Iako mi je drago sto je zabio u zadnjoj utakmici, njegov dosadasnji period u Cityu se na nikakav nacin nemoze smatrat uspjesan. 2 gola u 15 utakmica je jednostavno premalo. On je trebo najmanje zabit tri puta vise.hz__semir wrote:Po 2 gola u Ligi, Kupu i EL.
Dobar učinak za prvu polusezonu u Engleskoj.
Sada mu dolazi period gdje mora da radi na svojoj igri vise nego sto je ikada prije na ljeto radio kada se sezona zavrsila. On ima mogucnost da uradi velike stvari sljedece sezone. Dzeko u Cityu do sada nije bio onaj isti Edin Dzeko iz 08-09 i 09-10 iz Wolfsburga. Nekad ga nisam mogao da prepoznam. I ne samo zato sto su odbrane u Engleskoj bolje nego u Njemackoj. On je imo problema sa stvarima sto odbrane nemaju uticaja na to, na primjer nekad nije znao da ustopa loptu.
Gledo sam svaku minutu sto je igro u Cityu i ovo je moj uticaj:
Prva igra mu je bila vrlo dobra. Izdahnuo sam poslje te igre i mislio sam da ce rasturat u Engleskoj.
Onda nazalost mu je dosao predug period od negdje desetak igara gdje je igrao VRLO lose, osim one igre protiv Uniteda gdje je usao, imo dobrih situacija i stvorio gol. Najgore igre su mu bile one dvije za redom protiv Chelsea i Liverpoola. Tu je zesca katastrofa bio.
Poslje ovih utakmica, kada je uso i zabio prvi gol mu je poslo bolje ici. Bio je agresivniji i imo je nekoliko dobrih igara. Iako je fulio neke velike sanse, bio je bolji nego ranije, u februaru-martu. Zavrsio sa dobrom igrom danas kada je zabio drugi gol.
Sve je do njega. Ja zaista mislim da se on previse opustio proslog ljeta kada je posto prvi strijelac Bundeslige, mislio da je svijet osvojio i da ce mu sve automatski dolazit od tada. Nadam se da nece istu gresku napravit i bolje se spremiti za sljedecu sezonu. Puno bolje.