viva_castro wrote:kobe_sa wrote:viva_castro wrote:
Pošto je previše da nabrajam od početka mandata evo ti u zadnja tri dana:
1. I 'bolonjci' se mogu zapošljavati u državnoj službi - Ministar Zoran Mikulić Federalna Vlada (Problem napravila prošla vlada svojim neadekvatnim zakonom) 20.10.2011.
2. Pokretanje proizvodnje u Krivaji - Federalna Vlada izdvojila 1 000 000 KM za pokretanje proizvodnje a Vlada ZDK osigurala isporuku 1 500 kubika drveta. Obje vlade vodi SDP (Preduzeće su uništile prethodne vlade) 18.10.2011.
3. Kantonalna vlada Sarajeva izdvojila 500 000 KM za izgradnju sportske sale na Grbavici 20.10.2011
1. Da se ja pitam ukino bih "bolonju" , a "mastere" vratio na 3 god , a bech. na 1 god
2. Neznam , nisam upratio, ali veliki plus za svaku podrsku PROIZVODNJI !
3. Sramota , onakva "jeftina" arhitektura u centru grada, pa svako selo ima bolju halu , pa zar se nije moglo skupiti i naci puno lijepse , funkcionalnje i reprezentativnije rjesenje u danasnje doba , za ovu zonu izgradnje u Sarajevu.
Ja se stidim svoje struke i onoga ko je napravio projekat i ko je to dozvolio i ko je planirao

1. Srećom ti se ne pitaš.
Za razliku od nekadašnjih kampanjaca sada studenti prisustvuju svim predavanjima; rade seminarske radove, eseje, istraživačke radove i prezentacije iz svih predmeta; imaju obavezne vježbe za skoro sve predmete; nemaju milion rokova kao stari studenti. Da se ja pitam sve bih stare studente vratio na fax da prođu jednom tu Bolonju, da se nauče malo odgovornostima. Ali srećom po njih, ja se ne pitam
2. Ima toga još, ali nije dovoljno krvavo i crno da bismo pričali o tome...
3. Opština Novo Sarajevo je nadležna i odgovorna za sve što si naveo. Obaveza Kantona je bila da podrži sportski razvoj i razvoj mladih u Sarajevu.
Kada SDP-ovi načelnici prave sportske sale to izgleda otprilike ovako

E jesi mi sa tom slikom bazena neletio na volej

, ali hajmo redom:
1. Neznam sto se tice drugih struka , ali arhitektura po bolonji je katastrofa ,par ljudi je radilo kod nas , pa to je dno dna

, a naravno s tom konstatacijom se vecina profesora.
Medicina i arhitektura NEBI smjela biti bolonja , arhitektura vise nije mislim u mnogim zemljama EU u bolonji.
2. Ja sam rekao + i to VELIKI , ulaganja u drvnu indistruju , energetsku (struja) , prehrambenu (zdrava hrana) (ukljucujuci i flasiranje vode) nas moze uzvuci iz krize jer imamo resurse a kupujemo strano.
3. Priznajem Koldzo nije vas , i jest jedan od najveci profitera u danasnjice u Sa. (Amko) , kako je mjenjao regulacione planove za svoje taldjije i firme, ali
Slucajno je moja sefica bila predsjenik komisije za tehnicki prijem bazena na otoci, s kojim se ponosno hvalis , a posto je je bila na bolovanju 70% sam je licno mjenjao , SRAMOTA , koliko je para oprano , a opet tehnicki nije ispravan i dana danas curi , a za 5 godina garantujem bit ce veliki problema na krovu .
Da ne govorim o tadasnjem vd direktoru koji je tu postavaljen kao da je sa Marsa (da ti ocaram bolje kao u onoj seriji "dva smo svijeta razlicita" seljacina direkor pozorista) , da nekazem da nemogu obuciti domara da zna filtere promjeniti , pa nas tehnicar iz slovenije opali po usima cjenom samo takom....
Mogu tu citav referat nepravilnosti navesti , a da negovorim o pritiscima na seficu da primi bazen kojeg nije htjela primiti , zvanja na telefon i sl. na kraju je uslovno primljen nakon vise od pola godine pritisaka , ali da se isprave nedostaci i greske , mada cisto sumnjam da su bile ikad i da ce biti....