Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
-
Zer0
#2676 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Da li neko slucajno zna kako da rijesim problem sa previsokim pritiskom vode u cijevima. U pitanju je kuca u Sarajevu i pritisak je nenormalno visok. Cak ni bojler ne mogu da postavim kako treba jer curi sigurnosni ventil. Da li da zovem vodovod da mi to na sahtu rjesavaju ili ima neko drugu ideju kao barem smanjm pritisak na bojleru?
- Dozer
#2677 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Zovi ViK. To je njihov pritisak, osim ako nemas svoju pumpu.
-
Zer0
#2678 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Ide sa njihovog glavnog voda preko sahta. NIsta zvacu ih sutra. Hvala na odg.Dozer wrote:Zovi ViK. To je njihov pritisak, osim ako nemas svoju pumpu.
- kloniran
#2679 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Moras postaviti ventil u sahtu koji regulira pritisakZer0 wrote:Da li neko slucajno zna kako da rijesim problem sa previsokim pritiskom vode u cijevima. U pitanju je kuca u Sarajevu i pritisak je nenormalno visok. Cak ni bojler ne mogu da postavim kako treba jer curi sigurnosni ventil. Da li da zovem vodovod da mi to na sahtu rjesavaju ili ima neko drugu ideju kao barem smanjm pritisak na bojleru?
- drug_profi
#2680 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Je li to kod tebe regularan ili divlji prikljucak? Trebalo bi da si preko regulatora spojen.
-
Zer0
#2681 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Nije divlji, regularan je prikljucak. Kuca je napravljena prije rata i tada je prikljucena voda. Mislim da nema regulator pritiska u sahtu ima samo vodomjer. Vidjecu sutra s njima sta kazu. Nadam se samo da necu morati platiti neku divlju cijenu ako se bude morao naknadno ugradjivati taj regulator pritiska.drugi profil wrote:Je li to kod tebe regularan ili divlji prikljucak? Trebalo bi da si preko regulatora spojen.
- kloniran
#2682 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
nikakva divlja cijena regulator pritiska se ugrađuje nakon vodomjera, tj. tvoja obaveza ako ti cijevni razvod nije urađen da zadovolji pritisak iz mreže, jer nije isto kad je sigurnosni ventil postavljen od 2.5 bar, 3 bar i 6 barZer0 wrote:Nije divlji, regularan je prikljucak. Kuca je napravljena prije rata i tada je prikljucena voda. Mislim da nema regulator pritiska u sahtu ima samo vodomjer. Vidjecu sutra s njima sta kazu. Nadam se samo da necu morati platiti neku divlju cijenu ako se bude morao naknadno ugradjivati taj regulator pritiska.drugi profil wrote:Je li to kod tebe regularan ili divlji prikljucak? Trebalo bi da si preko regulatora spojen.
-
Zer0
#2683 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Hvala, zvao sam ih kazu da mi to uradi vodoinstalater, tj ugradi taj regulator. Po njima sam prvi u nizu do glavnog dovoda pa me zahvatio taj najjaci pritisak...kloniran wrote:nikakva divlja cijena regulator pritiska se ugrađuje nakon vodomjera, tj. tvoja obaveza ako ti cijevni razvod nije urađen da zadovolji pritisak iz mreže, jer nije isto kad je sigurnosni ventil postavljen od 2.5 bar, 3 bar i 6 barZer0 wrote:Nije divlji, regularan je prikljucak. Kuca je napravljena prije rata i tada je prikljucena voda. Mislim da nema regulator pritiska u sahtu ima samo vodomjer. Vidjecu sutra s njima sta kazu. Nadam se samo da necu morati platiti neku divlju cijenu ako se bude morao naknadno ugradjivati taj regulator pritiska.drugi profil wrote:Je li to kod tebe regularan ili divlji prikljucak? Trebalo bi da si preko regulatora spojen.
- vješalica
- relativno84
- oldtajmer
#2686 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
al ce biti veselo sutra 
- relativno84
#2687 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
zao mi komsije, kako ce sad zaljevati beton oko kuce ove kise nikako dovoljno da ga natopeoldtajmer wrote:al ce biti veselo sutra
- Troll_Happens
#2688 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Jaooo pa oni nisu normalni usred turisticke sezone i kad vani lije kisa "inzinjeri" ce otvarat rupe i busit cijevi. Pa ima sve da im se nadoji. Ali neka narod je glup i treba jos gore biti...
- O'zone
- Globalni moderator
#2689 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
I ako su rekli da vode nema do Petka ja bih savjetovao da se pripreme i skaldištenje vode planira do minimalno Subote. Znam ja nas....
- Troll_Happens
#2690 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Imas pravo ima da smrdi sutra samo tako. Ionako se niko nit kupa nit pere.O'zone wrote:I ako su rekli da vode nema do Petka ja bih savjetovao da se pripreme i skaldištenje vode planira do minimalno Subote. Znam ja nas....
- insaneinthebrain
#2691 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
spremi se ti za godinu dana bez vodeO'zone wrote:I ako su rekli da vode nema do Petka ja bih savjetovao da se pripreme i skaldištenje vode planira do minimalno Subote. Znam ja nas....
- O'zone
- Globalni moderator
#2692 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Ne bi cudiloinsaneinthebrain wrote:spremi se ti za godinu dana bez vodeO'zone wrote:I ako su rekli da vode nema do Petka ja bih savjetovao da se pripreme i skaldištenje vode planira do minimalno Subote. Znam ja nas....
- kloniran
#2693 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Ne bi nama niko ugodio, muka sto se ne pravi stupska petlja, muka kad se pravi i sto se zaboga pravi kad nema oborina, onda muka sto se mora iskljuciti voda da bi se izmjestila cijev koja bi se nalazila nepun metar ispod asfalta da se ne izmjesti.Troll_Happens wrote:Jaooo pa oni nisu normalni usred turisticke sezone i kad vani lije kisa "inzinjeri" ce otvarat rupe i busit cijevi. Pa ima sve da im se nadoji. Ali neka narod je glup i treba jos gore biti...
A znate li kolike vibracije prenosi jedan pun sleper, ta bi cijev eksplodirala nakon 7 dana ispod trake.
Zato se mora izmjestiti, e sad je tuga sto je to magistralni vod prema Sarajevu i sto se kad se vodio vod prema Sarajevu nije uzimalo u obzir da ce se nekad saobracajnice siriti.
Treba se strpiti ta dva-tri dana da bi nam bilo bolje nekad u buducnosti, jer sta bi da nisu poceli raditi tu nesretnu petlju, onda bi kukali sto je uvijek guzva i sto se ne radi ta petlja.
Budite sretni pa su nas obavjestili o prekidu pa se mozemo pripremiti.
A sto se mene tice halal im i sedmica samo nek je urade kako treba da ne bude opet za koju godinu popravka
- alphonse kauders
#2694 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Kolika je lista naselja, mene samo interesuje ko će uopšte imati vode - onako od oka Ilidža, Stup (Tibra), Mojmilo..dalje???
- kloniran
#2695 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
gledajući listu samo opština ilidžaalphonse kauders wrote:Kolika je lista naselja, mene samo interesuje ko će uopšte imati vode - onako od oka Ilidža, Stup (Tibra), Mojmilo..dalje???
-
smijesni_ste
#2696 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Troll_Happens wrote: Imas pravo ima da smrdi sutra samo tako. Ionako se niko nit kupa nit pere.
- avetinja
#2697 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Sredio Fahro da mu sandže miruše pred izborekloniran wrote:gledajući listu samo opština ilidžaalphonse kauders wrote:Kolika je lista naselja, mene samo interesuje ko će uopšte imati vode - onako od oka Ilidža, Stup (Tibra), Mojmilo..dalje???
- kloniran
#2698 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
avetinja wrote:Sredio Fahro da mu sandže miruše pred izborekloniran wrote:gledajući listu samo opština ilidžaalphonse kauders wrote:Kolika je lista naselja, mene samo interesuje ko će uopšte imati vode - onako od oka Ilidža, Stup (Tibra), Mojmilo..dalje???
al realno moralo je nekad i do ovoga doći, a ovakvi poduhvati se mogu samo ljeti raditi
- Troll_Happens
#2699 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
eto sve imamo samo nam fali jbena zaobilaznica. Nisu u stanju za turisticku sezonu da poplocaju ferhadiju i sebilj nego covjek mora da hoda po polomljenim plocama nogu da slomije. Nije ih stid turista A o plocama i fasadi oko pozorista da nepricam. I mi imamo neki SFF a sve okolo jad i bjeda smo lazni glamur....kloniran wrote:Ne bi nama niko ugodio, muka sto se ne pravi stupska petlja, muka kad se pravi i sto se zaboga pravi kad nema oborina, onda muka sto se mora iskljuciti voda da bi se izmjestila cijev koja bi se nalazila nepun metar ispod asfalta da se ne izmjesti.Troll_Happens wrote:Jaooo pa oni nisu normalni usred turisticke sezone i kad vani lije kisa "inzinjeri" ce otvarat rupe i busit cijevi. Pa ima sve da im se nadoji. Ali neka narod je glup i treba jos gore biti...
A znate li kolike vibracije prenosi jedan pun sleper, ta bi cijev eksplodirala nakon 7 dana ispod trake.
Zato se mora izmjestiti, e sad je tuga sto je to magistralni vod prema Sarajevu i sto se kad se vodio vod prema Sarajevu nije uzimalo u obzir da ce se nekad saobracajnice siriti.
Treba se strpiti ta dva-tri dana da bi nam bilo bolje nekad u buducnosti, jer sta bi da nisu poceli raditi tu nesretnu petlju, onda bi kukali sto je uvijek guzva i sto se ne radi ta petlja.
Budite sretni pa su nas obavjestili o prekidu pa se mozemo pripremiti.
A sto se mene tice halal im i sedmica samo nek je urade kako treba da ne bude opet za koju godinu popravka
Last edited by Troll_Happens on 30/07/2014 21:33, edited 1 time in total.
- kloniran
#2700 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
jbg druze, odavno se zna da je Ferhadija praonica novca pred izbore, svake godine nesto mijenjaju a nikad nista ne naprave da valja i da potraje bar 2 godineTroll_Happens wrote: eto sve imamo samo nam fali jbena zaobilaznica. Nisu u stanju za turisticku sezonu da poplocaju ferhadiju i sebilj nego covjek mora da hoda po polomljenim plocama nogu da slomije. Nije ih stid turists A o plocama i fasadi oko pozorista da nepricam. I mi imamo neki SFF a sve okolo jad i bjeda smo lazni glamur....