Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
zurbriggen8
#2676 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mr Mali Joe, dotrcao dezurni pandur. Nije moj nick od jucer, ali sam se prestao javljati mjesecima bas zbog nemogucnosti uspostavljanja vlasti. Dok se ne uspostavi nemguce je izraziti misljenje van od pandura zadatih okvira. A sada je rasplet tu. Do sljedeceg puta. Zato sam se sada i javio, misleci mozda pogresno da je policijski sat prosao
- nosara
#2677 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
SFRJ se raspala jer su sranja i zloba tako htjeli... Velika lova bila je u igri...zurbriggen8 wrote:Ne samo na ovoj stranici ove teme, vec i inace, ponavlja se teza koja ne samo postavljena na razini aksioma vec i na razini vjerske dogme, a to je da je federalizacija uvod u raspad. Po tom poimanju SFRJ se raspala ne zbog Milosevica i srpskog toralitarnog politickog programa preglasavanja, unitarizacije, centralizacije i majorizacije na etnickom nacelu pod krinkom gesla: "svi smo mi bre jugosloveni". Kao da federalizacija SFRJ, zbog propalog sustava Kr Jugoslavije, nije bio pokusaj prevazilazenja tzv. gradjanskog koncepta zbog koje se kraljevina i urusila? SFRJ se konacno i raspala kada je "antinacionalist" Milosevic i vascelo Srpstvo krenuli da od SFRJ naprave tzv normalnu drzavu integralnog jugoslavenstva. Operativna oruzja su mu bili: dogadjanje naroda, tadasnje NGO to jeste raznorazni pokreti za ravnopravnost na Kosovu Hrvatskoj itd, jogurt revolucije itd. A sve u ime naroda, normalnih antinacionalista. Dakako i dapace!
Federalizacija je spas za BiH.
Zlajoglu i savez komunista Srbije, pardon SDP BiH vodi u disoluciju BiH. Ali ovaj put bez rata naravno.
Jos nije kasno da budete pri pameti, i da odbacite torbara
Moze regionalizacija po obrascu vise multietnickih (ultimativno) regija ... Dapace... I naravno, kad herc-hrvati prestanu birat najgori olos koji je majka rodila... Dakako...
-
dimitrixAgain
#2678 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Zasto toliko branite SDP?
Mislite SDP crveni?U najboljem slucaju su zuti... Dajte neka platforma itd samo da se narodu oci zamazu.Nece matematicku koaliciju a otisli u koaliciju sa SDA koju su 20 godina pljuvali i koja je 20 godina unistavala ovu zemlju a zele promjene??Tko je tu glup?Zlatko je fino rekao na TV-u da su usli u koaliciju sa SDA umjesto SBB cisto zbog matematicke racunice.... Pa sta onda fali HDZ-u?Odjednom to SDA se u roku 1 mjesec poslije izbora promjenila za 200%?Sta je to SDA BOLJA a HDZ GORI??Ispada da odjednom Lijanovici nisu kupovali glasove??
Dajte ba Zlatko zeli da bude apsolutni Vladar FBIH da uvede svoj rezim isto kao i Dodik u RS-u.
Kada cete da shvatite da NACIONALISTI ne POSTOJE!!Samo su pare vazne nema tu neke pameti....
Mislite SDP crveni?U najboljem slucaju su zuti... Dajte neka platforma itd samo da se narodu oci zamazu.Nece matematicku koaliciju a otisli u koaliciju sa SDA koju su 20 godina pljuvali i koja je 20 godina unistavala ovu zemlju a zele promjene??Tko je tu glup?Zlatko je fino rekao na TV-u da su usli u koaliciju sa SDA umjesto SBB cisto zbog matematicke racunice.... Pa sta onda fali HDZ-u?Odjednom to SDA se u roku 1 mjesec poslije izbora promjenila za 200%?Sta je to SDA BOLJA a HDZ GORI??Ispada da odjednom Lijanovici nisu kupovali glasove??
Dajte ba Zlatko zeli da bude apsolutni Vladar FBIH da uvede svoj rezim isto kao i Dodik u RS-u.
Kada cete da shvatite da NACIONALISTI ne POSTOJE!!Samo su pare vazne nema tu neke pameti....
- nosara
#2679 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
To se ta bagra lopovska pita i u Zagrebu... hadeze je najgora i najnegativnija politicka pojava na ovim prostorima jos od kamenog doba... Daleko najgora... Ovima u matici polako dolazi iz guzice u glavu, kad ce ovim nasim ludacima, to je pitanje...dimitrixAgain wrote:Zasto toliko branite SDP?
-
dimitrixAgain
#2680 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ma nemoj mi reci cujj HDZ fasisti a HSP nije?Cuj HDZ pokrala boga oca drzavu i narod, a SDA nije?Ne branim ja HDZ ali stvarno SDP je sam sebi grob iskopao sa ovim svim.Odgovori na sve sta sam naveo sto toliko branite SDP?
- nosara
#2681 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nemam vremena, idem na skijanje...dimitrixAgain wrote:ma nemoj mi reci cujj HDZ fasisti a HSP nije?Cuj HDZ pokrala boga oca drzavu i narod, a SDA nije?Ne branim ja HDZ ali stvarno SDP je sam sebi grob iskopao sa ovim svim.Odgovori na sve sta sam naveo sto toliko branite SDP?
- MrMaliJoe
#2682 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Drago mi je da si dobro jer sam se malo zabrinuo, nedostaje nam legitimnih Hrvata na saxu pa se mora čuvati svaki kao oči u glavi.zurbriggen8 wrote:Mr Mali Joe, dotrcao dezurni pandur. Nije moj nick od jucer, ali sam se prestao javljati mjesecima bas zbog nemogucnosti uspostavljanja vlasti. Dok se ne uspostavi nemguce je izraziti misljenje van od pandura zadatih okvira. A sada je rasplet tu. Do sljedeceg puta. Zato sam se sada i javio, misleci mozda pogresno da je policijski sat prosao
-
Hipatija
#2683 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kada bi svaka opština postala "država" nije u tome "spas za BiH". Bih opstaje i ne treba joj izmišljati nikakv "spas", ali treba smišljati kako "pobijediti nacionaliste". Za sad je SDP vodeća snaga koja sve državljane BiH jednako tretira i svaki "normalan" državljanin treba dati punu podršku SDP-u ( i pasivan stav duva u jedra nacionalistima, kriminalcima, lažnim zaštitnicima "svog naroda").zurbriggen8 wrote:Federalizacija je spas za BiH.
Nisi naučio da je Milošević vodio nacionalističku politiku i da se SFRJ raspala zbog Programa SANU!! Nacionalizam je urušio Jugoslaviju, e , - neće pobijediti i u BiH!
Kada HDZ kandiduje Franju Komaricu, ili nekog sličnog - a ne Vinka Puljića, ili nekog sličnog - onda će voditi autentičnu "hrvatsku politiku" i sprovoditi volju "većine Hrvata" u BiH.
Rat će započeti "napredne snage iz Srbije" ( a da li će zloupotrijebiti zato Dodika, ili nekog drugog u BiH, to je teško predvidjeti).
I Evropska unija se može raspasti na politici u BiH, ukoliko ne očuva proklamovane vrijednosti, sada i odmah ( kasnije može biti kasno, te treba prozvati i Lajčaka, Bilta, pa i Merkelovu, ako je potrebno).
Početi od Deklaracije od ljudskim pravima, te na tim temeljima graditi sve buduće pravne norme!
Last edited by Hipatija on 13/03/2011 11:27, edited 4 times in total.
-
klif
#2684 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
SDPBiH pokušava da ustroji državu BiH na načelima ravnopravnosti i jednake zastupljenosti u organima vlasti svih konstitutivnih naroda i građana Bosne i Hercegovine.dimitrixAgain wrote:ma nemoj mi reci cujj HDZ fasisti a HSP nije?Cuj HDZ pokrala boga oca drzavu i narod, a SDA nije?Ne branim ja HDZ ali stvarno SDP je sam sebi grob iskopao sa ovim svim.Odgovori na sve sta sam naveo sto toliko branite SDP?
-
zurbriggen8
#2685 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nosara: Ma ja, olos hrvatski - za razliku od postenih Hrvata - je bio kriv za raspad SFRJ. Kao da slusam Tijanica, citam beogradsku Politiku ili sarajevsko Oslobodjenje iz vremena godine raspleta. Pa tako i danas, u BiH, po Nosari.
Te tvoje tzv multietnicke, jer su samo i nista vise vec takozvane multietnicke - regije, drugim rijecima banovine iz 1929 godine, je prevazidjen koncept.
Pa te vrbaske, sarajevske, zvornicke itd banovine su napravljene u korist politickog koncepta tadasnjih antinacionalista gradjanskog i integralnog jugoslavenskog opredjeljenja, t j SRS Nikole Pasica.
Propalo tada, propalo bilo kada.
Te tvoje tzv multietnicke, jer su samo i nista vise vec takozvane multietnicke - regije, drugim rijecima banovine iz 1929 godine, je prevazidjen koncept.
Pa te vrbaske, sarajevske, zvornicke itd banovine su napravljene u korist politickog koncepta tadasnjih antinacionalista gradjanskog i integralnog jugoslavenskog opredjeljenja, t j SRS Nikole Pasica.
Propalo tada, propalo bilo kada.
-
BaileyS
#2686 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
//zurbriggen88, mi smo tu "federalizaciju" porazili u ratu i budi siguran da se nece prihvatiti ni u miru. Hrvatski predstavnici su kao i ostali potpisali Vasington i Dejton i tu je kraj price
Hrvati kao i svi ostali imaju pravo na institucionalnu ravnopravnost, teritorijalna ekskluziva ne ulazi u prava
Hrvati kao i svi ostali imaju pravo na institucionalnu ravnopravnost, teritorijalna ekskluziva ne ulazi u prava
- nosara
#2687 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jedan primjer te ravnopravnosti je Zeljko Komsic... Ravnopravan clan predsjednistva BiH iz reda hrvatskog naroda... I tako dalje...BaileyS wrote://zurbriggen88, mi smo tu "federalizaciju" porazili u ratu i budi siguran da se nece prihvatiti ni u miru. Hrvatski predstavnici su kao i ostali potpisali Vasington i Dejton i tu je kraj price
-
dimitrixAgain
#2688 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
jesil li ti bar procitao sta sam ja gore napisao,prije ovog?Kakva nacela ravnopravnosti?Prvo procitaj pa onda uradi copy paste sa SDP-ove stranice...klif wrote:SDPBiH pokušava da ustroji državu BiH na načelima ravnopravnosti i jednake zastupljenosti u organima vlasti svih konstitutivnih naroda i građana Bosne i Hercegovine.dimitrixAgain wrote:ma nemoj mi reci cujj HDZ fasisti a HSP nije?Cuj HDZ pokrala boga oca drzavu i narod, a SDA nije?Ne branim ja HDZ ali stvarno SDP je sam sebi grob iskopao sa ovim svim.Odgovori na sve sta sam naveo sto toliko branite SDP?
-
zemo_online
#2689 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
nosara wrote:Jedan primjer te ravnopravnosti je Zeljko Komsic... Ravnopravan clan predsjednistva BiH iz reda hrvatskog naroda... I tako dalje...BaileyS wrote://zurbriggen88, mi smo tu "federalizaciju" porazili u ratu i budi siguran da se nece prihvatiti ni u miru. Hrvatski predstavnici su kao i ostali potpisali Vasington i Dejton i tu je kraj price
jel po zakonu i ustavu izabran?
-
Hipatija
#2690 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
A drugi primjer te ravnopravnosti je Brajković , Aluminij i Soko u Mostaru!Jedan primjer te ravnopravnosti je Zeljko Komsic...
Last edited by Hipatija on 13/03/2011 11:32, edited 1 time in total.
- nosara
#2691 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Visi cilj, gutanje zaba... Nije ni meni drago zbog sda, ali SDP nije imao dovoljno glasaca da sa liberalima pravi vlast...dimitrixAgain wrote:jesil li ti bar procitao sta sam ja gore napisao,prije ovog?Kakva nacela ravnopravnosti?Prvo procitaj pa onda uradi copy paste sa SDP-ove stranice...klif wrote:SDPBiH pokušava da ustroji državu BiH na načelima ravnopravnosti i jednake zastupljenosti u organima vlasti svih konstitutivnih naroda i građana Bosne i Hercegovine.dimitrixAgain wrote:ma nemoj mi reci cujj HDZ fasisti a HSP nije?Cuj HDZ pokrala boga oca drzavu i narod, a SDA nije?Ne branim ja HDZ ali stvarno SDP je sam sebi grob iskopao sa ovim svim.Odgovori na sve sta sam naveo sto toliko branite SDP?
-
zurbriggen8
#2692 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
BaileyS: Ne mislim da si nepametan, naprotiv (dakako i dapace), ali smatram da si idalje pod uticajem postizbornog deklarativnog izjasnjavanja pa furas promasene promidzbene poruke totalitarista da postoji bila cija zelja bilo koga - izuzev Zlajoglu naravno - za ekskluzivitetom bilo cega. Tvoja greska u koracima, koju sam vec i zaboravio
- nosara
#2693 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa, SDP-u je Zakon i Ustav vazniji od vlasti... Jos je najljepse kad se te stvari poklope...test01 wrote:nosara wrote:Jedan primjer te ravnopravnosti je Zeljko Komsic... Ravnopravan clan predsjednistva BiH iz reda hrvatskog naroda... I tako dalje...BaileyS wrote://zurbriggen88, mi smo tu "federalizaciju" porazili u ratu i budi siguran da se nece prihvatiti ni u miru. Hrvatski predstavnici su kao i ostali potpisali Vasington i Dejton i tu je kraj price
jel po zakonu i ustavu izabran?
Drugi se bune, oni koji su krojili i Zakon i Ustav...
-
Hipatija
#2694 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
@zurbriggen8, HDZ, SDA, SDS nisu u stanju "izvesti nas iz rata" i voditi nas u miru. SDP JESTE to u stanju!
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#2695 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
jest vala, i HSP i HDZ su fasisti, i SDA istodimitrixAgain wrote:ma nemoj mi reci cujj HDZ fasisti a HSP nije?Cuj HDZ pokrala boga oca drzavu i narod, a SDA nije?Ne branim ja HDZ ali stvarno SDP je sam sebi grob iskopao sa ovim svim.Odgovori na sve sta sam naveo sto toliko branite SDP?
zato smo i glasali za SDP
- nosara
#2696 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nekom rat, nekom brat... Zapadna Hercegovina je procvjetala u ratu, tako da tradicionalni glasaci hadezea imaju sasvim drugaciju percepciju rata i mira...Hipatija wrote:@zurbriggen8, HDZ, SDA, SDS nisu u stanju "izvesti nas iz rata" i voditi nas u miru. SDP JESTE to u stanju!
-
klif
#2697 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Emotivne eskapade, te neargumentirana i neartikulirana galama nisu pretpostavke za vođenje bilo kakvog ozbiljnog razgovora.dimitrixAgain wrote:jesil li ti bar procitao sta sam ja gore napisao,prije ovog?Kakva nacela ravnopravnosti?Prvo procitaj pa onda uradi copy paste sa SDP-ove stranice...klif wrote:SDPBiH pokušava da ustroji državu BiH na načelima ravnopravnosti i jednake zastupljenosti u organima vlasti svih konstitutivnih naroda i građana Bosne i Hercegovine.dimitrixAgain wrote:ma nemoj mi reci cujj HDZ fasisti a HSP nije?Cuj HDZ pokrala boga oca drzavu i narod, a SDA nije?Ne branim ja HDZ ali stvarno SDP je sam sebi grob iskopao sa ovim svim.Odgovori na sve sta sam naveo sto toliko branite SDP?
Traženje većih prava za sebe od onih koja im po zakonu i izbornom rezultatu pripadaju podrazumijeva kresanje istih na drugoj strani. Siguran sam da ti ne želiš za sebe veća prava, nego što ih ja imam.
-
Hipatija
#2698 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
@plain vanilla, tvoj izraz "su fašisti" može biti zloupotrijebljen. Opreznije koristi izraze!
-
dimitrixAgain
#2699 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ma hajd i to sa SDA.Ali odakle Zlatku (isto se odnosi i na COvica ali u manjem smislu) pravo da on dikritra tko su legitimni prestavnici nekih naroda a tko nisu?Zlatko hoce da ima apsolutnu moc u FBIH i to me nervira jer sve mi vise i njegovi potezi lice na poteze od Dodika...Volio bi da hoce SDP nesta uraditi da ova drzava krene naprijed,ali veooma su male sanse za to.Usput ako je SDP stranka sva 3 naroda sto to nebi mogli da budu isto HDZ SDA i ostala ekipa?Nema u BIH nacionalista u politici samo LOPOVI.Znaci ako je narod glup to se ne mijenja sa promjenom vlasti.Ono za sta se SDP zalagao 20 godina unistio je jednim potezom.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#2700 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Izvinjavam se, evo sad cu da ispravimHipatija wrote:@plain vanilla, tvoj izraz "jesu fašisti" može biti zloupotrijebljen. Opreznije koristi izraze!
Nisu fasisti nego nacionalisticka bagra koja je pokrala sve sto im se naslo na putu, zatrovala ljudima mozak i iskoristila rat i poslijeratni perod (ljudsku nesrecu) da bi profitirali i ostali na vlasti.
HSP jos ispadne i dobar spram njih