SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
sheilak

#26751 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by sheilak »

Haris.ba wrote:Mislim da se o tom slučaju pisalo i na forumu. Ja sam saznao za njega iz nekih drugih strana. Sve se završilo sa ometanjem službene osobe u vršenju dužnosti. I ide otprilike rečenica "...neovlašteno snimao, iako ga je službena osoba upozorila da ga ne snima....". A sve se dešavalo koliko se sjećam na trotoaru blizu škole Osman Nakaš. Kod one kafane/slastičarne na obali Miljacke koja je u procesu legalizacije 100 godina. Lik slikao vozača jer je ostavio auto na trotoaru.

A sad se sjeti ovoga:
http://--- NO LINKS ---/clanak/BiH/37980 ... lumaratonu
Pa forumas je i slikao cini mi se sto je imao bijelog punta ili tako neko auto
Do tada je sve slikao to mu se desilo a onda cini mi se zalio se kako je neki parkirao u ulici kod obdanista a on isto bio nepropisno parkiran (r)
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#26752 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mk ultra »

Tercius wrote:
Haris.ba wrote:
JThomas wrote:stepen korupcije ovdje i u rusiji je nebo i zemlja. naravno, u rusiji je gore. vjerovatno je pripremljen teren ili na račun toga što su već žestoko poznati.
Kod Rusa očito ne dođe kazna kad snimaš policajca. Kod nas dođe. Čak je dolazila i kad si snimao vozača jednog suca kako parkira na trotoaru. U tom pogledu ne znam gdje je gore.
Volio bih saznati vise o slucaju gdje je neko kod nas kaznjen za sunimanje tih sto si naveo.
bio je na podforumu auta, punta mu je nick cini mi se
Trazila ga policija jer je slikao auto nekog tuzioca, parkirano na pjesaskom na mostu
Dosao policajac u civilu, i na silu bez predstavljanja pokusao da mu zaustavi auto, on se opirao i dobio 6 mj uslovno... Cini mi se da je ovako nesto bilo :mrgreen:
Tercius

#26753 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tercius »

Pridje ti policajac iz one kucare i kaze niste propisno osisani, i jos vam vire dlake iz nosa, licnu kartu, iz toga nastane opiranje sto samo po sebi vec postaje zabranjeno djelo a koje je nastalo kao reakcija na neciju i ne bas zakonitu naredbu, sto u konacnici zavrsi dokazivanjem ko je kome sta rekao itd.Svako treba da brani svoja prava koja mu se narusavaju, a u toj odbrani iskljucujem bilo kakav oblik fizicke sile i nasilja, a da bi se to bilo u stanju izvesti svako treba da zna sta su njegova prava u konkretnom slucaju i naravno sta su mu obaveze sto i nije bas slucaj. Sto rece black_swan vecina takvih scena svoje korijene nalazi u totalno pogresnoj komunikaciji, pristupu i uzajamnom postivanju jednih naspram drugih.A sto se tice Tokica on je lisen radi ometanja OSL pri vrsenju poslova sigurnosti a ne radi fotografisanja nekakvih auta,bilo je tu nekakve vriske,dreke,galame,psovki ev ti qrac a ne licna a da se sve to zakuhalo tamo opet oko nekakvih javnih scena i istupa u cilju skretanja nekakve paznje cemu je ovaj opet sklon, sta znam.
jao_situacije

#26754 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jao_situacije »

Haris.ba wrote:Priđe ti policajac i kaže šta to slikaš? Slikam, zgradu. Nemaš pravo. Imam pravo, po kojem zakonu nemam pravo? Ja sam rekao da nemaš pravo....daj vamo mobitel/fotoaparat. I često policajac posegne za mobitelom/fotoaparatom. I dosta ljudi reaguje odbrambeno. Sasvim dovoljno policajcu da podvede pod opiranje.

Ima koliko hoćete takvih slučajeva. Policajac smije da te kazni ako slikaš objekat pod zabranom slikanja. Ali, ne smije da oduzme mobitel/fotoaparat kad se slika nešto što nije pod zabranom. Ali, on ima vlast. I uvijek može reći da je neko bio grub, otimao se, nije se predstavio.... Ima i našeg naroda svakakvog. Ne zna da mora da se predstavi. I da reaguje na naredbe policajca. Ali na zakonite naredbe. Ima zanimljiv slučaj sa "bivšim" političarem Tokićem. Vodi se postupak protiv njega jer je slikao nelegalno parkirano auto ispred kantonalnog mupa. Ništa ja njemu ne vjerujem, ali mi zvuči uvjerljivo da ga je policajac pokušao spriječiti da slika i uzeti mu mobitel/fotoaparat.
pa postupiš po naređenju kažeš mu haj fino idemo u stanicu, citiraš čl. 291 kzfbih čl. 293 ako ima osnova tj. ako ti je oštetio stvar, čl. 383 čl. 185 ako se desio i izričito naglasiš čl. 182 zlostavljanje u obavljanju službe a kazna mu od 3 mjeseca do 5 godina pa da vidim ja tog drota
pa onda kad u stanici počne glumiti mangupa pred nadređenim fino citiraš čl. 349 sprečavanje dokazivanja i to sve fino kulturno bez povisivanja tona sa blagim ciničnim smješkom
a u samom članu 358 sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje, u stavu 4 fino piše ako je učinitelj bio izazvan protuzakonitim ili grubim postupanjem službene osobe, može se osloboditi kazne
u suštini najbitnije je imati svjedoka za ovo sve i onda se oni povuku i kažu haj mrš iz stanice

ali sve ovo stoji što si napisao, kod nas je stoka sa značkom i bez značke, i onda kad se nađu 2 papka jedan sa i jedan bez značke desi se šou
drug_profi

#26756 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by drug_profi »

Da i onda se ispostavilo da on punta vazda parkira da zauzme dva mjesta jer je malo mjesta za parking :-) pa da mu se neko ne prisloni i udari ga vratima... i jos nas ubjedjivao da to nije papanluk a parkiranje na trotoare jeste.
A zbog likova kao on ljudi traze parking gdje se ne smije.
Lik se izifirao i nestao nakon tofa
muha_sa

#26757 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by muha_sa »

DaysleepeR

#26758 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by DaysleepeR »

vade_mecum wrote:
Edin H. wrote:
acer5101 wrote:
GIGANT! Svaka mu čast. Otres'o ga k'o slinu :D
Jeste, samo sto bi mu kod nas potegao utoku :skoljka:

evo, nasao se sa utokom. likovima svaka cast na abnormalno velikim cojonesima.
u Rusiji policija ne pita puno, a i zatvori su jako neprijatni pa i mangupi razmišljaju
Sodom1

#26759 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Sodom1 »

https://www.youtube.com/watch?v=0F_gGdENRxo

Decki su stigli i u Rumuniju. Red bi bio da i Sarajevo ima svoj odred
BadBoy

#26760 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by BadBoy »

Sodom1 wrote:https://www.youtube.com/watch?v=0F_gGdENRxo

Ma ko će ovo kod nas provoditi jeste li vi normalni pa prvo nas generalno boli briga za ovim, a drugo ovi nisu nimalo bezazleni jer u Rusiji imaju podršku direktno od Putina, on je podržao taj projekt.
O'zone
Globalni moderator

#26761 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

Sad policajac šarnu čiki kaznu za prelazak na crveno na prelazu Sud Federacije - zgrada Kantona :thumbup: a baš mi bilo drago. Pet nas stoji čekamo zeleno (levati bezbeli) a gospodin tašna/mašna između nas i preko ulice i još gleda u policajaca sa druge strane i ništa. Još kad ga zaustavi onaj pogled "zašto!?!?" pa nema vozila :mrgreen:
radiša

#26762 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by radiša »

Sad ce ovo postat popularno ko gangam stajl.
Sodom1

#26763 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Sodom1 »

BadBoy wrote:

Ma ko će ovo kod nas provoditi jeste li vi normalni pa prvo nas generalno boli briga za ovim, a drugo ovi nisu nimalo bezazleni jer u Rusiji imaju podršku direktno od Putina, on je podržao taj projekt.
U pravu si , kod nas vlada totalna letargija. Nikakve volje ,zelje mladih za ikakvim napretkom,poboljsanjem situacije ...
kakavdanakneiskustvu

#26764 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by kakavdanakneiskustvu »

vjesticanametli wrote:
jao_situacije wrote:ovako treba po sarajevu

papak na cesti
prejako svaka im cast

:thumbup: :thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#26765 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by kakavdanakneiskustvu »

vade_mecum wrote:
Edin H. wrote:
acer5101 wrote:
GIGANT! Svaka mu čast. Otres'o ga k'o slinu :D
Jeste, samo sto bi mu kod nas potegao utoku :skoljka:

evo, nasao se sa utokom. likovima svaka cast na abnormalno velikim cojonesima.

ovo tek sad vidim,ljudi su legende :thumbup:
uglavnomja

#26766 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by uglavnomja »

meni ovaj video bezze ... mislim nidje veze. grupica jacih momaka provodi "zakon", provociraju, traze belaj ... u normalnoj zemlji bi njih policija privela. jedno je saobracajni prekrsaj, drugo prosipanje sile. al' hebat ga, rusija je to ... :run:

a ovaj lik sto je letio, jeste li primjetili, voozi u carapama ... izbacio papucice kad je izlazio iz auta da obuce .. :lol: k'o sa plaze. btw i to je zabranjeno u nas
jao_situacije

#26767 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jao_situacije »

fine su im ove zelenkaste uniforme :mrgreen:
O'zone
Globalni moderator

#26768 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

Pripadnici MUP KS u večernjim satima uhapsili su dva lica u centru Sarajeva zbog napada na službenu osobu i nošenja oružja bez dozvole, te zbog posjedovanja droge, piše bh. novinska agencija Patria

U ulici Jelića oko 19:45 sati policijski službenici I PU lišili su slobode J.S. rođen 1986. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela sprječavanje službene osobe u vršenju službene radnje i člana 52. Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije.
- Prilikom pretresa pronađen je i oduzet pištolj marke “CZ”, cal. 7,65 mm, sa okvirom i 7 metaka istog kalibra, za koji ne posjeduje odobrenje nadležnog organa.
Obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a J.S. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.
U 22,20 sati u ulici Ferhadija policijski službenici I PU lišili su slobode P.A., rođen 1992. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.
- Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto 6 paketića sa materijom koja aocira na opojnu drogu Speed, jedan paketić sa zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu i 13 tableta ecstasy.
Obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a P.A. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.
Bezze ba. Momci išli iz Centra za Kulturu u Jelićevoj gledali "Bubu u uhu" :oops:
The BEN10

#26769 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by The BEN10 »

Sodom1 wrote:
BadBoy wrote:

U pravu si , kod nas vlada totalna letargija. Nikakve volje ,zelje mladih za ikakvim napretkom,poboljsanjem situacije ...
Baš tako. :(
MOSALJOZE

#26770 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by MOSALJOZE »

http://www.radiosarajevo.ba/mobile/novost/210881
Ovdje je pljačka u drugom planu

Hint:lokacija
Logovan

#26772 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Logovan »

:roll: Moglo je ovdje biti velikih sranja. :-)
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#26773 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by _BataZiv_0809 »

MOSALJOZE wrote:http://www.radiosarajevo.ba/mobile/novost/210881

:?
MOSALJOZE

#26774 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by MOSALJOZE »

_BataZiv_0809 wrote:
MOSALJOZE wrote:http://www.radiosarajevo.ba/mobile/novost/210881

:?
Pljačkaju kako bi neko drugi mogao tu napraviti benzinsku.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#26775 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by _BataZiv_0809 »

MOSALJOZE wrote: Pljačkaju kako bi neko drugi mogao tu napraviti benzinsku.
Dje ce neko biti bolje uvezan sa halkom od hife? :?
Locked