Barça-Madrid (Los Clásicos)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Tomahawk11
Globalni moderator

#2676 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Tomahawk11 »

Sapunica se nastavlja...joj, zanimljivi ste ko turske serije :-)
Za prolivenim mlijekom ne vrijedi plakati, rekli smo svi sta smo imali, mislim da je vrijeme da se fokus prebaci na posljednji el Clasico ove sezone. Mogao bi biti najzanimljiviji...
tzipiripi

#2677 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by tzipiripi »

Prvi put u zivotu mi je bilo zao Cristine. Jadan trci sam ko majmunce, dok mu jarani gledaju sa sigurne udaljenosti. Taktika samo taka. :lol: :-)

skafiskafsnjak

#2678 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by skafiskafsnjak »

tzipiripi wrote:Prvi put u zivotu mi je bilo zao Cristine. Jadan trci sam ko majmunce, dok mu jarani gledaju sa sigurne udaljenosti. Taktika samo taka. :lol: :-)

a mogu ti rec'....i meni :D
skafiskafsnjak

#2679 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by skafiskafsnjak »

Al ljudi ... sve to uredu, velika utakmica, ovo ono ...
Ali na kraju krajeva... ono sto smo vidili je sramota... Kako za jedne tako za druge . Ja nisam vidio da se nekad onako "krpe" United i Liverpool ili neki drugi rivali ....

JOs sad ovo ...
http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /110428133

Ma trebalo bi obje ekipe debelo kazniti .... debelo ....
tzipiripi

#2680 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by tzipiripi »

El Pateticosi nastavljaju u svom stilu. Suza suzu goni. UEFA je kriva za ovo, ili pak UNICEF. Mucko dzubre sudijsko. Eno Smu sihire sprema za Wolfganga.

Ronaldo: Da sam samo prišao Starku, dobio bih žuti karton

Kaka je trebao ući pred kraj i onda bismo napali Barcelonu. No nismo dobili priliku provesti taj plan. Svake godine isto. Stvarno ne shvaćam, rekao je Cristiano Ronaldo

Nastavlja se "plač" zvijezda iz Realove svlačionice. Jedino je kapetan Iker Casillas ostao suzdržan po pitanju suđenja i rekao kako se sada moraju pripremiti za uzvrat i pokušati, svi ostali pridružili su se šefu Joseu Mourinhu protiv kojeg je Uefa pokrenula disciplinski postupak. Jose je oštro napao Uefu da štiti Barcelonu i pogoduje joj.

Nisu u Realu ljuti samo zbog isključenja Pepea koji je brutalnim startom naletio na Alvesa. Snimka s utakmice pokazuje da ga nije zahvatio, no da je Alves ostavio nogu vjerojatno bi mu je Pepe slomio. Realovci se žale i zbog Ramosovog žutog kartona zbog kojeg neće smjeti igrati u uzvratu.

Cristiano Ronaldo koji je u strateškoj viziji Mourinha igrao na mjestu povučenog krila i većinu utakmice bio neopasan za gol Valdeza, isijavao je nezadovoljstvo sucem Wolfgangom Starkom koji mu nije dao igrati. A kamoli pričati s njim.

- Da sam samo pokušao porazgovarati s njime, već bi mi pokazao žuti karton - počeo je Ronaldo.

- Ne razumijem zbog čega svaka momčad koja igra protiv Barcelone mora završiti s 10 igrača. Arsenal, Chelsea, sada i mi. Nije nikakvo opravdanje, ali jako je teško igrati 10 protiv 11 - rekao je Cristiano.

- Kontrolirali smo utakmicu kada smo bili brojčano ravnopravni, a onda smo primili dva gola s igračem manje. Svake godine jedno te isto, stvarno ne shvaćam - redao je izjave Ronaldo, zbog kojih bi možda i on mogao na udar Uefe.

Otkrio je igrač Reala i strategiju Mourinha u utakmici protiv Barce u Madridu.

- Kaka je trebao ući pred kraj i onda bismo napali Barcelonu
(ma mislio je Smou u 62 minuti ubacit Kaku, ali je morao rec u 70-oj jer mu niko ne bi vjerovao). No nismo dobili priliku provesti taj plan. Zato smo tužni.

Svake godine ista priča - kaže Ronaldo koji za sjajni drugi gol Lea Messija dodaje:

- Da sam barem ja imao takve šanse u situaciji u kojoj bismo mi bili momčad koja ima igrača više..
(o majko mila josh ih ubijedio da je ovo sve istina. E stvarno je maher, mora mu se priznat' :lol: :roll: ).
Da se ponovi, za svaki slucaj.
Last edited by tzipiripi on 29/04/2011 07:54, edited 1 time in total.
skafiskafsnjak

#2681 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by skafiskafsnjak »

a o tome non-stop "trubim" , nebitno da li ga je dirnuo, bitno je kako je isao na njega ili loptu . Desilo se milion puta da igrac izbjegne kontakt, a ovaj drugi dobije crveni ... Al haj ti to objasni ovim sto su zapeli ...
5 0 5

#2682 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by 5 0 5 »

tzipiripi

#2683 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by tzipiripi »

L00d wrote:a o tome non-stop "trubim" , nebitno da li ga je dirnuo, bitno je kako je isao na njega ili loptu . Desilo se milion puta da igrac izbjegne kontakt, a ovaj drugi dobije crveni ... Al haj ti to objasni ovim sto su zapeli ...
Imam ja u familiji jednog takvog Realovca. Da mora sad birati izmedju 5 000 marona ili da Real ispuca Barcu, ovaj bi ladno izabrao Reala. I bio najsretniji na svijetu. :-)
TLFanaticos777

#2684 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by TLFanaticos777 »

Bušman wrote:
fixer wrote: Image
Kakva indoktrinacija :-)
Nesretan slucaj. I drugo, da ga je jako udario ko sto je izgledalo na licu Xabia, a opet uz moje znanje i iskustvo iz mehanike Xabi Alonso ne bi trebao onako padati. Mada mislim da ga je zakacio malo i zato je Xabi Alonso onako pao, a nije mu noga odletjela u smjeru koji je pravio Busquets svojim faulom. I Busquets povlaci nogu (zapravo spusta je prema dolje) kada je vidio da ce udariti Xabia, pa ga je valjda zato samo zakacio. Pepe je bio preofiran, nije ni pokusao da skrene moguci udarac. Busquets ide vrhom kopacke, a Pepe djonom. Ali opet kazem, imamo razlicite poglede na ove situacije vjerovatno iz opravdanih razloga (navijacki) i cisto sumnjam da ce se to promijeniti.

Trebas ti posjetiti ocnog malo .....ovo je cist djon a Pepe jest isao djonom ali nije taknuo onog manekena(sto je se vidjelo na snimku) a ovaj prekrsaj je cist ko suza za crvenog kartona ali Barsa kao i uvijek ...pomazu vam protiv Chelsea pa Intera pa evo sad i protiv Reala :zjev:
There is only one UNITED :evil: :evil: :evil:
jeza u ledja

#2685 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by jeza u ledja »

Hehe, odlican tekst iz Guardiana:

José Mourinho needs a new trick: machismo cannot hide timid tactics

Shorn of his aura as the ultimate managerial field marshal, José Mourinho makes as many poor decisions as he does enemies José Mourinho has exhausted his repertoire of indignation and needs to smarten up his tactical decision-making. Don King, the most machiavellian of all boxing promoters, had a business motto: "Create confusion." The simple trick of starting a commotion in one corner while manipulating events in another would be familiar to José Mourinho, who delivered an impassioned conspiracy theory in Madrid on Wednesday night in part to distract attention from the sterility of his own tactics against Barcelona.

Mourinho's assertion that Real's enemy are the puppet masters of Uefa's match officiating system is unlikely to be dismissed as mere paranoia in the stands of Stamford Bridge, where Barcelona advanced past Chelsea in a Champions League semi-final that remains memorable for a disastrous performance with cards and whistle by Tom Henning Ovrebo, the Norwegian referee. Up on his self-made cross after Lionel Messi had coasted to 52 goals for the season, Mourinho exhausted the gamut of rhetorical devices to convey sincere indignation and hide his own failure in the face of Barcelona's superiority.

Barring a seismic upset at the Camp Nou on Tuesday, Mourinho has reached a dead end in his first year as Real Madrid coach. To expect him to overturn Barça's dominance in his first 12 months was always optimistic. But anyone who witnessed the melee at half-time, Mourinho's ejection to the stands and the sheer histrionic mayhem of the Real-Barça first leg will have worked out by now that this epic rivalry is not characterised by patience and cool calculation.

At this point on his grand tour of Europe (Portugal, England, Italy and now Spain), Mourinho has landed himself with an image problem. Up in the presidential chambers of the Bernabéu there will be new grumbling about Real's deviation from the stylistic norm. How, the plutocrats will ask, did their disputatious coach expect to knock Barcelona out with 28% possession, in his own stadium – and by leaving Kaká, Karim Benzema and Gonzalo Higuaín on the bench for the full 90 minutes?

Plainly, Pepe's dismissal around the hour mark wrecked Mourinho's plot to blitz Barcelona in the final 20 minutes. But the clan will still ask why he stationed seven defensive players behind three ineffective counterattackers in the first half and posted a dire 29% possession rate up to the interval.

To liven up his team, Mourinho sent on the target man, Emmanuel Adebayor, for the second half, rather than the speedier Benzema or the more cunning Higuaín. In other words, the coach displayed a timid mindset not from the moment of Pepe's dismissal but from the first whistle: a reflection of his belief that the only way to defeat Pep Guardiola's ball-hoggers was to block them off and hope to get lucky on the break.

This worked for Mourinho's Internazionale because their counterattacking was determined and lethal. Real's breakout strategy never got off the ground because Mesut Ozil was innocuous and Cristiano Ronaldo failed to scatter Barça's makeshift defence, in which Javier Mascherano, press-ganged into service at centre-back, presented an obvious weak spot that Ronaldo neglected to exploit.

After the 1-1 draw in La Liga and Real's Copa del Rey win, Mourinho must have felt certain calculated negation and physicality would work again, especially with spirits high from the weekend's 6-3 demolition of Valencia. His refereeing tirade omitted Pepe's stupidity in exposing himself to the risk of dismissal by going in high and late on Dani Alves, a prominent member of the Barcelona amateur dramatics society, of which Sergio Busquets is the president :lol: .

So now Mourinho, who once praised Italy as "the home of tactics", has ransacked his own repertoire of opponent-stopping strategies, from pressing higher up the pitch to mass defending and roughhouse tackling, which Barcelona simply nullify with face-clutching theatricality, itself a useful method of loading stress on to the referee. What's left to Mourinho, as he directs the next tear-up from his exile in the stands?

"It's clear that against Barcelona you have no chance," he said, playing the plucky little man, at the world's highest-earning club. "Sometimes I am disgusted to live in this world," he said, sounding like Shostakovich trying to write symphonies in Stalin's Russia. Political self-pity will not wash for long in Madrid, where the Spanish Cup is likely to be this season's only catch. Now, they will demand a more dynamic plan. Dropping Ozil would be a start, with Kaká and Benzema or Higuaín rushed up the line to improve the goal threat.

Not since Roman Abramovich fired him has Mourinho seemed less in charge of his klix. Barcelona are immovable and overwhelming. There will be days throughout his melodramatic career when organisation is crushed by boldness and his whole modus operandi seems tentative and needlessly self-limiting.

Wednesday was one of those nights. Shorn of his aura as the ultimate managerial field marshal, deep panic overtakes him. He responds to any threat to his reputation by demonising those he believes are arrayed against him.

His undoubted intelligence fails him when he declines to see that he is generating antipathy that can only count against him in battles further down the road. Rafa Benítez, Arsène Wenger, Carlo Ancelotti and now Guardiola are among those who bear scars from the Mourinho claws and he will never shed the "enemy of football" label nailed to him by Uefa's head of refereeing after an earlier Barcelona-based outburst.

In this cycle, at least, bohemian Barcelona have survived the assaults of righteous Real. Mourinho will probably get a second go, next season, but he will need a new trick, a fresh formula, beyond transparent mischief-making, and machismo on the pitch. "The only force that is more powerful than steam, electricity and atomic energy is the human will," he declared on Tuesday, quoting Einstein. A day later he was a scientist lost in a world of art.

Najbolje mi je ovo: "Dani Alves, istaknuti clan amaterskog dramskog drustva Barcelone, a cijeg je predsjednik Sergio Busquets." :D
Amomiman

#2686 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Amomiman »

Osvanuo je još jedan dan naših kratkih života koji ćemo potrošiti na raspravu o crvenom kartonu :lol: :lol:

Otvaram sezonu: nije bio crveni :D :D :D
tzipiripi

#2687 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by tzipiripi »

Head of German referees defends Wolfgang Stark's performance in Real Madrid - Barcelona clash

Herbert Fandel insists there was nothing wrong with Stark's performance in the Champions League clash between Real Madrid and Barcelona on Wednesday

Wolfgang Stark's performance in the Real Madrid - Barcelona Champions League battle has been defended by the head of German referees Herbert Fandel.

Stark came under a hornets storm of criticism by Jose Mourinho, who was himself sent off, after he showed a straight red card to Pepe.

It led to fury from the bench and scuffles all over the pitch as Barca ran out 2-0 winners after Madrid had gone a man down.

However, Fandel, president for the referee's commission at the German FA (DFB), believes Stark did not press the kill switch on Real Madrid.

"I am enthusiastic. Stark did an excellent job and I am proud of his performance," he told DPA.

"It was a high-level performance in an incredibly difficult game. There are not many referees in Europe who could direct a game like this."

Mourinho was clearly seen sarcastically congratulating the officials on Pepe's sending off. It led him to being reprieved by Stark, and he was forced to vacate his seat.

After the game the coach was still furious, and suggested Barcelona were favoured as the heat-seeking missiles continued to fly.

But Fandel was eager not to get drawn into pitched battles with the 'Special One'.

"Mourinho's opinion? I don't care," he said.
tzipiripi

#2688 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by tzipiripi »

Amomiman wrote:Osvanuo je još jedan dan naših kratkih života koji ćemo potrošiti na raspravu o crvenom kartonu :lol: :lol:

Otvaram sezonu: nije bio crveni :D :D :D
Jes vala bash kratkih. :D :D
Da i ja skratim, smatraj da sam napis'o je'no 5283 x da jes' bio crveni. :D :lol: :-D
taxi_driver

#2689 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by taxi_driver »

505sCrtom wrote:
ja samo znam da real moze dobiti barcelonu u barceloni, samo ako ova djeca ispred budu igrala. :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#2690 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Tomahawk11 »

Ljudi, radite li vi sta?! :-)
I onda kazu nema posla, a sve besposlicari, kompjuter u sake i raspali :D
ultima_palabra

#2691 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by ultima_palabra »

Još o ovome raspravljate? Bezveze mi je kad čitam da ljudi opravdavaju odluku sudije, jer ga ništa ne može opravdati... ponavljam, pod bilo kojim uslovima onaj start nije za crveni karton :roll:
Pa imate fino u pravilima:
careless - faul
reckless - žuti karton
using excessive force - crveni karton
Jel start bio "careless", jeste. Jel bio "reckless", vjerovatno. "excessive force" - nema šanse.

I kakva je priča, išao je namjerno da mu slomi nogu? :-) Kako će ići namjerno kad je prethodno krenuo prema drugom igraču koji je proslijedio loptu Alvesu? Sve se odigralo u sekundi, vidi se i da je prvo dotakao loptu. UEFA bi morala uzeti Alvesa za primjer i dati mu par utakmica kazne, inače ćemo gledati ove teatralnosti svaki dan.

Mogu prihvatiti optužbe za taktiku, kukavičluk i ostalo, ali ovaj crveni se NE MOŽE opravdati.
taxi_driver

#2692 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by taxi_driver »

ok hajde nek poniste rezultat.ionako realu odgovara 0:0 kod kuce. :D opet ce u barceloni popiti najmanje 3 a ko zna mozda i cijelih 5.
5 0 5

#2693 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by 5 0 5 »

Sušić: Mourinho je kriv za poraz; igrao je bunker sa igračima kakvi su Ronaldo, Özil i Di Marija!

Image

SARAJEVO - Safet Sušić, selektor nogometne reprezentacije BiH u Parizu je pratio polufinalni okršaj Lige prvaka između Reala i Barcelone. Razočaran je strategijom Jozea Mourinha, trenera Reala. Pape smatra da je Mourinho glavni krivac poraza "kraljevskog kluba" u polufinalnom okršaju.

"Mnogi će reći da je Barcelona pobijedila zahvaljujući igraču više. Ja se ne bih složio sa tom konstatacijom. Ne shvatam kako Real sa onakvim igračima može da igra onako loše. Njihov trener je jedini krivac", kaže Sušić, koji je pohvalio igru katalonskog kluba, piše "San".

"Barcelona je igrala lepršavo, sa preciznim pasovima, ali nisu mogli napraviti nešto više, jer se Real branio sa desetoricom igrača. Nisu prešli centar. Teško je probiti takav bunker. Nikako mi ne ide u glavu kako neko sa igračima kao što su Ronaldo, Özil i Di Marija može igrati defanzivno. Pa njih trojica mogu postići gol u svakom trenutku. Ne shvatam", kaže Sušić.

Na pitanje ko je bolji, Messi ili Ronaldo, bh. selektor je odgovorio iz prve.

"Mesija treba proglasiti najboljim igračem svih vremena. Fascinira me iz utakmice u utakmicu. On je tehnički najbolji igrač na svijetu. S druge strane Ronaldo ima eksplozivnost i brzinu", smatra Sušić. Selektor smatra da su Barcelona i Manchester već osigurali finale.

"Bit će prava poslastica gledati ove dvije ekipe u borbi za pehar. Oba tima igraju dobro i ofanzivno. Očekuje nas neizvjestan meč iako je Barca blagi favorit. Ipak, Manchester ima veliku prednost, jer se finale igra na Wembleyju. U utakmici sa Schalkeom prikazali su odličan nogomet. Rezultat je trebao završiti sa pet, šest golova razlike za tim sir Alexa Fergusona", rekao je Sušić.
fidoremilienko

#2694 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fidoremilienko »

ultima_palabra wrote:Još o ovome raspravljate? Bezveze mi je kad čitam da ljudi opravdavaju odluku sudije, jer ga ništa ne može opravdati... ponavljam, pod bilo kojim uslovima onaj start nije za crveni karton :roll:
Pa imate fino u pravilima:
careless - faul
reckless - žuti karton
using excessive force - crveni karton
Jel start bio "careless", jeste. Jel bio "reckless", vjerovatno. "excessive force" - nema šanse.

I kakva je priča, išao je namjerno da mu slomi nogu? :-) Kako će ići namjerno kad je prethodno krenuo prema drugom igraču koji je proslijedio loptu Alvesu? Sve se odigralo u sekundi, vidi se i da je prvo dotakao loptu. UEFA bi morala uzeti Alvesa za primjer i dati mu par utakmica kazne, inače ćemo gledati ove teatralnosti svaki dan.

Mogu prihvatiti optužbe za taktiku, kukavičluk i ostalo, ali ovaj crveni se NE MOŽE opravdati.
Ma ima klip na netu, ljudi su fino analizirali, nije ga Pepe ni dohvatio, a onaj majmun se uzeo valjati ko da mu je nogu otkinuo....Taj klip jasno pokazuje da kontakta nije bilo, ali sad će ovi barcini reći, pa lik je sklonio nogu da mu je Pepe ne slomi. Za mene je barca najpickastiji tim na svijetu. Igraju lijepo, ali ono bacanje i kukanje je presmiješno :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Evo vam tog klipa, jao alvesa kako se baci, pa ovo je za udžbenike...i sad mi samo reci da je crveni bio i da je opravdan. Tačno se vidi da je na loptu išao Pepe a da cigana nije ni dohvatio 8-)

Last edited by fidoremilienko on 29/04/2011 09:10, edited 1 time in total.
5 0 5

#2695 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by 5 0 5 »

"Do you think the challenge by Pepe deserved a red card?" Yes 69.3% - No 30.7% [marca] - note: poll by madrid paper
Dialer

#2696 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Dialer »

Ne kontam sto se zale ovoliko igrac vise bla-bla, pa svakako su se branili sa 10 igraca. Isto im dodje :lol: :lol:
mrtva kokoš

#2697 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by mrtva kokoš »

505sCrtom wrote: "Do you think the challenge by Pepe deserved a red card?" Yes 69.3% - No 30.7% [marca] - note: poll by madrid paper
:mrgreen:
ultima_palabra

#2698 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by ultima_palabra »

505sCrtom wrote: "Do you think the challenge by Pepe deserved a red card?" Yes 69.3% - No 30.7% [marca] - note: poll by madrid paper
Par puta sam pokušao čitati komentare na članke iz Marce... jedno 60-70% su navijači Barce koji mezete ove madridiste :)
fidoremilienko

#2699 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fidoremilienko »

Pogleda li ti ovaj klip gore? :-)
veljaca

#2700 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by veljaca »

Kako je zavrsena utakmica u Madridu u polufinalu Lige Sampiona 2010/2011. ?
Locked