GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
cappy_tempo

#2676 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by cappy_tempo »

jesu li se raspali? :mrgreen:
homar

#2677 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by homar »

cappy_tempo wrote:jesu li se raspali? :mrgreen:
Najveća ti je kletva u Sarajevu " da Bog da se raspadao kao Gras" :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2678 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Truba »

jutros prazan tramvaj grad pust
u cemu je kvaka :D
cappy_tempo

#2679 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by cappy_tempo »

ja na posao u 8 kad guzva kod FDS-a pa guzva u buca potoku pa guzva u brijescu... valjda raji vise dopizidilo pa svi auta izvukli :mrgreen:
Salah ad-Din

#2680 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Salah ad-Din »

U ovim "ruralnijim" djelovima naseg kantona je ludnica opsta :-)
Hadzici, Tarcin, Rakovica, Vlakovo, preskace se svako 2-3 bus, a kada dodje guzva, nema sanse uci u bus, uglavnom Centro kupi pare lopatom, i njegovi su busevi puni, a niko ne moze proci bez karte, jos su im neke strasno cudne karte, vozac ti mora rucno napisati kartu, pa su tim guzve jos vece, jer ide sporo.
goran16v

#2681 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by goran16v »

Salah ad-Din wrote:U ovim "ruralnijim" djelovima naseg kantona je ludnica opsta :-)
Hadzici, Tarcin, Rakovica, Vlakovo, preskace se svako 2-3 bus, a kada dodje guzva, nema sanse uci u bus, uglavnom Centro kupi pare lopatom, i njegovi su busevi puni, a niko ne moze proci bez karte, jos su im neke strasno cudne karte, vozac ti mora rucno napisati kartu, pa su tim guzve jos vece, jer ide sporo.
Puni busevi, cudna karta, sporo ide, vozac pise rukom - ali su redovni i rentabilni, a za divno cudo ne traze para od drzave!
amko76

#2682 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by amko76 »

goran16v wrote:
Salah ad-Din wrote:U ovim "ruralnijim" djelovima naseg kantona je ludnica opsta :-)
Puni busevi, cudna karta, sporo ide, vozac pise rukom - ali su redovni i rentabilni, a za divno cudo ne traze para od drzave!
Ne traže pare zato što naplaćuju karte, u tramvaju i trolejbusu se svi švercaju.

Šta rade ti revizori više, za šta primaju plaću?
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#2683 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by sabina1 »

amko76 wrote:
goran16v wrote:
Ne traže pare zato što naplaćuju karte, u tramvaju i trolejbusu se svi švercaju.

Šta rade ti revizori više, za šta primaju plaću?
Hvataju strance i prepadaju isključivo žene :x
amko76

#2684 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by amko76 »

E bome meni ne bi primali plaću za to. Imam poznanike državne službenike koji dobiju kupon i onda ga prodaju i švercaju se svaki dan i to kroz cijeli grad. Pa gdje su ti revizori više?

A ja točim gorivo za pare, ne da mi niko bez para da se vozim. :-)
shady

#2685 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by shady »

Zasto ne bi strajkovali?
Zbog pojedinaca (bivsih direktora koji imaju univerzitete u Travniku i grijanje travnjaka oko vile) koji su pokrali Gras, i ujedno ga zaduzili, mi sada imamo firmu koja propada.

Sta je jedan vozac tu u svemu kriv? Ok, ima ih nekulturnih, ali nisu propali zbog tog sigurno, nekulturni su i u BHTelecomu pa su najpozeljniji poslodavac. Po meni, imaju pravo na strajk i imaju pravo na novac iz budzeta, ali treba dovesti postene ljude da vode firmu ILI barem imati dobru kontrolu nad poslovanjem firme putem kojekakvih inspekcija, komisija, i ostalih organa.
cappy_tempo

#2686 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by cappy_tempo »

krivi su vozaci jer kad se krali sutili su,a sad se nadigli kad im je vlada zatvorila pipu i nema vise para. sto se prije 5-10 godina nisu digli pa strajkovali? i krivi su jer ih ima makar 2000 viska
BHF_Manijak

#2687 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by BHF_Manijak »

cappy_tempo wrote:krivi su vozaci jer kad se krali sutili su,a sad se nadigli kad im je vlada zatvorila pipu i nema vise para. sto se prije 5-10 godina nisu digli pa strajkovali? i krivi su jer ih ima makar 2000 viska
:thumbup: :thumbup:

Jucer sam s papkom imo zustru raspravu, logika mu je kad ga pitas "sta da ti placem kad svake prestupne ima kombija", na to slijedi odgovor "pa jel ti tako kad odes u granap i nema hljeba, kazes necu vise kupovati hljeb", sta je pisac htio reci to samo on zna! :lol: :lol: :roll:

KAd su hladili muda i po milju i po uzimali samo zato sto VOZE FUCKING MINIBUS, a ljudi sa fakultetskom diplomom imaju manje plate nego oni, tad su sutili i brali kajmak od hapanja direktora, sad kad je sve to na naplatu doslo lafo se bune, ma goni svu gamad ba, boli me djon! Nek se kod svog direktora boi za svoja prava a ne preko mojih ledja, direktora za gusu i "gdje je lova", a ne da raju huskaju pa da oni za njih traze rjesenja jer ce biti izrevoltirani sto nema prevoza! :roll:
Klocevi ne kontaju da ako vec hoce da se svete direktoru i da nesto rjesavaju, pa najvise sto mogu mu nastetit jeste da se raja besplatno voza, a ne da vozila ne voze nikako! :oops:
Cholina_Lokica

#2688 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Cholina_Lokica »

Jel' se meni cini il oni trolama namjerno blokiraju saobracaj :-) Isto namjerno da idu iskljucivo po nekoliko trola jedna za drugom, ona prva staje na stanice ostale jok, i onda opsti kolaps prave
wewa

#2689 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by wewa »

ne znam jel namjerno, ali su generalno nesposobni :twisted:
Salah ad-Din

#2690 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Salah ad-Din »

Cholina_Lokica wrote:Jel' se meni cini il oni trolama namjerno blokiraju saobracaj :-) Isto namjerno da idu iskljucivo po nekoliko trola jedna za drugom, ona prva staje na stanice ostale jok, i onda opsti kolaps prave
Cini ti se, ne moze jedan trolejbus da naidje, a ne nekoliko njih :D
Urban B.

#2691 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Urban B. »

Ono sto me sad pocelo strasno nervirati je komercijala,dosad je ona makar uvjek redovna bila i mogao si se osloniti na red voznje al u posljednje vrijeme je i to katastrofa,znam kad prolaze i uvjek budem na vrijeme tu i onda moram cekat po 20 minuta da bi naisla jedna koja se imam osjecaj na pocetnoj vec napuni do vrha!i utoorak sad sam morao stajati kod vozaca(njemu svaka cast) i on jedno 5-6 puta pokusava da stupi u kontakt sa onim u garazi,nakon odredjenog vremena se javlja neko i ovaj ga bukvalno moli da puste jos koju komercijalu u promet jer je ova vec na Malti bila puna ko sipak al lik s druge strane odg kako ne moze jer su neki valjda na pauzi i to prepucavanje traje jedno 2 minute i onda vozac onako kulturno svima majku od do :D
Ondda nakon toga se javlja neki sa Sutjeske koji takodjer psuje onima u garazi koji odmaraju jer nema buseva i raja im valjda frku pravila!
Makar jedan primjer normalnog vozaca,a ove menadzere k****-palce sve smjenit treba!
wewa

#2692 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by wewa »

juce sam komercijalu kod katedrale cekala vise od pola sata... od carsije do a.polja mi je sveukupno trebalo sat i 45 min :x
NEOPLAN

#2693 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by NEOPLAN »

Komercijala bi bila redovna ovih dana jedino da leti preko onih iskopina i onog haosa u gradu... Prije dva-tri dana od centralne banke do tehnicke ravno pola sata... Zastoj pa zastoj sta mogu jbg, ne treba biti cigan pa odma po grasu sra*i, jesu go*vna al nije bas svaki problem do njih, dajte ljudi
neo7

#2694 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by neo7 »

Govna su kako god..daj objasnjenje za trole!!! One ne idu preko jebenih radova, i to posebno one za Jezero. Evo to traje vec mjesec dana, ma i vise!! Jos je najgore, sto ostale trole idu jedna za drugom...majko draga, pa koja je to logika ? Umjesto da fino jedna stane na stanici barem 2 minute i da saceka da druga ode, ma jok, oni jedna za drugom..

..... :dance:
trambusek88

#2695 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by trambusek88 »

neo7 wrote:Govna su kako god..daj objasnjenje za trole!!! One ne idu preko jebenih radova, i to posebno one za Jezero. Evo to traje vec mjesec dana, ma i vise!! Jos je najgore, sto ostale trole idu jedna za drugom...majko draga, pa koja je to logika ? Umjesto da fino jedna stane na stanici barem 2 minute i da saceka da druga ode, ma jok, oni jedna za drugom..

..... :dance:
Desi se da idu tri trole npr. 103, 107, i 108 i vidim to nekog iritira, jer ljudi ne gledaju na to da su različite linije u pitanju. Doduše, dese se i poremećaji kad se nareda 5-6 103-ica za redom. Sve su one krenule u razmaku 9 minuta ali zbog nekih zastoja i problema se naredaju.

Pošto su sad i trolejbusi postali kritični može se desiti da se čeka 10-20 minuta duže nego što treba.
The Realist

#2696 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by The Realist »

Problem je također što u početku ne žele da otvore vrata za izlazak, dok se ne uđe na prva vrata i tu se jako puno vremena gubi, što također utiče na sporost saobraćaja.
Walter76

#2697 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Walter76 »

Ide prvo 103, odmah poslije 107, i onda slag na tortu 108. Nakon toga cekas 20min na sljedeci trojac. Nakupi se raje na stanici bruka, i onda odmah poslije dodje trola sljedeca gdje nema nikoga na stanici, naleti 108 i ono raja trci da stigne, kad skontaju da nije za grad.
---
Neki dan se vozim trolom, 103 sa dobrinje i stali smo na stanici gdje je samo jedan covjek usao, trola haman prazna, a ispred nje vec jedna trola prosla. A neki lik trci ubi se da stigne, trcao je on uz trolu, vozac ga vidio, i bas kad je dosao na stanicu, stigao je na srednja koja su se bas u tom trenutku zatvorila, ide prema prvim vratima, vadi novcanik da kupi kartu kad vozac zatvori vrata i ispali. Kad sjedim tu u troli i vidim lika kako je opalio sprint i trci na sljedecu stanicu, protutnja kraj trole i sve vozacu pokazuje "sad ces ti vidjeti", rekoh sad ce biti veselo(vozac se ocito nije nadao budali takvoj). Prestigao je lik trolu jer je bila guzva u saobracaju svakako. Ulazi lik na sljedecoj stanici na prva, ostalo mozete zamisliti, nije za price :dance:
Troll_Happens

#2698 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Troll_Happens »

The Realist wrote:Problem je također što u početku ne žele da otvore vrata za izlazak, dok se ne uđe na prva vrata i tu se jako puno vremena gubi, što također utiče na sporost saobraćaja.
normala kad raja ne kupuje karte... da su posteniji i da kupuju onda bi se valjda i otvarala ista. :D
inSighT
Vozim: na guranje

#2699 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by inSighT »

Jedan001 wrote:
The Realist wrote:Problem je također što u početku ne žele da otvore vrata za izlazak, dok se ne uđe na prva vrata i tu se jako puno vremena gubi, što također utiče na sporost saobraćaja.
normala kad raja ne kupuje karte... da su posteniji i da kupuju onda bi se valjda i otvarala ista. :D
Razumijem kad je revizor tu pa vozac otvori samo prva vrata da raja kupi kartu. Ali zasto taj vozac, kada nema revizora opet otvara samo prva vrata. Nije njegovo da on pregleda ko ima i ko nema kartu, ko hoce kupiti kupit ce, ko nece ide na ostala vrata. Problem je taj sto vozaci glume nesto i traze karte, ja imam mjesecnu, ali nikad vozacu ne pokazujem.
cappy_tempo

#2700 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by cappy_tempo »

Walter76 wrote:Ide prvo 103, odmah poslije 107, i onda slag na tortu 108. Nakon toga cekas 20min na sljedeci trojac. Nakupi se raje na stanici bruka, i onda odmah poslije dodje trola sljedeca gdje nema nikoga na stanici, naleti 108 i ono raja trci da stigne, kad skontaju da nije za grad.
---
Neki dan se vozim trolom, 103 sa dobrinje i stali smo na stanici gdje je samo jedan covjek usao, trola haman prazna, a ispred nje vec jedna trola prosla. A neki lik trci ubi se da stigne, trcao je on uz trolu, vozac ga vidio, i bas kad je dosao na stanicu, stigao je na srednja koja su se bas u tom trenutku zatvorila, ide prema prvim vratima, vadi novcanik da kupi kartu kad vozac zatvori vrata i ispali. Kad sjedim tu u troli i vidim lika kako je opalio sprint i trci na sljedecu stanicu, protutnja kraj trole i sve vozacu pokazuje "sad ces ti vidjeti", rekoh sad ce biti veselo(vozac se ocito nije nadao budali takvoj). Prestigao je lik trolu jer je bila guzva u saobracaju svakako. Ulazi lik na sljedecoj stanici na prva, ostalo mozete zamisliti, nije za price :dance:
sto nisi snimo :mrgreen:
Post Reply