Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Maharadza

#26751 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

Gdje se nalaziš? Na Alipašinu bez problema:

Image

Image
traver

#26752 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by traver »

Ilidža
lokalni_razdjevicar

#26753 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by lokalni_razdjevicar »

Na kojem kanalu od ovih 300 mogu da pratim EP u rukometu?

Molim telemach da odgovori
semirsar

#26754 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

lokalni_razdjevicar wrote:Na kojem kanalu od ovih 300 mogu da pratim EP u rukometu?

Ako nisi na podobnom podrucju i u podobnom toru, tad se seli ili trpi :evil:

P.S. Jes pitanje upuceno Telemach nicku, ali ti on sigurno nece odgovorit :mrgreen:

P.P.S. Kako zivotati dodje do cifre od 300 kanala pa ni sa radiJonom hi nejma tolko :shock:
crnivrag

#26755 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

semirsar wrote:
lokalni_razdjevicar wrote:Na kojem kanalu od ovih 300 mogu da pratim EP u rukometu?

P.S. Jes pitanje upuceno Telemach nicku, ali ti on sigurno nece odgovorit :mrgreen:

P.P.S. Kako zivotati dodje do cifre od 300 kanala pa ni sa radiJonom hi nejma tolko :shock:
Što se tiče EP-a, u Sarajevu ga ne možeš gledati ni na jednom kanalu, a što se broja kanala tiče računica je sljedeća: 197 kanala (od toga 35 HD i 162 SD rezolucije) i 74 radio kanala (32 domaća i 42 Music Choice).
traver

#26756 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by traver »

@ Telemach

ovo više nema nikakvog smisla.....

Image
crnivrag

#26757 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

traver wrote:@ Telemach

Image
Na Dobrinji sve OK:

Image

Ako si slučajno sa HS područja, još uvijek uštimavaju internet, pa je konekcija ovih dana klimava.
traver

#26758 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by traver »

crnivrag wrote:
traver wrote:@ Telemach

Image
Na Dobrinji sve OK:

Image

Ako si slučajno sa HS područja, još uvijek uštimavaju internet, pa je konekcija ovih dana klimava.
Nisam, izvorni Telemach, Ilidža.
crnivrag

#26759 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

traver wrote:
E ne znam, nedavno su na Ilidži HS korisnicima pustili novu digitalnu shemu, moguće da vrše uštimavanja na tom području.

U svakom slučaju ti predlažem da se javiš korisniku Telemach na PP, ili ako ne možeš čekati nazovi 1360 pa prijavi problem.

Jer kao što vidiš iz mog prethodnog testa brzine, nije u pitanju nikakav globalni problem na području Sarajeva.
immortalwmostar

#26760 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by immortalwmostar »

Ja sam imao problema isto u vecernjim satima,od kako su mu malo promjenili liniju sad je u priliku ok,neke manje oscilacije se pojave,jedino sto mi je sad upload pao na neka 2do2,5Mpbs
kakavdanakneiskustvu

#26761 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

dobro pitanje,evo i od mene,@Telemach,na kojem kanalu mozemo pratiti Evropsko prvenstvo u rukometu?
semirsar

#26762 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

crnivrag wrote:
semirsar wrote:

Što se tiče EP-a, u Sarajevu ga ne možeš gledati ni na jednom kanalu, a što se broja kanala tiče računica je sljedeća: 197 kanala (od toga 35 HD i 162 SD rezolucije) i 74 radio kanala (32 domaća i 42 Music Choice).
Ma znamo ba, pitanja i odgovori su samo mala doza sarkazma. A bas i mene zanima, vidim i @danak isto pita :mrgreen:
kakavdanakneiskustvu

#26763 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

semirsar wrote:
crnivrag wrote:

Ma znamo ba, pitanja i odgovori su samo mala doza sarkazma. A bas i mene zanima, vidim i @danak isto pita :mrgreen:[/quote]

a obojica znamo da pravog i konkretnog odgovora nece biti,dolazim u iskusenje da ih sutra sa posla zovem i to priupitam
traver

#26764 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by traver »

crnivrag wrote:
traver wrote:
E ne znam, nedavno su na Ilidži HS korisnicima pustili novu digitalnu shemu, moguće da vrše uštimavanja na tom području.

U svakom slučaju ti predlažem da se javiš korisniku Telemach na PP, ili ako ne možeš čekati nazovi 1360 pa prijavi problem.

Jer kao što vidiš iz mog prethodnog testa brzine, nije u pitanju nikakav globalni problem na području Sarajeva.
Javio sam se korisniku Telemach, međutim nije online, stoji mi poruka u outboxu....zvao sam i 1360, oni su kao napravili reklamaciju pa ćemo vidjeti, kažu signal prema meni je odličan....ovo se javlja samo u periodu od 17-24 h.....prijepodne je OK.....
Last edited by traver on 19/01/2016 22:40, edited 1 time in total.
crnivrag

#26765 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

semirsar wrote:
Ma znamo ba, pitanja i odgovori su samo mala doza sarkazma. A bas i mene zanima, vidim i @danak isto pita :mrgreen:
Dosta ljudi ih je već pitalo za EP na facebook-u, i svima su odgovarali sa copy-paste tekstom da su dobili zahtjev od emitera sadržaja za zatamnjivanjem EP-a na RTL-u i RTS-u, te da oni nisu ni na koji način odgovorni za to što nijedna BiH TV kuća nije otkupila prava na reemitiranje istog.
crnivrag

#26766 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

traver wrote: Javio sam se korisniku Telemach, međutim nije online, stoji mi poruka u outboxu....zvao sam i 1360, oni su kao napravili reklamaciju pa ćemo vidjeti....ovo se javlja samo u periodu od 17-24 h.....prijepodne je OK.....
Što se tiče korisnika Telemach, on ti bude tu u periodu od 9 do 14, a ako su ti napravili reklamaciju, vjerovatno će izdati nalog da tehničari izađu na teren i provjere instalacije.
odmor

#26767 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

Zalosno je sto jedni gledaju a jednima zatamnjuju rukomet..
Sve ocekujem da neko potegne pitanje da li ce se umanjit racun ovima sto se zatamnjuje..
semirsar

#26768 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

kakavdanakneiskustvu wrote: a obojica znamo da pravog i konkretnog odgovora nece biti,dolazim u iskusenje da ih sutra sa posla zovem i to priupitam
Ma da hi zoves po sluzbenoj duznosti nece piti vode pa se nemoj djaba ni muciti :mrgreen:
crnivrag wrote:
semirsar wrote:
Dosta ljudi ih je već pitalo za EP na facebook-u, i svima su odgovarali sa copy-paste tekstom da su dobili zahtjev od emitera sadržaja za zatamnjivanjem EP-a na RTL-u i RTS-u, te da oni nisu ni na koji način odgovorni za to što nijedna BiH TV kuća nije otkupila prava na reemitiranje istog.
E vidis znamo i za te copy/paste odgovore, vec odavLe, a fejsTHEpljuc profila nejmam pa fala Bogu nejmam pojma sta tamo seruckaju, u stvari i znam odavle, ali se pravim flJegman :evil:
semirsar

#26769 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

odmor wrote:Zalosno je sto jedni gledaju a jednima zatamnjuju rukomet..
Sve ocekujem da neko potegne pitanje da li ce se umanjit racun ovima sto se zatamnjuje..
:shock: ti neki taze korisnik, ha :mrgreen:
kakavdanakneiskustvu

#26770 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

nece,u sustini i nije do Telemacha,nego do nakaradnih propisa RAK-a
lokalni_razdjevicar

#26771 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Izgleda da smo mi jedita usrata zemlja u Evropi koja ne može gledati EP.
Ustvari, ovo se odnosi na dijelove BiH gdje Bošnjaci žive.
lokalni_razdjevicar

#26772 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

kakavdanakneiskustvu wrote:

nece,u sustini i nije do Telemacha,nego do nakaradnih propisa RAK-a
A zašto se ti propisi ne poštuju na tzv. hrvatskim dijelovima fbih
micho_shaft

#26773 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by micho_shaft »

@telemach
Pitanje što zatamnjujete RTL kad je vrijeme Andrije i Anđelke????
Tko to ima ekskluzivu u BIH pa se mora zatamniti i RTL i PRVA ??
doff

#26774 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

micho_shaft wrote:@telemach
Ne mora niko imati ekskluzivu u BiH da bi morali zatamniti RTL i Prvu. RTL je otkupio prava za prikazivanje na prostoru RH a Prva za RS. Famozna autorska prava...
kakaljin

#26775 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

doff wrote:
micho_shaft wrote:@telemach
Ne mora niko imati ekskluzivu u BiH da bi morali zatamniti RTL i Prvu. RTL je otkupio prava za prikazivanje na prostoru RH a Prva za RS. Famozna autorska prava...
Ali se onda ti programi nebi smjeli nigdje pustati na bilo kojem dijelu teritorija Bosne i Hercegovine, ali svi smo svjedoci da to nije tako.
Locked