Dobar ti je ovaj opis doture.....jedino nema veze sa mentalitetom....Hafis wrote:Ima nešto malo i u mentalitetu.prog321 wrote:Da si izašao izvan svoje rasistički sredine primjetio bi da ona mjesta gdje je manje novca u opticaju uvijek razviju mahalsko ponašanje. U Istočnoj Njemackoj često vidis grupe ljude pored ceste. Pričaju o vremenu. Djeca okolo. Isto mahalsko ponašanje vidiš na Jugu Amerike ili u crnačkim ghetoima. Zajedničko im je nezaposlenost i besparica. Ne mentalitet.
Poduzetan čovjek u bilo kakvoj situaciji, pogotovo ako je egzistencionalno ugrožen neće imati niti vremena, niti volje besposlen čućati na duvaru.
Ne kažem da je dobro, ali na zapadnoj strani Mostara vlada većinom materijalistički duh i sve je nekako ubrzano i nema one opuštenosti koju sam jako dobro osjećao nekada prije rata i koja mi i sada mnogo nedostaje. Jednostavno moraš igrati u brzoj utakmici.
S druge strane, vrijeme kao da je stalo u šezdesetim-sedamdesetim godinama....sve polako i daće bog nekad nafaku.
Ad dodatno mislim da ih je Safa devedesetih godina zajebao za vijeke vijekova...
Pa pola onih što grabe avenijom su Bošnjaci, a u Fejićevoj i nemaš šta nego guzeljati......
A usput biti poduzetan ima više dimenzija, zar nije poduzetan čovjek koji svako popodne trči u Bijelo polje da zalije ono malo paradajza......jebi ga, nije svatko mogao sa asfaltom devriti kao Dika....