SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
amrica

#2676 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by amrica »

pise u avazu da je zena pretrcavala na crveno.
a vozacu pozlilo i zavrsio u hitnoj.

:sad:
alica.k

#2677 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by alica.k »

zateznistub wrote:I vozaci i pjesaci su katastrofa. Kako neko napisa, treba i jedne i druge dooobro po đepu i svi ce biti ko bubice.
upravo tako.
u ovom gradu nema sekunde ni vozacke ni pjesacke kulture.
chuchumbamayumbe

#2678 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by chuchumbamayumbe »

alica.k wrote:
zateznistub wrote:I vozaci i pjesaci su katastrofa. Kako neko napisa, treba i jedne i druge dooobro po đepu i svi ce biti ko bubice.
upravo tako.
u ovom gradu nema sekunde ni vozacke ni pjesacke kulture.
Slažem se.
U zadnje vrijeme sam pješak...često se zapitam da li ja to pravim budalu od sebe kada čekam na semaforu da mi se upali zeleno, a nigdje auta na vidiku?! Mislim, svi pored mene krenu, ja ko mulac stojim i čekam. :roll:
Šta ja znam, kada bi se svi ponašali kao ja (i sada kada sam pješak, i kada sam za volanom) mislim da bi Sarajevo bilo mnogo sigurnije i kulturnije.
8-)
zateznistub

#2679 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by zateznistub »

amrica wrote:pise u avazu da je zena pretrcavala na crveno.

Joj kombinacije, boze sacuvaj!
amko76

#2680 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by amko76 »

Ja kad sam pješak, uvijek čekam zeleno svjetlo. Nemali broj puta mi se desilo da mi ljudi u društvu odu kilometar, ili me napadaju još, hajde prelazi. U najboljem slučaju me čekaju da pređem i blijedo i sa nerazumijevanjem gledaju.

P.S. Ovo je sve iluzija, mi smo kandidat za evropsku prijestonicu kulture, tišina.
Bodkin

#2681 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Bodkin »

zateznistub wrote:

mislim da je zavrsio nakon sto je udario zenu..a meni nije jasno kako ce vozac sad biti kriv. isto kao da na autoputu udaris pjesaka
chuchumbamayumbe

#2682 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Normala.

Pucali i pljačkali po Sarajevu: Uhapšeni zbog pet krivičnih djela
Prilikom pretresa stana maloljetnog Sanjina F. pronađeni bombe i municija

Maloljetni Sanjin F. i Alen Huseinbegović predati u nadležnost Tužilaštva KS
Pripadnici MUP-a KS prekjučer su pronašli i uhapsili Alena Huseinbegovića (19) i maloljetnog Sanjina F. (17) iz Sarajeva zbog sumnje da su istoga dana oko 0.50 sati u ulici Antuna Branka Šimića pucali iz vatrenog oružja. Na svu sreću, niko nije povrijeđen.

Oni se sumnjiče za izazivanje opće opasnosti, nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, razbojništvo, tešku krađu i nasilničko ponašanje.

U toku kriminalističke obrade utvrđeno je da je Huseinbegović ispalio dva hica iz poluautomatske puške dok se nalazio u društvu s mloljetnim Sanjinom F. i još jednim prijateljem. Tom prilikom maloljetnik je izjavio da je ručnu bombu dao Ajdinu Muratoviću iz Sarajeva, koju su kasnije policajci pronašli i oduzeli.

Prilikom pretresa stana koji koristi Sanjin F. policija je pronašla i oduzela dvije ručne bombe, 34 komada pištoljskih plinskih metaka i 27 komada puščanih metaka kalibra 7,62 milimetra, dok je kod Huseinbegovića nađena jedna poluautomatska puška takozvana papovka i šest komada metaka kalibra 7,62 milimetra.

Huseinbegović je priznao da je 12. marta ove godine oko 16.45 sati zajedno sa Sanjinom F., uz prethodni dogovor s radnicom sportske kladionice "Formula" Ajlom Hadžimusić, ukrao određenu sumu novca, a dio novca dao njoj, koja je policiji lažno prijavila razbojništvo.

Utvrđeno je i da su njih dvojica 12. marta ove godine izvršila tešku krađu u pekari "Huth", u općini Novi Grad Sarajevo, te pokušali izvršiti krađu u frizerskom salonu "Moj san".

Obojica su predata u nadležnost tužioca Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, dok će protiv radnice Hadžimusić biti dostavljen službeni izvještaj zbog lažnog prijavljivanja i saučesništva.
Dado34

#2683 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Dado34 »

Minut gore ili dole za pjesaka a pogotovo za vozaca ne pije vode mnogi to ne shvataju dok ne zaglave bolnice ili ne ubiju nekoga.
Dado34

#2684 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Dado34 »

Bodkin wrote:
zateznistub wrote:

mislim da je zavrsio nakon sto je udario zenu..a meni nije jasno kako ce vozac sad biti kriv. isto kao da na autoputu udaris pjesaka

uvijek ce vozaca kriviti ili mu bar malo nesto doturiti, sto nisi gledo sto nisi sporije vozio sto nisi ovo ili ono. Dzaba jarane koliko su vozaci stoka, pjesaci su jos veci.
cigara

#2685 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by cigara »

Koliko znam na autoputu kad opalis pjesaka nisi kriv, mislim da je to jedini izuzetak sto se gazenja pjesaka tice.
Kakva je ono frka kod Doma Armije, ispred crkve. Prvi put kad sam prolazio vidim okupljeno 10ak ljudi, neki stariji frajer sagnut, drzi se za ruku (po faci vidim umire od bola) neka zena zove muriju, kese neke razbacane po cesti...
Sat kasnije prolazim istim putem, stoji patrola, vise policajaca, vojna murija, one kese stoje i dalje
bpsang

#2686 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by bpsang »

Taj famozni Avaz sve zna,kao da je bio na mjestu nesreče,dok se nesreča odvijala :x
a kome ne bi pozlilo od tog silnog straha pa ljudi moji vozač nije kočio nikako jer nema tragova kočenja, vjerovatno od silnog straha sta je vidio pred očima,te mu je i pozlilo.
koja sila i udarac treba da ovo uradi da ulubi stok od vrata i šajbe koji su itekako čvrsti a šajbu da uvice u kabinu cijelom desnom polovinom
Image
DON_eARL

#2687 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by DON_eARL »

bpsang wrote:

Taj famozni Avaz sve zna,kao da je bio na mjestu nesreče,dok se nesreča odvijala :x
a kome ne bi pozlilo od tog silnog straha pa ljudi moji vozač nije kočio nikako jer nema tragova kočenja, vjerovatno od silnog straha sta je vidio pred očima,te mu je i pozlilo.
koja sila i udarac treba da ovo uradi da ulubi stok od vrata i šajbe koji su itekako čvrsti a šajbu da uvice u kabinu cijelom desnom polovinom
Image
Svakodnevno sam svjedok pretrčavanja ulice na crveno za tramvajem, trolejbusom, busom i minibusom, i pravo je čudo što se ovakve stvari ne dešavaju češće... :roll:
minjonja

#2688 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by minjonja »

ljudi koji su vidjeli nesrecu su mi rekli da je vozac vozio puno brze nego sto bi smio.
bpsang

#2689 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by bpsang »

juče je tu poginula nesretna žena , danas gledam frajera na motoru na jednom točku od jednog do drugog semafora...
E vala Sevap bi bio da tu policija stoji i da snima brzinu.
Cyrax

#2690 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Cyrax »

Znajuci kako se brzo vozi tom cestom bilo je samo pitanje vremena kad ce neko nastradati pogotovo kad se uzme u obzir kakvi su krsevi na cesti i kako narod prelazi uglavnom gdje ne bi trebao.
chuchumbamayumbe

#2691 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

bpsang wrote:juče je tu poginula nesretna žena , danas gledam frajera na motoru na jednom točku od jednog do drugog semafora...
Onaj narandžasti, ošišan ko Duke Nukem, sa Yamahom?!
8-)
quasar

#2692 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by quasar »

chuchumbamayumbe wrote:Normala.

Pucali i pljačkali po Sarajevu: Uhapšeni zbog pet krivičnih djela
Prilikom pretresa stana maloljetnog Sanjina F. pronađeni bombe i municija

Maloljetni Sanjin F. i Alen Huseinbegović predati u nadležnost Tužilaštva KS
Pripadnici MUP-a KS prekjučer su pronašli i uhapsili Alena Huseinbegovića (19) i maloljetnog Sanjina F. (17) iz Sarajeva zbog sumnje da su istoga dana oko 0.50 sati u ulici Antuna Branka Šimića pucali iz vatrenog oružja. Na svu sreću, niko nije povrijeđen.

Oni se sumnjiče za izazivanje opće opasnosti, nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, razbojništvo, tešku krađu i nasilničko ponašanje.

U toku kriminalističke obrade utvrđeno je da je Huseinbegović ispalio dva hica iz poluautomatske puške dok se nalazio u društvu s mloljetnim Sanjinom F. i još jednim prijateljem. Tom prilikom maloljetnik je izjavio da je ručnu bombu dao Ajdinu Muratoviću iz Sarajeva, koju su kasnije policajci pronašli i oduzeli.

Prilikom pretresa stana koji koristi Sanjin F. policija je pronašla i oduzela dvije ručne bombe, 34 komada pištoljskih plinskih metaka i 27 komada puščanih metaka kalibra 7,62 milimetra, dok je kod Huseinbegovića nađena jedna poluautomatska puška takozvana papovka i šest komada metaka kalibra 7,62 milimetra.

Huseinbegović je priznao da je 12. marta ove godine oko 16.45 sati zajedno sa Sanjinom F., uz prethodni dogovor s radnicom sportske kladionice "Formula" Ajlom Hadžimusić, ukrao određenu sumu novca, a dio novca dao njoj, koja je policiji lažno prijavila razbojništvo.

Utvrđeno je i da su njih dvojica 12. marta ove godine izvršila tešku krađu u pekari "Huth", u općini Novi Grad Sarajevo, te pokušali izvršiti krađu u frizerskom salonu "Moj san".

Obojica su predata u nadležnost tužioca Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, dok će protiv radnice Hadžimusić biti dostavljen službeni izvještaj zbog lažnog prijavljivanja i saučesništva.

http://www.sarajevo-x.com/vijesti/crna- ... /120301174

To su ti ova dvojica. Vjerovatno su bili pod uticajem kad su se ovdje pobili. Znam ih odlicno. Iskreno, obzirom ko ih odgaja i kakav im je background, sjajni su. Nadam se da ce makar malo pameti doci, ali tesko sine...
Moljito

#2693 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Moljito »

chuchumbamayumbe wrote:
bpsang wrote:juče je tu poginula nesretna žena , danas gledam frajera na motoru na jednom točku od jednog do drugog semafora...
Onaj narandžasti, ošišan ko Duke Nukem, sa Yamahom?!
8-)
Ja da sam onako odvratan nikad nebi skidao kacige sa glave i kad sam kući .
Mislim da se zove Hajlak ima i onu šklopociju od auto plavo-sivu i vazda muzika glasna iz nje dolazi !!!
Cholina_Lokica

#2694 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Cholina_Lokica »

Juce cekam prijateljicu kod ovog semafora gdje je zena poginula, i pice auta skroz normala, i delegat sa djetetom mrtav hladan pici preko ceste na crveno za pjesake, auta po kocnici, sviraju, i majmun jos isareti nesto rukicama i dernja se shaaaa jeee, shaaa hoceees :x
Ali_G

#2695 SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Ali_G »

Pjesaci su jako bezobrazni kad je prelazak ulice u pitanju. Hajde eto sto se prelazi na crveno kad nema auta u blizini, al delegati su poceli iskakati pred sama auta. Al uvijek je najlakse vozaca okriviti.
žulijan asanž

#2696 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by žulijan asanž »

Cholina_Lokica wrote:Juce cekam prijateljicu kod ovog semafora gdje je zena poginula, i pice auta skroz normala, i delegat sa djetetom mrtav hladan pici preko ceste na crveno za pjesake, auta po kocnici, sviraju, i majmun jos isareti nesto rukicama i dernja se shaaaa jeee, shaaa hoceees :x

moje drago sarajevo :D :D
Cholina_Lokica

#2697 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Cholina_Lokica »

žulijan asanž wrote:
Cholina_Lokica wrote:Juce cekam prijateljicu kod ovog semafora gdje je zena poginula, i pice auta skroz normala, i delegat sa djetetom mrtav hladan pici preko ceste na crveno za pjesake, auta po kocnici, sviraju, i majmun jos isareti nesto rukicama i dernja se shaaaa jeee, shaaa hoceees :x

moje drago sarajevo :D :D
Ma hajd sto sebe kreten hoce da ubije, ali hoce i dijete, plus sto mu daje bas dobar primjer, pa prva prilika kad dijete negdje samo krene isto ce to uraditi i zaginuti
cigara

#2698 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by cigara »

Stanite pola sata ispod mosta na Ciglanama, pravi primjer kakvi su pjesaci
žulijan asanž

#2699 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by žulijan asanž »

cigara wrote:Stanite pola sata ispod mosta na Ciglanama, pravi primjer kakvi su pjesaci
ma stanite bilo gdje.... ne morate ispod mosta na ciglanama... bilo gdje....ko ovce bez čobana... :roll:
kokuz_sa

#2700 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by kokuz_sa »

ma pjesaci jesu svakavki u tome s esvi slazemo..
al pricekat zeleno svjetlo na pojedinim semaforima je isto kao cekanje Bajrama..
i jos cim zakoracis na cestu 1-2 koraka vec crveno a nisi dosao ni do sredine ceste :roll:
Locked