Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Edin H.

#2676 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Edin H. »

Jedna si jedina ne moze proci ni pod razno jer govori o cjelovitoj BiH, a ni spomena o entitetima, kantonima, decentralizaciji, majorizaciji, ugrozenosti, visejezicnosti...
Uz to spominje Boga, poput Boze pravde, premda istina ne precizira o kojem se radi :-) , cime se ateisti postavljaju u nepovoljnu situaciju :oops:
Rob_Atl

#2677 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Rob_Atl »

Treba ovim nasima reci da skrate himnu taman da se poklopi sa jedna si jedina. Kad zavrsimo pjevati da prestane i himna svirati :D . Jer ovako zavrsimo sa tekstom a ima jos jedno 10-tak sekundi muzike al' dobro ne smeta ovaj put se odlicno culo na Bilinom i mislim da raja vec polako prihvata da pjeva jedna si jedina i da ce ubuduce da jos vise grmi. Jedva cekam zadnju kod kuce i ispracaj nasih u Brazil to ce da bude nesto specijalno :bih:
svi u napad

#2678 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by svi u napad »

EDIT: Nema potrebe opet za ovim pisanjem, tek si se vratio ...

Prije svega zelim sa malim (opravdanim) zakasnjenjem cestitati nasim reprezentativcima i selektoru Susicu na pobjedi i radosti koju su omogucili nasem napacenom narodu. Najzad malo svjetlosti u tunelu. Ova ekipa i selektor su svakim danom bolji i bolji i mogu sa ponosom reci da uz male korekcije cemo biti vrlo jaki na svjetskom prvenstvu. Uz Kolasinca i Bicakcica, Kvesica, Viscu i jos jednog mladog napadaca imat cemo jaku repku u slijedecih 10 godina. Tyje je objavio spisak mladih potencijalnih igraca koje sada treba poceti pratiti i necemo imati vise krize. Kao sto sam ranije pisao odlaskom u Brazil mladi talenti nasih korijena ce se sami prijavljivati i moliti da igraju. Susjedi vise nece biti ispred nas (posebno istocni) tako da i pored uticaja nacionalista, talenti ce se odlucivati za nas a ne za njih. Mladici odrasli na zapadu znaju da je vaznije igrati na svjetskom ili evropskom prvenstvu i tako dobiti vise love i igrati za bolji klub nego se busati u prsa nekom pripadnoscu nekoj naciji. Pogledajte samo u zadnju godinu koliko su penala svirali protiv nas, koliko smo zutih i crvenih dobili i to usporedite sa situacijom prije Papeta i Osima. Znaci sve smo bolji i bolji i cjenjeniji i cjenjeniji. Hvala vam momci/decki jos jednom za predivno vece. Divno je biti Bosanac, a bogami i Hercegovac uz vas. Do godine u Brazilu.
limeni

#2679 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by limeni »

kad je zrijeb za kvalifikacije euro 2016?izgleda bi mogli biti u prvom sesiru ako bi bio sad nekad :shock:
MOSALJOZE

#2680 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by MOSALJOZE »

Čitam danas da su ovi konkurenti ispred nas na fifinoj listi kiksali,pa ako nam se poklope rezultati u utorak mogli bi mi i medju 15 najboljih
pirmin

#2681 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by pirmin »

Citam na mahalanews.ba da ce savez poslati dopis Fifa-i da nam se omoguci direktan
plasman u polufinale svjetskog prvenstva jer smo sad ipak face.
Ajatolah_

#2682 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Ajatolah_ »

MOSALJOZE wrote:Čitam danas da su ovi konkurenti ispred nas na fifinoj listi kiksali,pa ako nam se poklope rezultati u utorak mogli bi mi i medju 15 najboljih
Teško... Malo sam gledao ovu FIFA-in kalkulator za reprezentacije oko nas, uglavnom sigurno ćemo ostaviti Ganu, Švedsku i Čile iza sebe, a Danska će nas preći ako ne izgubi. Znači 21. mjesto po mojoj prognozi. Samo ne kontam zašto se mora čekati mjesec dana na listu, a mogu je odmah ažurirati bez problema.
Logovan

#2683 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Logovan »

Korisničkoime wrote: A jesi navalio drug, mi imamo himnu, Jedna si jedina, da bi tu himnu pjevali igrači ona bi trebala biti i zvanična himna BiH što nije moguće zbog politike, odnosa u državi bla bla da ne tušim dalje.
Drugo bilo bi malo čudno reći i Vranješu i Pandži e hajd sada vi razvucite Jedna si jedina.
Tekst himne političari neće usaglasiti ni za 10 godina ha ja ne rade ni stvari od vitalnog značaja za privredu, pravosuđe, vanjsku politiku, sigurnost itd.možeš misliti kad bi se pokrenuli da tekst himne riješe.
Sve i da usaglase navijači mislim neće nikada prihvatiti bilo kakvu drugu himnu do Jedna si jedina onda imaš situaciju repka pjeva jednu himnu cijeli stadion drugu :-) .
Ha Bosno moja komplikovana pa nema te nigdje na svijetu :) .
Sve to što si napisao, mislim i ja, tj. isto mišljenje imamo.

Jedino ne shvatam zašto si spomenuo Vranješa i Pandžu? Pa ni ne moraju pjevati himnu Jedna si jedina.
Timotije

#2684 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Timotije »

Imamo sve adute u svojim rukama!
Sad nas samo kakva glupost moze izbaciti iz borbe za prvo mjesto! Sa Grcima smo odradili, Slovaci sve vise padaju, po prvi put imam neki blagi predosjecaj i da je sreca uz nas, nece nam dozvoliti da zeznemo stvar...Nije vise realno ni statisticki gledajuci :-D !
Ovo mi je nesto slicno kao situacija u remiju, bacis kartu i vidis da u ruci imas hand :D ! Previd, jebiga!
Znas da su ostali trube, ali se ipak preznojis dok dodje red na tebe :-) ! Da poklopis definitivno... :bih:
Bez opustanja, i bice sve kako treba.
studeni76

#2685 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by studeni76 »

EdoI wrote:
MOSALJOZE wrote:Čitam danas da su ovi konkurenti ispred nas na fifinoj listi kiksali,pa ako nam se poklope rezultati u utorak mogli bi mi i medju 15 najboljih
Teško... Malo sam gledao ovu FIFA-in kalkulator za reprezentacije oko nas, uglavnom sigurno ćemo ostaviti Ganu, Švedsku i Čile iza sebe, a Danska će nas preći ako ne izgubi. Znači 21. mjesto po mojoj prognozi. Samo ne kontam zašto se mora čekati mjesec dana na listu, a mogu je odmah ažurirati bez problema.
Max napredujemo za 2 mjesta,lako moguće za samo jedno. prelazimo Chile i Švedsku,dok su nam Belgija i Ghana nedostižne. Al nas će Danska da preskoči za 2 boda. sve to važi bez ovih utakmica u utorak
ja71

#2686 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by ja71 »

Timotije wrote:... Slovaci sve vise padaju...
Nesto me strah Slovaka jer ce se morati vaditi na nama pa ce im i motivacija biti ogromna.
Inace znamo da su oni nadigrali Grke iako su tu utakmicu gubili (jedinu do sada)
Zato ja ocekujem da ce ih tuci u Atini.
Teoretski gledano oni mogu biti i 1. u grupi pod uslovom da nas 2 puta tuku kao i da sve ostale dobiju.
Mislim da ce oni a ne Grci biti ti koji ce zavrsiti u barazu.

Ne smijemo se opustiti sve dok ne budemo nedostizni.

Naravno idealan scenarij za nas bi bilo nerijeseno u Atini izmedju Grka i Slovaka.
palermo

#2687 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by palermo »

ja71 wrote:
Timotije wrote:... Slovaci sve vise padaju...
Nesto me strah Slovaka jer ce se morati vaditi na nama pa ce im i motivacija biti ogromna.
Inace znamo da su oni nadigrali Grke iako su tu utakmicu gubili (jedinu do sada)
Zato ja ocekujem da ce ih tuci u Atini.
Teoretski gledano oni mogu biti i 1. u grupi pod uslovom da nas 2 puta tuku kao i da sve ostale dobiju.
Mislim da ce oni a ne Grci biti ti koji ce zavrsiti u barazu.

Ne smijemo se opustiti sve dok ne budemo nedostizni.

Naravno idealan scenarij za nas bi bilo nerijeseno u Atini izmedju Grka i Slovaka.
Pa strah je i mene od Slovačke, iz prostog razloga jer igramo sa njima.Ne može me biti strah Engleza :D .

Al objektivno neke stvari tu ne stoje, niti će oni biti nešto ogromno motivirani (nemaju oni taj mentalitet, niti ukupnu atmosferu), a Grčku jesu možda nadigrali, ali Grke je svatko nadigrao, a malo ko pobijedio. I portiv Litve su trebali izgubiti da onaj neki Litvanac ne promaši čistu šansu u zadnjim minutama.

Mislim, strah je mene i Latvije i Litvanije...a kamoli Slovačke, ali teško da oni mogu u Zenici odoljeti. A još teže mogu dvije utakmice zaredom odigrati na istom nivou
Bosanski_kralj

#2688 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Bosanski_kralj »

Ma samo da uzmemo Latviju i ostalo će ići lakše. Mene je te utakmice najviše strah.

Vjerovatno ću ovako pisati i pred utakmice sa Slovacima, Litvancima pa i čak kad budemo igrali protiv onih konobara, bankara...iz Lihtenštajna. :D :D
Rob_Atl

#2689 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Rob_Atl »

Ne znam zasto bi vas bilo strah Slovacke. Pa nek su motivisani i nek se vade, a zar ne moramo i mi biti motivisani, znaju i nasi sa pobjedom u Slovackoj da je sve gotovo i da grcka vise nema nikakvih sansi. Trenutno kako nasi igraju nebi me bilo strah i da Spaniji idemo i da nam treba pobjeda. Pobjedom u Slovackoj izbacujes i njih i grke iz utrke jednostavna racunica :dance:
luckylaka

#2690 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by luckylaka »

Sacuvaj boze ovog raspleta,,*****Što ako Hrvatska bude druga? Englezi ili Crnogorci, BiH ili "Furija"...

Lista drugoplasiranih momčadi. Računaju se samo rezultati protiv prvih pet reprezentacija u skupinama.

Također, Hrvatskoj u prilog trenutno ide i to što je najbolja drugoplasirana momčad u kvalifikacijama, što joj naravno donosi "samo" dodatne kvalifikacije. Iza nje su Grčka, Španjolska, Engleska, Švedska, a u najgoroj poziciji trenutačno je Izrael.

Iako je BiH pobjedom nad Grčkom preuzela poziciju favorita za odlazak na SP, tri boda prednosti i pet kola do kraja mogu donijeti još neizvjesnosti. U jednoj od mogućih kombinacija, spominje se i mogući dvoboj Hrvatske i BiH za odlazak u Brazil.

Navijačima bi sline potekle i od novog okršaja Hrvatske i Engleske, koja s Crnom Gorom vodi žestoku borbu za prvo mjesto. Tu su i svjetski i europski prvaci Španjolci, koji kaskaju za Francuskom dva boda uoči ogleda u Parizu, dok Portugal još nije dostigao Finsku na drugom mjestu skupine F.

Pitanje je i hoće li FIFA odrediti nositelje u dodatnim kvalifikacijam. U tom slučaju Modrić i društvo bi puno lakše stigli do Brazila jer bi sigurno bili nositelji.
legionar2010

#2691 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by legionar2010 »

Kakav strah poslije one demonstracije sile protiv Grcke stvarno ali REAALNO ne trebamo imati ni trunka straha ovo je nase do kraja sve pobjede.... :bih: :bih: :thumbup:
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#2692 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Slo Burner »

E znate kako na Grčkim portalima mazivaju Bilino Polje? Kavez! :evil:
sumirprimus

#2693 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by sumirprimus »

:bih:
šta reći...biJo sam pesimističan,uvijek loše završi po nas...
ovaj put, sve za 5 ćak i sudija konaćno... yupii...
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#2694 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by KatarinaKosaca »

Pošto nisam upućena, ima li šanse ili mogućnosti da onaj Ljajić ili kako se već zove Sandžaklija koji neće da pjeva himnu Bože pravde, pa ga nije ni zvao sad, dobiti naše državljanstvo i igrati. Mislim, obično njegovi zemljaci lako riješe državljanstvo :D Ima li on želje, jel netko zvao i sl?
Rob_Atl

#2695 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Rob_Atl »

Nevjerujem, on se izjasnio da je Srbin (sto i jest) i da ce samo za Srbiju igrati! Mihajlovica ce vjerovatno smijeniti poslije ovih kvalifikacija tako da ce opet zaigrati.
It_is_a_Leclerc

#2696 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by It_is_a_Leclerc »

FIFA-ine propozicije ne ostavljaju mogućnost da takve persone promijene sportsko državljanstvo, s obzirom na to da je već ostvario nastup u seniorskoj reprezentaciji druge zemlje.
A i ne treba nam, vala.

Napomena - 12 od 15 bodova nam treba da i teoretski potvrdimo sudjelovanje u Brazilu. Neka kalkulacije počnu ! :)
MOSALJOZE

#2697 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by MOSALJOZE »

jeza u ledja

#2698 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by jeza u ledja »

To trazili Lulica na lijevom beku pa nisu skontali je tamo Zukanovic. :D
ja71

#2699 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by ja71 »

jeza u ledja wrote:
Posto nisi procitao link:
"...prvobitno su Turci ... došli da posmatraju Senada Lulića, nogometaša Lazija, s kojim Fener igra u četvrtfinalu Europa lige"
MOSALJOZE

#2700 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by MOSALJOZE »

jeza u ledja wrote:
Valjda gledali Lulića jer će igrati protiv njih,a Ervin im je došao usput.Nisu planirali,ali su ga zapazili
Post Reply