Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Amagon

#2676 Re: Zeničani

Post by Amagon »

Jimmy McNulty wrote: Šteta, dok je radio u Staroj čaršiji redovno sam išao, Čerim ljudina. Još je prilično jeftino bilo. I Zenica je nažalost poskupjela, ne možeš naći više točeno ispod 3 marke...
Ako je i ne gdje bila velika točenka 2,5KM (Rock, Gatto) sada je 3KM. U Bonaparte kada je party spuste cijenu velike točenke na 2KM. A nedavno su imali i tequila party, čašica 2KM. Joj ispada da ih reklamiram :lol:

A sjeća li se iko Šarma, Muhe, Alibabe? :-D In stylea?! (RIP) :lol:
Not My Idea

#2677 Re: Zeničani

Post by Not My Idea »

Hm, ja koliko se mogu sjetit - mi smo davno pricali o svim starim kaficima, na pocetku teme, pa ako ti nije mrsko, citaj :)
dezurni_ucenik

#2678 Re: Zeničani

Post by dezurni_ucenik »

Amagon wrote:
Jimmy McNulty wrote: Šteta, dok je radio u Staroj čaršiji redovno sam išao, Čerim ljudina. Još je prilično jeftino bilo. I Zenica je nažalost poskupjela, ne možeš naći više točeno ispod 3 marke...
Ako je i ne gdje bila velika točenka 2,5KM (Rock, Gatto) sada je 3KM. U Bonaparte kada je party spuste cijenu velike točenke na 2KM. A nedavno su imali i tequila party, čašica 2KM. Joj ispada da ih reklamiram :lol:

A sjeća li se iko Šarma, Muhe, Alibabe? :-D In stylea?! (RIP) :lol:
Ej Kec kod gimnazije.Kafa sa slagom pola marke,polivena pola marke,piva marka,drina light 1.5.Ih kakav je zivot prije bio :-D
Amagon

#2679 Re: Zeničani

Post by Amagon »

Not My Idea wrote:eto, ja znam i znam ko sve ide tamo, pa zato i rekoh

uprati malo pa ces vidjet
ma ne osvrćem se baš previše, samo mi je drago da nema onoliko srednjoškolaca kao u Rocku, Backstageu i Jazzu :) Uglavnom fina raja, studenti.. nema ološa. Ali manji je objekat, normalno je da se stvori taj krug jednih te istih ljudi. Mala je Zenica :wink:
Amagon

#2680 Re: Zeničani

Post by Amagon »

Kec uber alles :D Pa do prije 2 godine je kafa bila 0,70 a velika točena 2km. Joj kad se sjetim onih konobarica
dezurni_ucenik

#2681 Re: Zeničani

Post by dezurni_ucenik »

Amagon wrote:Kec uber alles :D Pa do prije 2 godine je kafa bila 0,70 a velika točena 2km. Joj kad se sjetim onih konobarica

Ja govorim za period 2001,2002,2003.godina.Nisam tamo bas dugo sjedio.

Cak se sjecam i stolnjaka :lol:

A kad spomenu Muhu,sjecam se stonog fudbala da sam tamo cesto igrao kad sam krenuo u gimnaziju,Sarm ili ti ga Chessa club-koliko su oni imena promijenili u godinu dana.A sjecas se Mileniuma kad je bio ispod Atlantisa na Jaliji ? I naravno Macao ...
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#2682 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Amagon wrote:
Tica i Dujmović su i ono malo starije raje otjerali konstantnim dizanjem cijena, udjem u Rock i jbt osjećam se mator a 22 mi godine :-) a da ne govorim kako petkom ili subotom navecer kad sam slobodan dodjem pit a šank pun balavurdije koja po 3 sata cucla čaj.

Bonaparte mi je prekul, ali tamo rijetko odem takodje, Jazz i Biznis su mi prestali biti zanimljivi ne znam ni ja zašto, valjda me nerviraju ovi danasnji srednjosklocevi :D

Suma sumarum, rijetko vise dje i idem, dop.zdi čovjeku sve.

A ako koga zanimaju jeftini kafići moja preporuka je kafić na glavnoj stanici u Čeličnom soliteru je li ono? Drži ga Samir, onaj što je držao igrice nekada. Ljetos otišao i pazite šta sam sve platio 12.70 KM
-coca cola
- kafa
- cedevita
- 2 radlera 0.5
- uštipci sa suhim mesom i kajmakom
- pohovani sir (somun, pomfrit,salata i sri naravno)

sve 12.70. a mislim da sam čak zaboravio nešto spomenut.
kakavdanakneiskustvu

#2683 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

movie club,to je u podrumu multiplexa?
Amagon

#2684 Re: Zeničani

Post by Amagon »

evo te nova kafanice :-D joj kad se sjetim kakva je kafančuga tu bila.. ja u jutro idem na faks, a ljudi unutra piju i kartaju se hahah. kako sam im zavidio tada :lol:

Image
Amagon

#2685 Re: Zeničani

Post by Amagon »

CVIKERASH wrote: A kad spomenu Muhu,sjecam se stonog fudbala da sam tamo cesto igrao kad sam krenuo u gimnaziju,Sarm ili ti ga Chessa club-koliko su oni imena promijenili u godinu dana.A sjecas se Mileniuma kad je bio ispod Atlantisa na Jaliji ? I naravno Macao ...
ja sam ipak mlađi od tebe, '88. generacija, znam iz priča starijih za Macao.
kakavdanakneiskustvu wrote:movie club,to je u podrumu multiplexa?
da, posjeti obavezno :)
Jimmy McNulty wrote: Tica i Dujmović su i ono malo starije raje otjerali konstantnim dizanjem cijena, udjem u Rock i jbt osjećam se mator a 22 mi godine :-) a da ne govorim kako petkom ili subotom navecer kad sam slobodan dodjem pit a šank pun balavurdije koja po 3 sata cucla čaj.

Bonaparte mi je prekul, ali tamo rijetko odem takodje, Jazz i Biznis su mi prestali biti zanimljivi ne znam ni ja zašto, valjda me nerviraju ovi danasnji srednjosklocevi :D

Suma sumarum, rijetko vise dje i idem, dop.zdi čovjeku sve.

A ako koga zanimaju jeftini kafići moja preporuka je kafić na glavnoj stanici u Čeličnom soliteru je li ono? Drži ga Samir, onaj što je držao igrice nekada. Ljetos otišao i pazite šta sam sve platio 12.70 KM
-coca cola
- kafa
- cedevita
- 2 radlera 0.5
- uštipci sa suhim mesom i kajmakom
- pohovani sir (somun, pomfrit,salata i sri naravno)

sve 12.70. a mislim da sam čak zaboravio nešto spomenut.
Slažem se sa svim. U rocku su se ubezobrazili, kad je svirka onda točenu dignu na 4km. A i bruka te balavurdije, jednostavno nije to to. Možda jedino nekad skroz rano u jutro. U Jazzu je slična situacija, a u Biznis opet uđem nekad na kafu, a ima i panje. I još uvijek kviz četvrtkom :) A taj kafić u Čeličnom ću obavezno provjeriti, to mi je i blizu. Pohovani sir je bio dobar u Gattu, a uštipci su nekad davno valjali u Akademiji
motorola01

#2686 Re: Zeničani

Post by motorola01 »

Amagon wrote:evo te nova kafanice :-D joj kad se sjetim kakva je kafančuga tu bila.. ja u jutro idem na faks, a ljudi unutra piju i kartaju se hahah. kako sam im zavidio tada :lol:

Image
Zar ovdje nije bila ona mesnica ili slasticarna od Aslanija? Nesto se ne sjecam da je ovdje ikad bila kafana.
Not My Idea

#2687 Re: Zeničani

Post by Not My Idea »

Amagon wrote: Pohovani sir je bio dobar u Gattu, a uštipci su nekad davno valjali u Akademiji
U Gattu vise nema kuhinje.

@motorola, ma birtija vazda bila.
motorola01

#2688 Re: Zeničani

Post by motorola01 »

Not My Idea wrote:
Amagon wrote: Pohovani sir je bio dobar u Gattu, a uštipci su nekad davno valjali u Akademiji
U Gattu vise nema kuhinje.

@motorola, ma birtija vazda bila.
Bila slasticarna. Vlasnik Aslani. Najbolje tulumbe u gradu bile, ali hajde neka bude birtija :)
dezurni_ucenik

#2689 Re: Zeničani

Post by dezurni_ucenik »

Sta je sendvicem u Biznisu? Jel i dalje u opticaju.Ja u zivotu nisam boljeg jeo.

Sjeca li se neko svirki u Macau.Adisa iz Gluhoh Doba/dubioze svirala sa Ofingerima.
Amagon

#2690 Re: Zeničani

Post by Amagon »

Bili su izbacili sendviče i ostavili samo pizze, pa su valjda opet ubacili. Ja nikad neću prežaliti onaj Vahin burrito :sad:

Da li se uopće danas može pojesti burrito u Zenici? Jedno vrijeme je bilo u Trovaču.

Kad smo kod Offingera..., nema ko sve nije svirao s njima, evo jedan snimak nastupa iz stare Galerije ;-)

http://www.youtube.com/watch?v=CIm0j_z5 ... ture=share
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#2691 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Preko puta pijace otvorio se doner koji dijeli objekat sa onim čikom što izradjuje ključeve, zaboravio sam mu ime. Nekada bila zlatara tu, sad doner? Je li neko probao valja li čemu?
Oi

#2692 Re: Zeničani

Post by Oi »

CVIKERASH wrote:
Sjeca li se neko svirki u Macau.Adisa iz Gluhoh Doba/dubioze svirala sa Ofingerima.
:thumbup:
pored dobrih :mrgreen: svirki, za macao me veze toceno ozujsko, girice i one stepenice koje su fakat nekad znale biti nezgodne
dezurni_ucenik

#2693 Re: Zeničani

Post by dezurni_ucenik »

Oi wrote:
CVIKERASH wrote:
:thumbup:
pored dobrih :mrgreen: svirki, za macao me veze toceno ozujsko, girice i one stepenice koje su fakat nekad znale biti nezgodne

Znalo je tu biti letova... :lol:
Not My Idea

#2694 Re: Zeničani

Post by Not My Idea »

Amagon wrote: Da li se uopće danas može pojesti burrito u Zenici?
U Kuglani. Fin kao i sva ostala hrana. :)
kakavdanakneiskustvu

#2695 Re: Zeničani

Amagon wrote:Bili su izbacili sendviče i ostavili samo pizze, pa su valjda opet ubacili. Ja nikad neću prežaliti onaj Vahin burrito :sad:

Da li se uopće danas može pojesti burrito u Zenici? Jedno vrijeme je bilo u Trovaču.

Kad smo kod Offingera..., nema ko sve nije svirao s njima, evo jedan snimak nastupa iz stare Galerije ;-)

http://www.youtube.com/watch?v=CIm0j_z5 ... ture=share

je li i dalje trovač radi?
Stjui

#2696 Re: Zeničani

Post by Stjui »

Not My Idea wrote: U Kuglani. Fin kao i sva ostala hrana. :)

jel to zenica ima pravu kuglanu il se tako zove neki bircuz? ako ima gdje je?
Oi

#2697 Re: Zeničani

Post by Oi »

Stjui wrote:
Not My Idea wrote: U Kuglani. Fin kao i sva ostala hrana. :)

jel to zenica ima pravu kuglanu il se tako zove neki bircuz? ako ima gdje je?
prava :D
http://kuglanazenica.com/

http://wikimapia.org/#lang=en&lat=44.20 ... 4&z=19&m=b
Not My Idea

#2698 Re: Zeničani

Post by Not My Idea »

kakavdanakneiskustvu wrote: je li i dalje trovač radi?
Ne radi.
kakavdanakneiskustvu

#2699 Re: Zeničani

Not My Idea wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote: je li i dalje trovač radi?
Ne radi.

ok
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2700 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Moram reci da ste mi dali dobar update o zenickim kafanama. Vazda kukamo kako nam je nocni zivot los, ali fkt imamo mnogo mjesta za izaci, izuzev onih sto rade do zore. Nisam znao za ovaj Bonaparte, tj. zadnji put sam u tom prostoru bio u januaru ove godine dok je jos bila cerimova rupa :) Nafljosko' sam se te noci sa uglednim boemima poput Zeljka Skuljevica i Jasmina Kukavice. Nisam bas siguran, ali mislim da je i Haris Burina bio tu :D Ili sam njegovo prisustvo pomjesao sa onim u Hej Dzo :D Lijepo izgleda ovako na slikama, moglo bi se to obici kad dodjem iduci put.

Zao mi one stare birtijetine na uglu kod Lutve. Kad god bih prolazio tuda, nanovo sam se ibretio dopola odrezanoj dvoguzi koja je glumila saksiju, alkoholnom zadahu i vazda istim ljudima koji su tu pili dok ne popadaju. Ali valjda ce ovaj Cheers postati ozbiljnija alternativa kantini na pravnom faxu. Doduse cini mi se da i ona pravo propada, ali nisam bio dugo :-D

Ima li ikakvih novosti za onaj Hope u Crkvicama? Hoce li fakat biti diskoteka? I jel' istina da se Collegium otvara nanovo (opet ha ha)?

Sto se tice cijena, meni je Gatto po tom pitanju zakletva i jedno od rijetkih mjesta gdje se za male pare mozes anestezirat :thumbup:

PS Radi li jos In stajl?
Post Reply