FK Željezničar - Evropske utakmice

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
agent_zero

#2676 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by agent_zero »

Loš onaj adilović skroz, većinu duela izgubio (jedino golmana uspio otresti par puta), lopta se odbija od njega kao od martinelu, ne zna se zagraditi... onaj mali što je ušao je više pokazao, ako ništa trudio se...

P.S. Da ne bude da samo po sarajevu kudim poslije kukesija :D
Senad_Duster

#2677 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Senad_Duster »

http://sportsport.ba/ino_fudbal/tomic-o ... zom/109811

A u pozadini: "Hodi adilovicu da ti je*em sestru"
antifascism

#2678 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by antifascism »

Tvrtko II Kotromanić wrote:radujte se dusmani ovih par dana dok ne dodju strasni albanci :run:

ugl, ja sam ponosan, igraci su se borili, dali sve od sebe, protivnik jaci i to je to, idemo dalje
:thumbup:
smurf

#2679 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by smurf »

I da gubis deset nula
s' Juga bi se pjesma cula
MOSALJOZE

#2680 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by MOSALJOZE »

Pali časno i pošteno
Inače nek je stid i sram "navijača" na juznoj tribini koji dodju na 2-3 utakmice i psuju igračima kao da su protivnički.
jahh

#2681 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by jahh »

Na kojoj je tribini bio onaj transparent za prosidbu?
MOSALJOZE

#2682 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by MOSALJOZE »

jahh wrote:Na kojoj je tribini bio onaj transparent za prosidbu?
Zapad
BHF_Manijak

#2683 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by BHF_Manijak »

smasma wrote:
Chuckie wrote:Najveca blamaza je onaj karaoke megafon na jugu. Kaze: "Ajmo sad molim vas svi - Jeb*mo vam mater u pi*ku". Hahaha
onaj sa megafonom je smorio. :run:
Kad dodjes na navijacku tribinu onda sutis i navijas, ako neces taj teret, onda budes gospoda i platis zapad 20KM sjedis i gledas utakmicu, ili istok 12, a ovako se ne mozes jebat a da ti ne udje! Ponasat ces se u skladu sa tribinom na kojoj jesi, al' bi Bosnjak da plati 6 KM za kartu i jos da ima sav ugodjaj po svom cejfu, e cundara. Kraj price! To sto dolazite na svaku evropsku utakmicu, pa vam je to sad sve wooow i smor, te bi da vama neko nesto titra, za tim momke sa juga boli cosak, jer oni iz sedmice u sedmicu, iz kola u kolo, idu i prate svoj klub, dok se vi handrite i pratite mega prvake Manchestera, Bayerna, Barcelonu i ostale...
ČičineBrčine

#2684 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by ČičineBrčine »

Ko onome idiotu dade mikrofon u ruke smorio nas je sve haman da je gori od Svrake i Adila :twisted:
Sto se tice terena momci su dali sve od sebe osim vec spomenuta dva sminkera, treba ih nogom u dupe oboicu.
MOSALJOZE

#2685 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by MOSALJOZE »

BHF_Manijak wrote: To sto dolazite na svaku evropsku utakmicu, pa vam je to sad sve wooow i smor, te bi da vama neko nesto titra, za tim momke sa juga boli cosak, jer oni iz sedmice u sedmicu, iz kola u kolo, idu i prate svoj klub, dok se vi handrite i pratite mega prvake Manchestera, Bayerna, Barcelonu i ostale...
jahh

#2686 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by jahh »

MOSALJOZE wrote:
Zapad
Kakve su šanse za saznati ime onoga što je namjenio transparent? :D
MOSALJOZE

#2687 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by MOSALJOZE »

jahh wrote:
MOSALJOZE wrote:
Zapad
Kakve su šanse za saznati ime onoga što je namjenio transparent? :D
Ne znam uprati.Mozda će biti negdje na nekom portalu.
Ras Al Ghul

#2688 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Ras Al Ghul »

To bi bilo to, ostaje žal biće bolje do godine valjda se pojačamo kako treba, zaradili para od tekme to je bitno, sad spremati ekipu za Gradačac!Samo jako do nove Titule!
ganjeta

#2689 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by ganjeta »

ČičineBrčine wrote:Ko onome idiotu dade mikrofon u ruke smorio nas je sve haman da je gori od Svrake i Adila :twisted:
Sto se tice terena momci su dali sve od sebe osim vec spomenuta dva sminkera, treba ih nogom u dupe oboicu.
Hoćeš da te spojimo s njim mangupe pa da to riješiš?

O tekmi se nema šta reći previše. Momci su ostavili srce na terneu, za nešto više je trebalo znanja kao prvo, i onda svega što ide uz to.

Jamak je večeras dokazo svoj talenat, Tomo i Yani veoma dobri. Bučan najbolji :thumbup: .O lošim neću ja, imaju dežurni stručnjaci :wink: .
DonVito

#2690 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by DonVito »

:( :(
ČičineBrčine

#2691 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by ČičineBrčine »

ganjeta wrote:
ČičineBrčine wrote:Ko onome idiotu dade mikrofon u ruke smorio nas je sve haman da je gori od Svrake i Adila :twisted:
Hoćeš da te spojimo s njim mangupe pa da to riješiš?

O tekmi se nema šta reći previše. Momci su ostavili srce na terneu, za nešto više je trebalo znanja kao prvo, i onda svega što ide uz to.

Jamak je večeras dokazo svoj talenat, Tomo i Yani veoma dobri. Bučan najbolji :thumbup: .O lošim neću ja, imaju dežurni stručnjaci :wink: .
Nije problem u momku nego razglasu malo je reci da je pretjerano pojacan.
Senad_Duster

#2692 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Senad_Duster »

I nije megafon vec mikrofon ogromna razlika ;)

Nego ako neko ima informaciju gdje nam je drugi hajirlija sa ograde koji danas nije bio sa svojim drugom na ogradi a bio je na tribini ( ko prati zna na koga mislim ) nek' mi posalje PP volio bih da sam upucen sta je bilo i da l' je on jos uvijek vodja :D
Kinaski

#2693 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Kinaski »

Bucan , Skaljic i Tomic odigrali za 10 veceras , Adilovicu jebem ti Zenicu
juventus

#2694 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by juventus »

Koja prevara od napadača je onaj Adilović, to je čudo jedno.

Kad se sjetim onih tekstova da bi mogao u Njemačku, Grčku i gdje već ne... :lol:
ultima_palabra

#2695 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by ultima_palabra »

Dead Man Walking wrote:Sada je valjda svima jasno da se Adilovic nikad nece prodati i da nije u pitanju cijena koja je postavljena previsoko, nego jednostavno budala koja ce za njega dati ista se ne moze naci. Podrzavam ovaj prijedlog da ga nekom poklonimo. Gubljenje lopti, sut s peterca u aut, to je nekako standardni repertoar, al kad se upetljao da izvede onaj slobodnjak sa 16 metara smracilo mi se. :twisted:

Svi ostali mogu proci, iako se i Svraka istakao izgubljenom loptom i lezanjem na terenu kad smo primili drugi gol. Nije ni on slucajno zamjenjen. Bucan i Jamak najbolji, Tomic dobar isto ali izgubio snagu u drugom poluvremenu, odbrana sigurnija nego u provj utakmici, ako se uopste moze komentarisati s obzirom da ovi nisu ni napadali, Skaljic djeluje bolje nego Kerla definitivno. Hadzic, sta reci, onaj peh na pocetku je poljuljao cijelu ekipu.

Sve u svemu, obrukali se nismo, to je najvaznije, da je moglo bolje, moglo je, ali je isto tako moglo i gore prosle sedmice. Trebamo biti zadovoljni, dva minimalna poraza od ekipe koja je svjetlosnu godniu ispred nisu losa.

Adilović i Svraka podhitno moraju napolje, džaba-džaba... koče ekipu nenormalno. Kad se na neznanje nadoveže nehtijenje, onda je vrijeme za rastanak.

Šta još reći, osim da su nam se ljudi nudili pravo... imali smo dosad najbolju šansu da napravimo iskorak, ali puno ograničenih igrača imamo... ne mora igrač biti Messi ali daj da je u nečemu dobar, kao što su Sejo, Tomica, Jamak, pa i Škaljić, Zeljković, Ara... ovo ostalo da Bog mili sačuva.

Jbg, teško će biti prešaltati se u glavi nazad na našu ligu, ali nema nam druge, i navijačima i igračima.
Arteta

#2696 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Arteta »

Zanimljivo je kako u nasoj Ligi kada se igraju utakmice onaj Jamakov pas izgleda daleko najmocnije, a u Ligi Prvaka Jamakov pas je jedini tacan.
I Tomic je imao lijepe pasove u prvom poluvremenu.
veljaca

#2697 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by veljaca »

Nakon izvlacenja protivnika u pretkolu LP, moja jedina zelja je bila da ostave srce na terenu ....
I u obje utakmice je bilo tako ....

Sinoc se jos jednom potvrdilo da su MANIJACI daleko najbolji na ovim prostorima ....

lajk

#2698 Re: FK Željezničar

Post by lajk »

Pomjesan osjecaj tuge i ponosa !

Adilovica uvijek nalijepim,mislim da nema vise potrebe jer nije vrijedan spomena ni on ni svrka..najveci im je domet gostovanje u glam blamu(a u ovo drugo su se i pretvorili)

Bucan :thumbup:

Manijaci i posjeta :thumbup:
vryzas

#2699 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by vryzas »

Sta reci osim nasa realnost...citav grad bruji kako se ne smije primiti gol bar u prvih 15-20 min., a mi ga fasujemo u 4-5 min. Nije mi problem sto smo izgubili jer smo izgubili od puno jaceg protivnika. Nije mi problem sto nismo u stanju zabiti go sa igracem vise jer je protivnik 3 klase ispred, zna se postaviti i trci kao da njih ima vise. Nista mi to nije problem ali kad vidim debile da ne trce, kloceve koji glume igrace i sepure se po Travniku, Mostaru, Bijeljini i sl., povraca mi se.
Hajde sto Urdinov nema pojma (mada je po nekima pravi igrac :lol: :oops: ) ali se covjek bar trudi, vidis mu na licu da se pojede kad pogrijesi, trci ko lud da ispravi gresku. Nemam sta prigovoriti covjeku zbog katastrofalnih centarsuteva ili sporosti jer frajer gine haman za svaku loptu. Isto vazi za Kerlu koji je igracki ogranicen zbog psihe ali i taj Kerla ide glavom u kopacku kad treba. Jamak kojeg stalno prozivaju zbog pive je sinoc pretrcao vise nego kapiten i KLOC zajedno...a to je posebna prica oko naseg kapitena i KLOCA pogotovo.
Prvi je toliko digo nos kako je uletio u reperezentaciju (reprezentativac nas :lol: :lol:) da na terenu hoda, ali bukvalno hoda. Kad ne hoda, onda se stalno krije iza protivnickog igraca u fazi napada. Prijem lopte u praznom prostoru moze ali samo nazad ili ti ispod nivoa lopte....tako je i ja mogu primiti kad se vratim ispod stoperske linije. Zalaganje pravo kapitensko :oops: , a to nije samo sinoc. Skontace oni koji su ga gledali proslu sezonu :zzzz: .

Sta reci o nasem divnom KLOCU...ne zelim da mu spominjem fAmaliju kao mnogi sinoc i danas ali cu mu se krvi napiti ove godine...pogotovo onda kad bude zabijao Travniku, Zvijezdi, Rudaru i sl., uz svo duzno postovanje prema ovim klubovima.
Ufurani kvazi igrac koji konta da je CR ili sta vec pa nije njegovo da trci. Jah, ja zaboravio da je KLOC propustio dobar dio priprema i skoro sve utakmice zbog povrede, glavobolje i sl. :oops: :oops: ...steta jer bi pretrcao desetine kilometara da je odigrao bar jednu pripremnu utakmicu :lol: :lol: :lol: :lol: ...ali nema veze, zna Amar nesto sto niko ne zna pa ga forsira tri godine! Ta ce Kajkut, da potpise na godinu i ode bez obestecenja :oops: ...KLOCA bi dzaba dao i jos pride gurnuo milju na kafu...levat ima platu ko cijela ekipa Travnika :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: , al zato kad ga tusnemo za 300-400 milja eVra :oops: .

Nisam ocekivao nista vise od onoga sto se sinoc desilo...vise nego solidno popunjen stadion, susret sa realnoscu momaka na terenu (osim KLOCA i kapitena koji lebde i dalje cekajuci miliJonski transfer :lol: ), vise nego dobru zaradu od prodaje ulaznica, priliku da mladi igraci tipa Hodzic i Bajic osjete atmosferu na tribinama, i da na terenu skontaju koliko jos moraju raditi. Sve preko ovoga nije bilo realno ocekivat...nadao sam se kao i mnogi ali jbg.
Nemamo mi igraca za tako nesto. Imamo 5-6 igraca u ekipi za PL (njih par i za Evrope), a ovo ostalo je go glumac, KLOC, polovnjak, prinova i sl. Taj broj ce se povecati malo kad se vrate mali Zola i Kvesa ali je opet to malo za iskorak u Evropi. Ovdje ne ubrajam djecu koja su prvi-drugi-treci put imali priliku da istrce na teren u plavom dresu.

SEJO BUCAN, TOMISLAV TOMIC, ASIM SKALJIC imaju moj duboki naklon :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Nadam se da ce se brzo oproraviti Benjo i Asim...zelim im sve najbolje od srca! Kako nam uvijek najbolji, najborbeniji i najsrcaniji nastradaju od povrede :( .

MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
JThomas

#2700 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by JThomas »

realno, nismo imali s čim. ova ekipa je na jedvite jade u proljetnom dijelu probijala travnikov bunker. nismo se obrukali, a većina je mislila da hoćemo (prvi ja), poginuli su na terenu, prodali smo malo više godišnjih i članskih nego što bi to inače i ja zadovoljan.

opet ne mogu da ne kažem da glam blam dvojac igra samo da bi se prodao, a po zaslugama na terenu možda ne bi trebali biti ni na klupi. razumijem amara, i ja bi isto radio na njegovom mjestu, ali brate sa ovakvom igrom neće ni u vitez. kad jedni jamak i sejo bučan izgledaju k'o igračine i evropski kalibar za njih, sve je rečeno. a tomica je davno prekucao, kad je prvi put odigrao cijelu utakmicu ja sam napisao da je za svraku doktor fudbala.
Post Reply