Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
salik79 wrote:
Ovo sam sve jednom objasnio, ali mi je @Chmoljo sve pobrisao (jer nije PDF religija) tako da mi se ne da opet. A lik kojem sam objasnjavao je banovan, sto implicira da bi to, mozda, mogao biti ti!? Uglavnom, sve i da nisu muslimani ovi koje tvoji miljenici kolju, ovo sto si postavio kao "dokaz" ne bi "pilo vodu".
Nisam taj o kome pricas, a iskreno volio bih da vidim kako tumacis navedene ajete u ovom danasnjem kontekstu.
Laprdan wrote:Evo za one koji padaju na price cionistickih medija da je Islamska drzava samo organizacija. Intervju jednog novinara koji je boravio u Islamskoj drzavi prica iz prve ruke, a ne iz nekog ureda na zapadu. Interview pocinje od 5. minute.
Mnogi ovdje trube da je Islamska drzava produkt Amerike. Ja bih prije rekao da je to odgovor istinskih muslimana na dugogodisnja zlostavljanja i rat od strane Amerike na Bliskom Istoku, ali i odgovor "modernim" muslimanima koji su dozvolili da im zapad malo-pomalo promijeni izvorni islam i njihove zivote. Trenutno je IS najveci strah Amerike i Izraela. Kako vidite, covjek kaze da se serijat potpuno provodi tako da nema teoretske sanse da iza ovog stoji cio-Amerika.
Znači ID je taj izvorni islam? Kaže novinar medji pretjeruju o zločinima, a ovi monstruozosti kače sami...
Kruno legendo, kada ti cifuti izazivaju ratove, kradu naftu desetljecima, ubiju desetine hiljada nevinih ljudi u Gazi za kratko vrijeme. Naravno da pravda kaze da imas pravo na odmazdu, iako ta odmazda nije ni 1% od onoga sto su oni pobili. Znaci ubijas onoga koji podrzava te grozote sto su radili svo to vrijeme. Uzivaj, musliman ti nece nikad vise vratiti nego sto si ti njemu ucinio
salik79 wrote:
Ovo sam sve jednom objasnio, ali mi je @Chmoljo sve pobrisao (jer nije PDF religija) tako da mi se ne da opet. A lik kojem sam objasnjavao je banovan, sto implicira da bi to, mozda, mogao biti ti!? Uglavnom, sve i da nisu muslimani ovi koje tvoji miljenici kolju, ovo sto si postavio kao "dokaz" ne bi "pilo vodu".
Nisam taj o kome pricas, a iskreno volio bih da vidim kako tumacis navedene ajete u ovom danasnjem kontekstu.
Dzaba je vama tumaciti. Kad hazreti Husejn takvim muslimanima, kao sto ste ti i tvoji miljenici, na Kerbeli nije mogao rastumaciti navedene ajete, kako da ih vam ja tumacim?! I oni sebi rastumacise da je halal masakrirati casni Ehli-bejt a.s. i najcasnijeg medju njima, hazreti Husejna (miljenika Resulaullaha s.a.v.a.), te se nad njihovim mrtvim tijelima izzivljavati, pa sta onda ocekivati od ove bagre koja je jos zatucanija od pomenutih?! K tome kolju "obicne" muslimane, a ne Poslanikovo s.a.v.a. potomstvo.
Last edited by salik79 on 06/10/2014 22:43, edited 1 time in total.
kruno432 wrote:Nešto ne vidim puno jevrejskih žrtava od strane kalifata...
Kruno kralju, odgovorio sam to nekome maloprije. Ali nece mi biti mrsko copy/paste:
Pa da im se pridruze ovi "moderni" muslimani, a ne da se bore protiv njih, Izdrael bi bio odmah napadnut. Ovako ne moze preko reda. A i trenutno rizikovali bi masakr u Gazi od strane Izraela. Izrael ce biti napadnut kad bude vrijeme.
kruno432 wrote:Nešto ne vidim puno jevrejskih žrtava od strane kalifata...
Kruno kralju, odgovorio sam to nekome maloprije. Ali nece mi biti mrsko copy/paste:
Pa da im se pridruze ovi "moderni" muslimani, a ne da se bore protiv njih, Izdrael bi bio odmah napadnut. Ovako ne moze preko reda. A i trenutno rizikovali bi masakr u Gazi od strane Izraela. Izrael ce biti napadnut kad bude vrijeme.
Drago mi je da postoji Izrael zbog takvi kao sto ste ti i tvoja braca..
nikad im necete ni pera obiti..
Turska konstatno laje i prijeti, malo izrahellu malo Assadu, djeluje indirektno svuda gdje moze, izbjegava direktno vojno uplitanje na sve moguce nacine.
Vrlo, vrlo rizicna igra i hodanje po žici.
Nadam se da imaju dobro izvaganu strategiju i da ce uspeti da se ne uvuku u neku unutrasnju samodestrukciju ili medjunarodni rat i razvale sve ovo sto su postigli u zadnjih 10 godina.
Challenger__ wrote:Japine. Turske snage bezbjednosti su svakodnevno sprječavale ulazak Kurda u Kobane. Uspjeli su ući samo prebjezi iz turske vojske.
Međutim...
To je najmanji problem. Najveći problem je igranje Ankare sa đavolovim repom, odnosno puna podrška koju daje ISIL-u.
Sta su sprjecavali,neki dan ih 1500 uslo.Najlakse je dezertirat pa iz prikrajka druge krivit za to.Ko bi oni al im Turci ne daju.Al kad treba svercovat tad nadju i najmanju rupu u granici da je predju.Price za naivne.
salik79 wrote:
Dzaba je vama tumaciti. Kad hazreti Husejn takvim muslimanima, kao sto ste ti i tvoji miljenici, na Kerbeli nije mogao rastumaciti navedene ajete, kako da ih vam ja tumacim?! I oni sebi rastumacise da je halal masakrirati casni Ehli-bejt a.s. i najcasnijeg medju njima, hazreti Husejna (miljenika Resulaullaha s.a.v.a.), te se nad njihovim mrtvim tijelima izzivljavati, pa sta onda ocekivati od ove bagre koja je jos zatucanija od pomenutih?! K tome kolju "obicne" muslimane, a ne Poslanikovo s.a.v.a. potomstvo.
Salik, zaista bih volio cuti to tumacenje. Nisam neko ko je zadrt i ne moze promijeniti svoje misljenje. Ne volim ni ja rat i ubijanja. I sam Poslanik a.s. kaze "Rat je varka.". Ali kad te neko vec terorise godinama i uradi sve to, kao musliman moras reagovati i biti neovisan od cifuta. I sam Poslanik a.s. je bio zestok u borbama i kada je pravda u pitanju i djelovao je po Kur'anu odnosno serijatu. Evo, recimo, zakleo se najtezom zakletvom da kada bi njegova Fatima ukrala nesto da bi joj odsjekao ruke.
Last edited by Laprdan on 06/10/2014 23:00, edited 1 time in total.
sarajevoxxxx wrote:Tri kvarta Ajn Al-Araba u potpunosti u rukama boraca IS-a.
jel se radujes ti vjesnice zla
Pusti ga.
Ili glumi bota i samo spama ili siri najvece lazi i propagandu pokusavajuci na foru hvatati citaoce u prolazu koji ne znaju njegovih prstiju djelo.
Covjek koji je napisao da palestinci nisu cvjecka i da se njihova vjera i vjerovanje treba preispitivati ( parafraziram ) ne moze nikako tvrditi da je na strani muslimana i njihovog boljeg sutra.
Zlobnik ili hladnokrvni placenik .
Eto sta je.
Što se neki prave naivni... Ne može se istovremeno podržavati ekstremistička falanga koja kidiše na manjinu i očekivati mir u državi koja ima brojnu manjinu koja je meta falange.
Kao što sam napisao, na BI su se svi prekombinovali, uključujući i Tursku, kao što vidimo.
cyprus wrote:Jbt geopolitičara... Ovdje svako ima svoju teoriju i svi su upravu
Jebem ti ljudski rod, jes mi nekad žao što mu pripadam...
Ne kontam, hoces li dati svoje misljenje o situaciji na temu Sirija ili ces onako mentorski sa visoka da trosis svoje dragocjeno vrijeme na zgrazanje sto si kao i mi homo sapiens a ne neka napredna, tebi dolicna svemirska rasa. ?
Čeli, pored zgrada i sl. zalivske zemlje bombarduju također naftna postrojenja - izgleda da su sve uništili i silose sa žitom koje drži IS. Pametnom dosta da neskače u zaključke zbog kojih bi se nekad kasnije mogao "kajati" ako se ispostave pogrešnim jer su doneseni ishitreno, na osnovu nečega što se nekom snilo ili mu se uklapa pa da lakše "tumači" situaciju.
Malo sa twitera:
Tons of #Kurdish #IS Mujahideens Storming #Kobane. suggesting many ex-Kurdish Hezbollah & Ansar Al-Islam Mujahideens also join the attack.
Kurds in the #Netherlands storming the Dutch parliament in the Haque in response to #IS attack on #Kobane.
salik79 wrote:
Salik, zaista bih volio cuti to tumacenje. Nisam neko ko je zdrt i ne moze promijeniti svoje misljenje. Ne volim ni ja rat i ubijanja. I sam Poslanik a.s. kaze "Rat je varka.". Ali kad te neko vec terorise godinama i uradi sve to, kao musliman moras reagovati i biti neovisan od cifuta. I sam Poslanik a.s. je bio zestok u borbama i kada je pravda u pitanju i djelovao je po Kur'anu odnosno serijatu. Evo, recimo, zakleo se najtezom zakletvom da kada bi njegova Fatima ukrala nesto da bi joj odsjekao ruke.
Ukratko - IS je danasnji pandan jezidovskoj vojsci. Ubijaju prema vlastitom nahodjenju, izzivljavaju se nad ranjenim i mrtvim, kasapeci ih, a sve to opravdavaju serijatom i islamom. Tako je i hazreti Husejn, s ostatkom Ehli-bejta i ashaba, proglasen otpadnikom jer je"Halifi" tj "Zapovjedniku pravovjernih" Jezidu l.a., sinu Muavijinom, a unuku Hindinom, odbio dati prisegu. Prema njihovom tumacenju on/oni su bili destabilizirajuci faktor ummeta, odnosno islamske drzave, i kao takvi su morali biti uklonjeni.