Chisum wrote:Kako li se, stvarno, osjeca sva ona bijeda po Bosni, sto na gladan stomak pjeva "SDA demokratija..." i sanja o necemu, sad kad su im, nakon izbora i laznih obecanja, minder funjare iz centrale, ovaj put i bez uvijanja, porucile da nisu ni za kurac - i da je Bosna, po mjeri ridjobradog podrumasa i njegove kriminalne SDA organizacije, upravo ono sto je svakom ko ima iole mozga vec godinama sasvim jasno - ono sto se po Sarajevskoj kotlini pokralo i privatizovalo.
Znao sam ce ova nezasita gluperda, ovaj politicki pobacaj koji se krije iza babinog mu imena, samooplakivanja i minder-patetike u kojoj je ovaj narod ogrezao, u zavrsnoj rijeci reci nesto od cega ce i forumskoj mindercadi zvoniti u glavi - pa evo ih, vidim, kmece po temama, ne znaju jesu li posli ili dosli - ali da ce se ovako popisati po svojim glasacima... eh, za to vec treba dobar komad idiota. Klinicki.
Vidjecemo da li je memorija kod prosjecnog SDA biraca kao kod zlatne ribice, i da li ce opet popusiti oprobani predizborni nastup dublova na relaciji SDA-laktaska cerga vs. ko god je s druge strane... ili ce se sjetiti ove ocekivano glupe, ali jasne, nedvosmislene poruke ridjobradog mulca.
P.S. Vidim, forumska mindercad pokusava, ne bi li kako oprala ovog glupka, ovoj sasvim jasnoj, goloj i jednostavnoj izjavi, pridodati neki dublji smisao... Nema svrhe.

Naime, znamo iz cijih je usta izasla - a ako postoji jedna jedina prednost imati Bakira Izetbegovica na politickom horizontu, onda je to njegova jednstavnost, njegov vise nego skroman intelekt, politicka impotentnost, te misaona artikulacija, a s njom i retoricka/stilska prezentacija - na nivou prosjecnog piljara.
Drugo... znamo u kojem je kontekstu izgovorena i kao odgovor na STA - tako da su i tu stvari sasvim jasne.
nisam bio ni neki ljubitelj sulje tihica rahmetli, al za bakira je covjek sto se tice politike licno i personalno Čerčil
bakir je povukao nekoliko pametnih i mudrih poteza, al i milion losih, znalo se od pocetka da takav intelekt ne moze kvalitetno voditi najvecu i najbitniju stranku u bih, sad vec postaje i sramota, kakve glupe izjave, potezi, kadrovska rjesenja itd
evo npr ovaj sepic, momak hajmo reci o sebi pri sebi, i on je cercil i ruzvelt za bakira, dosta puta sam ga gledao i citao neke izjave, svaka mu je na mjestu, bas ono lik kakav treba da vodi sda, fin,odmjeren, direktan kad treba, i sto je najvaznije neopterecen teskim aferama i backgroundom, ne znam kako bi se ponasao da ima vecu funkciju i pritisak, mozda ni on nije neki sad kapacitet vrhunskial sam uvjeren da bi za baketa bio cercil i hegel.
sda se mora reformisati, u suprotnom milion posto uskoro ce zavrsiti ko lagumdzijin sdp,potop,sramota, zavrsit ce na marginama, a mozda i na smetljistu historije
reforma mora biti prije svega kadrovska, novi kadrovi na bitnim pozicijama sa sobom ce donijeti i ozbiljniju,moderniju i kulturniju politiku, primjeri kadrova moraju biti sepici,konakovici,efendici,amra babic i takvi, ljudi dakle koji znaju i hoce raditi, koji su neoptereceni aferama, koji znaju sastaviti tri prosto-prosirene recenice a da ne izvale gluposti, ne mozemo se zanositi da imamo sad neke mudre vodje i politicare svjetskog kalibra, takve ne mozemo naci, dovoljni su i onako sasvim solidni likovi koji nece raditi gluposti, i cijem ce liku i djelu vjerovati i narod, s cime dolaze i izborne pobjede i napredak drzave
moderna,kulturna i jaka sda je itekako moguca i potrebna bosni i hercegovini, i oni najzesci mrzitelji sda bi se iznenadili koliko stvari mogu napredovati dobro i brzo, samo da na najbitnije pozicije zasjednu ljudi i zene koje sam spominjao i kakvih ima jos na stotine u i oko sda, u protivnom, ovi najglasniji sda mrzitelji, sto s razlogom,sto bez razloga, iz mjeseca u mjesec ce se nasladjivati s glupostima baketa i njegovih minder-ahbaba, a na opcim izborima uslijedit ce potop biblijskih razmjera,
ni alija,ni dzamija ni grande koalicija nece spasiti sda od velikog potopa biblijskih razmjera