijent Maksilofacijalne hirurgije na Kliničkom centru UNSA S. H. jučer je preminuo nakon što je primljen poslije ekstrakcije zuba na gore navedenu kliniku da mu se pruži pomoć zbog krvarenja iz ekstrakcione rane."
- Baltazar_khan
#26778 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Code: Select all
http://www.avaz.ba/clanak/211073/skandalozno-pacijent-u-sarajevu-preminuo-nakon-vadenja-zubapa jesu li oni normalniKako saznajemo, intervenciju je uradila stažistkinja Azra Sarić iako je dežurni ljekar bio Edin Imamović. Spomenuti ljekar nije se pojavio ni nakon poziva Azre Sarić da je pacijent ugrožen. Dr. Sarić, koja inače radi za jednu farmaceutsku kuću, je otpustila pacijenta koji se nakon značajnog gubitka krvi javio na Otorinolaringologiju gdje je i preminuo.
-
AmirBaa
#26779 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Necu da se pravim pametan ali vjerovatno je tricu vadio (procitah negdje da je puno iz nosa krvario) a tad se treba bas obratiti paznja na to kakav je pacijent poslije vadjenja zuba. Iz licnog iskustva znam, kad su meni izvadili tricu ostao sam jos najmanje 20 minuta i sve mi je nesto pregledao i nos cackao (kod privatnika). Sve nam je u kur** stvarno, ali stvarno ne do Bog se razboliti u ovoj drzavi...Baltazar_khan wrote:Code: Select all
http://www.avaz.ba/clanak/211073/skandalozno-pacijent-u-sarajevu-preminuo-nakon-vadenja-zubapa jesu li oni normalniKako saznajemo, intervenciju je uradila stažistkinja Azra Sarić iako je dežurni ljekar bio Edin Imamović. Spomenuti ljekar nije se pojavio ni nakon poziva Azre Sarić da je pacijent ugrožen. Dr. Sarić, koja inače radi za jednu farmaceutsku kuću, je otpustila pacijenta koji se nakon značajnog gubitka krvi javio na Otorinolaringologiju gdje je i preminuo.
- Bianconeri1988
#26780 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Upravo tako, meni nije smio ''normalno'' vaditi zub već je morao uraditi operativni zahvat. Trajalo sve 50 minuta.
-
julisiz es grant
#26781 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Možda je bio hemofiličar, a da nije znao.
Ali pošto se kod nas više ne rade obdukcije, osim kad koga ubiju, nikad saznat nećemo.
Ali pošto se kod nas više ne rade obdukcije, osim kad koga ubiju, nikad saznat nećemo.
- Hemera
#26782 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
trebali su mu nalaze izvaditi prije svakog zahvata,da su profesionalni,ovako bi se možda i otkrilo da je bolestan čim je ovako iskrvario
žao mi je
klasični propust ljekara
žao mi je
klasični propust ljekara
- O'zone
- Globalni moderator
#26783 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Mislim da je ovdje slučaj hemofilije u pitanju ali postupak ljekara krajnje sramotan, ne profesionalan i nadam se veoma kažnjiv.Pacijent Maksilofacijalne hirurgije na Kliničkom centru UNSA Sabahudin Hukara je jučer preminuo nakon što je primljen poslije ekstrakcije zuba na gore navedenu kliniku da mu se pruži pomoć zbog krvarenja iz ekstrakcione rane, saznaju Vijesti.ba
Nakon intervencije, pacijent je dobio naglo krvarenje iz nosa, a zatim i analno koje se nije moglo zaustaviti. Nakon toga je preminuo.
Kako saznaju Vijesti.ba, intervenciju je uradila stažistkinja Azra Sarić iako je dežurni ljekar bio Edin Imamović. Spomenuti ljekar nije se pojavio ni nakon poziva Azre Sarić da je pacijent ugrožen. Dr Sarić , koja inače radi za jednu farmaceutsku kuću, je otpustila pacijenta koji se nakon značajnog gubitka krvi javio na Otorinolaringologiju gdje je i preminuo.
Postavlja se pitanje, zašto je rađena intervencija ako je pacijent imao bolest koja može prouzrokovati krvarenje, zašto je to radila stažistkinja, a ne ljekar i zašto ljekar nije bio u smjeni.
Ovo saznanje, ukoliko se pokaže tačnim, pokazaće da mimo svih procedura i na dežurnim poslovima rade stažisti koji ni u kojem slučaju ne bi smjeli obavljati ovakve zadatke.
-
julisiz es grant
#26784 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
U stvari, evo piše u saopštenju:Hemera wrote:trebali su mu nalaze izvaditi prije svakog zahvata,da su profesionalni,ovako bi se možda i otkrilo da je bolestan čim je ovako iskrvario
žao mi je
klasični propust ljekara
Pacijent je imao primarno oboljenje, o kojem iz etičkih razloga ne možemo govoriti.
Vjerovatno hemofilija ili neka bolest zbog koje je pio lijekove protiv zgrušavanja krvi.
-
Sabaton
#26785 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
De na. . Nemojte se šalit.. ja sam prije 5 dana vadio četvorku na oralnoj hirurgiji kod dr. Trninica 40 min je trajalo
I ja sam bas krvario, teško vađenje bilo. Ali sam živ
Prvi put da čujem da je neko umro nakon sto je izvadio zub
- MOSALJOZE
#26786 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Boze sacuvajBaltazar_khan wrote:Code: Select all
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#26787 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Odmah si mi ti pao na pamet.Sabaton wrote:De na. . Nemojte se šalit.. ja sam prije 5 dana vadio četvorku na oralnoj hirurgiji kod dr. Trninica 40 min je trajalo
- O'zone
- Globalni moderator
#26788 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Nije niko zdrav umro ali ako bolujes od bolesti kao što je hemofilija onda su šanse velike bez odgovarajuće ljekarske pomoći nakon samog vadjenja zuba i primjene odgovarajućih lijekova kako bi se rana zatvorila.Sabaton wrote:De na. . Nemojte se šalit.. ja sam prije 5 dana vadio četvorku na oralnoj hirurgiji kod dr. Trninica 40 min je trajalo
- uglavnomja
#26789 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
obratite paznju na "analno krvarenje ..." to je neko unutrasnje krvarenje ...
mislim krv iz nosa moze znaciti ostecen sinus ili nesto u glavi, ali analno krvarenje? ili je samo bila krvava stolica zbog progutane ogromne kolicne krvi? ali to onda nije krvarenje ...
ne znam, nisam doktor, lupam ... ali tuga, brate ...
i jos nesto, moze zvucati grozno, ali pacijentova je obaveza da kaze doktoru ako ima neku bolest koja moze uticati na tretman, zahvat.
mislim krv iz nosa moze znaciti ostecen sinus ili nesto u glavi, ali analno krvarenje? ili je samo bila krvava stolica zbog progutane ogromne kolicne krvi? ali to onda nije krvarenje ...
i jos nesto, moze zvucati grozno, ali pacijentova je obaveza da kaze doktoru ako ima neku bolest koja moze uticati na tretman, zahvat.
-
Bodkin
#26790 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Baltazar_khan wrote:Code: Select all
-
julisiz es grant
#26791 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Obzirom na godine života (49) vjerovatno je trošio nešto za razrijeđivanje krvi zbog srčanih problema (možda je preživio infarkt). Teško da bi sa hemofilijom do tih godina dogurao, ali nije i nemoguće.uglavnomja wrote:obratite paznju na "analno krvarenje ..." to je neko unutrasnje krvarenje ...
Ljekareva obaveza je da pita pacijenta boluje li od čega i troši li kakve lijekove, a pacijentova da tačno odgovori. I ako dođe do istrage ova priča, u što sumnjam, sve će zavisiti od toga da li je to dvoje učinjeno (dakle pitanje sa ljekareve i odgovor sa pacijentove strane).
- karanana
#26792 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
hehe, a na tramvajskim stanicama letci: besplatno popravljanje i vadjenje zuba na fakultetu.
ali kako osoba izgubi par litara krvi iz zubne rane a da prije nije neko interveniso? garant do kuce gutala krv.
edit: nisam vidio da je krv krenula i iz nosa i analno. u jebote.
ali kako osoba izgubi par litara krvi iz zubne rane a da prije nije neko interveniso? garant do kuce gutala krv.
edit: nisam vidio da je krv krenula i iz nosa i analno. u jebote.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#26793 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Radio sam dvije operacije impaktiranih umnjaka na oralnoj hirurgiji i iskustvo mi kaže da su jako male šanse da se desi nešto tipa ovoga jer te jednostavno ispitaju sve živo, a recimo u mom slučaju sam prvo morao vaditi krvne nalaze.
Dakle prije da je pacijent nešto zajeb'o nego onaj ko mu je vadio zub. A ako je bilo teško vađenje onda nema šanse da to nije radio doktor/profesor. Previše je upitnika u ovoj priči, isto k'o za onog malog Schumachera što je vozio do Šija...
Dakle prije da je pacijent nešto zajeb'o nego onaj ko mu je vadio zub. A ako je bilo teško vađenje onda nema šanse da to nije radio doktor/profesor. Previše je upitnika u ovoj priči, isto k'o za onog malog Schumachera što je vozio do Šija...
- karanana
#26794 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
....i pljacke banke na ilidzi i one "otmice" sa ubijenim frajerom na trebevicu....
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#26795 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
a u kurac baš sam krenuo u proceduru da ovu osmicu što mi krivo raste izvadim

- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#26796 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ma ja sam izvadio dvije, još sam bio težak slučaj pravo. Oporavak je najgori dio.Black swan wrote:a u kurac baš sam krenuo u proceduru da ovu osmicu što mi krivo raste izvadim![]()
![]()
![]()
- Logovan
#26797 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Baltazar_khan wrote:Code: Select all
U dobroj hrpi govana je ova država čim se ovako nešto desilo.
- Hemera
#26798 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ja mislim da je vec on imao unutrasnje krvarenje i to jos mu krenulo na zubu kad je dosao na kliniku a da nije bio svjestan toga nazalost strasno i ne do Bog nikome
-
julisiz es grant
#26799 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ja sam izvadio pola zuba iz svoje glave. Srećom, nisam osmice, jer na šta bi mi stavili mostove.Velkoski wrote:Ma ja sam izvadio dvije, još sam bio težak slučaj pravo. Oporavak je najgori dio.Black swan wrote:a u kurac baš sam krenuo u proceduru da ovu osmicu što mi krivo raste izvadim![]()
![]()
![]()
Bilo je svakakvih vađenja, npr. šestice bez krune, pa vadi korijen po korijen
Uvijek sam se lako oparavljao, osim jednom gdje sam nakon bezveznog vađenja krvario cijeli dan i noć, sve izbacivao crne ugruške ko džigerica
Sa ovim čovjekom definitivno nije bilo u redu sa organizmom. Pitanje je samo da li je to zatajio doktoru, ako je i sam znao. Ako jeste rekao da je sve sa njim u redu, a bio je pitan, ovdje nema ničije krivice.
- Tercius
#26800 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Cuj nema krivice doktora oj Allashe.Znaci ono kad me pita jesi li alergican na neki lijek i sl ako umrem to je samo moja krivica jer ko me hebe reko sam a nikako njegova da to pretpostavi kao mogucnost i da to provjeri bez obzira na ono sto mu ja kazem....ccc koji strucnjaci jbt.