BiH - Portugal/Portugal - BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
condy

#2676 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by condy »

Ovo samo kod nas može...samo 4.000 ulaznica u slobodnoj prodaji. :?

Iz nogometnog saveza kažu da je ukupno štampano nešto više od 10.200 ulaznica, što je premalo, jer stadion ima sjedećih mjesta ukupno 14.500. Stadion će biti pun, i kad je pun tada je sigurno prisutno par hiljada više od oficijelnih 10.200 gledalaca... :)

Ne vjerujem da je oko 6.000 ili više ulaznica namjenjeno igričima, ljudima iz saveza, sponzorima i ... već da je veliki broj upravo tih karata završio na crnom tržištu i da će neki dobro profitirati . Uostalom, po kojoj logici treba više od 6.000 ulaznica da ide sponzorima, rodbini igrača, klubovima, nekim organizacijama i sl. ?

Sramora je da u prodaji u Sa bude manje od 1000 karata a u Zenici nešto više ...stadion jeste malog kapaciteta ali ovi su ga iz saveza radi ličnih interesa još par puta smanjili :)

Trenutna ponuda na crnom trzistu :D
Javlja mi prijatelj iz Zenice, istok ide za 70 km , a zapad za 120 km... :)
oldschool

#2677 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by oldschool »

condy wrote:Ovo samo kod nas može...samo 4.000 ulaznica u slobodnoj prodaji. :?

Iz nogometnog saveza kažu da je ukupno štampano nešto više od 10.200 ulaznica, što je premalo, jer stadion ima sjedećih mjesta ukupno 14.500. Stadion će biti pun, i kad je pun tada je sigurno prisutno par hiljada više od oficijelnih 10.200 gledalaca... :)

Ne vjerujem da je oko 6.000 ili više ulaznica namjenjeno igričima, ljudima iz saveza, sponzorima i ... već da je veliki broj upravo tih karata završio na crnom tržištu i da će neki dobro profitirati . Uostalom, po kojoj logici treba više od 6.000 ulaznica da ide sponzorima, rodbini igrača, klubovima, nekim organizacijama i sl. ?

Sramora je da u prodaji u Sa bude manje od 1000 karata a u Zenici nešto više ...stadion jeste malog kapaciteta ali ovi su ga iz saveza radi ličnih interesa još par puta smanjili :)

Trenutna ponuda na crnom trzistu :D
Javlja mi prijatelj iz Zenice, istok ide za 70 km , a zapad za 120 km... :)
Šta ti je, pusti se ulaznica, kad ti Selma Bajrami i Zisko mahnu s tribina dok gledaš tv...neprocjenjivo. :mrgreen:
quasar

#2678 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by quasar »

Vjerovatno je i cijela tribina za portugalce radi bezbjednosti. Tu je otišlo bruka karata u havu.
samo_ti

#2679 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by samo_ti »

quasar wrote:Vjerovatno je i cijela tribina za portugalce radi bezbjednosti. Tu je otišlo bruka karata u havu.
Koja cijela tribina ? :-)

nije tacno, i sjever i jug se prodavao ... Portugalci vjerovatno dobiju onaj mali dio ispod semafora ;-)

p.s. http://www.zenicablog.com/sport/repreze ... linog.html
quasar

#2680 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by quasar »

samo_ti wrote:
quasar wrote:Vjerovatno je i cijela tribina za portugalce radi bezbjednosti. Tu je otišlo bruka karata u havu.
Koja cijela tribina ? :-)

nije tacno, i sjever i jug se prodavao ... Portugalci vjerovatno dobiju onaj mali dio ispod semafora ;-)

p.s. http://www.zenicablog.com/sport/repreze ... linog.html
Ne znam, lupam. Vjerujem da su zbog tenzija i znacaja tekme (Mevlid sindrom) odlucili napraviti siri koridor oko gostujucih navijaca. Pa sad koliko mjesta ima na toj tribini, ne znam.
juventus

#2681 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by juventus »

Već mi je dopizdilo čitati naslove o Ronaldu u našim medijima, a mogu misliti šta tek slijedi... :x

Kako su napaćeni ovi novinari, jebo ih i kuhar i tjelohranitelj i gel koji koristi i toalet papir kojim briše šupak...imam osjećaj da bi mu ga popušili da im da...jebo vas Ronaldo, nemoj da ste toliko napaćeni...fuj... :oops:
zakonpera

#2682 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by zakonpera »

4-2-3-1 formacija je izgleda i protiv portugala..al ko ce onda pokrit poziciju lijevog beka pitanje je.
Možda Lulić i Salihović da se rotiraju. Ova formacija se u Francuskoj pokazala idealinim za naš vezni red koji može da drži posjed i odigrati dosta tacnih kratkih pasova.U taktičkom smislu, ova je formacija slična formaciji 4-5-1. Koristi se za održavanje posjeda lopte i taktičko kontroliranje veznoga reda. Usamljeni napadač pto je džeko je idealan za ovu postavku jer je visok i jak da može zadržati loptu u svom posjedu dok mu se ne pridruže suigrači iz veznog reda i obrane. Najveću fleksibilnost ovoj formaciji daju trojica ofenzivnih veznih igrača koji se nalaze iza usamljenog napadača. Ovisno o tehničkim i fizičkim sposobnostima dvojice krilnih veznih igrača, formacija lako može preći u 4-3-3 ali i u 4-5-1. Ovdje će važnu ulogu igrati fizička sprema Lulića i Pjanića koja je pokazalo se u zadnje 2 utakmice izvrsna. Središnji ofenzivni vezni igrač ima više uloga na terenu . Može biti povučena 'špica' s tim da su tada dva krila vezna igrača malo više defenzivno orijentirana a može biti i razigravač trojici napadača. Ovo Miske može da odradi bar 60 minuta..jer teško toliku trku može da izdrži..a onda neka Pjana pređe na njegovo mjesto..a tu bi mogo uletit i Ibišević kao džoker na polušpica. Dva defenzivna vezna igrača čine srce momčadi. Oni su igrači koji pokrivaju najveći dio terena, koji od obrambene linije primaju loptu i započinju s organizacijom napada te igrači koji su zaduženi za čuvanje najboljeg protivničkog razigravača. Definitivno Rahimić i Medunjanin će biti najvažniji na ovom meču. Moraju biti spremni za strašnu trku..Rahima da razbija organizaciju Portugalaca i sprećava polukontre a Medunjanin će imati ulogu Pirla ili Busketca od kojeg će sve da kreće. Medo koji ima sjajan pas i pregled igre se ubijo za ovu postavku a može da se i rotira sa Pjanićem jer Pjana u Romi igra nekad ulogu tog defanzivnog veznog vrlo dobro. Ovdje može doći i do izmjene u drugom poluvremenu Zahirovićem sa nekom od njih dvojce ako padnu fizički. Jednostavno ovaj vezni red je strašan, pokazalo se i u Francuskoj, samo pitanje je koliku trku mogu da pruže jer mislim da ako odigraju maximalno disciplinovano svih 90 minuta u punoj trci ovoj ekipi niko ništa ne može, čak i sa ovako poroznom odbranom.
Begović
Jahić Spaha Mravac Salihović
Rahimić Medunjanin
Pjanić Lulić
Miske
Dzekson
Last edited by zakonpera on 08/11/2011 12:50, edited 1 time in total.
Obuca9

#2683 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Obuca9 »

slobodni armirach wrote:imal onog miša Ćire,..jel se on očitovo glede tekme :D
Oglasio se on i rekao "BiH prolazi, ako bude raspoložen Miske". Stari firaun, opet po svome, nije on kriv, kriv je Miske, jer je bojkotovao utakmicu. Tako da, ako Pape prođe Portugal, onda on nije napravio nikakav uspjeh u odnosu na Ćiru, on jednostavno imao Misketa.

Ćiro k'o Ćiro.
baxul

#2684 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by baxul »

interesantno (pogledat citav dokumentarac (dio o rossetiju je sexy :D )) :D

also:
After the 2008 group stage match Austria - Poland, the Polish prime-minister Donald Tusk said he wanted to kill Webb.
oldschool

#2685 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by oldschool »

zakonpera wrote:4-2-3-1 formacija je izgleda i protiv portugala..al ko ce onda pokrit poziciju lijevog beka pitanje je.
Možda Lulić i Salihović da se rotiraju. Ova formacija se u Francuskoj pokazala idealinim za naš vezni red koji može da drži posjed i odigrati dosta tacnih kratkih pasova.U taktičkom smislu, ova je formacija slična formaciji 4-5-1. Koristi se za održavanje posjeda lopte i taktičko kontroliranje veznoga reda. Usamljeni napadač pto je džeko je idealan za ovu postavku jer je visok i jak da može zadržati loptu u svom posjedu dok mu se ne pridruže suigrači iz veznog reda i obrane. Najveću fleksibilnost ovoj formaciji daju trojica ofenzivnih veznih igrača koji se nalaze iza usamljenog napadača. Ovisno o tehničkim i fizičkim sposobnostima dvojice krilnih veznih igrača, formacija lako može preći u 4-3-3 ali i u 4-5-1. Ovdje će važnu ulogu igrati fizička sprema Lulića i Pjanića koja je pokazalo se u zadnje 2 utakmice izvrsna. Središnji ofenzivni vezni igrač ima više uloga na terenu . Može biti povučena 'špica' s tim da su tada dva krila vezna igrača malo više defenzivno orijentirana a može biti i razigravač trojici napadača. Ovo Miske može da odradi bar 60 minuta..jer teško toliku trku može da izdrži..a onda neka Pjana pređe na njegovo mjesto..a tu bi mogo uletit i Ibišević kao džoker na polušpica. Dva defenzivna vezna igrača čine srce momčadi. Oni su igrači koji pokrivaju najveći dio terena, koji od obrambene linije primaju loptu i započinju s organizacijom napada te igrači koji su zaduženi za čuvanje najboljeg protivničkog razigravača. Definitivno Rahimić i Medunjanin će biti najvažniji na ovom meču. Moraju biti spremni za strašnu trku..Rahima da razbija organizaciju Portugalaca i sprećava polukontre a Medunjanin će imati ulogu Pirla ili Busketca od kojeg će sve da kreće. Medo koji ima sjajan pas i pregled igre se ubijo za ovu postavku a može da se i rotira sa Pjanićem jer Pjana u Romi igra nekad ulogu tog defanzivnog veznog vrlo dobro. Ovdje može doći i do izmjene u drugom poluvremenu Zahirovićem sa nekom od njih dvojce ako padnu fizički. Jednostavno ovaj vezni red je strašan, pokazalo se i u Francuskoj, samo pitanje je koliku trku mogu da pruže jer mislim da ako odigraju maximalno disciplinovano svih 90 minuta u punoj trci ovoj ekipi niko ništa ne može, čak i sa ovako poroznom odbranom.
Begović
Jahić Spaha Mravac Salihović
Rahimić Medunjanin
Pjanić Lulić
Miske
Dzekson
Ima tu donekle istine, mene strah Mravca, zna opasno zaplivati, te nonšalancije Spahića. Moje mišljenje je da teško možemo s jednim napadačem išta učiniti, Džeko se neće naigrati pored krvnika Pepe-a i Carvalho-a. Dobro bi bilo da ko Pepe-a provocira, ima kratak fitilj. :D
Baudelaire

#2686 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Baudelaire »

Zato se Džeki priključuju Misimović, Lulić i Pjanić naprijed. Tako je i protiv Francuza bilo, nije mu ništa falilo.
oldschool

#2687 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by oldschool »

Baudelaire wrote:Zato se Džeki priključuju Misimović, Lulić i Pjanić naprijed. Tako je i protiv Francuza bilo, nije mu ništa falilo.
Ići će duge lopte na Džeku, a ovi su tu maheri, pogotovo Pepe, niko se pored njega nije naigrao sem Messija. U Portugalu smo s dva napadača super izgledali. Portugal i Francuska igraju skroz drugačije. Treba se posebno paziti simuliranja Portugalaca, provociranja.
Infaze Studio

#2688 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Infaze Studio »

A zato je Miske vrlo bitan jer se on najbolje "prikljucuje"..
Baudelaire

#2689 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Baudelaire »

Fazon je što mi igramo isto protiv svakog. Sad, ako smo mogli Francuze nadigrati na sredini terena, vjerujem da možemo i Portugal. Imaju oni strašnih igrača, ali kad im je vrh kreativnosti Meireles teško da će znati kako s loptom. Nismo mi više jednodimenzionalna reprezentacija koja ovisi od Džekine sreće i snalaženja. Ako kažeš da će dvojica čuvati Džeku, ko će onda čuvati Misketa? Ko će zatvoriti Pjanića? Šta će s brzim Lulićem? A ionako u 4-4-2 mi veznog reda ne bi imali protiv ekipe kakva je Portugal, pa bi onda bili džaba i Džeko i Ibišević u napadu.
zakonpera

#2690 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by zakonpera »

Džeko će ih obojcu nosit na leđima i povratnim loptama pitat pjanića, misketa i mednunanina na šuteve sa distance i tu će biti naša prednost i još to što ćemo ih tako gustom sredinom potpuno razbit vezni red. Lulić je ubojit u napadu i još jedna dimenzija naše igre može biti da on i salihović i ponekad Jahić visokim i oštrim loptama gađaju Džeku. Kad se sve uzme u obzir imamo nepredvidive igrače...i svašta se može očekivat. Jednostavno ako im razbijemo sredinu visokim presingom i trkom cijelo vrijeme..Nani i Ronaldo će biti neutralisani. Možda dobrim posjedom lopte i igrom kratkih pasova cijelo poluvrijeme ih ugušimo same od sebe. Jednostavno protiv ovakvog Portugala se nema šta branit. Samo napadom, jakim presingom, odigrat čvrsto, hrabro i kratkim pasovima im razvuc pamet. Ovi igrači Portugala su dosta mahanati na stil igre koji gaji Barcelona..a baš taj stil igre je naš. Pokazalo se u Francuskoj.
Last edited by zakonpera on 08/11/2011 13:15, edited 1 time in total.
Industrialyzer

#2691 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Industrialyzer »

Je li Pepe u opasnosti od zutog kartona ?
oldschool

#2692 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by oldschool »

Baudelaire wrote:Fazon je što mi igramo isto protiv svakog. Sad, ako smo mogli Francuze nadigrati na sredini terena, vjerujem da možemo i Portugal. Imaju oni strašnih igrača, ali kad im je vrh kreativnosti Meireles teško da će znati kako s loptom. Nismo mi više jednodimenzionalna reprezentacija koja ovisi od Džekine sreće i snalaženja. Ako kažeš da će dvojica čuvati Džeku, ko će onda čuvati Misketa? Ko će zatvoriti Pjanića? Šta će s brzim Lulićem? A ionako u 4-4-2 mi veznog reda ne bi imali protiv ekipe kakva je Portugal, pa bi onda bili džaba i Džeko i Ibišević u napadu.
Portugal je mnogo jači od Francuza, to što imaju takvog trenera je druga priča. Nas je Meireles u Zenici satrao, potpomognut Moutinhom. Stavit će flastera na Misketa, neće maketi, kad su uz njega igrači, odmah kad primi loptu on ne zna igrati, odmah je gubi, to mu se dešavalo u obje utakmice. Ne znam šta je Pape smislio, ali to mu je prioritet, naći rješenje za to. Ibišević može igrati povučenije, da Pjanić ne igra na krilu. Nema Mujdže da probija tu stranu, a Pjanić se ne snalazi na krilu baš najbolje. Džeko se nije naigrao nikad kad igra sam protiv ovakvih gorostasa, smiješno je porediti Ramija i životinju Pepea. morat će se vraćati igrači da dupliraju Ronalda i nanija, neće ih moći čuvati samo jedan igrač. Kako god se završila utkamica ja sam zadovoljan kvalifikacijama, samo nek ostave srce na terenu. :bih:
kolo naokolo

#2693 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by kolo naokolo »

Upravnik Bilinog polja Asim Demiri, zajedno s najbližim saradnicima, od ranih jutarnjih sati nalazi se na stadionu, gdje s radnicima na održavanju čini sve kako bi teren bio spreman za prvu utakmicu baraža protiv Portugala.

S tim u vezi radnici su jutros bušili teren kako bi onemogućili vodi da ostane na površini. U sljedećoj fazi će se isušivati i ravnati teren, kako bi na dan utakmice bio u što boljem stanju, iako im, vremenski uslovi neće ići na ruku.

Prema prognozama meteorologa, na dan utakmice 11. novembra, očekuje se slaba kiša koja će posebno biti izražena u terminu od 7 do 18 sati. Maksimalna dnevna temperatura će iznositi 8,9 stepeni Celzijusa, uz moguću maglu u večernjim satima.

:D
zakonpera

#2694 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by zakonpera »

oldschool wrote:
Baudelaire wrote:Fazon je što mi igramo isto protiv svakog. Sad, ako smo mogli Francuze nadigrati na sredini terena, vjerujem da možemo i Portugal. Imaju oni strašnih igrača, ali kad im je vrh kreativnosti Meireles teško da će znati kako s loptom. Nismo mi više jednodimenzionalna reprezentacija koja ovisi od Džekine sreće i snalaženja. Ako kažeš da će dvojica čuvati Džeku, ko će onda čuvati Misketa? Ko će zatvoriti Pjanića? Šta će s brzim Lulićem? A ionako u 4-4-2 mi veznog reda ne bi imali protiv ekipe kakva je Portugal, pa bi onda bili džaba i Džeko i Ibišević u napadu.
Portugal je mnogo jači od Francuza, to što imaju takvog trenera je druga priča. Nas je Meireles u Zenici satrao, potpomognut Moutinhom. Stavit će flastera na Misketa, neće maketi, kad su uz njega igrači, odmah kad primi loptu on ne zna igrati, odmah je gubi, to mu se dešavalo u obje utakmice. Ne znam šta je Pape smislio, ali to mu je prioritet, naći rješenje za to. Ibišević može igrati povučenije, da Pjanić ne igra na krilu. Nema Mujdže da probija tu stranu, a Pjanić se ne snalazi na krilu baš najbolje. Džeko se nije naigrao nikad kad igra sam protiv ovakvih gorostasa, smiješno je porediti Ramija i životinju Pepea. morat će se vraćati igrači da dupliraju Ronalda i nanija, neće ih moći čuvati samo jedan igrač. Kako god se završila utkamica ja sam zadovoljan kvalifikacijama, samo nek ostave srce na terenu. :bih:
Francuska je mnogo kompaktnija od Portugala..imaju više rješenja u igri. Možemo reći i obrnuto. Ako Rahimić i Medunjanin uguše presingom Meirelesa, Mutinja i Martinsa..oni nemaju šta da traže jer i Ronaldo i Nani su ovisni o njihovim pasovima, svejedno što su tako pakleni, ne mogu sami ipak. Blan je za ovog trenera izvrsan taktičar i odlično čita igru pa ga je Pape nadmudrio. Mislim ako zatvore Misketa pa ne mogu Pjanića i Lulića i Džeku. Nemoj gledat prošle kvalifikacije gdje Pjanić, Lulić i Medunjanin nisu igrali nikakvu ulogu.
chsk

#2695 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by chsk »

Rotring *.* wrote:
ReD aka Socijalista wrote:
chsk wrote:Evo vam svježa slika :D

Image
Daj nemoj zajebavati :x
Zajebancija je ovo sigurno :D
valjda, nadam se, mora bit zajebancija :lol:

Da vas obradujem, zajebancija je.. htio sam sinoć napisati al' rekoh neka malo.. šta fali :mrgreen:

:sax:
kolo naokolo

#2696 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by kolo naokolo »

Image
KPNCTNJAH

#2697 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by KPNCTNJAH »

Gledaj ekipe na slici :D ako oni ne skontaju kako da do utakmice travnjak izgleda kao na Bernabeu, onda nece niko :mrgreen:
Last edited by KPNCTNJAH on 08/11/2011 13:37, edited 1 time in total.
neo7

#2698 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by neo7 »

Cuj buse teren 3 dana prije utakmice :shock:
Janjicar

#2699 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Janjicar »

Lahko je nasim igracima oni znaju igrat i po krompiristu al je problem za C.Ronalda ( citaj zalizani peško ) i njegovo drustvo...

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
oldschool

#2700 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by oldschool »

zakonpera wrote:
oldschool wrote:
Francuska je mnogo kompaktnija od Portugala..imaju više rješenja u igri. Možemo reći i obrnuto. Ako Rahimić i Medunjanin uguše presingom Meirelesa, Mutinja i Martinsa..oni nemaju šta da traže jer i Ronaldo i Nani su ovisni o njihovim pasovima, svejedno što su tako pakleni, ne mogu sami ipak. Blan je za ovog trenera izvrsan taktičar i odlično čita igru pa ga je Pape nadmudrio. Mislim ako zatvore Misketa pa ne mogu Pjanića i Lulića i Džeku. Nemoj gledat prošle kvalifikacije gdje Pjanić, Lulić i Medunjanin nisu igrali nikakvu ulogu.

Mi ovisimo o Misimoviću, Rahimić protiv brzih Portugalaca nema šanse, u godinama je. Medunjanin je plejmejker, ne ganja i nije destruktivac. Lulić je brz, ali bez onog ko mu daje loptu je nula, zatvori Misketa zatvorio si sve. Pokušat će isto, Francuzi nisu imali flastera na Misketu, a ovi hoće kao i prethodne dvije tekme gdje se nije vidio. Pape mora naći rješenje za to. Igra i Ronaldo dobro kad nema flastera, ali mu Njemci puknu flastera i ne vidi se tokom čitavih 90 minuta protiv njih, jedno je igrati slobodno a drugo kad ti neko diše za vratom. meireleš kakav god da je mnogo je bolji od naših igrača na tim pozicijama, koliko je samo golova dao za Liverpol prošle sezone, šta nam je radio u Zenici. Ponavljam, ključno je naći rješenje za Misimovića, kako da se riješi flastera.
Last edited by oldschool on 08/11/2011 13:44, edited 1 time in total.
Locked