Edin Džeko

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Zgec Lezda

#2676 Re: Edin Džeko...

Post by Zgec Lezda »

hz__semir wrote:Po 2 gola u Ligi, Kupu i EL.

Dobar učinak za prvu polusezonu u Engleskoj.
Iako mi je drago sto je zabio u zadnjoj utakmici, njegov dosadasnji period u Cityu se na nikakav nacin nemoze smatrat uspjesan. 2 gola u 15 utakmica je jednostavno premalo. On je trebo najmanje zabit tri puta vise.

Sada mu dolazi period gdje mora da radi na svojoj igri vise nego sto je ikada prije na ljeto radio kada se sezona zavrsila. On ima mogucnost da uradi velike stvari sljedece sezone. Dzeko u Cityu do sada nije bio onaj isti Edin Dzeko iz 08-09 i 09-10 iz Wolfsburga. Nekad ga nisam mogao da prepoznam. I ne samo zato sto su odbrane u Engleskoj bolje nego u Njemackoj. On je imo problema sa stvarima sto odbrane nemaju uticaja na to, na primjer nekad nije znao da ustopa loptu.

Gledo sam svaku minutu sto je igro u Cityu i ovo je moj uticaj:

Prva igra mu je bila vrlo dobra. Izdahnuo sam poslje te igre i mislio sam da ce rasturat u Engleskoj.

Onda nazalost mu je dosao predug period od negdje desetak igara gdje je igrao VRLO lose, osim one igre protiv Uniteda gdje je usao, imo dobrih situacija i stvorio gol. Najgore igre su mu bile one dvije za redom protiv Chelsea i Liverpoola. Tu je zesca katastrofa bio.

Poslje ovih utakmica, kada je uso i zabio prvi gol mu je poslo bolje ici. Bio je agresivniji i imo je nekoliko dobrih igara. Iako je fulio neke velike sanse, bio je bolji nego ranije, u februaru-martu. Zavrsio sa dobrom igrom danas kada je zabio drugi gol.

Sve je do njega. Ja zaista mislim da se on previse opustio proslog ljeta kada je posto prvi strijelac Bundeslige, mislio da je svijet osvojio i da ce mu sve automatski dolazit od tada. Nadam se da nece istu gresku napravit i bolje se spremiti za sljedecu sezonu. Puno bolje.
Last edited by Zgec Lezda on 22/05/2011 20:01, edited 1 time in total.
smoki_choko

#2677 Re: Edin Džeko...

Post by smoki_choko »

steta sto nisam gledao tekmu, propustih gol dzeksona
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#2678 Re: Edin Džeko...

Post by JoseMujica »

dobar Džekson...nek i ovaj Tavez odleti i imamo šampiona naredne sezone
zeleni xy

#2679 Re: Edin Džeko...

Post by zeleni xy »

Bravo za našeg dijamanta :bih:

Da podsjetim da je po dolasku u BL kod Vukova u prvoj polusezoni isto postigao 6 golova a onada znamo koliko je golova dao u naredne dvije sezone ;-)

Golovi:

http://www.livesoccertv.com/match/14285 ... ster-city/
Last edited by zeleni xy on 22/05/2011 20:16, edited 1 time in total.
todd_smith

#2680 Re: Edin Džeko...

Post by todd_smith »

Zgec Lezda wrote:

Iako mi je drago sto je zabio u zadnjoj utakmici, njegov dosadasnji period u Cityu se na nikakav nacin nemoze smatrat uspjesan. 2 gola u 15 utakmica je jednostavno premalo. On je trebo najmanje zabit tri puta vise.

Sada mu dolazi period gdje mora da radi na svojoj igri vise nego sto je ikada prije na ljeto radio kada se sezona zavrsila. On ima mogucnost da uradi velike stvari sljedece sezone. Dzeko u Cityu do sada nije bio onaj isti Edin Dzeko iz 08-09 i 09-10 iz Wolfsburga. Nekad ga nisam mogao da prepoznam. I ne samo zato sto su odbrane u Engleskoj bolje nego u Njemackoj. On je imo problema sa stvarima sto odbrane nemaju uticaja na to, na primjer nekad nije znao da ustopa loptu.

Gledo sam svaku minutu sto je igro u Cityu i ovo je moj uticaj:

Prva igra mu je bila vrlo dobra. Izdahnuo sam poslje te igre i mislio sam da ce rasturat u Engleskoj.

Onda nazalost mu je dosao predug period od negdje desetak igara gdje je igrao VRLO lose, osim one igre protiv Uniteda gdje je usao, imo dobrih situacija i stvorio gol. Najgore igre su mu bile one dvije za redom protiv Chelsea i Liverpoola. Tu je zesca katastrofa bio.

Poslje ovih utakmica, kada je uso i zabio prvi gol mu je poslo bolje ici. Bio je agresivniji i imo je nekoliko dobrih igara. Iako je fulio neke velike sanse, bio je bolji nego ranije, u februaru-martu. Zavrsio sa dobrom igrom danas kada je zabio drugi gol.

Sve je do njega. Ja zaista mislim da se on previse opustio proslog ljeta kada je posto prvi strijelac Bundeslige, mislio da je svijet osvojio i da ce mu sve automatski dolazit od tada. Nadam se da nece istu gresku napravit i bolje se spremiti za sljedecu sezonu. Puno bolje.
da si ga pratio ove sezone kako treba vidio bi da je najmanje i trebao imati oko 5 golova i to u Premier Ligi samo...ima sad ljeto da se pripremi...mnogo osoba nije znalo da on nije igrao mjesec i viska kad je dosao u Man City, dok su ovi ostali iz sedmice u sedmicu kroz 2010-11 igrali..imao je dosta prilika da zabije..znamo da je trebao i 2 hattricka imati u europaligi, ali nije uspio iskoristiti sanse

sve u svemu super je odigrao...caroll 35 milliona samo 2 gola ima, toress 50 milliona samo 1, a igrao je u svakoj utakmici
Obuca9

#2681 Re: Edin Džeko...

Post by Obuca9 »

Zgec Lezda wrote:

Kad sabereš minutažu u tih 15 utakmica, dobiješ otprilike nekih 9-10 utakmica po 90 minuta. Ako ne i manje.
Jack Be Nimble

#2682 Re: Edin Džeko...

Post by Jack Be Nimble »

Dobismo mi naseg Inzaghija...upada u 60 i nekoj minuti i samo iz ofsajda daje golove :thumbup:
jeza u ledja

#2683 Re: Edin Džeko...

Post by jeza u ledja »

Jack Be Nimble wrote:Dobismo mi naseg Inzaghija...upada u 60 i nekoj minuti i samo iz ofsajda daje golove :thumbup:
Iz kojeg ofsajda? Ovo danas nije ofsajd.
udrch

#2684 Re: Edin Džeko...

Post by udrch »

Jack Be Nimble wrote:Dobismo mi naseg Inzaghija...upada u 60 i nekoj minuti i samo iz ofsajda daje golove :thumbup:
Nemoj mi dirati Pipa legendu..
Gandalf

#2685 Re: Edin Džeko...

Post by Gandalf »

6 komada za prvu polusezonu :thumbup: nagovještaj superforme za narednu sezonu.
samko1974

#2686 Re: Edin Džeko...

Post by samko1974 »

1mala wrote:
drmadzija wrote:Je li bila asistencija, ili se lopta opet odbila do njega?
ma jok,dodali mu loptu,i svi stali,da bi on mogao dati go....i golman otisao do korner zastavice :lol: :lol: :lol: smjesni ste vise,ali bas :bih: ooooooooooooooo edin dzekooooooooooooooooo :bih:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ovo je komentar sezone :lol: :lol: :lol: :lol: !Svaka cast mala.
Baltazar_khan

#2687 Re: Edin Džeko...

Post by Baltazar_khan »

quasar

#2688 Re: Edin Džeko...

Post by quasar »

A da ga je sreca pomazila, usla bi i Totenhemu i Stouku...
Kakav bi to briljantan kraj sezone bio, i dzoker sa klupe.
Lakat Jebić

#2689 Re: Edin Džeko...

Post by Lakat Jebić »

that was our cilj :lol: :lol: :lol:
quasar

#2690 Re: Edin Džeko...

Post by quasar »

we reach Champions League now, and that was our CILJ... :D

Simpatican lapsus. :-D
Jack Be Nimble

#2691 Re: Edin Džeko...

Post by Jack Be Nimble »

quasar wrote:we reach Champions League now, and that was our CILJ... :D

nadam se da je to kolarov izvalio :D
pirmin

#2692 Re: Edin Džeko...

Post by pirmin »

Dobro je misevi, da mi je vidjeti vas i vas engleski.Njegovo je da igra fudbal a ne da se zajebava oko akcenta i gramatike.

Svaka cast Dzeksonu :thumbup: , imam osjecaj da ce sljedece sezone pokazati svu svoju klasu. :bih:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2693 Re: Edin Džeko...

Post by Chmoljo »

dobro ba, al viđel ko Lescottov gol? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

joj kakvih bi komentara bilo da ga je Bošnjo zavalio :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
quasar

#2694 Re: Edin Džeko...

Post by quasar »

pirmin wrote:Dobro je misevi, da mi je vidjeti vas i vas engleski.Njegovo je da igra fudbal a ne da se zajebava oko akcenta i gramatike.

Svaka cast Dzeksonu :thumbup: , imam osjecaj da ce sljedece sezone pokazati svu svoju klasu. :bih:
moj je engleski u jos gorem stanju, otprilike kao navaho indijanac.
simpaticno mi bilo kako opali, i kako reporter to ignorisa...

@cmoljo, pretabirili smo lescotta vec. :lol:
and

#2695 Re: Edin Džeko...

Post by and »

to je to sto se tice prilagodjavanja.iduce sezone ce blistati.treba prvo pogledati sastav citya pa nesto reci.baloteli je bio igrac utakmice u finalu kupa,a nakon toga nije igrao minute.ako sta znaci cinjenica edin je protiv totenhema pretrcao 13-14km
jeza u ledja

#2696 Re: Edin Džeko...

Post by jeza u ledja »

Dva puta je ponovio "cilj", ili "ziel" kako se ako se ne varam kaze na njemackom.
smoki_choko

#2697 Re: Edin Džeko...

Post by smoki_choko »

šteta što se završi sezona kad se pocelo zakuhavati. kad pocinje nova :D
a dobar je kad ga prenese, i kaze again please. odose mu misli Bog zna gdje
Edin H.

#2698 Re: Edin Džeko...

Post by Edin H. »

Napadac, a ne zna da se cilj kaze GOAL :D

Ko li je njega engleski ucio :-)

Salim se, klasicna greska kada si dvojezican, da ubacis rijec iz maternjeg jezika.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2699 Re: Edin Džeko...

Post by Chmoljo »

Edin H. wrote:

Napadac, a ne zna da se cilj kaze GOAL :D

Ko li je njega engleski ucio :-)

Salim se, klasicna greska kada si dvojezican, da ubacis rijec iz maternjeg jezika.
ako je start na engleskom start, valjda je i cilj cilj :mrgreen:
quasar

#2700 Re: Edin Džeko...

Post by quasar »

ja mislim da on svaki dan prica na tri jezika... tako da nije cudo sto brka njemacki, bosanski, engleski.
Post Reply